Zaman: Pzt Ara 23, 2024 12:48

News News of Cihan DURA

Site map of Cihan DURA » Dizin : Cihan DURA

Atatürk Büyük Millet Meclisi'ni Anlatıyor / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk Büyük Millet Meclisi'ni Anlatıyor

İki Mustafa Kemal vardır: Biri benim, et ve kemikten, geçici Mustafa Kemal... Diğeri Ölümsüz Mustafa Kemal… Onu "ben" kelimesiyle anlatamam; o, ben değildir, o bizdir! O, ülkemizin her köşesinde yeni fikir ve yeni hayat için, büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasıyım sadece. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sensin; o Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan Mustafa Kemal, yaşaması ...
Read more : Atatürk Büyük Millet Meclisi'ni Anlatıyor / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 785 | Yanıtlar : 0

23 Nisan Neden Millî Egemenlik Bayramıdır? / Prof. Dr. Cihan DURA

23 Nisan Neden Millî Egemenlik Bayramıdır?

23 Nisan 2015… TBMM’nin 95. kuruluş yıldönümü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı… Peki, neden Millî Egemenlik Bayramı diyoruz, neyi anlamalıyız Millî Egemenlik ‘ten?

M. K. Atatürk Türkiye Büyük Millet Meclis’inin açılışını ve bu açılışın gerekçesini çeşitli vesilelerle açıklamıştır, biri de şudur:

Meclisi Mebusan’ın dağıtılması üzerine halkımız milletvekillerini tekrar seçti, İstanbul’a gönderdi. Meclisin yeniden toplanmasını sağladı. Ancak o da saldırıya uğradı. Milletimiz yılmadı: Bu kez Ankara’da Büyük Millet ...
Read more : 23 Nisan Neden Millî Egemenlik Bayramıdır? / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 794 | Yanıtlar : 0

Yurttaşlar, Aydınlar, Değerli Öğretim Elemanları..., Seçimlerde Oy Güvenliği İçin Görev Başına!... / Prof. Dr. Cihan DURA

Yurttaşlar, Aydınlar, Değerli Öğretim Elemanları..., Seçimlerde Oy Güvenliği İçin Görev Başına!...

Ülkemiz 7 Haziran 2015 Pazar günü tarihinin en önemli seçimini yapacaktır. Bu seçimlerde verdiğiniz oyun güvenliğinin sağlanması konusunda üniversite öğretim elemanlarına büyük bir sorumluluk düşmektedir. Bunun bilincinde olmak ve önümüzdeki 7 Haziran 2015 seçimlerinde aktif görev almak, hem ülkemize hem de üyesi olduğunuz demokratik kitle örgütlerine olan sorumluluğunuzun gereğidir.

30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Ankara’nın Oyları olarak kurulmuş ve 10 Ağustos ...

Nasıl Atatürkçü Olunur, Nasıl Olunmaz? / Prof. Dr. Cihan DURA

Nasıl Atatürkçü Olunur, Nasıl Olunmaz?

Yekta Güngör Özden değerli bir hukukçumuz, yol gösterici bir aydınımızdır. Bir Atatürk âşığıdır, Atatürk hakkında çok eser vermiştir. Bunlardan Atatürk ve Atatürkçülük 1  adlı kitabında sık sık dönüşler yaptığı bir husus da “Atatürkçü kimdir, nasıl Atatürkçü olunur” konusudur. İlgimi çekti, yazdıklarını derledim, aşağıda sunuyorum.

Atatürkçülük sözle olmaz, “ben Atatürkçüyüm” demekle olmaz. Rozet takmakla, nutuk atmakla, resim asmakla Atatürkçü olunmaz.

Sözlerini yinelemek, büst ve heykellerini dikmek, toplantı düzenlemek, miting ve ...
Read more : Nasıl Atatürkçü Olunur, Nasıl Olunmaz? / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 914 | Yanıtlar : 0

Köy Enstitüleri Kapatıldı Ama Halkçılık İlkemiz Sapasağlam Ayakta / Prof. Dr. Cihan DURA

Köy Enstitüleri Kapatıldı Ama Halkçılık İlkemiz Sapasağlam Ayakta

Bugün 17 Nisan 2015… Köy enstitülerinin açılışının 75. yıldönümü… Ne acıdır ki, aradan 15 yıl geçmeden kapatıldılar. CHP’nin attığı ilk adım ve Demokrat Parti’nin 1954’deki son ve kesin darbesiyle…

Bu enstitüler Atatürkçülüğün Halkçılık İlkesi’nin bir gereği ve uygulaması olarak kurulmuştu. Eğer en azından bir 15 yıl daha devam ettirilseydi, bugün Türkiye’mizde, ne cehalet, ne dincilik kalırdı, ne ağalık düzeni…, bölücülük de uygun zemini kolayca bulamazdı.

