Zaman: Pzt Ara 23, 2024 8:45

News News of Cihan DURA

Site map of Cihan DURA » Dizin : Cihan DURA

Karanlıklar Şikâyetle Dağılmaz, Sorunlar "Tek Başına" Çözülmez / Prof. Dr. Cihan DURA

Karanlıklar Şikâyetle Dağılmaz, Sorunlar "Tek Başına" Çözülmez

Hep şikâyet ediyoruz, bütün yaptığımız bu… Her birimiz dünyanın düzene girmesini istiyoruz. Fakat çabayı başkalarından bekliyoruz. Şöyle bismillah deyip de bir işi ucundan tutmuyoruz.

Sadece şikâyetle yetinirsek, neye benzer bu? Zifirî karanlık bir yerde, insanın “karanlık, hep karanlık, nereye baksam karanlık” diyerek sızlanıp durmasına benzer. Bu laf, dağıtır mı karanlığı?

Durmadan şikâyet etmek gerçeklerden kaçmaktır. Gerçeklerden kaçmak peşinen yenilmektir. O zaman yapılacak tek şey vardır: Acı gerçeklerin üzerine ...

Atatürk Gençliğe Verdiği Görevi Anlatıyor / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk Gençliğe Verdiği Görevi Anlatıyor

İki Mustafa Kemal vardır: Biri benim, et ve kemikten, geçici Mustafa Kemal... Diğeri Ölümsüz Mustafa Kemal… Onu "ben" kelimesiyle anlatamam; o, ben değildir, o bizdir! O, ülkemizin her köşesinde yeni fikir ve yeni hayat için, büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasıyım sadece. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sensin; o Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan Mustafa Kemal, yaşaması ...
Read more : Atatürk Gençliğe Verdiği Görevi Anlatıyor / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 777 | Yanıtlar : 0

Atatürk Siyasal Dinciliği Anlatıyor / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk Siyasal Dinciliği Anlatıyor

İki Mustafa Kemal vardır: Biri benim, et ve kemikten, geçici Mustafa Kemal... Diğeri Ölümsüz Mustafa Kemal… Onu "ben" kelimesiyle anlatamam; o, ben değildir, o bizdir! O, ülkemizin her köşesinde yeni fikir ve yeni hayat için, büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasıyım sadece. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sensin; o Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan Mustafa Kemal, yaşaması ve ...
Read more : Atatürk Siyasal Dinciliği Anlatıyor / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 895 | Yanıtlar : 0

Atatürk Tarikatları Anlatıyor / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk Tarikatları Anlatıyor

İki Mustafa Kemal vardır: Biri benim, et ve kemikten, geçici Mustafa Kemal... Diğeri Ölümsüz Mustafa Kemal… Onu "ben" kelimesiyle anlatamam; o, ben değildir, o bizdir! O, ülkemizin her köşesinde yeni fikir ve yeni hayat için, büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasıyım sadece. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sensin; o Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan Mustafa Kemal, yaşaması ve başarılı ...
Read more : Atatürk Tarikatları Anlatıyor / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 3412 | Yanıtlar : 0

İktidarların Millî Egemenliği İstismarı Nasıl Önlenir? / Prof. Dr. Cihan DURA

İktidarların Millî Egemenliği İstismarı Nasıl Önlenir?

Bir siyasal iktidar sadece seçim sandığından çıkmakla meşruiyet kazanmaz. Meşruiyetini, yapacağı icraatla tamamlaması gerekir.

Sandıktan çıkan bir siyasal iktidar; Millî Egemenliği kullanma yetkisini, belirli bir süre için milletten emanet olarak almıştır. Ve bütün icraatını kesinlikle Millî İrade’ye (halkın tercih, istek ve emellerine) uygun olarak yapacaktır.

Eğer icraatı milletin çıkarlarını gütmüyorsa, kısacası Millî İrade’ye uygun değilse, kendisinin, birtakım iç ve dış odakların hizmetinde ise, ülke kaynaklarını sürekli bunların hizmetine sunuyorsa, ...

