Zaman: Pzt Ara 23, 2024 16:39

News News of Cihan DURA

Site map of Cihan DURA » Dizin : Cihan DURA

Atatürk Yanıtlıyor: Türk Kimdir? / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk Yanıtlıyor: Türk Kimdir?

İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemikten…, diğeri sizler, ölümsüz olan.
Mustafa Kemal Atatürk

1- Türk kimdir, nasıl biridir? Yanıtım şudur: Türkiye, yurdumuz, dünyanın beklemediği, asla ümit etmediği eşsiz bir varlığın yüksek tecellisine sahne oldu. Bu sahne en az yedi bin yıllık bir Türk beşiğidir. Beşik doğanın rüzgârları ile sallandı; beşiğin içindeki çocuk doğanın yağmurları ile yıkandı; o çocuk doğanın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından, önce korkar gibi oldu; sonra onlara ...
Read more : Atatürk Yanıtlıyor: Türk Kimdir? / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1171 | Yanıtlar : 0

Atatürk Anlatıyor: Batı'da Türk Düşmanlığı / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk Anlatıyor: Batı'da Türk Düşmanlığı

İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemikten…, diğeri sizler, ölümsüz olan.
Mustafa Kemal Atatürk

1- Batı’da tarihî bir Türk düşmanlığı vardır, bugün de devam etmektedir. Diplomaside “Şark Meselesi” olarak karşımıza çıkar. Millî Mücadele yıllarında yaptığım kimi konuşmalarımda bu konuya da değindim, şunları söyledim:

2– Yüzyıllardan beri düşmanlarımız, Avrupa milletleri arasında Türklere karşı kin ve düşmanlık fikirleri telkin etmişlerdir. Batı zihinlerine yerleşmiş olan bu fikirler, özel bir zihniyet vücuda ...
Read more : Atatürk Anlatıyor: Batı'da Türk Düşmanlığı / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 703 | Yanıtlar : 0

Atatürk Anlatıyor: Türk Milliyetçiliği / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk Anlatıyor: Türk Milliyetçiliği

Mustafa Kemal Atatürk

1- Bir temel prensibim vardır benim, her zaman geçerli olan: Milliyetler prensibi!... Bu prensip bir milletin diğer milletlere nispetle bir karakter, doğal ya da kazanılmış kendine özgü bir karakter sahibi olmasıdır. Diğer milletlerden farklı bir varlık oluşturmasıdır; çoğunlukla onlardan ayrı, ancak onlara paralel olarak gelişmeye çalışmasıdır. Bu prensibe göre her birey ve her millet kendi ...
Read more : Atatürk Anlatıyor: Türk Milliyetçiliği / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1104 | Yanıtlar : 1

Atatürkçünün Gündemi: Atatürk Osmanlı'nın Esaret ve İhanetini Anlatıyor / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürkçünün Gündemi: Atatürk Osmanlı'nın Esaret ve İhanetini Anlatıyor

1- Efendiler, Osmanlı fatihleri, hakanları, istilacıları; aslî unsur ile birlikte sabanın önünde mağlup olup ricata başladıktan sonra, asıl felaketlerin büyüğü başladı. Sırf padişahın bir ihsanı olarak yabancılara bahşedilmiş olan ve özel lütuf olarak ülke içindeki gayrimüslim unsurlara verilmiş olan her şey kazanılmış haklar kabul edildi. Fakat yabancılar yalnız bu hakları muhafaza ile de yetinmediler; belki onları biraz daha artırmak için çareler aradılar ve buldular.

2- İç unsurlar ...

Osmanlı Devleti Batı'nın Bir Sömürgesi Haline Nasıl Geldi? / Prof. Dr. Cihan DURA

Osmanlı Devleti Batı'nın Bir Sömürgesi Haline Nasıl Geldi?

Tarihini bilmeyen toplum, hafızasını kaybetmiş insan gibidir. (Bernard Lewis)

Tarihi asla unutmamalı. Bıkmadan usanmadan okuyup, bıkmadan usanmadan öğrenmeli. Üzerinde sürekli kafa yormalı. Çünkü tarihi unutan, tarihten ders almayan yok olur. Çünkü tarihin kalıpları zamanla tekrarlanmaktadır. Bunları fark etmeyen uluslar büyük kayıplara uğruyor. Tıpkı bizler gibi, Türk ulusu gibi. Apaçık gerçeklere, uyarılara rağmen Batı’nın tuzaklarına yeniden düşüyoruz. Geçmişte Osmanlı düşürülmüştü Avrupa’nın ekonomik tuzaklarına. Aynı tuzaklarla şimdi de biz ...

Bu Korkunç Cehaleti Nasıl Yeneceğiz? / Prof. Dr. Cihan DURA

Bu Korkunç Cehaleti Nasıl Yeneceğiz?

