Zaman: Sal Mar 11, 2025 2:28

News News of Fatma Sibel YÜKSEK (GÜRCİHAN)

Site map of Fatma Sibel YÜKSEK (GÜRCİHAN) » Dizin : Fatma Sibel YÜKSEK (GÜRCİHAN)

'Araf'ta Kalmış Bir Firavun Taslağı / Fatma Sibel YÜKSEK (GÜRCİHAN)

'Araf'ta Kalmış Bir Firavun Taslağı

Levent Gültekin, Yeni Şafak'ta yetişmiş, gazete işletmeciliği konusunda dinamik ve farklı görüşleri olan bir gazeteci. Yeni Şafak'ta çalıştığım dönem, kendisiyle birebir tanışıyor olmamakla birlikte, zaman zaman Ankara bürosuna yaptığı ziyaretlerde karşılaşmışlığımız vardır.

Zamanla, Yeni Şafak'ın omurga kadrosunu oluşturan Mustafa Karaalioğlu-Mehmet Ocaktan-Yusuf Ziya Cömert üçlüsünden koptu. Bu kopuş, yanlış bilmiyorsam Star gazetesinin AKP'nin aygıtına dönüşmesi sürecinde gerçekleşti. Mustafa Karaalioğlu ile birlikte gittiği Star gazetesinden "ideallerini gerçekleştiremediği" gerekçesiyle ayrıldı diye biliyorum. Şimdilerde, ...
Read more : 'Araf'ta Kalmış Bir Firavun Taslağı / Fatma Sibel YÜKSEK (GÜRCİHAN) | Görüntüleme : 4399 | Yanıtlar : 0

"Ergenekon"da Son Perde - Odatv Davası Aslında Ne Zaman "Çöktü"? / Fatma Sibel YÜKSEK (GÜRCİHAN)

"Ergenekon"da Son Perde - Odatv Davası Aslında Ne Zaman "Çöktü"?

Bu yazıyı yazmadan önce 13. Ağır Ceza Mehkemesi'nn Odatv davasının Ergenekon davası ile birleştirilmesine ilişkin vereceği kararı bekledim. Mahkeme, beklenen kararı dün açıkladı ve Odatv davasının Ergenekon ile "birleştiştirilmemesine" karar verildi.

Esasen, olayların gidişatı gözönüne alındığında ve Ergenekon sürecinin muazzam mantıksızlıklarından süzülüp gelen "mantığa" bakıldığında böyle bir sonuç tahmin edilmeliydi. Odatv sanıkları "Biz birleştirilmek istemiyoruz" şeklinde boşa feverân ettiler...(Belki de pek boşa feverân etmediler; çünkü ...

OdaTV'den KCK'ya Uzun İnce Bir Yol / Fatma Sibel YÜKSEK (GÜRCİHAN)

OdaTV'den KCK'ya Uzun İnce Bir Yol

(Çağlayan Adliyesi'nden Notlar)

Odatv davasının dün yapılan duruşmasını Çağlayan Adliyesi'nde izledik. Bu sütunlarda adet olduğu üzere izlenimlerimizi okuyucularımızla paylaşmak isteriz.

Son duruşmaya "medya" tabiri caizse bütün gücüyle yüklendi ama beklenen tahliye yine bir başka bahara kaldı.

"Medya" kelimesini özellikle tırnak içine aldım, çünkü bu davaya bir aşamadan sonra ilgi duymaya, dahası giderek sanıkları desteklemeye başlayan bir çeşit "medya"peydahlandı.

Mesela, adliye önünde eylem yapanlar arasında artık Ayşe Arman da var. ...
Read more : OdaTV'den KCK'ya Uzun İnce Bir Yol / Fatma Sibel YÜKSEK (GÜRCİHAN) | Görüntüleme : 1446 | Yanıtlar : 0

Barikat Kalktı, Kel Göründü / Fatma Sibel YÜKSEK (GÜRCİHAN)

Barikat Kalktı, Kel Göründü

Önce, Tayyip Erdoğan'ın 30 Ekim 2012 günü Almanya'ya hareketinden önce Esenboğa Havaalanı'nda yaptığı şu açıklamayı dikkatlice okuyalım:

"Benim o barikatların kaldırılmasıyla ilgili herhangi bir talimatımın olmadığı doğrudur. Ben böyle bir talimat vermedim. Ve sayın Cumhurbaşkanı, sayın valime böyle bir talimat verdi mi vermedi mi bu konudan da haberim yok. Ki ben Cumhurbaşkanımız'ın böyle bir talimat vereceğine de inanmıyorum.
Çünkü bu ülkeyi çift başlı bir yönetimle bugüne kadar getirmedik. Bundan sonra ...
Read more : Barikat Kalktı, Kel Göründü / Fatma Sibel YÜKSEK (GÜRCİHAN) | Görüntüleme : 3212 | Yanıtlar : 0

Darbe Soruşturmaları... Pazarlıklar, Pespaye Ulaklar, Kemalist Tuzluklar / Fatma Sibel YÜKSEK (GÜRCİHAN)

Darbe Soruşturmaları... Pazarlıklar, Pespaye Ulaklar, Kemalist Tuzluklar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan 28 Şubat soruşturmasının Balyoz-Ergenekon-Odatv üçlemesinden farklı bir seyirle ilerlediği bilmem dikkatinizi çekiyor mu?

Bilindiği gibi soruşturma kapsamında Çevik Bir, Erol Özkasnak, Kemal Gürüz gibi 28 Şubat'ın kodaman tayfasından sivil ve askerler tutuklandı. Soruşturma, Ergenekon ve Balyoz davaları gibi seri ve sansasyonel operasyonlarla değil, nokta vuruşlarla ilerliyor. Son olarak eski başbakanlardan Tansu Çiller'in "tanık" sıfatıyla ifadesine başvuruldu.

