Zaman: Pzt Ara 23, 2024 17:28

News News of Cihan DURA

Site map of Cihan DURA » Dizin : Cihan DURA

Atatürk Anlatıyor: Aydınlar / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk Anlatıyor: Aydınlar

İki Mustafa Kemal vardır: Biri benim, et ve kemikten, geçici Mustafa Kemal... Diğeri Ölümsüz Mustafa Kemal… Onu "ben" kelimesiyle anlatamam; o, ben değildir, o bizdir! O, ülkemizin her köşesinde yeni fikir ve yeni hayat için, büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasıyım sadece. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sensin; o Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan Mustafa Kemal, yaşaması ve başarılı ...
Read more : Atatürk Anlatıyor: Aydınlar / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1182 | Yanıtlar : 0

Atatürk Anlatıyor: Halk İle Kaynaşmak / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk Anlatıyor: Halk İle Kaynaşmak

İki Mustafa Kemal vardır: Biri benim, et ve kemikten, geçici Mustafa Kemal... Diğeri Ölümsüz Mustafa Kemal… Onu "ben" kelimesiyle anlatamam; o, ben değildir, o bizdir! O, ülkemizin her köşesinde yeni fikir ve yeni hayat için, büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasıyım sadece. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sensin; o Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan Mustafa Kemal, yaşaması ...
Read more : Atatürk Anlatıyor: Halk İle Kaynaşmak / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 747 | Yanıtlar : 0

Atatürk Türk Milletini ve Türk Ocaklarını Anlatıyor / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk Türk Milletini ve Türk Ocaklarını Anlatıyor

İki Mustafa Kemal vardır: Biri benim, et ve kemikten, geçici Mustafa Kemal... Diğeri Ölümsüz Mustafa Kemal… Onu "ben" kelimesiyle anlatamam; o, ben değildir, o bizdir! O, ülkemizin her köşesinde yeni fikir ve yeni hayat için, büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasıyım sadece. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sensin; o Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan Mustafa ...
Read more : Atatürk Türk Milletini ve Türk Ocaklarını Anlatıyor / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1297 | Yanıtlar : 0

Türkiye Bölünme Noktasına Kimlerin Eliyle Nasıl Getirildi? (Aralık 2013-Ekim 2014) / Prof. Dr. Cihan DURA

Türkiye Bölünme Noktasına Kimlerin Eliyle Nasıl Getirildi? (Aralık 2013-Mart 2014)

Kürdistan’ı Türklere kurduracağım.
Barack Obama (ABD Başkanı)

Yazımın ilk satırlarını Şubat 2015’in ilk günlerinde kaleme alıyorum. Şu olaylar ise o tarihten en fazla onbeş gün öncesine ait:

-Şırnak'ın İdil İlçesi'nde PKK'lılar Kobani kutlamaları bahanesiyle yüzleri kapalı ve ellerinde Kalaşnikof tüfeklerle yürüdü. Daha sonra bebek katili Abdullah Öcalan posteri açan PKK'lılar ilçedeki Kobani kutlamalarına katıldı. Olaylara güvenlik güçlerinin müdahale etmemesi dikkat çekti.

-Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi'nde ...

Atatürk İngilizleri Anlatıyor / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk İngilizleri Anlatıyor

İki Mustafa Kemal vardır: Biri benim, et ve kemikten, geçici Mustafa Kemal...

Diğeri Ölümsüz Mustafa Kemal… Onu "ben" kelimesiyle anlatamam; o, ben değildir, o bizdir! O, ülkemizin her köşesinde yeni fikir ve yeni hayat için, büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasıyım sadece. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir.

O Mustafa Kemal sensin; o Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan Mustafa Kemal, yaşaması ve başarılı ...
Read more : Atatürk İngilizleri Anlatıyor / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1292 | Yanıtlar : 0

Bir Hafıza Anıtımız Daha: Ahmet Hulusi Efendi / Prof. Dr. Cihan DURA

Bir Hafıza Anıtımız Daha: Ahmet Hulusi Efendi

Tarih 15 Mayıs 1919… Bir Yunan tümeni bir İngiliz savaş gemisinin koruması altında İzmir’e çıkıyor.

Denizli… Halk, başlarında Müftü Ahmet Hulusi Efendi, şehrin çeşitli yerlerinde gruplar halinde toplanmakta…. Bu gruplarla Denizli’nin köylerinden gelenler Bayramyeri’nde birleşiyor. Kayalık Camii’ndeki sancak çıkartılarak sokaklarda tekbirlerle dolaştırılıyor. İlk protesto mitingi bu…, işgalden yaklaşık dört saat sonra sabah namazının ardından Denizli’de gerçekleştiriliyor!