Atatürk'ün Başarı Yolları / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk'ün Başarı Yolları

Atatürk Osmanlı İmparatorluğu’nun neden çöktüğünü çok iyi bildiği için, Devrim’i bilimsel zihniyet (bilimsel metot) temeli üzerine oturtmuştur. Gerçek arayışına metotlu şüpheyle başlar. Bilimsel düşünce, inanç ve aklın birbirinden ayrılmasını gerektirir. Atatürk bir bakıma “akıl inançtan önce gelir” diyen İbn Rüşt’ün düşüncesini yeniden canlandırmıştır (Mumcu, 1992). Bizi, ilkin İbn Heysem’in, Descartes’ın metotlu şüphe yöntemini kullanmaya, gerçeği araştırmaya başlamadan önce “her türlü otoriteyi, önyargıları, hurâfeleri (boş inançları), kısacası her türlü ‘sözde gerçeği’ reddetmeye, onların ...
Read more : Atatürk'ün Başarı Yolları / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1173 | Yanıtlar : 1

Atatürk Bağımsızlık Tutkusunu Anlatıyor / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk Bağımsızlık Tutkusunu Anlatıyor

İki Mustafa Kemal vardır: Biri benim, et ve kemikten, geçici Mustafa Kemal... Diğeri Ölümsüz Mustafa Kemal… Onu "ben" kelimesiyle anlatamam; o, ben değildir, o bizdir! O, ülkemizin her köşesinde yeni fikir ve yeni hayat için, büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasıyım sadece. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sensin; o Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan Mustafa Kemal, yaşaması ve ...
Read more : Atatürk Bağımsızlık Tutkusunu Anlatıyor / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 994 | Yanıtlar : 0

Atatürk Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni Anlatıyor / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni Anlatıyor

İki Mustafa Kemal vardır: Biri benim, et ve kemikten, geçici Mustafa Kemal... Diğeri Ölümsüz Mustafa Kemal… Onu "ben" kelimesiyle anlatamam; o, ben değildir, o bizdir! O, ülkemizin her köşesinde yeni fikir ve yeni hayat için, büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasıyım sadece. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sensin; o Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan Mustafa Kemal, ...
Read more : Atatürk Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni Anlatıyor / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 824 | Yanıtlar : 0

"Demokrasi" Destanı / Prof. Dr. Cihan DURA

"Demokrasi" Destanı

Neresi demokrasi bu rejimin, kardeşim?

Siz kimi kandırıyorsunuz?

Neresinden tutsan dökülüyor;

“işte demokrasi bu…” diyebileceğimiz bir şey kalmıyor elde.

Seçim sistemi şu olunca başkadır, bu olunca başkadır:

Çoğunluk, nispî temsil, D’Hondt,…

Ve bir de cabası: seçim barajı… Düşür, yükselt.

Seç, beğen, al, hangisi işine geliyorsa.

Her birine göre seçim sonucu farklı:

Boş ver milleti, sen ne güne duruyorsun, belirle peşinen Millî İrade’yi,

Yüce meclise ne kadar adamını sokacağını!

Monarşi: 1 kişi ...
Read more : "Demokrasi" Destanı / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 959 | Yanıtlar : 0

Mustafa Kemal Paşa'nın Sivas Kongresi'ni Açış Konuşması'ndan Yol Haritası / Prof. Dr. Cihan DURA

Mustafa Kemal Paşa'nın Sivas Kongresi'ni Açış Konuşması'ndan Yol Haritası

Tarih 4 Eylül 1919…

MÜCADELECİ AZİM

Saygıdeğer Efendiler! Vatan ve milletin kurtuluşunu hedefleyen zorunlu sebepler, sizleri bunca sıkıntı ve engellere rağmen Sivas’ta topladı. Mücadeleci azminizi tebrik ederim.

İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARI GÖRMEK

Bilindiği gibi milliyetler esasına dayanan vaatler üzerine 30 Ekim 1918 tarihinde İtilâf Devletleri ile mütareke imzalandı. Milletimiz adilane bir barışa kavuşacağını ümit etti. Halbuki mütareke hükümleri vatan ve milletimizin aleyhinde her gün bir şekilde ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148224 ileti • Toplam 45757 başlık • Toplam 24903 üye

x