Zaman: Pzt Ara 23, 2024 3:22

News News of Cihan DURA

Site map of Cihan DURA » Dizin : Cihan DURA

Atatürk Millî Egemenliğin Üç Kuvvetini Anlatıyor / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk Millî Egemenliğin Üç Kuvvetini Anlatıyor

İki Mustafa Kemal vardır: Biri benim, et ve kemikten, geçici Mustafa Kemal...

Diğeri Ölümsüz Mustafa Kemal… Onu "ben" kelimesiyle anlatamam; o, ben değildir, o bizdir! O, ülkemizin her köşesinde yeni fikir ve yeni hayat için, büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasıyım sadece. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir.

O Mustafa Kemal sensin; o Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan Mustafa Kemal, ...
Read more : Atatürk Millî Egemenliğin Üç Kuvvetini Anlatıyor / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 963 | Yanıtlar : 0

Vatan Toprağı Satılır Mı? AKP Satıyor / Prof. Dr. Cihan DURA

Vatan Toprağı Satılır Mı? AKP Satıyor

Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı. (Mehmet Âkif Ersoy)

AKP Hükümeti Türkiye’de Cumhuriyet’in ilanından bu yana taş taş üstüne konmuş ne varsa hepsini satmakta. Buna topraklarımız da dahil… Evet, AKP İstiklal Savaşımızda al kanlarla sulanan topraklarımızı parça parça Avrupalılara satıyor. Şeyhlerle, sultanlarla anlaştılar, tarım arazilerimizi de onlar alacak. Köylülerimizi Arap şeyhleri işçi olarak çalıştıracak.

Bütün üretim kaynaklarımız yabancılaşıyor. Bu politikayla ülkenin geleceği ipotek altına alınıyor. Unutmayalım, İsrail Filistinlilerden ...
Read more : Vatan Toprağı Satılır Mı? AKP Satıyor / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1711 | Yanıtlar : 0

AKP Topraklarımızı Satmaya Devam Ediyor / Prof. Dr. Cihan DURA

AKP Topraklarımızı Satmaya Devam Ediyor

Ben, AKP iktidarını hep “zücaciye dükkânına giren fil”e benzetirim. On yıl içinde Türkiye Cumhuriyeti’nin altını üstüne getirdi desem yeri… En büyük kötülüklerinden biri de yabancılara toprak satmasıdır, neredeyse sınırsız ölçülerde yabancıya toprak satışını başlatmış olmasıdır. Millî servetimizin bu şekilde elden çıkarılışı, hiç kuşkusuz Türkiye’nin temel sorunlarından biridir, sürekli kanayan bir yarasıdır. Bu trajik süreci elimden geldiğince takip etmeye, kamuoyunu olabildiğince aydınlatmaya, uyarmaya çalışıyorum. Okuduğunuz yazı da bu çabamın yeni bir ...
Read more : AKP Topraklarımızı Satmaya Devam Ediyor / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1811 | Yanıtlar : 0

Atatürk Anlatıyor: Millî Egemenlik Bilinci / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk Anlatıyor: Millî Egemenlik Bilinci

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Diğeri Ölümsüz Mustafa Kemal… Onu "ben" kelimesiyle anlatamam; o, ben değildir, o bizdir! O, ülkemizin her köşesinde yeni fikir ve yeni hayat için, büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasıyım sadece. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir.

O Mustafa Kemal sensin; o ...
Read more : Atatürk Anlatıyor: Millî Egemenlik Bilinci / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1455 | Yanıtlar : 0

Atatürk Uyarıyor: Millî Egemenliğe Sahip Çıkın! / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk Uyarıyor: Millî Egemenliğe Sahip Çıkın!

O Mustafa Kemal sensin; ...
Read more : Atatürk Uyarıyor: Millî Egemenliğe Sahip Çıkın! / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1143 | Yanıtlar : 0

Atatürk Anlatıyor: Millî İrade Nedir? / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk Anlatıyor: Millî İrade Nedir?

O Mustafa Kemal sensin; o ...
Read more : Atatürk Anlatıyor: Millî İrade Nedir? / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 2172 | Yanıtlar : 0

Yabancıya Toprak Satışının Ağır Maliyetleri / Prof. Dr. Cihan DURA

Yabancıya Toprak Satışının Ağır Maliyetleri

Komşunu sev ama aradaki bahçe duvarını asla kaldırma. (Benjamin Franklin)

Yabancıya toprak satışı basit bir mülk satışı değildir; ekonomik ve politik, çok önemli sakınca ve tehlikeleri vardır. AKP hükümeti ve Meclis’in, yasayı çıkarırken, uygularken işin maliyet yönünü hiç hesaba katmadığı anlaşılıyor.

I) EKONOMİK SAKINCALAR

A) Toprak temel ekonomik kaynaktır, yerine yenisi konamayan kıt bir üretim faktörüdür. Millî servetin bir unsurudur. Demek ki biz yabancıya toprak satınca, ülkenin temel ekonomik kaynağını, ...
Read more : Yabancıya Toprak Satışının Ağır Maliyetleri / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1319 | Yanıtlar : 0

Analar Ağlamasın, Tamam Da... / Prof. Dr. Cihan DURA

Analar Ağlamasın, Tamam Da...

Resim
Şu yaşadığımız dünya son derecede karmaşık, tezatlarla dolu… Toplum hayatı da öyle: Savaş var, barış var; neşe, ıstırap, gülme, gözyaşı var. Ve hepsi, insanlar için. Tıpkı karanlık ve aydınlık gibi… Biri varsa, öbürü de var. Tarih boyunca ve bugün, her yerde insanoğlu hep bunları yaşamıştır, yaşıyor. Gönül ister ki yalnızca barış olsun, sevinç olsun, gülme olsun… Ne var ki böyle bir toplum bir idealdir, ütopyadır. Hep istiyoruz onu, ancak ulaşamıyoruz, ...
Read more : Analar Ağlamasın, Tamam Da... / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1259 | Yanıtlar : 0

Derin Merkez'in Türkiye'yi İmha Planı / Prof. Dr. Cihan DURA

Derin Merkez'in Türkiye'yi İmha Planı

ABD’nin ve AB’nin –daha doğrusu büyük küresel şirketlerin- Türkiye için geliştirdiği Büyük Tuzak “Osmanlı Milletler Topluluğu” veya “Yeni Osmanlıcılık” olarak karşımıza çıkmıştır. İstiklal savaşımızda olduğu gibi, sinsi bir plan, Türk devletini ve milletini imha planı uygulamaya konulmuştur. Bu bir zokadır ve ne yazık ki hükümet bunu yutmuş görünüyor. “Zoka”nın ne olduğunu önceki yazılarımda açıklamıştım, özetle şudur:

ABD Türkiye Cumhuriyeti’ne, başından beri karşı olan bir devlet, düşman bir devlet… Lozan’ı kabul ...
Read more : Derin Merkez'in Türkiye'yi İmha Planı / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 762 | Yanıtlar : 0

Atatürk Uyarıyor: Dış Düşmanlarımız / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk Uyarıyor: Dış Düşmanlarımız

O Mustafa Kemal sensin; o Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan Mustafa Kemal, yaşaması ve ...
Read more : Atatürk Uyarıyor: Dış Düşmanlarımız / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 739 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148224 ileti • Toplam 45757 başlık • Toplam 24903 üye

x