Zaman: Pzr Ara 22, 2024 17:09

News News of Banu AVAR

Site map of Banu AVAR » Dizin : Banu AVAR

Banu AVAR haftalık yazıları ile yaşanan gelişmelere, gündeme ışık tutuyor.

GAZİ Paşa Ve Kurtuluş! / Banu AVAR

GAZİ Paşa Ve Kurtuluş!

‘GAZİ PAŞA’ belgeseli için kolları sıvamış çalışıyordum. Attilâ ağabey (İlhan) destekliyordu. 2005’de O’na belgeselin anahatlarıyla ilgili düşüncemi anlatmıştım.

13 Kasım 1918 ile başlayacaktım. O gün Adana’dan gelip, İstanbul Haydarpaşa tren garına inmişti. Aynı anda yunan donanması Haydarpaşa önlerindeydi. İngiliz işgal kuvvetlerinin merkezi olan Arapyan hanı üzerinde İngiliz bayrağı dalgalanıyordu.

Pera palas işgal güçlerinin subaylarıyla dolup taşmıştı.

Fransız tugayı Istanbul'daydı.

O düşman zırhlıları arasından geçerken yaverine fısıldamıştı: ‘GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER!’

Belgesel böyle ...
Read more : GAZİ Paşa Ve Kurtuluş! / Banu AVAR | Görüntüleme : 4014 | Yanıtlar : 0

'Uluslar Arası Toplum' ve 'İnsani Müdahale'! / Banu AVAR

'Uluslar Arası Toplum' ve 'İnsani Müdahale'!

Ekranlarda ‘Uluslararası camia’ ya da ‘uluslar arası toplum’ (international community) tamlaması duyunca tüyleriniz diken diken olmuyor mu?

Bu tamlamayla yan yana gelen bir başka tamlama daha var: ‘İnsani müdahale’! (‘Humanitarian intervention’).

Uluslar arası toplum yani KÜRESEL ÇETE, ya da küresel sermayenin en tepesindeki karar vericiler, ‘insani müdahale’ adı altında İNSAN KIYIMI yapıyorlar…

Bu kıyımın gerçekleşmesi için Washington ve Brüksel’den ‘efendiler’ Türkiye’deki yönetime ‘emirlerini’ ileterek adımlar attılar, atıyorlar.

Küresel kıyımcılar ...
Read more : 'Uluslar Arası Toplum' ve 'İnsani Müdahale'! / Banu AVAR | Görüntüleme : 2514 | Yanıtlar : 0

'SURVİVOR' Ve Benzerleri Toplumu 'FORMATLIYOR'! / Banu AVAR

'SURVİVOR' Ve Benzerleri Toplumu 'FORMATLIYOR'!

Toplantının ardından büyük bir telaşla arkadaşlarının yanından ayrılıyor.. Giderken ‘Survivor başlayacak. Acelem var! Yeah!’ diyor.

Böylece uzun zamandır yazmak isteyip bir türlü vakit bulamadığım Survivor’ın sırası geliyor..

*-*-*
Dünyada onlarca milyon kişi interaktif tv oyunları izliyor..

Son 10 yılda ekranlara damga vuran "REALİTY Show"lar aslında toplumda ‘algı yönetimi’ sağlıyor. Survivor 1997’den beri ortalığı kasıp kavuruyor. Fikir İngiliz Charlie Parsons’a ait... Şimdi İngiltere'nin en zengin medya figürlerinden biri. Hayat arkadaşı ...
Read more : 'SURVİVOR' Ve Benzerleri Toplumu 'FORMATLIYOR'! / Banu AVAR | Görüntüleme : 59744 | Yanıtlar : 0

Küresel ‘Gün’ Kutlama Merakı ve Kültürel SIZINTI! / Banu AVAR

Küresel ‘Gün’ Kutlama Merakı ve Kültürel SIZINTI!

O 1864 de doğdu. 41 yaşında annesini kaybettiğinde ABD ‘yeni Dünya Düzeni’nin ana hatlarını bulmaya çalışıyordu, Avrupa’da ‘kan rüzgarları’ esiyor, Osmanlı İmparatorluğu gizli anlaşmalarla bölünmenin eşiğinde duruyordu.

Dünya ilk kez topyekün bir petrol savaşına sahne olmak üzereyken ve milyonlarca anne katledilecekken, Anna Jarvis Amerika’da ‘anneler günü’ önerisini bir kilisede kutladı.

Önerisi emperyal güçlerin dünyaya ‘kültür ihracatı’ modeli için ‘elverişli’ bulundu ve başta başkan Wilson olmak üzere, gazete patronlarından ...
Read more : Küresel ‘Gün’ Kutlama Merakı ve Kültürel SIZINTI! / Banu AVAR | Görüntüleme : 9210 | Yanıtlar : 0

'Sandık Kafalı' Olmak İle Ufkun Ötesine Bakmak Arasındaki Fark / Banu AVAR

'Sandık Kafalı' Olmak İle Ufkun Ötesine Bakmak Arasındaki Fark

Kafanızı ‘sandık seçim oy’ uğultusundan kaldırın… Türkiye ‘ufkun ötesini görenlere’ ihtiyaç duyuyor… Vakit tamam.. Düğmeye basıldı… Küresel çete için 2011, Türkiye’de sonun başlangıcı!

Unutmayın, bu, onların planı! Burada soru şu: Bizim bir planımız var mı?