Soruşturmada gözaltı furyaları ve medya destekli sansasyonel tutuklamalar ...

Cemaatin "Balyoz"undan Kaçarken Canını MİT'e Emanet Etmek? / Fatma Sibel YÜKSEK (GÜRCİHAN)

Cemaatin "Balyoz"undan Kaçarken Canını MİT'e Emanet Etmek?

Fikret Bila, "Artık kimse darbeler cesaret edemez" diyerek Balyoz'a son noktayı koyarken, davanın "savcısı" Tayyip Erdoğan bile "Henüz yargı süreci devam ediyor" sözleriyle orta oyunda ikinci merhaleye geçişimizi ilan etmişti.

Şimdi gözler Yargıtay sürecinden nasıl bir sonucun çıkacağında. Mahkûm yakınları, yıllar süren zorlu bir mücadele sınavından sonra biraz daha ayakları yere basan değerlendirmeler yapmaya başladılar. Eşleri, evlatları ve babaları için yüksek mahkemeden çok da farklı bir karar ...

Babalık ve Kocalık Haklarından Men? / Fatma Sibel YÜKSEK (GÜRCİHAN)

Babalık ve Kocalık Haklarından Men?

Uzun zamandır canım yazı yazmak istemiyor.

Yazılmadık bir şey kaldığına da inanmıyorum ayrıca. Dahası bir tiksinti geldi yazmaktan. Ülkede okurdan çok yazar var. Arz-talep dengesi tamamen bozuldu. Tabakhaneye gübre yetiştirir gibi işi günde beş-altı yazı yazmaya götürenlerimiz var. Kendini tatminden, şizofreniden başka bir şey değil.

"Tarihe tanıklık etmek", "gelecek kuşaklara bir şeyler aktarmak" gibi klişeler mide bulantısından öteye geçemezken, "gazetecilik" denilen meslek de bir ağız ve kalem ishaline dönüşmüş durumda.. ...
Read more : Babalık ve Kocalık Haklarından Men? / Fatma Sibel YÜKSEK (GÜRCİHAN) | Görüntüleme : 5390 | Yanıtlar : 0

Pasaporta "Kürdistan" Damgası Vurdurtmak / Fatma Sibel Yüksek

Pasaporta "Kürdistan" Damgası Vurdurtmak

Mustafa Kemal'in önderliğinde şehit kanıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin bir etnik gruplar kakofonisi ve eperyalizmin maşa ülkesi haline getirilmesinde sadece AKP'nin değil MHP'nin, özellikle Devlet Bahçeli'nin katkıları da umarız yeni nesil tarihçiler tarafından incelenecektir.

Türkiye'nin milli kalelerini özelleştirmeler ile düşürmeye başladılar. En stratejik kurumlardan biri olan Telekom'un özelleştirilmesi, Devlet Bahçeli'nin peşkeşe karşı çıkan Enis Öksüz'ü harcamasıyla başarılabildi.

AB'nin müzakere çağrısını en aşağılayıcı biçimde kabul edişimizi, Bahçeli'nin "Müsait olduğu görülüyor" sözüne borçluyuz...

Katil ...
Read more : Pasaporta "Kürdistan" Damgası Vurdurtmak / Fatma Sibel Yüksek | Görüntüleme : 1797 | Yanıtlar : 1

Kürtçü Türkle, Türkçü Kürt'ü Eşitlemek / Fatma Sibel YÜKSEK (GÜRCİHAN)

Kürtçü Türkle, Türkçü Kürt'ü Eşitlemek

Adli tedbir uygulamasında üst sınırın kalkmasıyla birlikte, bu gelişmeyi kendileri için bir "tahliye umudu" olarak gören Ergenekon, Balyoz, Odatv vs. davalarının tutuklu sanıkları, paket yasalaşır yasalaşmaz, adli tedbir uygulamasından yararlanmak için ilgili mahkemelere müracat ettiler.

Kuşkusuz, yıllardır yok yere yatan insanların ne vesileyle olursa olsun ortaya çıkmış bir tahliye umudundan yararlanmamaları beklenemezdi.

Nitekim, tutuklu subayların aileleri tarafından oluşturulan Vardiya Bizde grubu, dağıtıma koyduğu e-postalarda,

"Bildiğiniz gibi yeni yasa ile birlikte ...

İşte Şimdi Beyaz Türk Oldun! / Fatma Sibel YÜKSEK (GÜRCİHAN)

İşte Şimdi Beyaz Türk Oldun!

Bir gün içeri düşersem, unutulmayı her an hissederek aylarca ve yıllarca yaşamak zorunda kalırsam ne yaparım?

Dayanabilir miyim?

Dayanamazsam ne yaparım?…

Açık İstihbarat’ın “sürekli darbe” olarak kavramlaştırdığı “Ergenekon” sürecinin, daha Ümraniye’de ilk operasyon yapıldığından beri hasbelkader yakın tanığıyım.

2006 yılında henüz herkesin tuzu kuruyken, AKP’nin gazabına uğrayınca işsiz kaldım. Ankara’nın kıdemli başbakanlık muhabirlerinden biri olmama rağmen en küçük bir gazetede bile iş bulamaz hâle geldim. Benim gücümle ayakta duran bir ...
Read more : İşte Şimdi Beyaz Türk Oldun! / Fatma Sibel YÜKSEK (GÜRCİHAN) | Görüntüleme : 3318 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148366 ileti • Toplam 45846 başlık • Toplam 24941 üye

x