Zaman: Çrş Mar 12, 2025 8:21

News News of Devlet ve Siyaset

Site map of Devlet ve Siyaset » Dizin : Devlet ve Siyaset

Tartışma Alanı

Soru; AKP'nin Son Yaptığı Asya Politikalarındaki amacı ne?

Düşündürücü.Bana sonu Özal ve Menderes gibi olacak görünüyor.Sizce?
Read more : Soru; AKP'nin Son Yaptığı Asya Politikalarındaki amacı ne? | Görüntüleme : 702 | Yanıtlar : 2

İsrail'le Psikolojik Savaşta "Win-Win" Sığlığı Yetmez

İsrail'le Psikolojik Savaşta "Win-Win" Sığlığı Yetmez

Aşağıdaki yazı; İsrail'in oyun teorisini nasıl kullandığını yüzeysel olarak ele alsa da, kriz ve provokasyon yönetimine tuttuğu ışıkla bugünlerde yaşadıklarımıza da gönderme yapıyor. Fakat; "zor oyunu bozar" kuralını küçümseyerek, istemeden de olsa İsrail'in gücünü abartıyor.

Tayyip Erdoğan gibi tez güvenip, tez silen bir insanın psikolojik profilinin en kılcal damarlarına kadar analiz edilmediğini düşünemeyiz. Bu psikolojik istihbaratı, İsrail'in oyun teorisine hakim devlet aklı ile birleştirdiğinizde İsrail'i kendi savaşında yenmek için ...
Read more : İsrail'le Psikolojik Savaşta "Win-Win" Sığlığı Yetmez | Görüntüleme : 966 | Yanıtlar : 0

Gerçek Olduğu Anlaşılan "Komplo" Teorileri

Gerçek Olduğu Anlaşılan "Komplo" Teorileri

Günümüzde "komplo" teorisi tanımı, sistemin işine gelmeyen alternatif düşünce tarzlarının sistem tarafından marjinalize edilmesi için kullanılan bir tanım. Halbuki sistemin akredite isimleri, işlerine gelen noktada komplo teorisine başvurmaktan geri durmuyorlar. 11 Eylül'ü "komplo teorisi" olarak adlandıran isimler, sözkonusu kendi devletlerinin içindeki "komplolar" oldu mu, en inanılmaz hikayeleri "gerçek" olarak lanse ediyorlar.

Neticede "komplo" kimin işine yaradığına bağlı olarak gerektiğinde "komple teori" olabiliyorlar.

Büyük bir yaygara ile topluma dayatılmaya çalışılan "domuz ...
Read more : Gerçek Olduğu Anlaşılan "Komplo" Teorileri | Görüntüleme : 1198 | Yanıtlar : 1

Ah İlker Paşa'm Ah!!!...

Resim
Ah İlker Paşa'm Ah!!!...

«Yalnız Adam Atatürk ve Ordu»

2000 yılı Haziran'ında Müdafaai Hukuk Dergisinde yayınlanan bir yazımızın başlığı. Derginin yayın kurulunda Emekli Org. Kemal Yavuz ile Prof. Dr. Suna Kili de var. Genel Yayın Yönetmeni Milli Savunma Bakanlığı Adli Müşavirliğinden emekli albay, Uğur Mumcu'nun avukatlarından sevgili Emin Değer. Sahibi Prof. Dr. Çetin Yetkin.

Yavuz ve Kili, Genel Yayın Yönetmeni Değer'e 24 Temmuz 2000 günü bir telgraf göndererek

«Müdafaai Hukuk dergisinin 30 Haziran sayısında ...
Read more : Ah İlker Paşa'm Ah!!!... | Görüntüleme : 1251 | Yanıtlar : 1

24 Aralık toplantısının perde arkası (Eşbaşkan, Doğangiller)

24 Aralık toplantısının perde arkası

Sağlık ve Devlet eski Bakanı Rifat Serdaroğlu’nun imzasını taşıyan bir yazı internet gündemine bomba gibi düştü. Bizzat Serdaroğlu’nu arayarak, yazıyı teyit ettik. İçinde çok çarpıcı bilgilerin yer aldığı yazı aynen şöyle:

Bugün, Kanada’dan Bayram Banahergünbayram isimli bir arkadaşım aradı. Hayretler içindeydi. Anlattıklarını dinleyince, inanın benim de tüylerim ürperdi. Doğru mu diye sordum, “ben duyduklarımı sana anlatıyorum, sonrası senin bileceğin şey” dedi. Ben de sizlerle paylaşmaya karar verdim. Bundan sonrasını, kaldıysa ...
Read more : 24 Aralık toplantısının perde arkası (Eşbaşkan, Doğangiller) | Görüntüleme : 866 | Yanıtlar : 1

Türk Ordusu Dağıtılıyor mu?