Yok ise olması için ne yapmalı?
*-*-*
Hiç kendimizi kandırmayalım.. AKP, CHP ve BDP net ve açık bir biçimde Türkiye’nin eyelet sistemine geçişi ve sonrası için mutabıktırlar. ABD tarafından dayatılan yeni ...
Read more : 'Sandık Kafalı' Olmak İle Ufkun Ötesine Bakmak Arasındaki Fark / Banu AVAR | Görüntüleme : 16512 | Yanıtlar : 1

Demokrasi Havarisi / Banu AVAR

Demokrasi Havarisi

9 Nisan Cumartesi saat 21:00'de Dünya Düzeni programının Kanal 99’daki 3. bölümü yayına girecek. Demokrasi Havarisi… bu bölümün adı.

Özeti: Emperyalizmin demokrasi’yi nasıl kullandığı!

‘Demokrasi havarisi’ olarak nasıl ülkelerin zengin kaynaklarına el attığı, vermezlerse bombaladığı,

Hedef ülkelerin içine yerleştirdiği kötü tohumların nasıl kan çicekleri açtığı!

Muhalefeti, sendika gençlik ve kadın örgütlerini nasıl fonladığı..

Sivil toplum örgütlerinin içine girip, ‘sızma’ tekniğini nasıl uyguladığı,

Medya aracılığıyla nasıl kimlik krizleri çıkardığı etnik bölücülük ve dini ayrımcılığı ...
Read more : Demokrasi Havarisi / Banu AVAR | Görüntüleme : 4771 | Yanıtlar : 1

Görev Bu Ahlâksız Teklifi Geri Çevirmektir! / Banu AVAR

Görev Bu Ahlâksız Teklifi Geri Çevirmektir!

Türk milletiyle yakın bağları olan Libya kurtlar sofrasına yatırılmıştır.

Uluslar arası meşruiyet adı altında uluslar arası camia YANİ dünyayı ele geçirme ve kana boğma hevesindeki emperyalistler, Libya’yı paylaşma yarışındadır. İşleri Mısır ve Tunus’daki gibi kolay olmamıştır.

NATO Libya’ya saldırıyı yönetecektir. Uluslar arası kan emiciler bunun bir HAÇLI seferi olduğunu ilan etmişlerdir. Hedef Müslüman coğrafya ve halklardır.

Böyle bir taarruzun hiçbir yerinde Türk milletinin yeralması düşünülemez.

Türk ordusunun denizaltı ve ...
Read more : Görev Bu Ahlâksız Teklifi Geri Çevirmektir! / Banu AVAR | Görüntüleme : 7117 | Yanıtlar : 1

Bugün LİBYA Yarın Kim?! / Banu AVAR

Bugün LİBYA Yarın Kim?!

19 mart 2003 Irak işgâl ediliyor!

Bush: ‘Amerika ve müttefik güçler Irak halkını özgürleştirecek!’ demişti.

19 mart 2011 Libya bombalanıyor!

Obama: ‘Amerika ve müttefik güçler, tehdit altındaki Libyalılara yardım götürüyoruz!’ dedi.

Libya işgâl ediliyor! Kuzey Afrika ve Ortadoğu kanıyor, işgâl ve zulüm ekranlardan canlı yayında!

O kadar koyu bir propaganda var ki artık vicdanlar suskun…

Mantık bir kenarda!

Libya’ya müdahale için talepte bulunan din kardeşi Arap Ligi! Birleşmiş Milletler, Amerika'nın siyasi ...
Read more : Bugün LİBYA Yarın Kim?! / Banu AVAR | Görüntüleme : 15203 | Yanıtlar : 6

ALLAHTAN Korkun! / Banu AVAR

ALLAHTAN Korkun!

Erzurum konuşmamdan sonra yalan haber kampanyası ve linç başladı…

14 Mart'ta Erzurum Atatürk Üniversitesinde Güneş Vakfının davetlisi olarak bir konuşma yaptım. Konuşmamda Kuran’ın ‘Oku’ sözüyle /Allah’ın kelamıyla başladığını söyledim. Kuran-ı Kerim’i ‘anlayarak’ okumamız gerektiğini söyledim. Linç başladı!

Ülkemizin 70 yıldır batı hegemonyasında sarsıldığını, eğitimin, ekonominin, siyasetin ve kültürün batı sultasında olduğunu anlattım.

Dinimizin ve dilimizin elimizden alınmak istendiğini örnekleriyle belirttim.

Sonunda İstiklal marşımızın ilk sözcüğünü hatırlattım: ‘Korkma!’

Kıyamet koptu!

Bir kısım ...
Read more : ALLAHTAN Korkun! / Banu AVAR | Görüntüleme : 3230 | Yanıtlar : 3

DÜNYA DÜZENİ Başlıyor / Banu AVAR

Resim

DÜNYA DÜZENİ başlıyor, ilk program 12 Mart 21:30'da KANAL 99'da.

2011 KAN YILI!

Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da küresel hesaplar ve perde arkası...

'HANGİ DÜNYA DÜZENİ DİYE SORMAYA DEVAM EDİYORUZ! KALDIĞIMIZ YERDEN YENİDEN BAŞLIYORUZ.

DÜĞMEYE BASILDI AFRİKA VE ORTADOĞU BİR BİR AYAKLANDI… BU COĞRAFYA DÜNYA PETROL REZERVLERİNİN YARISINA SAHİP. DOĞAL GAZIN VATANI!

EMPERYALİZME YENİ PAZARLAR GEREK

AMERİKA İFLAS EDİYOR. KÜRESEL SERMAYE KRİZDE!.

O ZAMAN DARBELER VE SAVAŞLAR GÜNDEMDE!

İLK PETROL SAVAŞINDA OSMANLI İMPARATORLUĞU DARMADAĞAN EDİLMİŞTİ. ...
Read more : DÜNYA DÜZENİ Başlıyor / Banu AVAR | Görüntüleme : 4819 | Yanıtlar : 13

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148224 ileti • Toplam 45757 başlık • Toplam 24903 üye

x