Ahmet Hulusi Efendi, Belediye Başkanı Hacı Tevfik Bey ve Mutasarrıf Faik Bey ...
Read more : Bir Hafıza Anıtımız Daha: Ahmet Hulusi Efendi / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1088 | Yanıtlar : 0

Yabancılara Toprak Satışı Üzerine Gözlemler (2014) / Prof. Dr. Cihan DURA

Yabancılara Toprak Satışı Üzerine Gözlemler (2014)

Milli servetimizin yarısı yabancıların eline geçti. Bizler bu ülkenin çok çalışan, az kazanan mülksüz ve borçlu kölelerine dönüştük.
Aykut Erdoğdu (Maliyeci, CHP Milletvekili)

Türkiye’de yabancılara toprak satışı hakkındaki gözlemlerimi 1  sürdürüyorum. Biliyoruz ki, gerçeklerin bulunması gözlem gerektirir. Gerçekler de önce mevcut sorunları, ardından bunlara en doğru çözüm yollarını gösterir.

Satışlar, aracı şirketler, zararlar, satış yolları, toprak kiralama, doğrudan yatırım, müşteri ülkeler… Gözlemlerim sırasıyla bu olgular üzerine olacak.

Türkiye’de ...
Read more : Yabancılara Toprak Satışı Üzerine Gözlemler (2014) / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1613 | Yanıtlar : 0

Atatürk Anlatıyor: Osmanlı Nasıl Bir Devletti? / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk Anlatıyor: Osmanlı Nasıl Bir Devletti?

TARİH 17.2.1923… İZMİR İKTİSAT KONGRESİ AÇIŞ NUTKU’NDAN:

1- Efendiler, Osmanlı fatihleri, hakanları, istilacıları; aslî unsur ile birlikte sabanın önünde mağlup olup ricata başladıktan sonra, asıl felaketlerin büyüğü başladı. Sırf padişahın bir ihsanı olarak yabancılara bahşedilmiş olan ve özel lütuf olarak ülke içindeki gayrimüslim unsurlara verilmiş olan her şey kazanılmış haklar kabul edildi. Fakat yabancılar yalnız bu hakları muhafaza ile de yetinmediler; belki onları biraz daha artırmak için çareler aradılar ...
Read more : Atatürk Anlatıyor: Osmanlı Nasıl Bir Devletti? / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1226 | Yanıtlar : 0

Seçmen Siyasal Tercihini En İyi Nasıl Yapabilir? / Prof. Dr. Cihan DURA

Seçmen Siyasal Tercihini En İyi Nasıl Yapabilir?

Türk Milleti; siyasal iradesini, doğrudan doğruya değil, temsil (vekâlet, vekillik) yoluyla belli eder ve kullanır. Temsilcisi (vekili); kendi seçtiği, egemenliğinin kullanımını emanet ettiği milletvekilleridir. Bunların tümü Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni oluşturur.

Ancak temsilin yetkinliği, yani mükemmelliği kendiliğinden sağlanamaz. Bunun için, her iki tarafın da –yani seçmenle seçilenin de- doğru karar alması, doğru iş yapması gerekir. Elimizde bunu sağlayacak, sadece iki araç vardır, bir üçüncüsü yoktur; bu araçlar, biri ...
Read more : Seçmen Siyasal Tercihini En İyi Nasıl Yapabilir? / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 719 | Yanıtlar : 0

Atatürk Bizi Birlik Olmaya Çağırıyor / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk Bizi Birlik Olmaya Çağırıyor

İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemikten…, diğeri sizler, ölümsüz olan.
Mustafa Kemal Atatürk

1- Bir yurdun en değerli varlığı millî birliktir, yurttaşlar arasındaki millî birliktir; iyi geçinme ve çalışkanlık duygu ve yeteneklerinin olgunluğudur. Bir ulusun en yenilmez silahı ve korunma aracı ise bir kararlılıktır: milletin varlığını ve yurt erginliğini korumak için, bütün yurttaşların canlarını ve her şeylerini ânında ortaya koyma kararlılığıdır! Gerektiğinde vatan için tek bir birey ...
Read more : Atatürk Bizi Birlik Olmaya Çağırıyor / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 789 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148225 ileti • Toplam 45757 başlık • Toplam 24903 üye

x