Zaman: Pzr Ara 22, 2024 17:24

News News of Cihan DURA

Site map of Cihan DURA » Dizin : Cihan DURA

Milletin Egemenliğine Kastedenlere Atatürk'ten Uyarılar / Prof. Dr. Cihan DURA

Milletin Egemenliğine Kastedenlere Atatürk'ten Uyarılar

1) Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. “Kayıtsız şartsız” egemenlik demek; egemenliği, milletin elinde tutmak demektir. Egemenliğin tek bir zerresini bile sıfatı, adı ne olursa olsun, hiçbir makama vermemek, verdirmemek demektir.

2) Millî egemenlik bölünemez, parçalara ayrılamaz, ortaklık kabul etmez, devredilemez, kimseye bırakılamaz. Bir bütündür, tek bir zerresi bile feda edilemez.

3) Egemenlik, hiçbir anlamda, hiçbir şekilde, hiçbir işarette, hiçbir renk ve hiçbir kılavuzlukta ortaklık kabul etmez. Unvanı ne olursa olsun, hiç ...
Read more : Milletin Egemenliğine Kastedenlere Atatürk'ten Uyarılar / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1336 | Yanıtlar : 0

Ancak Geleceği Gören, Planlayan, Önlemini Alan Gerçek Bir Atatürkçüdür / Prof. Dr. Cihan DURA

Ancak Geleceği Gören, Planlayan, Önlemini Alan Gerçek Bir Atatürkçüdür

Atatürk diyor ki:

Bir amaca yürüyen yolcu yalnız ufku görüyorsa, yeterli değildir; ufkun ötesini de görmeli, ufkun ötesinde olanı da bilmelidir. Ben öyle yaptım, sonunu görmediğim işe başlamadım, ne yaptığımı bildim. Hiçbir işimi kaderciliğe bırakamadım. Aksine, olayların akışının ne olabileceğini önceden kestirip belirleyerek, karşı önlemleri düşündüm ve bir kararsızlığa düşmeden ânında uyguladım.

Geleceği iyi gördüm. Geçmişi bugüne taşıdım, bugünden de geleceği keşfettim. Konuşmalarımı, düşünce ve eylemlerimi ...

Katılımcı, Birlikçi, Örgütlü Olmadıkça Gerçek Atatürkçü Olamayız / Prof. Dr. Cihan DURA

Katılımcı, Birlikçi, Örgütlü Olmadıkça Gerçek Atatürkçü Olamayız

Atatürk diyor ki:

Bana kuvvetimin sırrını sordular, “durur, dinlerim” dedim. Kalbleri kırarak değil, kalbleri kazanarak yönettim. Ben ne yaptımsa, arkadaşlarıma dayanarak, ulusuma dayanarak yaptım. Yani tek başıma bana atfedilemez. Katılım kuralı ömrüm boyunca ihmal etmediğim bir esas olmuştur.

Hemen bütün devrimlerimi geniş halk kitleleriyle diyalog kurarak yaptım. Ekip kurdum, organize ettim. Yakın çevremde sürekli olarak büyük gruplar bulundurdum, onlarla yüz yüze ilişkiler sürdürdüm, tüm eylemlerimi onlarla birlikte gerçekleştirdim. ...

Dünyada Bir İlk: Hukuk Hayata Uyduruluyor! / Prof. Dr. Cihan DURA

Dünyada Bir İlk: Hukuk Hayata Uyduruluyor!

Başbakan dedi ki, “Anayasa’yı mevcut duruma uyduruyoruz.”

Bu ne demektir, “Anayasa’yı mevcut duruma uydurmak” ne anlama geliyor? Kısaca yanıtlayayım: “hukuku hayata uyduruyoruz” demektir.

Peki, hukuk nedir, nasıl tanımlanır? Hukuk, bireylerin ve toplumun ortak iyiliğini sağlamak amacıyla konulan, toplumsal yaşamı düzenleyen kuralların tümüdür.

Demek ki hukuk, toplumu, yani yaşamı düzenler; uygun kurallar koyarak toplumsal yaşama biçim verir. İnsanların hayatta nasıl davrandıklarını değil, nasıl davranmaları gerektiğini belirler. Hukuk insan ihtiyaçlarından kaynaklanan ...
Read more : Dünyada Bir İlk: Hukuk Hayata Uyduruluyor! / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1494 | Yanıtlar : 0

Kim Demiş Atatürk'ü Anadolu'ya Vahdettin Gönderdi Diye / Prof. Dr. Cihan DURA

Kim Demiş Atatürk'ü Anadolu'ya Vahdettin Gönderdi Diye

Türkiye’de birileri şu iddiayı tekrarlayıp duruyor: “Atatürk’ü Anadolu’ya Millî Mücadele’yi başlatsın diye Padişah Vahdettin gönderdi.” Turgut Özakman “Vahdettin, M. Kemal ve Milli Mücadele” (Bilgi yayınevi, 2007) adlı kitabında bu iddiayı sağlam kanıtlara dayanarak çürütmüştür.

