Zaman: Pzt Ara 23, 2024 3:08

News News of Cihan DURA

Site map of Cihan DURA » Dizin : Cihan DURA

Atatürk: Milletimiz Bağımsız Olmadan Yaşamamıştır, Yaşayamaz / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk: Milletimiz Bağımsız Olmadan Yaşamamıştır, Yaşayamaz

1- Ben Millî Mücadele boyunca hep iki ilke üzerinde durdum, iki ilkeyi savundum: Millî Egemenlik ve Tam Bağımsızlık... Millî Egemenliği de, Tam Bağımsızlık hedefimizi de ısrarla vurguladım, açıkladım, önemini belirttim. Çünkü bu iki temel üzerine kurulacaktı devletimiz; çünkü ben de, arkadaşlarım da inanıyorduk ki, haklarımızı ve bağımsızlığımızı savunmak için giriştiğimiz mücadele kutsaldır, hiçbir kuvvet bir milleti yaşamak hakkından yoksun bırakamaz. Geçmişe ait yaralarımız için ancak tek bir emel ve ...

Büyük Gayeler Ancak Milletin Gücüne Dayanırsa Kurtarıcı Olur / Prof. Dr. Cihan DURA

Büyük Gayeler Ancak Milletin Gücüne Dayanırsa Kurtarıcı Olur

Mustafa Kemal Paşa’nın 21/22 Haziran 1919 gecesi Amasya’da yayımladığı, İstiklal Harbimizin işaret fişeği olan genelgenin esaslarından biri Sivas’ta millî bir kongrenin toplanması kararıdır.

Kongreye davet genelgesi sivil ve askerî makamlara, İstanbul’daki bazı önemli kimselere gönderilir.

Bu mektupta şu ifade yer alır:

Yalnızca gösterilerle büyük gayeler gerçekleştirilemez. Bunlar ancak milletin ortak gücüne dayanırsa kurtarıcı olur.

Gazi Paşa bu ifadesiyle ne demek istiyor? Bu görüşünü Atatürkçe nasıl yorumlayabiliriz?

Anlamı ...

Sana Büyük Derlerse, Bunu Söyleyenlere Güleceksin / Prof. Dr. Cihan DURA

Sana Büyük Derlerse, Bunu Söyleyenlere Güleceksin

Atatürk’ün ünlü bir sözü vardır, şöyle der:

"Büyük olmak için, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin. Hiç kimseyi aldatmayacaksın. Ülke için gerçek amaç ne ise, onu görecek, o hedefe yürüyeceksin.

"Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Fakat sen, buna karşı direneceksin. Önüne sonsuz engeller yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak, bu engelleri aşacaksın.

Bundan sonra da sana büyük derlerse, bunu söyleyenlere ...
Read more : Sana Büyük Derlerse, Bunu Söyleyenlere Güleceksin / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1564 | Yanıtlar : 0

Birinci Görev Sınıfı'nın Tarih Dersindeyiz, Konu Amasya Genelgesi... / Prof. Dr. Cihan DURA

Birinci Görev Sınıfı'nın Tarih Dersindeyiz, Konu Amasya Genelgesi...

Birinci Görev sınıfının derslerinden biri de Cumhuriyet tarihimiz… Bu derslerde Cumhuriyet tarihimiz, en önemli olayları esas alınarak adım adım takip ediliyor. Bilenler bilgisini pekiştiriyor. Bilmeyenler öğreniyor. Katılımcılar çok önem veriyorlar tarih dersine, çünkü biliyorlar ki tarih, dil ve kültür ile birlikte bir milleti oluşturan üç unsurdan biridir. Cumhuriyet tarihini bilmemek, bir Atatürkçü için affedilmez bir eksikliktir.

- Bugün 19 Haziran 2016… Cumhuriyet tarihimiz açısından çok önemli bir ...

Atatürk: Kurtuluş İçin En Kuvvetli Temel, Eğitim ve Öğretim Temelidir / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk: Kurtuluş İçin En Kuvvetli Temel, Eğitim ve Öğretim Temelidir

1- Millet ve ülkeyi gerçek kurtuluşa götürebilmek için, devlet yapısını kurabilmek için en kuvvetli temel, toplardan, süngülerden, taşlardan daha kuvvetli temel, bilimin hazırlayacağı, eğitim ve öğretimin hazırlayacağı temeldir.

