Zaman: Prş Mar 13, 2025 8:57

News News of Devlet ve Siyaset

Site map of Devlet ve Siyaset » Dizin : Devlet ve Siyaset

Tartışma Alanı

Bir Ergenekon Şehidi daha

ÖLDÜĞÜ GÜN, ERGENEKON DAVASINDAN TAKİPSİZLİK KARARI ÇIKTI

İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi, devrimci öncü aydın, değerli bilim adamı, hocaların hocası:
Prof. Dr. UÇKUN GERAY'I YİTİRDİK!

İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi, devrimci öncü aydın, değerli bilim adamı, hocaların hocası Prof. Dr. Uçkun Geray, dün (30 Ocak 2009) hayata veda etti. Türkiye'nin orman mühendisliği alanındaki duayenlerinden olan Prof. Dr. Geray, TMMOB Orman Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanlığı görevini de yürütüyordu.

Hocaların hocası olarak bilinen Prof. ...
Read more : Bir Ergenekon Şehidi daha | Görüntüleme : 929 | Yanıtlar : 9

Erdoğan'ın Davos Çıkışı

Başbakan Erdoğan, "Sizin hükümetiniz önemli bir rol üstleniyor. Yine aynı soruyu sormak istiyorum şimdi barış süreci için ne yapmalıyız." şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

"Öncelikle ne yapılması gerektiğine dair sorunun cevabını vermeden durum tespiti yapmalıyız.
Durum tespitini ben 40 yıl öncesinden başlamıyorum bu tespite Haziran 2008 sürecinden başlıyorum. Bu dönemde bir sözlü ateşkes ortada. Herhangi bir sıkıntı söz konusu değildi. Fakat bu ateşkesin süresi bitince herhangi bir roket atışı olmadı. Ancak İsrail’in bu aşamada ambargoyu ...
Read more : Erdoğan'ın Davos Çıkışı | Görüntüleme : 6402 | Yanıtlar : 87

Oyuna mı geldik?

Aşağıdaki yazı bana dün gece elektronik posta ile geldi. Okuduğum zaman bir an paniğe kapıldım. Sizce durum bu kadar vahim midir?

Değerli Dostlar,

Bugünkü izlenimlerimde karşılaştığım bazı acı gerçekleri sizlerle paylaşmak istedim.

Yaşadığım kasaba yedi sekiz bin nüfusa sahip küçük bir yer. Burada herkes birbirini aşağı yukarı tanır, kimin hangi siyasi görüşten olduğu da az çok bilinir. Özellikle AKP’ye gönül bağı olanlar ile konuşup, görüşlerini, düşüncelerini öğrenmek için küçük çapta bir çalışma yaptım. Son ...
Read more : Oyuna mı geldik? | Görüntüleme : 772 | Yanıtlar : 10

Kurtuluş Filminden Bir Kesit Sanki Bugünki Zihniyetin Tanımı

Merhabalar ,

Şu günlerimizde bazılarının her görevdeki sesiz kalan ve çanak tutanlarda dahil , tamda ihtiyacı olan Şeref ve Gurur duygusu için güzel bir örnek korkaklığın nasıl bir ahlaksızlık olduğuna Vatan ve Şehit nedemek anlamaya dair kısa ama öz , KURTULUŞ (1996) Filmden bir kesit,

Hem Youtube hem sevenload videosu olarak ekliyorum herkes seyredebilsin diye ,

YOUTUBE

Sevenload

Read more : Kurtuluş Filminden Bir Kesit Sanki Bugünki Zihniyetin Tanımı | Görüntüleme : 731 | Yanıtlar : 3

Bir Ulusu Yok Etmek

John Adams 18. yüzyılda "Bir ulusun fethetmenin ve köleleştirilmesinin yollarını" öğretirken, John Perkins yazdığı kitapta dünyaya böyle itiraflarda bulunuyor.

Read more : Bir Ulusu Yok Etmek | Görüntüleme : 744 | Yanıtlar : 5

Yığınakta Yapılan Hata

Yığınakta yapılan hata... Bu altın kural Türklerin askeri dehasının ürünüdür.
Batılılar bizim askeri üstünlüklerimize barbarlık diye dursunlar, bizim bu alanda yarattığımız yönetim birikimi tarihin her köşesinden fışkırır.
Savaşın, başka araçlar ile sürdürülen siyaset olduğunu biliyoruz. Bunu aklımızdan bir an bile çıkarmamız gerekir.
Devletlerin gücü orduların gücü ile belirleniyor. Bu gücü yönetenlerin siyasetin dışında olması gerektiğini söylememiz, sadece kendimizi kandırmamıza yarar.
Amerikan ordusunu siyasetin dışında sananlar veya öyle gösterenler ya çok saftır ya da haindir.
Silaha ...
Read more : Yığınakta Yapılan Hata | Görüntüleme : 858 | Yanıtlar : 2

Ayağımızda Don Kalmasa da Refah Düzeyimiz Arttı!

