Zaman: Sal Mar 11, 2025 2:15

News News of Devlet ve Siyaset

Site map of Devlet ve Siyaset » Dizin : Devlet ve Siyaset

Tartışma Alanı

Başbakan'ın serveti böyle katlandı / Nedim Şener

6 Şubat 2006 / Milliyet

15 Nisan 1994'ten 3 Şubat 2005'e
Başbakan'ın serveti böyle katlandı

Erdoğan, belediye başkanı olduğu 1994'te 5 milyar 110 milyon liralık (141 bin 160 dolar) servet beyan etti. Erdoğan'ın serveti 2005'te 1 trilyon 780 milyara (1 milyon 346 bin 444 dolar) çıktı

Nedim Şener

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı döneminin başında verdiği mal bildirimine göre toplam 5 milyar 110 milyon lira (141 bin 160 dolar) serveti vardı. ...
Read more : Başbakan'ın serveti böyle katlandı / Nedim Şener | Görüntüleme : 3035 | Yanıtlar : 0

Tuncay Özkan'ın Tayyip Erdoğan'la Söyleşisi

11 Ağustos 2001 / Milliyet

Şeriatçı değilim desem inanır mısınız?

Recep Tayyip Erdoğan ile dobra dobra

Ankara’dan uçağa bindim. Ön koltukta Recep Tayyip Erdoğan oturuyordu. Yanına oturdum. Hal hatırdan sonra, başladık konuşmaya. Erdoğan: "Sizden hiç beklemezdim. Yazdığınız yazılarda öyle şeyler var ki inanılmaz" dedi. "Bu ülkenin yolsuzluk durumunu, nasıl yönetildiğini benden iyi biliyorsunuz, ama bana haksızlık ediyorsunuz, biz sizinle konuşuyoruz, bana bir sorsaydınız" diye sitem etti.

Ben de kendisine ulaşmak için hangi yolları ...
Read more : Tuncay Özkan'ın Tayyip Erdoğan'la Söyleşisi | Görüntüleme : 1595 | Yanıtlar : 0

‘Tuna Nehri Akmam Diyor...’ / Meriç VELİDEDEOĞLU

‘TUNA NEHRİ AKMAM DİYOR...’
Resim

Başlığı oluşturan “Gazi Osman Paşa” türküsü. Yarım yüzyıl önce “eylem” yapan öğrencilerin “ses”iydi; “eylem”e başlama çağrısıydı.

1960 yılının nisan, mayıs aylarında, gerek İstanbul’da olsun, gerek başka yerlerde olsun nerede öğrenciler toplanmışsa orada bu türkü söylenirdi.

Oysa böyle toplanmak tehlikeliydi. Çünkü “beş” kişiden fazla kalabalıklara “ateş” açılacağı uyarısı yapılmıştı.

Kuşkusuz, polisin “eylem”cilere karşı acımasız “orantısız” copla saldırısı da bütün şiddetiyle sürüyordu bugünkü gibi.

Ayrıca iktidardaki Demokrat Parti’nin (DP) üyeleri, taraftarları da ...
Read more : ‘Tuna Nehri Akmam Diyor...’ / Meriç VELİDEDEOĞLU | Görüntüleme : 1257 | Yanıtlar : 0

Arşivden /Hikmet Çetin: NATO demek, 'biz' demek

Çetin: NATO demek, 'biz' demek

Afganistan'da 2.5 yıldır sürdürdüğü NATO görevini bırakmaya hazırlanan Çetin, Türkiye'nin Kuzey Atlantik İttifakı'na 'kendi dışında bir örgüt' gibi bakmamasını istedi. Çetin, Afganistan'a terörle mücadele için daha çok yardım gerektiğini, Afganların Türkiye'den daha fazla askeri katkı beklediğini anlattı

YASEMİN ÇONGAR Kâbil

Hikmet Çetin, "NATO'nun Afganistan'daki en üst sivil yöneticisi" sıfatıyla, Kuzey Atlantik İttifakı içindeki gelmiş geçmiş en kritik rollerden birini yerine getirdi.
Ocak 2004'ten beri yürüttüğü görevini ağustosta bırakarak Türkiye'ye ...
Read more : Arşivden /Hikmet Çetin: NATO demek, 'biz' demek | Görüntüleme : 1058 | Yanıtlar : 0

Amerikan Talepleri ve Faşizm / Bülent ESİNOĞLU

AMERİKAN TALEPLERİ ve FAŞİZM
Resim

Amerika’nın dünya hegemonyasını sürdürebilmesinde, önemli güçlükler ile karşı karşıya olduğunu biliyoruz.

Aynı anda üç devlet ile savaşacak, diğer müttefiklerini denetim altında tutacak, gelişen ve yükselen Asya üretimi ile baş edecek, onları frenleyecek güce sahip olması gerekmektedir.

Bunları sağlaması için de, büyük askeri harcamalar yapması zorunluluğu vardır.

Bunların hepsinden daha önemlisi, doları dünya parası ve değişim değeri olarak tutabilmesi mecburiyeti vardır.

Yani Amerika’ya itaat eden müttefik hükümetler, Amerika için yetersizdir. Oğul ...
Read more : Amerikan Talepleri ve Faşizm / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 1002 | Yanıtlar : 0

Türk Milletinin Önündeki Tarihi Görev

TÜRK MİLLETİNİN ÖNÜNDEKİ TARİHİ GÖREV, ''EV''İ YENİDEN FETHETMEKTİR!

