Zaman: Pzr Ara 22, 2024 7:01

News News of Banu AVAR

Site map of Banu AVAR » Dizin : Banu AVAR

Banu AVAR haftalık yazıları ile yaşanan gelişmelere, gündeme ışık tutuyor.

Bu ‘Yedi Düvel’ Anayasasıdır! / Banu AVAR

Bu ‘Yedi Düvel’ Anayasasıdır!

Kim istiyor bu anayasayı?

Yarsav Yönetim Kurulu bir açıklama yaptı . Açıklamada, ‘Anayasa değişiklikleri konusunda Anayasa Mahkemesi'nce son derece tartışmalı bir karar verilmiştir.’ dendi. Anayasa Mahkemesi, yargıya ve hukuk devletine yönelik saldırıda sessiz kalmıştı. Anayasa Mahkemesi, ‘yargı üzerinde kurulacak baskı, abluka ve çirkin oyunlarla sonuç almayı hedefleyenleri’ bu kararla, güçlendirmiş, cesaretlendirmişti.’

Bu millet 2 ay sonra Referanduma gidiyor. Referanduma karşı çıkanlara ‘Ey halk bakın halkın egemenliğini istemeyenler var!’ söylemi kullanılıyor. Her ...
Read more : Bu ‘Yedi Düvel’ Anayasasıdır! / Banu AVAR | Görüntüleme : 16172 | Yanıtlar : 15

Umut Dolu Olmalıyız! / Banu AVAR

Umut Dolu Olmalıyız!

Arzu Hanım iletisinde diyor ki: ‘Televizyon programları ve yorumları beni ve benim gibi düşünen çoğu yurttaşı çileden çıkarıyor, düşman kim belli değil... Tüm değerlerimize ve ecdada müthiş bir karalama ve sindirme politikası izleniyor... Birçok kurum sanki bu ülke için değil, başka devletlerin emrinde çalışıyor...’

Sonunda, ‘Bu düşüncede olanlar bir araya gelmelidir’ diye bitiriyor…

Aslında bu ve binlerce ileti bir araya geldiğimizin işareti değil mi?

Şehit cenazelerindeki sloganlar birlikteliğimizin işareti değil mi? ...
Read more : Umut Dolu Olmalıyız! / Banu AVAR | Görüntüleme : 4095 | Yanıtlar : 4

‘‘Biz Haklıyız! Biz Kazanacağız!’’ / Banu AVAR

‘‘BİZ HAKLIYIZ! BİZ KAZANACAĞIZ!’’

Türkiye kan kaybediyor! Siirt’te Şehitler…

Ekranda ‘PKK ile masaya’ diyenler! TÜSİAD’da ‘bölgesel özerklik’ önerenler… Bir türlü sorgulanamayan PKK holdingleri... Yüzlerce hayali ihracat belgesi! Ve katillerin ellerindeki en modern silahlar! Silahlar, Amerikan malı, ya da İsveç, Norveç markalı, onlar da zaten Amerika’nın ortakları!

Türkiye kan kaybediyor ve işsiz! Türkiye’nin tüm fabrikaları satılmış... Türkiye gençlerine iş bulamıyor! Türk halkı, emeklisi, esnafı, köylüsü, memuru aç ve borçlu.

Yıl 2010. Haziranın sonu!

Devlet bakanı Çağlayan, ...
Read more : ‘‘Biz Haklıyız! Biz Kazanacağız!’’ / Banu AVAR | Görüntüleme : 9659 | Yanıtlar : 7

‘Yarın Artık Bugündür!..’ / Banu AVAR

‘Yarın Artık Bugündür!..’

Pazar günü beni Soner aradı. Van’daydı. Hakkari’ye hareket edecekti. Helalleşmek istemişti!

Soner, bir alış veriş merkezinde temizlik görevlisiydi. Bir yıl önceydi…Remzi kitabevindeki imza günümde bir köşede, utangaç beklerken gözüme takılmıştı. Sırası geldiğinde özel bir şey konuşmak istediğini söyledi. Konuştuk. İlla Tokat Turhal’da bir konuşma yapmalıydım. Bunu organize edecekti..

Bu sözleşmeden 2 ay sonra Turhal’a gittim. Bayram günü gibi giyinmiş, kırmızı kravatını takmıştı. Tüm gün koşturdu durdu. Bir düğün salonunda Turhallılarla beni buluşturdu. ...
Read more : ‘Yarın Artık Bugündür!..’ / Banu AVAR | Görüntüleme : 11967 | Yanıtlar : 9

Çözüm: 'Türkiye'yi Batıdan Korumakta!' / Banu AVAR

Çözüm: 'Türkiye'yi Batıdan Korumakta!'

Bu Cumhuriyet kurulduğunda bir DIŞ POLİTİKASI vardı.. Nasıl mıydı?

