Zaman: Pzt Ara 23, 2024 4:07

News News of Cihan DURA

Site map of Cihan DURA » Dizin : Cihan DURA

Onlar Sadece Marmara Köşkü'nü Yıkmadılar Ali Can, Cumhuriyet Kalemizden Bir Tuğla Daha Söktüler / Prof. Dr. Cihan DURA

Onlar Sadece Marmara Köşkü'nü Yıkmadılar Ali Can, Cumhuriyet Kalemizden Bir Tuğla Daha Söktüler

O gün 19 Mayıs’tı… Sabah ne kadar sevinçli, ne kadar mutluydum. Ne var ki, çok sürmedi; Internet’te okuduğum bir haber sevincimi gölgeledi, mutluluğumu alıp götürdü.

Haber şöyleydi:

Atatürk’ün konut olarak kullandığı, Cumhuriyet’in simge mekânlarından Atatürk Orman Çiftliği’ndeki Marmara Köşkü’nü yıktılar! Köşkün, riskli yapı olarak kabul edilip yıkılması ancak sonra yeniden yapılması planlanıyordu. Ayakta duran bir yapının yıkılıp yeniden yapılması 660 sayılı ilke ...

Esin Kaynağımız Millettir, Millî İradedir / Prof. Dr. Cihan DURA

Esin Kaynağımız Millettir, Millî İradedir

İki Mustafa Kemal vardır: Biri benim, et ve kemikten, geçici Mustafa Kemal... Diğeri Ölümsüz Mustafa Kemal… Onu "ben" kelimesiyle anlatamam; o, ben değildir, o bizdir! O, ülkemizin her köşesinde yeni fikir ve yeni hayat için, büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasıyım sadece. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sensin; o Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan Mustafa Kemal, yaşaması ...
Read more : Esin Kaynağımız Millettir, Millî İradedir / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 781 | Yanıtlar : 0

Ortak Değerlerimizi Nasıl Anmalıyız: Şerife Bacı Örneği / Prof. Dr. Cihan DURA

Ortak Değerlerimizi Nasıl Anmalıyız: Şerife Bacı Örneği

Kurtuluş Savaşımızın kadın kahramanlarından Şerife Bacı.

Sıvastopol’dan inebolu’ya getirilen cephaneyi kağnı arabasında çekerek Kastamonu’ya ulaştırdı.

Soğuğa rağmen, üzerindeki örtüyü kağnıya yatırdığı altı aylık bebeğiyle birlikte mermilerin üzerine örttü.

Şerife Bacı 21 Şubat 1921’de Kastamonu kışlası önünde donmuş olarak bulundu.

Bir milleti millet yapan ortak hatıralardır, ortak kültür, ortak tarihtir. O tarih; olaylarıyla, fikir ve duygularıyla, kahramanlarıyla zihnimizde, ruhumuzda, kalbimizde yazılı olmalıdır. Unutulmayan ortak değerlerdir ki, bizi biz yapar, ...

Devrim Neden Sürdürülemedi? / Prof. Dr. Cihan DURA

Devrim Neden Sürdürülemedi?

İki Mustafa Kemal vardır: Biri benim, et ve kemikten, geçici Mustafa Kemal... Diğeri Ölümsüz Mustafa Kemal… Onu "ben" kelimesiyle anlatamam; o, ben değildir, o bizdir! O, ülkemizin her köşesinde yeni fikir ve yeni hayat için, büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasıyım sadece. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sensin; o Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan Mustafa Kemal, yaşaması ve başarılı ...
Read more : Devrim Neden Sürdürülemedi? / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 678 | Yanıtlar : 0

Birinci Görev Sınıfında Ahlak Üzerine Bir Sohbet / Prof. Dr. Cihan DURA

Birinci Görev Sınıfında Ahlak Üzerine Bir Sohbet

-Günaydın arkadaşlar, bugün Atatürk İlkeleri’nin mihenk taşına vuracağımız önerme, AKP seçmeninin sloganı haline gelen “Çalıyorlar ama çalışıyorlar” sözüdür. Ben bu önermeye Atatürk ilkeleri ışığında baktığımda, aklıma şu fikirler geldi: Çalan kişi, aslında çalışmaz; “çalışıyor algısı” yaratır. Çalışması bile çalmak içindir. Halk, bilgisizliğinden, rutin işleri çalışma sanıyor. Çalışmak zaten yöneticinin işidir, bunun için fazladan bedel talep edemez. Halk devlet yönetimi hakkında bilgisiz, cahil... Kamudan çalmayı hırsızlık saymıyor, kamusal bakıştan ...
Read more : Birinci Görev Sınıfında Ahlak Üzerine Bir Sohbet / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1155 | Yanıtlar : 0

RTE'nin Türk Tarihi Hakkındaki İddiasını Atatürkçe Yanıtlamak / Prof. Dr. Cihan DURA

RTE'nin Türk Tarihi Hakkındaki İddiasını Atatürkçe Yanıtlamak

İdeal düşünme ve eylem; bilinçlilik, düzen ve süreklilik ister.