Evet, artık ...

Ulusal Varlığımız Neden Tehlike Altında? / Prof. Dr. Cihan DURA

Ulusal Varlığımız Neden Tehlike Altında?

Atatürk bir konuşmasında şöyle der:

Ben, milletimle el ele bir istiklal savaşı verdim, onu yönettim. Diyelim ki, milletimiz böyle bir durumla yine karşı karşıya gelmiştir. Ve biz düşmana taarruz için kesin kararlıyız. Ancak kararı uygulamaya geçmeden önce, hazırlamaya ve tamamlamaya mecbur olduğumuz üç savaş aracı vardır ki her birinin hazırlığı yeterli derecede yapılmış olmalıdır.

Bunlardan birincisi ve en önemlisi, asıl olanı doğrudan doğruya milletin kendisidir. Milletin, hayat ve bağımsızlığı için ...
Read more : Ulusal Varlığımız Neden Tehlike Altında? / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1176 | Yanıtlar : 0

Atatürkçüler Neden Bir Araya Gelemiyor? / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürkçüler Neden Bir Araya Gelemiyor?

Bir gün, genç bir arkadaşım bana sordu: “Neden Türkiye’nin tanınmış, göz önünde olan, filan filan Atatürkçü aydınları bir araya gelmiyor, bir araya gelip bir parti kurmuyorlar?”

Bu aslında, yanıtı kafamı çok meşgul eden bir soruydu. Yanıtladım, fırsat bilip içimi döktüm; söylediklerimi herkes de bilsin istedim.

Dedim ki, bu aslında bizim genel bir sorunumuzdur: Yalnız ünlü olanlar değil, Türkiye’de bütün Atatürkçüler bir araya gelemiyor. Neden peki? Çünkü insanları ancak ortak olan ...
Read more : Atatürkçüler Neden Bir Araya Gelemiyor? / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 708 | Yanıtlar : 0

Emmy Noether'in Düşündürdükleri / Prof. Dr. Cihan DURA

Emmy Noether'in Düşündürdükleri

Google bugünkü açılış sayfasını Emmy Noether'ın 133. doğum günü için ayırmış. İlk kez duyuyorum adını; düşündüm kim olabilir diye. Araştırdım, işte kısa biyografisi, bu sevimli bayanın.

Emmy Noether (1882 –1935), soyut cebir ve kuramsal fiziğe yaptığı çığır açıcı katkılarıyla tanınan bir Alman matematikçidir. Pavel Alexandrov, Albert Einstein, Jean Dieudonné, Weyl, Norbert Wiener ve daha birçok bilim adamı; onu, alan, halka ve cebir teorilerinde devrim yaratan, tarihin en önemli kadın matematikçisi olarak nitelendirmiştir. ...
Read more : Emmy Noether'in Düşündürdükleri / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 766 | Yanıtlar : 0

Atatürk "Eğer Bir Gün Çaresiz Kalırsanız, Bir Kurtarıcı Beklemeyin, Kurtarıcı Kendiniz Olun" Derken... / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk "Eğer Bir Gün Çaresiz Kalırsanız, Bir Kurtarıcı Beklemeyin, Kurtarıcı Kendiniz Olun" Derken, Ne Demek İstemişti?

“KURTARICI” NASIL KENDİSİ OLUNUR?

Fransızca'da büyük insanlarla uğraşan, onları kıyasıya ve haksız yere eleştirip çekiştiren Cemil Koçak türünden şahıslara "détracteur" deniyor. Diğer bir örneği de Kadir Mısıroğlu'dur, aralarına Mustafa Armağan'ı da katabiliriz, elbette daha başkaları da var.
Bu tiplerle mücadelenin en iyi yolu, söz ve yazılarını yakından takip edip altından kalkamayacakları derecede yalanlarını yüzlerine çarpmaktır. Biz Atatürkçülere "Allah'ın bir ...

Atatürk Anlatıyor: Dayanışma ve İşbölümü / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk Anlatıyor: Dayanışma ve İşbölümü

İki Mustafa Kemal vardır: Biri benim, et ve kemikten, geçici Mustafa Kemal... Diğeri Ölümsüz Mustafa Kemal… Onu "ben" kelimesiyle anlatamam; o, ben değildir, o bizdir! O, ülkemizin her köşesinde yeni fikir ve yeni hayat için, büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasıyım sadece. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sensin; o Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan Mustafa Kemal, yaşaması ...
Read more : Atatürk Anlatıyor: Dayanışma ve İşbölümü / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1031 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148225 ileti • Toplam 45757 başlık • Toplam 24903 üye

x