Zaman: Cum Mar 14, 2025 20:08

News News of Devlet ve Siyaset

Site map of Devlet ve Siyaset » Dizin : Devlet ve Siyaset

Tartışma Alanı

'Türkçülüğün' yeri 'solda' mı?

'Türkçülüğün' yeri 'Solda' mı?

Mayıs 1975, Ankara. Niyazi Berkes, Londra'dan gelmiş; 'Batı sorunu' üzerine bir kitabını yayımlamıştık ya, üzerine konuşuyoruz; daha 50'li yıllarda, Osmanlı'daki Türkçülük hareketinin, düpedüz antiemperyalist bir 'savunma' hareketi olduğunu bulup çıkarmışım ama, doğrusu 'halkçı' bir hareket olduğunu, onun kaleminden öğrenmiştim; hatırlar mısınız, bunu nasıl belirtmiştir:

"...ilk defa olarak Tanzimatçı, yeni Osmanlıcı ve İslamcı çeşitten olmayan bir Batı anlayışı, Meşrutiyet'le ortaya çıkan 'halkçı' aydınlar arasında belirmiştir.Bugün bizde hangi edebiyat kitabını açsanız, orada Meşrutiyet'le ...
Read more : 'Türkçülüğün' yeri 'solda' mı? | Görüntüleme : 1967 | Yanıtlar : 17

Sayın Başbuğ; Velev ki “Amerika’yı” keşfettiniz

Sayın Başbuğ; Velev ki “Amerika’yı” keşfettiniz!..

“Stratejik müttefiki” Türkiye’ye, “istihbarat”, “stratejik maşası” PKK’ya “ağır silah” desteği veren ABD, her talebi ile Türkiye’yi “etnik cehenneme” çevirme niyetini ortaya koyan, PKK ve uzantılarına her türlü siyasi-lojistik destek sağlayan, "muasır medeniyet hedefimiz” AB ile ilişkilerimiz bu minvalde sürdükçe, düşünce kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelip, “bölücülük ve terörle mücadelede” dünyanın en iyi “reçetesini” bulsanız ne yazar!..

”Milli irade’nin yegane temsilcisi” olduğunu iddia eden Başbakan, “ben çözümü bunda görüyorum” ...
Read more : Sayın Başbuğ; Velev ki “Amerika’yı” keşfettiniz | Görüntüleme : 718 | Yanıtlar : 5

Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün gizlenen 4 yılı!

Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün gizlenen 4 yılı!

Yıl 1994, Aydın ilimizin Çine ilçesi. Savcı Zekeriya Öz, eşi ve çocuğuyla birlikte ilk görev yeri olan Çine'ye taşındı. Yeni Savcı,önce, eşinin kara çarşafıyla Çinelilerin dikkatini çekti. Savcı Öz'ün evine gelen misafirler ise haremlik ve selamlık olarak ayrılan odalarda konuk ediliyordu. Kadınlar haremlikte, erkekler selamlıkta…

Savcı Zekeriya Öz halktan gelen tepkiler üzerine kara çarşafıçıkarttırıp eşine türban ve pardösü giydirdi. Eşi kara çarşafı çıkardı ...
Read more : Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün gizlenen 4 yılı! | Görüntüleme : 28706 | Yanıtlar : 17

Stratejik katillerin yönettigi ABD'ye kizmayalim

Orta Dogu'yu kana bulayip PKK'yi himaye eden kravatli-ceketli stratejik katillerin yönettigi ABD'ye kizmayalim (!), çünkü ABD Türkiye'ye çok benziyor.

ABD'de muhafazakar ve saldirgan sagci yönetimleri seçen Amerikan halkiyla bizde AKP'ye oy veren kitle arasinda büyük benzerlikler var.

ABD'de de gelir ve egitim dagilimi çok bozuk. En iyi yazarlara ve bilim adamlarina sahip bu ülkede ortalama egitim düzeyi düsük. iyi egitimli ve akilli insanlar azinlik konumunda. üstelik beyinsizler akilli insanlardan daha çok dogurup daha hizli ürüyorlar. ...
Read more : Stratejik katillerin yönettigi ABD'ye kizmayalim | Görüntüleme : 670 | Yanıtlar : 0

PKK Neden Aktütün'e Saldırdı?

PKK Neden Aktütün'e Saldırdı?

Bu senaryo, yedi bin yillik Turk devletini parcalama senaryosudur.

Ama bu senaryo burada bitmez, sirada Ermeni var, Rum var, Yunan var, Yahudi var, Suryani var, Papaz var, Hahambasi var, Patrik var, bu bitmez ta ki Turk devleti tarihten yok oluncaya kadar surecek bu senaryo!

Kim, dur diyecek bu ihanet senaryosuna, kim?

PEKI, PKK NEDEN DAGLICA'YA SALDIRMISTI?

GERCEGI GORUN ARTIK, ABD NEDEN "PKK MÜŞTEREK DÜŞMAN, ANLIK ISTIHABARAT PAYLASIMI" DEDI!