Türk Ordusu Dağıtılıyor mu?
Odatv / 28 Aralık 2009

Genelkurmay Karargahı’na yapılan baskın toplumun her kesiminde dikkatle izleniyor. Bir okurumuzun gönderdiği yorumu üzerinde herhangi bir değişiklik yapmadan aynen yayınlıyoruz:

“Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış…”

Mustafa Kemal Atatürk daha ne yapsın! 83 yıl önce bugünleri düşünerek söylenmiş bir vasiyet! Aslında Mustafa Kemal’in her cümlesinde bugünlere atıfta bulunan ama bununla da kalmayıp bize yol gösteren ...
Read more : Türk Ordusu Dağıtılıyor mu? | Görüntüleme : 1229 | Yanıtlar : 1

Menderes Dönemi Üzerine - Özkan BOSTANCI

Menderes Dönemi Üzerine - 1

MENDERES Dönemi tarihimizde bir dönüm noktasıdır…
ATATÜRK’ün sayesinde kurtulduğumuz bir hastalığa tekrar yakalanmamız, tekrar BATI HEGOMONYASI’na boyun eğmemiz onun zamanında olmuştur.
Bazıları bu hususu unutup, ülkeye DEMOKRASİ’nin MENDERES ile geldiğini, halkın SİYASET’te onunla söz sahibi olduğunu öne sürer. O zaman SİYASET TARİHİ’ne kısa bir göz atmak gerekir.
TÜRKİYE’de SİYASET, OSMAN BEY’den GENÇ OSMAN’a kadar (1627) sarayın işi idi.
Yani padişahlar ne olacağına karar verirdi. ORDU ve ULEMA padişahı denetler, çizgiden ...
Read more : Menderes Dönemi Üzerine - Özkan BOSTANCI | Görüntüleme : 1148 | Yanıtlar : 2

"CHP’yi Bitirme Planı"

CIA’nın "CHP’yi Tasfiye Planı"

Giriş

Ziverbey Köşkü işkencecilerinin CHP’yi suçlamak için özel bir çaba içinde olduklarını algılamam, sorunun daha da üzerine gitmeye zorladı beni.

Bu nedenle 12 Mart döneminin onbinlerce sayfa tutan dava dosyalarını araştırdım. Özet bir sonuca vardım ve bunu 1975 yılında savunmamla birlikte Sıkıyönetim Mahkemesi’nde açıkladım. Kanıma göre ABD emperyalizmini 12 Mart yarı askeri darbesi tatmin etmemişti. İlerde bir dönem gelecek; 27 Mayıs tam tasfiye edilecek, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin radikal kesimi tam tasfiye ...
Read more : "CHP’yi Bitirme Planı" | Görüntüleme : 3426 | Yanıtlar : 9

Genç Siviller O Ülkelerde de Var

GENÇ SİVİLLERDEN O ÜLKELERDE DE VAR

Sırbistan, Ukrayna, Gürcistan…

Taraf Gazetesi’nin son günlerde adından müstehcen pozlu röportajı ile adından söz ettiren yazarı, tekeline aldığı “faşist” nitelemesini geçtiğimiz günlerde İzmir için de kullandı. 25 Kasım tarihli yazısında İzmir’e faşist, İzmir’in seçtiği milletvekillerine faşist, yazarına faşist, halkına faşist diyerek, tekelleşmeyi seven yazar tekelindeki kelimeyi önce Deniz Gezmiş’e ve Türkiye’deki kimi sanatçılara kullandıktan sonra, şimdi de bir şehir için kullanması aslında çok da şaşırtıcı değil. Kütahyalı’nın evrimi sürüyor: ...
Read more : Genç Siviller O Ülkelerde de Var | Görüntüleme : 676 | Yanıtlar : 0

Askerden "Liboş" Olur mu?

Askerden "Liboş" Olur mu?

Asker ve “liboş”! Yan yana gelmesi, birlikte anılması zor, hatta olanaksız iki kavram! Liboş denilince aklımıza geleni açıklarsak, neden bu iki kavramın birlikte anılmasının zor olduğu da anlaşılacaktır sanırım. Bu deyimle anlatılmak istenen, neo-liberal akımın temsilcisi, gününü gün eden, paradan başka bir değeri olmayan, çalışmadan, ter dökmeden kazanıp, keyifli ve lüks bir yaşam için alışveriş merkezlerinde, eğlence mekanlarında yorulup ter döken, kendi menfaatini ABD’nin menfaati ile bir tutan, dünyanın lanetli bekçiliğini ...
Read more : Askerden "Liboş" Olur mu? | Görüntüleme : 919 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148370 ileti • Toplam 45849 başlık • Toplam 24942 üye

x