Zaman: Pzt Ara 23, 2024 8:41

News News of Cihan DURA

Site map of Cihan DURA » Dizin : Cihan DURA

Başbakan Dünya Devleri İle Ne Görüştü? / Prof. Dr. Cihan DURA

Başbakan Dünya Devleri İle Ne Görüştü?

Bir gazetede ilginç bir haber başlığı: Dünya Devleri Türkiye’ye Yatırımı Görüşecek. Dünya devleri… yatırım… görüşme…, ne olabilir acaba? Merak edip okuyorum haberi: Başbakan R. T. Erdoğan başkanlığında 31 Ekim'de toplanacak 8. Yatırım Danışma Konseyi'ne, ciroları 572 milyar dolara, istihdamı 1.4 milyon kişiye ulaşan 17 dünya devi şirketin başkanı ve CEO'su katılacak. Toplantı İstanbul’da Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde gerçekleştirilecek. Yatırım Danışma Konseyi, Türkiye’yi uluslararası yatırımcılar için daha güvenli bir liman ...
Read more : Başbakan Dünya Devleri İle Ne Görüştü? / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 766 | Yanıtlar : 0

Atatürk'ün 90.Yıl Seslenişi / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk'ün 90.Yıl Seslenişi

Türk Milleti!

Kurtuluş Savaşı’na başladığımızın seksen beşinci yılındayız. Bugün, Cumhuriyetimizin doksanıncı yılını doldurduğu, en büyük bayramdır. Kutlu olsun.

Yurttaşlarım,

Çok yıllar geçti. Çok şey değişti geçen zaman içinde. Evet, ülkemiz ilerledi, büyüdü. Ancak sağlıksız büyüdü, karşı-devrimle karşı karşıya. Bir tahribat, bir yıkımdır ki yıllardır sürüyor. İçimiz kırık, hüzünlüyüz bu yüzden; biraz buruk kutluyoruz bayramımızı.

Cumhuriyetimiz tehdit altında...

Benden sonra gelenler temelini attığım devrimleri, aynı hızla sürdüremediler. Daha 11 Kasım1938 sabahı, yozlaştırmaya koyuldular. ...
Read more : Atatürk'ün 90.Yıl Seslenişi / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 878 | Yanıtlar : 0

Ahmet Taner Kışlalı, Elinde Meşale... / Prof. Dr. Cihan DURA

Ahmet Taner Kışlalı, Elinde Meşale...

"Aydın, mayına basma tehlikesini bile bile, doğru bildiği yolda yürüyen kişidir." Ahmet Taner Kışlalı

Yine bir yurt sorunuyla yüklü, ne zaman kalemi elime alsam, hep o doruklara yöneliyor, onları düşünüyor, o öncülerin kitaplarını okuyorum: “O doruklar” dediğim; en başta Atatürk, sonra onun silah ve çalışma arkadaşları, Cumhuriyetimize kanat gerenler, Kemalist aydınlarımız... Hep onlardan feyz almaya çalışıyorum. Yeni bir fikir ya da çözüm mü arıyorum, önce onların bıraktığı mirasa başvuruyorum. Çünkü ...
Read more : Ahmet Taner Kışlalı, Elinde Meşale... / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 2098 | Yanıtlar : 0

Amerika… Ortadoğu'da İşin Ne? / Prof. Dr. Cihan DURA

Amerika… Ortadoğu'da İşin Ne?

"İstilacı, mütecaviz, saldırgan olan emperyalist devletler; yerküreyi kendilerinin malikânesi kabul etmekte ve insanlığı, kendi hırslarını tatmin için çalışmaya mahkûm esirler olarak görmektedir... Sadece meşru savunmalarını yapan milletleri kendi yurtlarında tutsaklığa düşürmek istiyorlar, zulüm yapıyor, baskılar uyguluyorlar." (Mustafa Kemal Atatürk)

Amerika bugün neden Ortadoğu’dadır? Neler yapıyor, hedefleri nedir? Yanıtları aşağıda yedi başlık altında vermeye çalışacağım.

1) Derin Merkez –ve başta ABD, onun yönetiminde olan Merkez ülkelerinin– birinci hedefi şudur: Çevre ülkelerinin, Ortadoğu ...
Read more : Amerika… Ortadoğu'da İşin Ne? / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1256 | Yanıtlar : 0

Atatürk İlk Meclis'i Anlatıyor / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk İlk Meclis'i Anlatıyor

"İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemikten… diğeri siz, ölümsüz olan."

Türkiye Halkı Haklarını Savunmak Üzere Ayaklanarak Millet Meclisi’ni Kurdu

Mütareke sırasında toplantı halinde olan bir Meclisi Mebusan’ımız vardı. Ancak, dağıtıldı. Millet yeni bir meclisin toplanmasını sağladı, mebuslarını seçerek İstanbul’a gönderdi. Bu meclis de tecavüze uğradı. İç ve dış düşmanlarımız; milletin şerefine, bağımsızlığına, toplumsal ve ekonomik hayatına, doğal haklarına karşı birleşmişlerdi. Yüz otuz yıl önce Fransız milletinin pek haklı ...
Read more : Atatürk İlk Meclis'i Anlatıyor / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 2009 | Yanıtlar : 0

Neden ve Nasıl Atatürkçü Olmalıyız? / Prof. Dr. Cihan DURA

Neden ve Nasıl Atatürkçü Olmalıyız?