Bununla birlikte, biz bir an için doğru olduğunu kabul edelim. O zaman söz konusu iddianın; Vahdettin’in hal ve hareketleriyle, konuşmalarıyla uyumlu olması, bunlarla çatışmaması gerekmez mi? Elbette gerekir, eğer çatışmıyorsa iddia doğrudur, çatışıyorsa doğru ...
Read more : Kim Demiş Atatürk'ü Anadolu'ya Vahdettin Gönderdi Diye / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1392 | Yanıtlar : 0

Türkiye Cumhuriyeti'ni "90 Yıllık Reklam Arası", "100 Yıllık Pranga" Olarak Görenlere Asıl Kendi... / Prof. Dr. Cihan DURA

Türkiye Cumhuriyeti'ni "90 Yıllık Reklam Arası", "100 Yıllık Pranga" Olarak Görenlere Asıl Kendi Cehaletlerini Görmeleri İçin Kısa Bir Osmanlı Tarihçesi

On sekizinci yüzyıl sonları… Osmanlı devleti Fransız elçisinin gözünde “Fransa’nın bir sömürgesi”dir! Yüz yıl sonra ise İngiliz büyükelçisi, bakın, ne diyor: “Osmanlı İmparatorluğunu öyle yakından denetliyoruz ki, bu devletin, toprakları üzerindeki egemenliği pratik olarak sıfıra inmiştir.”

18.yüzyılın ikinci yarısı… İngiltere’de başlayan Sanayi Devrimi; eski olan ne varsa, hepsini yıkıp ortadan kaldırıyor, zayıf bulduğu devletleri “nüfuz ...

Sevgili Yurttaşım! Çevrenden En Az Bir Kişiyi "Hayır" Demeye İkna Etmelisin. Senin, Ailenin... / Prof. Dr. Cihan DURA

Sevgili Yurttaşım! Çevrenden En Az Bir Kişiyi "Hayır" Demeye İkna Etmelisin. Senin, Ailenin, Çocuklarının, Ülkenin Geleceği Buna Bağlı!

Bu görevini yerine getirirken, kesinlikle particilik yapma, o kişinin tuttuğu partiyi kötüleme. Konunun bir parti sorunu değil, ülke sorunu olduğunu, hepimizin bugünü ve geleceğiyle ilgili bir “ölüm-kalım” sorunu olduğunu söyle.

1) Oylama sonucu HAYIR olursa, Türkiye’de hayatın aynen devam edeceğini, hiçbir şeyin değişmeyeceğini, partisinin iktidarda, milletvekillerinin Meclis’te kalmaya devam edeceğini vurgula. Hükümetin de, cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanların ...

Devlet İşlerinde Ahlakın İzi Bile Kalmazsa… / Prof. Dr. Cihan DURA

Devlet İşlerinde Ahlakın İzi Bile Kalmazsa…

Türkiye Cumhuriyeti Atatürkçü temellerden yoksun bırakılırsa ayakta duramaz.

Peki hangileridir bu temeller?

Atatürkçü temeller yani Atatürkçü Öğreti 4 ilke grubundan oluşur: Ana temel, “Millet” olgusudur. Millet birinci realite, dayanak ve başlangıçtır. Bu anlayış ana ilkede, “milliyetçilik ilkesi”nde yerini bulur.

Milletin varlığı ve korunması iki koşula bağlıdır: “Millî Egemenlik” ve “Tam Bağımsızlık”. Bunlar varoluş ilkeleridir ki, uygulama ilkeleriyle somutlaştırılır, işler hale getirilir: “Halkçılık”, “Cumhuriyetçilik”, “Devletçilik”... Geri kalan dört ilke ise ...
Read more : Devlet İşlerinde Ahlakın İzi Bile Kalmazsa… / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1349 | Yanıtlar : 0

Atatürk'ü Çocuklara Nasıl Anlatmalı / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk'ü Çocuklara Nasıl Anlatmalı

Atatürk’ü çocuklara anlatırken, özel yöntemler kullanılmalıdır. Hatta yaşa göre farklı ifadeler, metinler seçilmelidir. Örneğin 3-4 yaşındaki çocuklara farklı, daha ileri yaşlarda olanlara farklı anlatımlarla hitap edilmelidir.

İşte bu hususta bizlere yol gösteren üç yazı…

-I-

10 KASIMDA BİR ÇOCUĞA ATATÜRK Ü ANLATMAK

4 yaşında bir yeğenim var. Yeğenimin yarın okulda göster-anlat etkinliği var. Çocuklar okula evlerinden sahip oldukları oyuncak olsun, kitap olsun, bir şey getirip onun üzerinde arkadaşlarına sunum yapıyorlar. Yarın ...
Read more : Atatürk'ü Çocuklara Nasıl Anlatmalı / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 3498 | Yanıtlar : 0

Atatürk Uyarıyor: Milletim, Sakın Egemenliğini Başkasına Terk Etme! / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk Uyarıyor: Milletim, Sakın Egemenliğini Başkasına Terk Etme!

Sevgili Milletim,

Yüzyıllar boyunca kendi arzun hilafında, kendi emellerin ve çıkarların hilafında yönetildin, hiçbir tarihî dönemde yaratılışındaki yeteneği geliştirecek çalışma alanına sahip olamadın. Ve bu sahip olamamak yüzünden birçok felaketin altında ezildin.

Tarihten en yakın bir örneği hatırlayalım: Birinci Dünya Savaşı…

Bu savaşa girilmesi senin iradenle mi olmuştur? Birinci Dünya Savaşı’na girmek için yürekten bir arzun mu vardı? Ben sanıyorum ki, yoktu. Çünkü Birinci Dünya Savaşı’na girmeden ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148224 ileti • Toplam 45757 başlık • Toplam 24903 üye

x