Zaman: Pzt Şub 24, 2025 1:57

News News of Cihan DURA

Site map of Cihan DURA » Dizin : Cihan DURA

Soruyorum Babacan Efendiye: Halk Bankası Bu Kadar Değerliydi De Neden Sattınız? / Prof. Dr. Cihan DURA

Soruyorum Babacan Efendiye: Halk Bankası Bu Kadar Değerliydi De Neden Sattınız?

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan son 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu vesilesiyle şunları söylemiş : "Dışarıda 100 haber çıktıysa bunun 95’i yolsuzluktan öte, siyasi istikrarla ilgili kısmına vurgu yapıyor. Bir siyaset mühendisliği vurgusu var özellikle dış basında. Bu açıdan baktığımızda ister istemez şunu düşünüyorsunuz; Hedef ne? Hedef gerçekten yolsuzlukla mücadele mi? Bir yolsuzluğu ortaya çıkartmak mı? Yoksa hükümete, iktidar partisine, dolayısıyla devlete, ...

Millî İrade'yi Anlamak İçin / Prof. Dr. Cihan DURA

Millî İrade'yi Anlamak İçin -1

Şu bir gerçektir ki Türkiye’nin başta gelen sorunlarından biri, Millî İrade’ye saygı sorunudur. Bu sorun öncelikle demokrasinin gerçekleşmesi bakımından önemlidir. Demokrasi, demokratik rejim gibi sözler özellikle siyasetçilerimizin dilinden düşmüyor. Bunu duyanlar da Türkiye’de demokrasi var sanıyor. Oysa ülkemizde demokrasinin çok önemli eksikleri vardır. Biri ve en başta geleni “Milli İrade’ye saygısızlık” olgusudur. Diyebilirim ki bir ülkede demokrasinin var olduğunun en sağlam ölçütü; o ülkede üç erki kullananların Millî İrade’ye saygısıdır, ...
Read more : Millî İrade'yi Anlamak İçin / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 854 | Yanıtlar : 1

Atatürk Anlatıyor: Halifeliğin Kısa Tarihi / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk Anlatıyor: Halifeliğin Kısa Tarihi

"İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemikten…, diğeri sizler, ölümsüz olan." M. K. Atatürk

Bundan yaklaşık 90 yıl öncesi… Mustafa Kemal Paşa Büyük Millet Meclisi kürsüsündedir. Konu saltanatın kaldırılması... Sözü halifelik konusuna getirir ve kurumun bir tarihçesini sunar. Açıklamalarını halifeliğin yeni kurulan devletteki konumunu geçici olarak 1  tanımlayarak bitirir. Millî egemenlik olgusuyla bağlantı kurar ve özellikle iki nokta üzerinde durur:

-Halifelik bir devlet başkanlığı değildir, yalnızca dinsel görevi ...
Read more : Atatürk Anlatıyor: Halifeliğin Kısa Tarihi / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 901 | Yanıtlar : 0

Türkiye İran'vari Bir Karşı-Devrim Süreci Mi Yaşıyor? / Prof. Dr. Cihan DURA

Türkiye İran'vari Bir Karşı-Devrim Süreci Mi Yaşıyor?

Türkiye’de son günlerde şu görüşü dillendirenler var:

“AKP ve Gülen’in Türkiye’de iktidara geliş süreci ile 1979 yılında Humeyni’nin İran’da iktidara geliş süreci arasında benzerlikler var. Türkiye Humeyni’vari bir karşı-devrim sürecinin içinden geçiyor!”

Doğru mudur bu iddia?

Yanıt için hafızamızı tazelememiz gerekiyor. Ben bundan üç yıl kadar önce bu konuda bir yazı kaleme almıştım 1 . Buyur oku, değerli okur, bakalım ne olacak yanıtın. Ancak hemen söylemeliyim ki, bu yazıda ...

Özelleştirmelerin Türkiye'ye Vermediği Zarar Yok / Prof. Dr. Cihan DURA

Özelleştirmelerin Türkiye'ye Vermediği Zarar Yok

Bana “AKP’nin ekonomik programı kısaca nedir” diye sorsalar, yanıtım şu olurdu: Satmak, ne varsa satmak, her şeyi satıp savurmak!... Örnek mi? o kadar çok ki: Halkın malı olan dev ku­rum­lar, sa­na­yi te­sis­le­ri, li­man­lar, köp­rü­ler, ka­mu bi­na­la­rı ve ar­sa­la­rı… TÜRK TE­LE­KOM, TÜP­RAŞ, ER­DE­MİR, TE­KEL, SE­KA ve PET­KİM gi­bi büyük sa­na­yi te­sis­le­ri, 200’e yakın ka­mu te­si­si, 2.600’den fazla ar­sa, bi­na ve loj­man… Ve sa­tı­lan­la­rın ço­ğu AKP ik­ti­da­rı­na ya­kın yer­li sermaye ile ya­ban­cı ...
Read more : Özelleştirmelerin Türkiye'ye Vermediği Zarar Yok / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 36681 | Yanıtlar : 0

Bugünlere Nasıl Geldik: 2008 Yılından Bir Kesit / Prof. Dr. Cihan DURA

Bugünlere Nasıl Geldik: 2008 Yılından Bir Kesit

Hükümetin 16 Kasım 2013 Diyarbakır teslimiyeti artık her şeyi ayan beyan ortaya koymuştur: Güneydoğumuzda “Kürdistan” adlı bir devlet kurulma yolundadır.

