Zaman: Pzt Ara 23, 2024 3:35

News News of Cihan DURA

Site map of Cihan DURA » Dizin : Cihan DURA

Atatürk'e İhanetin Somut Bir Kanıtı: Atatürk Orman Çiftliği / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk'e İhanetin Somut Bir Kanıtı: Atatürk Orman Çiftliği

Basından iki haber:

-ANKARA’NIN ÇUKURAMBAR SEMTİNDEKİ ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ ALANI ABD’YE SATILIYOR.

Çukurambar semtinde 6 bin 400 metrekarelik AOÇ arazisinde bulunan alan, 1983’te Gazi Üniversitesi’ne devrediliyor. Gazi Üniversitesi alanı 2010 tarihine kadar değerlendirmeyerek, TOKİ’ye satış yapıyor. TOKİ ise alanı Amerika’ya satmak için mutabakat yapıyor.

Alan 1950’li yıllarda AOÇ’ye kayıtlı. Gazi üniversitesi burayı alıyor ve bir şekliyle konut ticaret alanı için TOKİ’ye devrediyor. Gazi, üniversite midir, yoksa arada ...

Atatürk İç ve Dış Düşmanları Anlatıyor (2) / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk İç ve Dış Düşmanları Anlatıyor (2)

İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemikten… diğeri sizler, ölümsüz olan. (Mustafa Kemal Atatürk)

Biz Mücadelemizi İki Düşmana Karşı Yürüttük: İstanbul Hükümeti, Emperyalizm

1– Ben devrimci faaliyetlere başladığımda, yani Anadolu hareketinin başına geçtiğimde, karşımızda iki düşman vardı. Sultanın despot İstanbul iktidarı, millî bağımsızlığımızı ortadan kaldırmaya heveslenen emperyalist güçler… Bütün mücadelemiz bunlara karşıydı.

Milletimiz Kendini Yok Etmek İsteyen Zalimlere Ve İşbirlikçilere Karşı Ayaklandı

2- Zalimler Türkiye halkını ...
Read more : Atatürk İç ve Dış Düşmanları Anlatıyor (2) / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1336 | Yanıtlar : 0

AKP Hükümeti ABD'ye Lazım / Prof. Dr. Cihan DURA

AKP Hükümeti ABD'ye Lazım

Aydınlık gazetesinde (2.7.2013) bir haber:

Eski ABD Ankara Büyükelçisi James Jeffrey: AKP Hükümeti ABD’ye lazım.

Eski ABD Ankara Büyükelçisi ve Washington Enstitüsü Ortadoğu Masası üyesi James F. Jeffrey, ABD Temsilciler Meclisi’nde yaptığı konuşmada, “Suriye sivil savaşında, Irak’ın bölünme tehdidi karşısında ve İran nükleer dosyasında ender ve anahtar müttefiklerimizden biri olan Türkiye’yi istikrarlı ve yeterince güçlü olarak yanımızda bulmalıyız” dedi.

Gezi Parkı olaylarıyla ilgili görüşlerini belirten Jeffrey, ABD’nin, AKP Hükümeti’ni daha çok ...
Read more : AKP Hükümeti ABD'ye Lazım / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 924 | Yanıtlar : 0

Bayram Değil Seyran Değil, Elçi Ricci Bizi Niye Öptü? / Prof. Dr. Cihan DURA

Bayram Değil Seyran Değil, Elçi Ricci Bizi Niye Öptü?

Küresel şirketlerin haydut devletinin Türkiye Büyükelçisi Ricciardone geçen günlerde “Güneydoğu ve Doğu Anadolu turuna çıktı. Gittiği her ilde “çözüme destek” mesajları verdi.

Yerel yöneticilerle yaptığı bu görüşmeler basına kapalıydı. Van’a, Hakkari’ye, Batman’a, Diyarbakır’a, Gaziantep’e ziyaretler yaptı. Diyarbakır belediye başkanı ile, PKK’lı olduğunu her konuşması ve hareketiyle gösteren malum şahısla görüştü. Görüşmeler sonrası söyledikleri özetle şunlar: ABD Güneydoğu bölgesine özel bir önem vermektedir. Çözüm sürecinde müttefikimiz Türkiye’yi ...

"Millî İradeye Saygı" Nasıl Olur? / Prof. Dr. Cihan DURA

"Millî İradeye Saygı" Nasıl Olur?

Millî İrade ve Millî Egemenlik benim hayatımın ekseni oldu. (Mustafa Kemal Atatürk)

Önce şu soruyu yanıtlayalım: Millî irade nedir?

Milli İrade ancak Milli Egemenlikle bir arada incelenirse, tam anlaşılabilir.