Bugün ve dün koltuğa oturtulan beylerin ve onların politikaları sonucu batının beslemesi olan aydıncıkların ağızlarında çevirip durdukları gibi değildi!

Şu kesindir ki: Mustafa Kemâl Türkiyesi’nin dış politikası BATI EKSENLİ değildi!

Hayattayken tek bir batılı ülkeyle ittifak edilmemişti! ‘Atatürkçüyüm’ diyenler bunu iyi bilsinler.

Attilâ İlhan ‘Gazi Türkiyesi’nin Dış Politikası’nın oturduğu 3 ekseni şöyle özetler:

• 1. Balkan Antantı (Türkiye böylece Balkanlar’daki eski Osmanlı topraklarını ...
Read more : Çözüm: 'Türkiye'yi Batıdan Korumakta!' / Banu AVAR | Görüntüleme : 12824 | Yanıtlar : 8

Bu Gidişin Başı Var, Bir De Sonu… / Banu AVAR

Bu Gidişin Başı Var, Bir De Sonu…

Bu gidişat çok önceden belirlenmişti! 100 yıl önce bugün hedeflenmişti!

Yıl 1912. Amerikan başkanı Woodrow Wilson .. Türkiye’yi param parça eden ünlü Wilson ilkelerine adını veren kişi… Türkiye sınırları içine bir Kürdistan ve bir Ermenistan haritaları çizen Amerikan başkanı.. Bakın ne diyor:

‘Amerikan kapitalizminin temel hedefi, zayıf ülkelerin hammaddelerini ve ulusal pazarlarını açık birer kapı olarak tutmaktır. Bunun için diplomasi ve gerekirse zor kullanılmalıdır…’

Geçenlerde Dışişleri Bakanı ...
Read more : Bu Gidişin Başı Var, Bir De Sonu… / Banu AVAR | Görüntüleme : 16794 | Yanıtlar : 8

Büyük Oyun: "Mehmetçik Gazze'ye!" / Banu AVAR

Büyük Oyun: "Mehmetçik Gazze'ye!"

Her şey açık açık söyleniyor. Yeter ki kulağınızı açık tutun…

Bakın, PKK’nın avukatı, Türkiye’yi ‘insan hakları’ adı altında yerden yere vuran Avrupa Parlamentosu Yeşiller grubu lideri Daniel Cohn Bendit, dün parlamento oturumunda Gazze harekatından beklentilerini açıkladı: ‘AB Türk ordusu ile birlikte Gazze geçiş kapılarını kontrol etsin!’ dedi.

Kim bu yeşiller? Türkiye’ye en çok saldıran Claudia Roth’u ile Cem Özdemir’i ile Türkiye’de etnik bölme operasyonunda başı çeken, Heinrich Böll adlı Alman ...
Read more : Büyük Oyun: "Mehmetçik Gazze'ye!" / Banu AVAR | Görüntüleme : 7291 | Yanıtlar : 7

Attilâ İLHAN'ı Anarken: Batının Deli Gömleği'nde Türkiye

ATTİLÂ İLHAN’I ANARKEN

‘BATININ DELİ GÖMLEĞİ’NDE TÜRKİYE!

Yeniden Merhaba!

İSRAİL ve ABD’nin Ankara Büyükelçiliklerinin hükümete aktif müdahalesiyle TRT’deki işimden edildiğimi biliyorsunuz…Bu bilgi, bana TRT üst yönetimi tarafından iletilmişti. Bugün, haftalık yazılara başlarken, nedense (!) bunu bir daha hatırlatma ihtiyacı duydum. Sınırlar Arasında programının Filistin Bir Bıçaktır, Kalbinize saplanır bölümünde anlattığım Gazze’ye bu hükümet tarafından yayın yasağı konulmuş son anda bir kısmı yayınlanmıştı. Muhammed ve Duvarlar bölümü de binbir güçlükle yayına girebilmişti. Sonra TRT kapılarına İsrailli ...
Read more : Attilâ İLHAN'ı Anarken: Batının Deli Gömleği'nde Türkiye | Görüntüleme : 5754 | Yanıtlar : 6

Banu AVAR 15 Haziran'da haftalık yazılarına başlıyor!

Resim

Banu AVAR 15 Haziran'da haftalık yazılarına başlıyor!

http://www.banuavar.com.tr/?pg=articles&id=39

http://www.banuavar.com.tr 'de ve elbette Güncel Meydan'da http://www.guncelmeydan.com/pano/banu-avar-f407.html

"Türkiye'nin tarafında olan bir gazeteciyi, başka devletlerin tarafında olmayan bir gazeteciyi hacamat ettiklerini zannediyorlar;
AVUÇLARINI YALARLAR!"
Read more : Banu AVAR 15 Haziran'da haftalık yazılarına başlıyor! | Görüntüleme : 6527 | Yanıtlar : 7

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148224 ileti • Toplam 45757 başlık • Toplam 24903 üye

x