Peki, bizi bu trajik noktaya kimler getirdi, nasıl getirdiler? 2008 yılına ait somut belgelere 1  dayanarak sorunun yanıtını vermeye çalışacağım.

ŞUBAT 2008

AB ‘reformları’ adıyla devreye sokulan paketler ve uygulamalar sonucunda bölücülük, kelimenin tam anlamıyla azmış bulunuyor. Bölücülüğün tek kaynağı DTP ve PKK değil. Kendilerine İslami demekle ...
Read more : Bugünlere Nasıl Geldik: 2008 Yılından Bir Kesit / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1247 | Yanıtlar : 0

Suratlardaki Maskeleri Görmek İçin… / Prof. Dr. Cihan DURA

Suratlardaki Maskeleri Görmek İçin…

AKP yöneticileri benzer bir girişimi 2009’da da denediler. Demokrasi, özgürlük, kardeşlik, dostluk, barış,… lafları gırla gidiyordu. Ancak ağızlarına yüzlerine bulaştırdılar, arkasını getiremediler. Tekrar deniyorlar, Büyük Abi öyle istiyor çünkü.

Peki halka nasıl sunuyorlar marifetlerini..., olduğu gibi mi? Elbette hayır, allayarak, süsleyerek, parfümleyerek sunuyorlar. Bilimsel adı kamuflaj bunun. Sesleri çıkmasın, yoldan da çıkmasın diye saf halkımızın, işin aslını bilmeyen birçok okumuşumuzun yalnız gözlerini boyamakla kalmıyorlar, aynı zamanda uyuşturup mışıl mışıl uyumaya devam ...
Read more : Suratlardaki Maskeleri Görmek İçin… / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 2021 | Yanıtlar : 0

Diyarbakır'da Aslında Ne Oldu? / Prof. Dr. Cihan DURA

Diyarbakır'da Aslında Ne Oldu?

Artık şehit cenazeleri gelmiyor, fakat ne karşılığında?

Dün (16 Kasım 2013) Diyarbakır'da Erdoğan-Barzani buluşmasında olup bitenler bu sorunun yanıtını çok veciz bir şekilde vermiyor mu?

Bir süredir faturalar birer birer önümüze konmuyor mu, Diyarbakır'da da kabarık bir fatura daha konmadı mı önümüze? Bakın, nelerin müjdesini vermiş orada BOP’un eşbaşkanı: Büyük Ortadoğu Projesi'nde Diyarbakır'ı yıldız yapma stratejini sürdürüyoruz. Suriye'nin kuzeyi, Diyarbakır ve Erbil birbirine bağlıdır. PKK için genel af çıkaracağız. Barzani, Irak ...
Read more : Diyarbakır'da Aslında Ne Oldu? / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 893 | Yanıtlar : 0

Atatürk Dine Yaptığı Hizmetleri Anlatıyor / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk Dine Yaptığı Hizmetleri Anlatıyor

İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemikten…, diğeri sizler, ölümsüz olan. (Mustafa Kemal Atatürk)

Ben Dine Karşı Olmadım, Ona Değer Verdim, Onu Yükselttim

1- Ben asla dine karşı olmadım, dine aykırı hiçbir şey yapmadım. Aksine, ona gerekli değeri verdim; onu vicdanlardaki kutsal yerine yükselttim.

Ben İslam’ı İyi Bilen Bir Cihat Müslümanıydım

2- Ben İslamî alanda da vukuf sahibiydim, İslam tarihini çok iyi bilirim. Kur’an’ı da bilirim, dinimizi de… ...
Read more : Atatürk Dine Yaptığı Hizmetleri Anlatıyor / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 758 | Yanıtlar : 0

Dolar Neden ve Nasıl Yükseldi? / Prof. Dr. Cihan DURA

Dolar Neden ve Nasıl Yükseldi?

Türkiye ekonomisi Mayıs 2013 sonlarından bu yana Dolar kurunda güçlü bir yükselişe sahne oldu. Daha önce de, 2007 ve sonrası yıllarda, bunun tam tersi bir hareketin olduğu, Dolar kurunun düştüğü bir dönem yaşamıştık: O zaman da düşüş eğilimi dikkat çekmiş, olay analizlere, yazılara konu olmuştu. Dolar’ın değer yitirmesi önemli bir olay olarak nitelenmişti. Kur 1.27 YTL’nin altına kadar inmişti. Bu, dalgalı kura geçiş tarihi olan Şubat 2001’den o güne kaydedilen ...
Read more : Dolar Neden ve Nasıl Yükseldi? / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 2533 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148322 ileti • Toplam 45822 başlık • Toplam 24929 üye

x