11.12.2010

http://www.ordumillet.com/images/turk_milleti_gorev_01.jpg

1- ABD, daha önce kurulmuş bulunan her biri tek başına müstakil "ev" konumundaki eyaletlerin/devletlerin, toplumsal dinamikleri aşağıdan yukarıya, çevreden merkeze doğru hareketlendiren bir toplayıcı kuvvet/istek/irade tarafından "federal bir merkez çatısı" altında toplanmalarıyla ortaya çıkmış bir birliktir.

Şimdi orada da çökmeye yüz tutmakla birlikte, varlığını dağılmadan sürdürebilmesi, okyanus ötesi yabancı güç merkezlerinin sonuç alıcı istila teşebbüslerine fiziken kapalı Amerika kıtası benzeri jeo-politik ortamlarda mümkün ABD benzeri ...
Read more : Türk Milletinin Önündeki Tarihi Görev | Görüntüleme : 820 | Yanıtlar : 0

Doğu Perinçek / "Atatürk'ün Halkçılık Programı"

DOĞU PERİNÇEK "Atatürk'ün Halkçılık Programı" 13 Eylül 1998

Doğu Perinçek - Atatürk’ün Halkçılık Programı - 1

Doğu Perinçek - Atatürk’ün Halkçılık Programı - 2

Doğu Perinçek - Atatürk’ün Halkçılık Programı - 3

Doğu Perinçek - Atatürk’ün Halkçılık Programı - 4

Doğu Perinçek - Atatürk’ün Halkçılık Programı - 5

Doğu Perinçek - Atatürk’ün Halkçılık Programı - 6

Read more : Doğu Perinçek / "Atatürk'ün Halkçılık Programı" | Görüntüleme : 1150 | Yanıtlar : 1

Hayat, ABD'nin Yazdığı Bir Senaryo Değildir

WİKİLEAKS BELGELERİYLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMELER ÜZERİNE KISA BİR NOT

http://www.ordumillet.com/images/hayat_abd_degil_01.jpg

1- Kurulduğu 2006 yılından bu yana aynı adı taşıyan sitede hükümetlere ve şirketlere ait gizli belgeler yayınlayan WikiLeaks adlı kuruluşun bir hafta önce açıklamaya başladığı son belgelerle ilgili değerlendirmelerin önemli bir bölümünde karşılaşılan;

"ABD bu! Yine ayar çekiyor! Birilerine mesaj veriyor: Ayağınızı denk alın, yoksa karışmam!"

"ABD izin vermeden bilgi sızamaz, sızsa bile yayınlanamaz, yayınlansa bile ABD izin verdiği kadarıyla yayınlanır"

"WikiLeaks'te piyon. ABD'nin yazdığı senaryoda ...
Read more : Hayat, ABD'nin Yazdığı Bir Senaryo Değildir | Görüntüleme : 762 | Yanıtlar : 0

ABD Büyükelçiliğinin Casusluk Faaliyetleri

ABD Büyükelçiliğinin Casusluk Faaliyetleri

Wikileaks, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın belgelerini yayınladı ve bu belgeler bünyesinde Türkiye ile ilgili yazışmalar bizim basında da yer bulmaya başladı. Necip basınımızın huyunu iyi bildiğimizden, sözkonusu belgelerden neyi verip neyi vermeyeceklerini hep beraber göreceğiz.

Son zamanlarda, ABD'nın Dışişleri Bakanlığı'nın faaliyetleri ile ilgili Türkiye'yi de ilgilendiren bir başka ifşaat sözkonusu ve tabiki siz bunu necip basınımızda okuyama şansına sahip olamadınız.

Kuzey Avrupa'daki gazetelerin üstüne gittiği ve son olarak WMR tarafından ele alınan ...
Read more : ABD Büyükelçiliğinin Casusluk Faaliyetleri | Görüntüleme : 787 | Yanıtlar : 0

CHP'ye Amerikancı tuzak / Soros’un yeni gözdesi Kılıçdaroğlu

Kılıçdaroğlu Talabani muhabbeti!.

Önce bir değerlendirme..

“Deniz Baykal’ın kaset komplosuyla genel başkanlıktan uzaklaştırılmasının temel nedeni ABD ve AB ittifakının (NATO) Irak’ı vahşi biçimde işgali sürecinde Türkiye’ye dayatılan 1 Mart Tezkeresinin red edilmesinde başat rol almasıydı.

AKP Hükümeti ve TSK’ya rağmen Baykal’ın CHP grubunu tezkerenin red edilmesi için harekete geçirmesi ve bu çıkışın AKP’li milletvekillerini de etkilemesi nedeniyle tezkere red edildi. Burada hükümet ve TSK’nın taleplerine rağmen tezkerenin desteklenmesi için Milli Güvenlik Kurulu’na tavsiye kararı ...
Read more : CHP'ye Amerikancı tuzak / Soros’un yeni gözdesi Kılıçdaroğlu | Görüntüleme : 13741 | Yanıtlar : 17

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148366 ileti • Toplam 45846 başlık • Toplam 24941 üye

x