İnsanın kafasında doğru bulduğu, hazır bir düşünme sistemi olmalıdır.

Bir Atatürkçünün düşünme sistemi Atatürk öğretisidir.

Atatürkçülüğün ilkeleri, kavramları, ilişkileri ve sonuçlarıdır;

öncelikle bunlar kullanılarak yapılan muhakeme süreçleridir.

Öyle ki, herhangi bir kavramla, bir önerme veya bir sonuçla karşılaştıklarında

Atatürkçüler ondan genellikle aynı şeyi anlamalıdır.

Herhangi bir olayı, sorunu aynı araçları kullanarak yorumlamalıdır.

* * *

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ...

Atatürkçe Düşünmek ve Yorumlamak: Meclis Başkanının Laiklik Çıkışı / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürkçe Düşünmek ve Yorumlamak: Meclis Başkanının Laiklik Çıkışı

İdeal düşünme ve eylem; bilinçlilik, düzen ve süreklilik ister.

İnsanın kafasında doğru bulduğu, hazır bir düşünme sistemi olmalıdır.

Bir Atatürkçünün düşünme sistemi Atatürk öğretisidir.

Atatürkçülüğün ilkeleri, kavramları, ilişkileri ve sonuçlarıdır; öncelikle bunlar kullanılarak yapılan muhakeme süreçleridir.

Öyle ki, herhangi bir kavramla, bir önerme veya bir sonuçla karşılaştıklarında Atatürkçüler ondan genellikle aynı şeyi anlamalıdır.

Herhangi bir olayı, sorunu aynı araçları kullanarak yorumlamalıdır.

* * *

Türkiye Büyük Millet ...

Atatürk: Her Devrime Karşı Bir Tepki Olur / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk: Her Devrime Karşı Bir Tepki Olur

İki Mustafa Kemal vardır: Biri benim, et ve kemikten, geçici Mustafa Kemal... Diğeri Ölümsüz Mustafa Kemal… Onu "ben" kelimesiyle anlatamam; o, ben değildir, o bizdir! O, ülkemizin her köşesinde yeni fikir ve yeni hayat için, büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasıyım sadece. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sensin; o Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan Mustafa ...
Read more : Atatürk: Her Devrime Karşı Bir Tepki Olur / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1299 | Yanıtlar : 0

Yabancılara Konut Satışının Ekonomik Anlamı Üzerine / Prof. Dr. Cihan DURA

Yabancılara Konut Satışının Ekonomik Anlamı Üzerine

Bir gözlemle başlıyorum yazıma 1 . Bir gazete haberi, The Times Türkiye’yi Pazarlıyor! (Radikal, 5.7.2008), özetliyorum:

Türk emlak piyasasının yabancı alıcılara açıldığı 2003 yılından beri İngiliz mülk alıcıları, fiyatların düşük olduğu Türkiye’ye akmakta… ‘Türk sahillerinde bir yer 35 bin sterlin gibi düşük bir fiyattan alınabiliyor. Fiyatlar AB ortalamasının çok altında. Kurnaz bir çift, küçük bir depozito ve iki kredi kartı ile bir yer alabilir. Ülkeyi ziyaret eden 4 milyona yakın ...
Read more : Yabancılara Konut Satışının Ekonomik Anlamı Üzerine / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 6166 | Yanıtlar : 0

Atatürkçe Düşünmek ve Yorumlamak: Bayramlarımız Neden Kaldırılıyor? / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürkçe Düşünmek ve Yorumlamak: Bayramlarımız Neden Kaldırılıyor?

İdeal düşünme ve eylem; bilinçlilik, düzen ve süreklilik ister. İnsanın kafasında doğru bulduğu, hazır bir fikir sistemi olmalıdır. Bir Atatürkçünün düşünme sistemi Atatürk öğretisidir. Atatürkçülüğün ilkeleri, kavramları, ilişkileri ve sonuçlarıdır; sadece bunlar kullanılarak yapılan muhakeme süreçleridir. Öyle ki, bir kavramla, bir önerme veya bir sonuçla karşılaştıklarında Atatürkçüler ondan genellikle aynı şeyi anlamalıdır. Herhangi bir olayı, sorunu aynı araçları kullanarak yorumlamalıdır.

* * *

Medyada bir haber: AKP hükümeti ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148224 ileti • Toplam 45757 başlık • Toplam 24903 üye

x