2- İnsanlar yalnız maddi değil, özellikle maddi kuvvetin içindeki manevi kuvvetin etkisiyle de yapıcı olurlar. Milletler de böyledir. Manevi kuvvet özellikle bilim ve kültürle yüksek bir şekilde gelişir. Dolayısıyla hükümetin en verimli ve en önemli görevi eğitim ...

Almanya'nın Soykırım Kararı: Yüzyıllık Hesaplar / Prof. Dr. Cihan DURA

Almanya'nın Soykırım Kararı: Yüzyıllık Hesaplar

Ben, Nihat, üniversite öğrencisi… Beş arkadaş bir araya gelerek oluşturduğumuz Birinci Görev ekibinden…

Bilindiği gibi bugün ülkemizin gündeminde Almanya’nın soykırım kararı var. Alman Federal Meclisi, 1915-1916 Ermeni tehcirini soykırım sayan bir karar tasarısını ezici bir çoğunlukla kabul etmiş bulunuyor.

Bizler, Birinci Görev ekibi üyeleri, sorumlu birer Atatürkçü olarak her birimiz, öncelikle kendi alanında Türkiye’de ve dünyada olup bitenleri takip ediyor, değerlendiriyoruz. Ancak bilinçli şekilde, sistemli ve metotlu olarak, daima Atatürkçü ...
Read more : Almanya'nın Soykırım Kararı: Yüzyıllık Hesaplar / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1257 | Yanıtlar : 0

Almanya'nın Soykırım Kararı Birinci Görev Sınıfında... / Prof. Dr. Cihan DURA

Almanya'nın Soykırım Kararı Birinci Görev Sınıfında...

Değerli arkadaşlar, gündemde Almanya’nın soykırım kararı var. Bildiğiniz gibi, Alman Federal Meclisi, 1915-1916 yıllarındaki Ermeni tehcirini soykırım olarak nitelendiren karar tasarısını oyladı. Tasarı parlamentoda ezici bir oy çokluğuyla kabul edildi.

Sorumlu birer Atatürkçü olarak her birimiz kendi alanında Türkiye’de ve dünyada olup bitenleri takip ediyor, değerlendiriyoruz; ancak gelişigüzel değil. Bilinçli şekilde, sistemli ve metotlu olarak, daima Atatürkçü öğretinin aydınlığında öğrenmeye ve anlamaya çalışarak... Diyebilirim ki, biz 1. Görev okulu ...

Tutulacak Yol Bir Şahsın Değil, Yalnızca Milletin Yoludur / Prof. Dr. Cihan DURA

Tutulacak Yol Bir Şahsın Değil, Yalnızca Milletin Yoludur

Yine bir Birinci Görev ekibi toplantısındayız. Birinci Görev toplantılarını biliyorsunuz. Birkaç arkadaş düzenli olarak bir araya geliyor, ilgili dokümanları kullanarak Atatürkçülüğün 10 ilkesini birlikte öğreniyorlar. Zihin dünyalarını, işlerini, hayatlarını bu ilkelere göre düzenliyor, ülkede ve dünyada olup bitenleri bu ilkeler ışığında değerlendirip yorumluyorlar.

Bugün de öyle oldu; ekip üyeleri Hikmet, Sabiha, Kubilay ve Tonguç, o günkü toplantının konusuyla ilgili dokümanları dikkatle okudular, tekrarladılar. Karşılıklı sorularla bilgilerini pekiştirdiler, ...

Ben Bütün Hesabımı Gerçeklere Dayanarak Yaptım / Prof. Dr. Cihan DURA

Ben Bütün Hesabımı Gerçeklere Dayanarak Yaptım

İki Mustafa Kemal vardır: Biri benim, et ve kemikten, geçici Mustafa Kemal... Diğeri Ölümsüz Mustafa Kemal… Onu "ben" kelimesiyle anlatamam; o, ben değildir, o bizdir! O, ülkemizin her köşesinde yeni fikir ve yeni hayat için, büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasıyım sadece. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sensin; o Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan Mustafa Kemal, ...
Read more : Ben Bütün Hesabımı Gerçeklere Dayanarak Yaptım / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1250 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148224 ileti • Toplam 45757 başlık • Toplam 24903 üye

x