ALLAH AŞKINA ...
Read more : PKK Neden Aktütün'e Saldırdı? | Görüntüleme : 769 | Yanıtlar : 0

NEYE GORE OY VERİRSİNİZ?

VATANDAŞLIK GÖREVİDİR OY KULLANMAK PEKİ OYUMUZU NEYE GÖRE VERİYORUZ ? SIRF O PARTİNİN DÜŞÜNCESİ İÇİN Mİ YOKSA GÜNÜMÜZÜN ŞARTLARINI DÜŞÜNEREK İHTİYAÇTAN DOĞAN HAREKETLEMİ?(İŞTE GÜNÜMÜZÜN SERBEST PİYASAYA İHTİYACI VAR BUNU ŞU MN PARTİSİ İYİ YAPAR GİBİSİNDEN) SOSYAL YARDIMLARLA HALKIN DESTEĞİNİ TOPLAYAN PARTİYE Mİ?
Read more : NEYE GORE OY VERİRSİNİZ? | Görüntüleme : 691 | Yanıtlar : 0

:? soru :türkiyedek sağ sol kavramı üzerine soru ?

:? 5 yıldır türkiye dışındaydım yaşım dolayısıyla oy kullanma hakkına sahip olcağım. Ama türkiyedeki sağ ve sol kavramları üzerine düşünüyorum neye gore ayrılmış? dünyadaki sağ sol kavramlarından cok farklı gibi geliyor. sağ daha muhazakar kesimi temsil ettiğini düşünüyorum fakat 12 eylülde sağ milliyetçi cephe olarak adlandırılmış yoksa sağ kesim milliyetçi mi oluyor diye aklıma takılıyor.

NOT: SORUYU SORACAK YER BULAMADIĞIM İCİN BURAYA KONU ACTIM. YANLIŞ YERE ACTIYSAM ...
Read more : :? soru :türkiyedek sağ sol kavramı üzerine soru ? | Görüntüleme : 3837 | Yanıtlar : 40

Biz Öleceğiz ve Daha Güzel Olacak Dünya...!

Resim

Biz Öleceğiz ve Daha Güzel Olacak Dünya...!

Biz bu bayramda vurulduk. Kocaman bir bomba düştü üzerimize... Ben 12 yaşındayım, kardeşim 7... Ben görmedim, annem çok ağlamış biz ölünce. İkimizin de küçücük elleri vardı, bulamadılar, yoksa mutlaka bırakırlardı kabrimize...

Biz bu bayramda vurulduk... Küçücük bir kurşun değdi yüreğimize, meğer ölmek ne kadar da kolay bir şeymiş. Amerikalı askerler, gösterdiler hepimize. Yinede bir sevinç var içimizde... Biz öleceğiz ve daha güzel olacak Dünya... Biz öleceğiz ve ...
Read more : Biz Öleceğiz ve Daha Güzel Olacak Dünya...! | Görüntüleme : 900 | Yanıtlar : 0

Organize Gizli İşler

Organize Gizli İşler

Katladılar yolsuzlukta hüneri,
Her kapıdan giriyorlar gizlice.
Hırsızlığa alet edip feneri,
İşlerini görüyorlar gizlice.

Soyguna, hortuma dini kaplayıp,
Geçiyorlar yasalardan hoplayıp.
Cami avlusunda para toplayıp,
Vakıf, şirket kuruyorlar gizlice.

Avanağa atıyorlar çengeli,
Zengin, fakir yoluyorlar dengeli.
Yardımlaşa geçiyorlar engeli,
Yasakları kırıyorlar gizlice.

Eli uzun bunların en hasının,
İnsafı kalmamış daniskasının.
Tekerlere çomak sokan basının,
Defterini dürüyorlar gizlice.

Gerçekleri haykıranı susturup,
Boğuyorlar bir köşeye kıstırıp.
Muhalife beyaz bayrak astırıp,
Kara leke sürüyorlar gizlice. ...
Read more : Organize Gizli İşler | Görüntüleme : 725 | Yanıtlar : 0

Yerli Al Capone şimdi ne yapar?

Yolsuzluk iddiarıyla köşeye sıkışan yerli Al Capone şimdi ne yapar?

Bence bizim neden bir Al Capone’miz, ya da Godfather gibi bir filmimiz yok diye hiç üzülmemeliyiz, çünkü son günlerdeki hareketlerine bakarak söylüyorum, Tayyip Erdoğan’ın maşallah efsane mafya lideri Al Capone’den hiçbir aşağı kalır yanı yoktur. Fazlası bile var: Amerikalı Al Capone uyuşturucu ve alkol işlerinden geçinmeye çalışıyordu, bizimki koca bir devleti sömürüyor.
  • Hukuk sistemini altüst etmek var (Al Capone jüri üyelerini satın almıştı, bizimki ...
Read more : Yerli Al Capone şimdi ne yapar? | Görüntüleme : 887 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148395 ileti • Toplam 45861 başlık • Toplam 24945 üye

x