Geçenlerde bir yerde bir yazımı 1  yayımladım “yabancıya toprak satışı” konusunda, şu sunum notuyla:

AKP TOPRAKLARIMIZI 12 YILDIR SATIYOR

-AKP hükümeti yabancıya toprak satışını artırmak için elinden geleni yapıyor: Oturma izninin uzatılması, askeri bölgelerin satışa açılması, 2B arazileri, tarımda şirketleşme, kentsel dönüşüm.

-Almanlar yalnız Antalya’da, Alanya’da değil. Batman’da da 2 milyon metrekare arazi satın aldılar. Bölgede çok verimli petrol yatakları var.

-İnanılacak gibi değil: Iğdır Ovası’nın tamamını İsrailliler satın aldı. ...
Read more : Bu Korkunç Cehaleti Nasıl Yeneceğiz? / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1657 | Yanıtlar : 0

Atatürk Ordumuzu Anlatıyor / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk Ordumuzu Anlatıyor

Mustafa Kemal Atatürk

1- Kuvvet mutlaka her türlü emre itaat EDEN, tam disipline sahip ordu halinde bulunandır. Ülkeyi ve milleti zarara uğratmayacak kuvvet, ancak odur. Halbuki bizim için kuvvet kaynağı, millettir. Milleti zarara uğratan ve nefretini kazanan bir kuvvet, elbette maksadın derhal kaybedilmesini icap ettirecek bir kuvvettir. Biz ülkenin her cephesinde ve merkezinde bu niteliklere sahip bir ordu kurmakla ...
Read more : Atatürk Ordumuzu Anlatıyor / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1375 | Yanıtlar : 0

Ey Üniversite!... Bu Suskunluk Nedir, Bu Sorumsuzluk Nedir? / Prof. Dr. Cihan DURA

Ey Üniversite!... Bu Suskunluk Nedir, Bu Sorumsuzluk Nedir?

15 Mayıs 1919… Osmanlı hükümeti, bir valisi ile iki generali; vatanın ayrılmaz bir parçasını, İzmir’i, tek kurşun atmadan düşmana teslim ediyor.

İstanbul halkı bu işgali tam olarak ancak 17 Mayıs tarihli gazetelerden öğrenebiliyor. Üniversite gençliği derhal harekete geçiyor. Askeriyenin yayımladığı İzmir Fecayii adlı kitabın “İzmir’in işgali üzerine İstanbul’da yapılan tezahürat” bölümünde, Üniversite’de yapılan ilk toplantı anlatılıyor. İkdam gazetesinde Üniversite’de öğrencilerin gösterileri, “Genç Öğrencinin Vatanseverce Duyguları” başlığı altında ...

Atatürk'ün Arap, Suriye ve Musul Siyaseti Hakkındaki Görüşleri / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk'ün Arap, Suriye ve Musul Siyaseti Hakkındaki Görüşleri

Mustafa Kemal Atatürk

- Millî Mücadele sırasında, Cumhuriyetimizin ilk yıllarında ve daha sonra 1937’de Suriye vesilesiyle, Araplarla olan ilişkilerimiz hakkındaki görüşlerimi şöyle ifade etmiştim:

- Araplara karşı siyasi formülümüz şudur: Her millet kendi içinde bağımsızlığını kazandıktan sonra, “konfederasyon” halinde birleşmek.

- Bugün tutsaklık elemleri altında inleyen birçok dindaşımız vardır. Bunlar için de, kendi muhitlerinde ...

Şehit Öğretmen Neşe Alten'in Heykeli Dikilsin. O Heykel Öğretmenlerimizin Vatan Sevgisinin Simgesi Olsun!/Prof.Dr. Cihan DURA

Şehit Öğretmen Neşe Alten'in Heykeli Dikilsin. O Heykel Öğretmenlerimizin Vatan Sevgisinin Simgesi Olsun!

“Ben öğretmenim. Bayrağımın dalgalandığı her yere giderim.”

Siz Tekirdağ'lı Neşe öğretmenin öyküsünü bilir misiniz?

Bugün, hükümetimizin kendisiyle müzakere yürütme teslimiyetine düştüğü katilin işlettiği yüzlerce cinayetten biridir bu. Bizzat kendi verdiği emirdir.

Neşe Alten 1993 yılında eğitim fakültesinden mezun oldu, aynı yıl ataması yapıldı Diyarbakır'ın, Bismil ilçesine. Neşe öğretmen daha 22 yaşındaydı ve cıvıl cıvıl bir kızdı.

Ataması, Bismil ilçesine çıkınca ailesi gitmemesi ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148225 ileti • Toplam 45757 başlık • Toplam 24903 üye

x