Zaman: Cum Mar 14, 2025 22:24

News News of Devlet ve Siyaset

Site map of Devlet ve Siyaset » Dizin : Devlet ve Siyaset

Tartışma Alanı

Hazır Açılmışken Çuvalı Anlat!!!

HAZIR AÇILMIŞKEN ÇUVALI ANLAT
Döneminde askerinin başına çuval geçirilen Hilmi Özkök artık her konuda konuşuyor ama bu ‘olayda’ susuyor...

Fikirleriyle ışık tutuyor
EMEKLİ olduktan sonra köşesine çekilen ve sadece sürpriz anlarda (Genelkurmay Başkanı Büyükanıt’ın önemli bir açıklama yapacağı günlerde) ortaya çıkan Hilmi Özkök, şimdilerde manşetlerden inmiyor. Gündemdeki soruşturmadan, darbe iddialarına kadar her konuda önemli fikirler beyan ediyor.

Bütün gözler üzerinde
Çankaya Köşkü’ne çağrılarak şereflendirilen emekli Hilmi Özkök, ne hikmetse ...
Read more : Hazır Açılmışken Çuvalı Anlat!!! | Görüntüleme : 1067 | Yanıtlar : 3

Özkök Paşam'a Neden Nur Yağdı?

Özkök Paşam'a Neden Nur Yağdı?

Oysa, "Ben artık huzurlu bir emeklilik yaşamak istiyorum, hiç bir makam ve mevkide gözüm yok" deyip pijama ve terlikleriyle birlikte aile ortamına çekilmişti...

Kendisinden, Genelkurmay Başkanlığı döneminde ziyadesiyle memnun kalan AKP ve cemaat kanadı, anlaşılan Paşa'yı huzurlu emeklilik günlerinde de sık sık yokluyorlar. "Nasılsınız hürmetli Paşam? Bir arzunuz, ihtiyacınız var mı? Eşinizin yüksek meblağla istimlak edilmesi gereken gayr-ı menkulü falan var mı?" diye sık sık halini hatırını soruyorlardır herhalde... ...
Read more : Özkök Paşam'a Neden Nur Yağdı? | Görüntüleme : 741 | Yanıtlar : 1

TSK'ya kimler, neden saldırıyor?

Birkaç gün önce Genelkurmay bir açıklama yaptı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) “bilinçli” ve “planlı” saldırı düzeni içinde olan çevrelerden bahsederek, bağımsız yargı mekanizmalarını göreve çağırdı... Bazı yazar arkadaşlarımız da Genelkurmay’ın “kendi kendine kuruntuya” kapıldığını iddia eder nitelikte yazılar kaleme alarak, yaşananların “daha demokratik” bir toplumun gereği olduğunu belirtti... Bu tespitler sonrası soralım; TSK’ya kimler, neden saldırıyor ve “yıpratma kampanyası” yürütüyor?

Adım adım gidelim...

1- Bill Clinton Mayıs 1997’de “Yeni bir Yüzyıl için Ulusal Güvenlik ...
Read more : TSK'ya kimler, neden saldırıyor? | Görüntüleme : 987 | Yanıtlar : 0

SARIZEYBEK: Ergenekon terör örgütü ama PKK değil, öyle mi?

ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ AMA PKK DEĞİL ÖYLE Mİ?

Medya büyük bir güç, hele ki milyonların okuma yazma bilmediği bir ülkede görsel medya daha da büyük bir güç. Yönetenler bu gücün farkında ve medya ile iktidar arasında hassas dengeler gözetiliyor. Medya, siyaseti de, kamuoyunu da, sosyal hayatı da etkiliyor. Ulusal güvenlik de medyanın bu çekim gücü içerisinde yer alıyor.Medya büyük bir güç, hele ki milyonların okuma yazma bilmediği bir ülkede görsel medya daha da büyük ...
Read more : SARIZEYBEK: Ergenekon terör örgütü ama PKK değil, öyle mi? | Görüntüleme : 4124 | Yanıtlar : 22

AKP'ye ABD desteği

AKP hakındaki kapatma davasında son dönemece girilirken Amerikalı yetkililer AKP'ye desteklerini artırdı. Amerikan Dışişleri Bakan Yardımcısı Matt Bryza, "AKP'nin kapatılması ulusal çıkarlarımıza aykırı" dedi. Daha önce de Amerikan Dışişleri Bakanı Rice ile Bakan Yardımcısı Dan Fried'in benzer yönde açıklamaları olmuştu.