İrade istemektir, manevîdir; Egemenlik ise bir isteği gerçekleştirme gücüdür, maddîdir. Mânevî olan irade ortaya çıkıp görünmek ister, eylem yapmak, somutlaşmak ister. İşte bu eylemleşme iradeye bir vasıta, bir kuvvet gerektirir ki, ona egemenlik denir. Egemenlik iradenin hem tecellî yeridir, hem de ...
Read more : "Millî İradeye Saygı" Nasıl Olur? / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 2711 | Yanıtlar : 0

AKP İktidarında Dış Borçlanma / Prof. Dr. Cihan DURA

AKP İktidarında Dış Borçlanma

Bir inci ile başlayalım yazımıza: “Biz göreve geldiğimizde Türkiye'nin IMF'’ye olan borcu 23,5 milyar dolardı. O günden beri ödedik, şu anda 400 milyon dolar borç kaldı, bu son taksit... Önümüzdeki ay onu da ödüyoruz. IMF’ye olan borcumuz bitiyor. Bunu biz başardık, biz!”

Kim söylemiş bu inciyi? T.C. devletinin başbakanı... Neden gerek gördü acaba? Siyasi rant sağlayacak da ondan. Çünkü halkımızda yanlış bir algı var: Avrupa’ya olan borcumuzu IMF borcundan ibaret sanıyor. ...
Read more : AKP İktidarında Dış Borçlanma / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1116 | Yanıtlar : 0

Başbakan Oldun Da Usta, Devlet Adamı Olamadın / Prof. Dr. Cihan DURA

Başbakan Oldun Da Usta, Devlet Adamı Olamadın

- “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir lafı koca bir yalandır. Egemenlik kayıtsız şartsız Allah'ındır.”

- “Demokrasi amaç değil araçtır. Amacımıza ulaşana kadar demokrasiye bağlıyız.”

- “Ata'ya saygı duruşunda sap gibi durmaya gerek yok.”

- “Bu kuvvetler ayrılığı denen olay var ya, o geliyor önünüze engel olarak dikiliyor."… “Ben yargının işine karışmam, yargı da benim işime karışmamalı.”

- “Bir mozaik oluşturacağız. Bu mozaikte 30’u aşkın etnik topluluk olacak.”

- “Türkiye’nin ...
Read more : Başbakan Oldun Da Usta, Devlet Adamı Olamadın / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1429 | Yanıtlar : 0

Atatürk Emperyalizmle Mücadelesini Anlatıyor / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk Emperyalizmle Mücadelesini Anlatıyor

İki Mustafa Kemal vardır: Biri benim, et ve kemikten… diğeri sizler, ölümsüz olan.

Emperyalizm’e Karşı Halkımla Birlikte Savaştım Ve Kazandım

1- Ben, Mustafa Kemal Paşa, zamanın uluslararası dengelerini dikkatle kolladım. Anadolu’da, Anadolu için, Anadolu halkıyla, Emperyalizm’e karşı muharebeye girdim ve kazandım.

Allah’ın Haklı Davamızda Bize Yardımcı Olacağından Emindim

2- Giriştiğimiz bağımsızlık ve vatan mücadelesinde Cenabı Hakk’ın yardım ve inayetinin bizimle olduğuna inanıyordum, Cenabı Hak bizimle beraberdir, diyordum.

Milletimiz Emperyalizm’in Baş Hedeflerinden ...
Read more : Atatürk Emperyalizmle Mücadelesini Anlatıyor / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 984 | Yanıtlar : 0

Atatürk'ün Millî Birlik Mücadelesinden Dersler / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk'ün Millî Birlik Mücadelesinden Dersler

Atatürkçüler olarak, millet olarak bir araya gelmeye, birleşmeye en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Uygulamada bazı sevindirici girişimler de yok değil. Millî birlik; bilimcilik gibi, millî egemenlik, tam bağımsızlık gibi, Atatürk’ün büyük önem verdiği esaslardan biridir. Ulusal varlığımızın başta gelen koşulları arasında sayar onu. Millî Mücadele yıllarında yaptığı pek çok konuşmada, üzerinde ısrarla durmuştur. Bunlardan biri de 16/17 Ocak 1923’de İstanbul’dan gelen gazetecilerle İzmit’te yaptığı mülakattır. Bu mülakatta Atatürk ...
Read more : Atatürk'ün Millî Birlik Mücadelesinden Dersler / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 653 | Yanıtlar : 0

T.C. Düşmanlarının Saldırgan Takiyyeciliği / Prof. Dr. Cihan DURA

T.C. Düşmanlarının Saldırgan Takiyyeciliği

Türkiye’de özel TV furyasının başladığı yıllardı. Televizyon kanallarında açık oturumdan geçilmiyordu. Türkiye sözde tek seslilikten kurtulacaktı. Ne kadar Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı varsa o holding kanalı senin, bu holding kanalı benim, dolaşıp duruyorlardı. Hemen bütün programlara sakallı, poturlu, çarşaflı tipler çağrılıyor, yalnız onlar konuşturuluyordu.

İşte o yıllarda izlediğim bir açık oturumu hiç unutamam. Bütün katılımcılar gerici kılıklı, oturum yöneticisi olan sakallı entel gibi Atatürk ve Cumhuriyet düşmanıydı. Aralarında o zamanki Refah ...
Read more : T.C. Düşmanlarının Saldırgan Takiyyeciliği / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1212 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148224 ileti • Toplam 45757 başlık • Toplam 24903 üye

x