“Ben Atatürkçüyüm” Diyebilmek İçin!...

1)
“Ben Atatürkçüyüm” diyen biri, aşağıda sıraladığım kavramları çok iyi bilmeli, başkalarına da rahatlıkla anlatabilmeli, somut örnekler vererek öğretebilmelidir. Eğer bu kavramları gereğince bilmiyorsa, bir dakika gecikmeden öğrenmeye başlamalıdır. “Yoksa “ben Atatürkçüyüm” sözü, temelsiz, boş bir iddiadan ibaret kalır.

İşte Atatürkçü düşüncenin, kesinlikle bilinmesi gereken temel kavramları:

-Bilimin yol göstericiliği (gerçekçilik), -Sosyal ahlak (millet ve insanlık sevgisi), -Millî Egemenlik (İçe karşı), -Tam Bağımsızlık (Dışa karşı), -Cumhuriyetçilik ...
Read more : Neden ve Nasıl Atatürkçü Olmalıyız? / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 758 | Yanıtlar : 0

Siyah Örtü, Stergiadis ve Ali Kemal / Prof. Dr. Cihan DURA

Siyah Örtü, Stergiadis ve Ali Kemal

Çok anlamlı bir söz vardır, der ki: Geçmişi unutan onu bir daha yaşar. Bu sözün doğruluğunun sağlam bir kanıtı herhalde Türkiye’nin bugünkü halidir. Onun içindir ki özellikle gençlerimizde tarih ilgisini uyandırmayı, karınca kadarınca, kendime görev bildim. Vurucu kavramlarla bu yolda bazı metinler hazırladım. Bunlar eğer başlıkları iyi öğrenilirse bir yurtsevere geçmişi unutturmayacaktır. Onlara “Millî Mücadelemizin hafıza anıtları” adını verdim. İşte bu anlayışla üç anıt dikeceğiz hafızamıza bu yazımda: Siyah ...
Read more : Siyah Örtü, Stergiadis ve Ali Kemal / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1225 | Yanıtlar : 0

Atatürk'ün 'Manevî Mirası'ndan Neyi Anlamalıyız? / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk'ün 'Manevî Mirası'ndan Neyi Anlamalıyız?

"Ey yükselen yeni nesil!
İstikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, onu yükseltecek ve devam ettirecek sizlersiniz."

Mustafa Kemal Atatürk

Atatürkçülüğün on ilkesi; Bilimcilik, Ahlakçılık, Devrimcilik, Laiklik, Milli Egemenlik, Tam Bağımsızlık, Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik’tir.

Atatürk’ün bu ilkelerden Bilimcilik İlkesi ile ilgili olan, ancak ondan çok daha kapsamlı ve bir vasiyet niteliğinde olan bir konuşması vardır ki şöyledir:

"Ben miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmadım. Benim ...
Read more : Atatürk'ün 'Manevî Mirası'ndan Neyi Anlamalıyız? / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 2386 | Yanıtlar : 0

Toprak Avcılarının İzinde… / Prof. Dr. Cihan DURA

Toprak Avcılarının İzinde…

1800’lü yıllar Avrupa’sı… Müthiş bir nüfus patlaması yaşanıyor. Yaşlı kıta aşırı nüfusu beslemekte zorlandığından, Yeni Dünya’ya, Avustralya’ya kitlesel göçler başlamış. Almanya… En fazla göç veren ülkelerden biri … Amerika’ya ve Avustralya’ya yapılan göçlerin zorluğu, yeni göç rotaları aranmasını gerekli kılmakta. Hem geç sanayileşmiş, ulusal birliğini geç kurmuş (1871), hem sömürge edinme yarışında gerilerde kalmış. Bunu telafi için pratik çözüm yolları arıyor. Bulunan çözümlerden biri çok ilginç, bizleri çok yakından ilgilendiriyor: Anadolu’nun sömürgeleştirilmesi!... ...
Read more : Toprak Avcılarının İzinde… / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1278 | Yanıtlar : 0

Millî Egemenlik Üzerine Sorular Yanıtlar / Prof. Dr. Cihan DURA

Millî Egemenlik Üzerine Sorular Yanıtlar

Türk Milleti! Kendi iradeni, kendi vicdanının eğilimini yerine getirmek, uygulamak istiyorsan, egemenliğini mutlaka kendi elinde tut. Geçmişte başına hangi felaket gelmişse, kendi talihini ve geleceğini hep başka birinin eline bırakmandan gelmiştir. İrade ve egemenliğinden vazgeçen bir ulusun sonu musibettir, felakettir.

Mustafa Kemal Atatürk

Çoğu kişinin sandığı gibi Atatürkçülük “Laiklik”ten ibaret değildir. Atatürkçülüğün bugün gerilemiş görünmesinin belki de birinci sebebi bu sakat anlayıştır. Bana göre Atatürkçülük, bir bütün teşkil eden, birbirini ...
Read more : Millî Egemenlik Üzerine Sorular Yanıtlar / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 980 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148224 ileti • Toplam 45757 başlık • Toplam 24903 üye

x