AKP'nin Yolsuzluk Listesi

1. Ayda 9 milyar lira maaşla geçinemeyen bir Başbakan.

7 yılda dolar milyarderi olan Recep Tayyip Erdoğan, ayda 9 milyar liralık Başbakanlık maaşıyla geçinemediğini söylüyor!

Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehlr Belediye Başkanlığı'na aday olduğu gün açıklanan serveti: "Kasımpaşa'da bit daire, Maltepe'de bir kooperatif hissesi. Bolluca'da (Gaziosmanpaşa) 346 metrekare arsa, Burak Gıda ve Ticaret Limited Şirketi'nde yüzde 10 hisse," (20 Şubal 1994 tarihli SABAH Gazetesi).

7 yıl sonra Rahmi Koç. "Tayyip Bey ...
Read more : Ayağımızda Don Kalmasa da Refah Düzeyimiz Arttı! | Görüntüleme : 1104 | Yanıtlar : 1

Tayyip ve ABDullah 'Çuval Olayı'nı önceden biliyor muydu?

Resim

"Çuval Geçirme" Olayı Biliniyor muydu?

Vatan Gazetesi'nden Can Ataklı, Erbakan'a en yakın isimlerden olan Ahmet Akgül'ün kitabında yer alan Çuval Olayı ile ilgili ilginç açıklamalarda bulunuyordu:

"Piyasada satılan bir kitapta diyor ki 'Erdoğan ve Gül, tezkerenin geçmesinde kendilerine destek olmayan Silâhlı Kuvvetler'i cezalandırmak için Amerika'dan bir şey yapmalarını istedi. Onlar da Türk subay ve askerlerinin başına çuval geçirdiler.'

Ahmet Akgül isimli Milli Görüşçü yazara göre, Türk subaylarının başına çuval geçirilmesinden sonra Genelkurmay Başkanı ve ...
Read more : Tayyip ve ABDullah 'Çuval Olayı'nı önceden biliyor muydu? | Görüntüleme : 39987 | Yanıtlar : 22

Belgelerle dincilerin Siyonizm/İsrail ile işbirliği!

Dincilerin Siyonizm/İsrail ile işbirliği

Dincilerin ve özellikle Erbakan'ın muhalefette izlediği politik çizgide İsrail ve Siyonizm konusunun önemli bir yeri vardır. Bu sebeple Erbakan iktidarında koyu bir Batı ve İsrail düşmanlığı politikası izleyeceği, anlaşmaları ortadan kaldıracağı, İsrail'le imzalanan bir dizi anlaşmanın yanı sıra, Savunma İşbirliği Anlaşması'nı kesinlikle yürürlükten kaldıracağı zannediliyordu.

Refah'ın muhalefet döneminde yayımlanan, Erbakan tarafından kaleme alınan Adil Düzen- Teşhis- isimli kitabın 21. Sayfasından:

"60 milyonun sırtından toplanan faiz gelirlerinin büyük bölümü, bankalar; ve Merkez ...
Read more : Belgelerle dincilerin Siyonizm/İsrail ile işbirliği! | Görüntüleme : 15629 | Yanıtlar : 8

ABDullah Gül'ün 9 Aralık 1992 tarihli konuşmasının tam metni

'Yurtta sulh Cihanda sulh' anlayışının çok yanlış olduğunu ve bir de bunu harp okullarının duvarlarına yazarak yanlışı daha da büyüttüğümüzü, 'Ne mutlu Türküm diyene' lafının Türkiye'yi ilkelleştirdiğini ve en nihayetinde ağzındaki baklayı çıkartarak 'Kuklanın arkasındaki kuklacıları mutlaka vurmamız gerekir. Onları mutlaka tespit etmemiz gerekir' diyen Abdullah Gül'ün tarihi konuşması:

Gül, TRT'deki bir canlı yayında 'Böyle bir konferansa katılmadım' demesine rağmen, Yeniçağ bu konuşmanın basılı olduğu bir kitapçığa ulaşmıştı. Ankara'da düzenlenen Türkiye Gönüllü Kültür Teşekkülleri 3. ...
Read more : ABDullah Gül'ün 9 Aralık 1992 tarihli konuşmasının tam metni | Görüntüleme : 2520 | Yanıtlar : 4

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148382 ileti • Toplam 45852 başlık • Toplam 24945 üye

x