Amerikalı yetkililer, kapatma davası süreci işlerken AKP'ye destek mesajlarını artırdı. Bunun son örneği Amerikan Dışişleri Bakanı Yardımcıları'ndan Matt Bryza'dan geldi. Washington Enstitüsü tarafından düzenlenen 9’uncu Turgut Özal Konferansı’nda konuşan Matt Bryza "AKP kapatılırsa ve bundan ...
Read more : AKP'ye ABD desteği | Görüntüleme : 2351 | Yanıtlar : 29

Vakıfbank ve Telekom Çalık'a çalıştı

Kamu bankalarından aldığı kredilerle ATV-Sabah medya grubuna sahip olması sağlanan Çalık Grubu’nun, Türk Telekom’la ortaklık kurarak Vakıfbank’ın off-shore Bahreyn Şubesi’nden 90 milyon Avro’luk kredi aldığı ortaya çıktı. Vakıfbank aracılığıyla hisse rehni olmaksızın sağladığı kredi ve Türk Telekom’un gücünü kullanarak Arnavutluk Telekom’a sahip olan Çalık Grubu, Vakıfbank’tan sağladığı kısa vadeli krediyi de Arnavutluk Telekom hisselerini rehin vererek uluslararası iki finansman kuruluşundan aldığı krediyle iki gün sonra kapatıyor. Konuya ilişkin Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu tarafından bugün ...
Read more : Vakıfbank ve Telekom Çalık'a çalıştı | Görüntüleme : 841 | Yanıtlar : 0

Travma geçiren Atatürk'e saldırıyor

Travma geçiren Atatürk'e saldırıyor

Atatürk'e saldırma yarışı

Atatürk'ün ilkeleri hedefte,
Azarak saldıran prim yapıyor.
Eski değer yoktur imalı lafta,
Yazarak saldıran prim yapıyor.

Devir döneklerin, gün uğursuzun,
Nasıl göneniyor bak uzun uzun.
Resmini çarpıtıp ulusumuzun,
Çizerek saldıran prim yapıyor

Utanmadan övüp iğrenç talanı,
Karalıyor Atatürk'ten kalanı.
Birbiri peşinden onca yalanı,
Düzerek saldıran prim yapıyor.

Kulağı dayayıp AB sesine,
İhanet ediyor Türkiyesine.
Kemalist çevrenin içerisine,
Sızarak saldıran prim yapıyor.

İlgisi kalmayan yoksulla, açla,
Milleti eğliyor ...
Read more : Travma geçiren Atatürk'e saldırıyor | Görüntüleme : 751 | Yanıtlar : 0

Cumhuriyet’in tasfiyesi camiden değil okuldan başladı

Resim

Resim

Bay Mardin’in sosyolojik oltası

Türkiye’nin çağdaşlaşması, modernleşmesi ve bunun laiklikle ilişkisi çok uzun yıllardır sosyolojinin ilgi odağı. Daha Osmanlı döneminde bile pek çok düşünürümüz bu konuya eğilmiş, özellikle Cumhuriyet’ten sonra ise bu konu toplumsal tartışmanın merkezi meselelerinden biri olmuştur.

Türkiye’nin önde gelen sosyologlarından Prof. Dr. Şerif Mardin’in Doğan Medya gazetelerine yaptığı iki açıklama tam da bu konu ile ilgili ve bir hayli de tartışma yarattı. Bilindiği gibi Bay Mardin’in ilk açıklaması “mahalle baskısı” ...
Read more : Cumhuriyet’in tasfiyesi camiden değil okuldan başladı | Görüntüleme : 964 | Yanıtlar : 1

Başbakanın 4 yıl önce TCK'ya koydurduğu maddeden geri adım

Başbakanın 4 yıl önce TCK'ya koydurduğu maddeden geri adım atılıyor.

Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri haline gelen ve büyük şehirlerin etrafını saran gecekondu ve kaçak binaların önlenmesi için Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türk Ceza Kanunu'na konulan "imar kirliliği" başlıklı maddeden bir geri adım daha atıldı.

TÜRK CEZA KANUNU

İmar kirliliğine neden olma

MADDE 184. - (1) Yapı ruhsatiyesi alınmadan veya ruhsata aykırı olarak bina yapan veya yaptıran kişi, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ...
Read more : Başbakanın 4 yıl önce TCK'ya koydurduğu maddeden geri adım | Görüntüleme : 763 | Yanıtlar : 0

Ama hangi Tayyip?

Yer: Refah Partisi Eyüp İlçe Başkanlığı, İstanbul

Yıl: 1994 (Yerel seçimlerden hemen önce)

Aktör: Recep Tayyip Erdoğan

"Bak ülkemizi bölük pörçük hale getirdiler, doğulu, batılı diye ayırdılar, kuzeyli güneyli diye ayırdılar, Türk Kürt Laz Çerkez, Abhaza diye ayırdılar. Ve bizi birbirimize düşürmek istiyorlar. 21. asır dünyada inşallah İslam'ın asrı olacaktır. Bu asra girerken Türkiye'nin lokomotif ülke olması lazım, Türkiye'nin 1 numaralı ülke olması lazım, çünkü 1,5 milyarlık İslam alemi Türkiye'nin ayağa kalkmasını bekliyor.

55 milyonun ...
Read more : Ama hangi Tayyip? | Görüntüleme : 1148 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148395 ileti • Toplam 45861 başlık • Toplam 24945 üye

x