Zaman: Pzr Şub 23, 2025 16:50

News News of Figen ÖZEN

Site map of Figen ÖZEN » Dizin : Figen ÖZEN

"Kapımıza Dayanmışsa Zulüm…" / Figen ÖZEN

"Kapımıza Dayanmışsa Zulüm…"

Kont Dracula'nın oğlu 4. Eflak Prensi Vlad'ı hatırlardınız mı diye sorsam, belki hatırlamak için biraz olsun düşünmeniz gerekecektir.

Ama Kazıklı Voyvoda desem, 20.000 Türk'ün katili bu işkenceciyi tümünüz hatırlayacaktır.

Eflak Prensi Vlad, namı diğer Kazıklı Voyvada müthiş bir Türk düşmanıdır. Erkekleri yağlı kazığa oturtan, hamile kadınların karınlarını yaran, analarının memelerini keserek bebelerin ağzına sokuşturan ve bundan da müthiş bir haz duyan bir sapıktır. Kazıklı Voyvoda akıttığı Türk kanını şarap kadehinde içerken, bir ...
Read more : "Kapımıza Dayanmışsa Zulüm…" / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 1132 | Yanıtlar : 0

Kayıp Ülke Türkiye! (3) / Figen ÖZEN

Kayıp Ülke Türkiye! (3)

Gazanfer aniden;

-Geldikleri gibi giderler Paşa Hazretleri dedi.

Gazi Paşam gülümseyerek cevapladı Gazanfer'i.

-Evet, çocuk giderler, hem de arkalarına bakmadan..

Gülümser yavaşça kulağıma fısıldadı.

-Kim gidecek abla? Anlayamadım.

Zafer cevapladı Gülümser'in sorusunu...

-İşbirlikçiler, dışarıdaki ana düşmanın çocukları gidecek anne. Biz yetişiyoruz. Siz yapamazsanız biz kovacağız onları. Biz !...

Gülümser'in anlayıp, anlayamadığını bilemem ama oğlunun bu kararlı sesi karşısında gözleri doldu, onun saçarını okşadı.

Gazi Paşa Gazanfer'e dönerek;

-Adın Gazanfer'di değil mi? ...
Read more : Kayıp Ülke Türkiye! (3) / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 1253 | Yanıtlar : 0

Taahhütlü!..‏ / Figen ÖZEN

Taahhütlü!..‏

Sevgili Müyesser;

Belki birkaç saat de olsa cezaevinin havasını teneffüs ettiğim için, bunları yazmak istedim sana...

Belki de yüze yakın kadının gözlerinde senin sözcüklerine yansıyan haklı isyanı, cesareti bulamadım onların bakışlarında...

Yüze yakın tutuklu ve hükümlü kadın...Cesaretsiz, çaresiz, öfkeli...

Hemen arkamdaki sırada oturan dokuz kadın, diğerlerinden daha farklı görünüyorlardı bana..Sıranın başındaki 35 yaş civarında gözüken türbanlı bir kadın devamlı parmaklarıyla oynuyordu. Yanına yaklaştım.

- Geçmiş olsun, neden buradasın? diye sordum kendisine...

Utanarak başını eğdi, ...
Read more : Taahhütlü!..‏ / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 1215 | Yanıtlar : 0

Cumhuriyet’i Geri Alacağız!… / Figen ÖZEN

Cumhuriyet’i Geri Alacağız!…

29 Ekim sabahı...Gözlerimizde yüreğimizdeki öfkenin, kızgınlığın yansıması ana, kız ilk önce birbirimizin bayramını kutlayarak başladık güne...

Sonra Gökçe son derece kararlı bir sesle şunları söyledi bana...

- Anam, merak etme Cumhuriyet'i geri alacağız.

Bu inançla, omuzlarımızda bayraklarımız çıktık yola. Cumhuriyet Bayramı'nı, Cumhuriyet Alanı'nda kutlamaya gidiyorduk.

Otobüste kucağımda bayraklar, dışarı bakıyor, dalgın, dalgın memleketin "ahval ve şerâit"ini düşünüyordum. Sonra nasıl oldu bilmiyorum, birinin elimi öpüp başına koyduğunu fark ettim. Başımı kaldırdım, karşımda Atatürk ...
Read more : Cumhuriyet’i Geri Alacağız!… / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 858 | Yanıtlar : 0

Kayıp Ülke Türkiye! (2) / Figen ÖZEN

Kayıp Ülke Türkiye! (2)

Gazi Paşa kahvesini bitirdi, fincanını sehpanın üzerine koydu, iki yudum su içtikten sonra sordu...

- Nerede kalmıştık çocuk?

- Kayıp ülke Türkiye'de Gazi Paşam...

Gülümsedi, çelik mavisi gözleri ile ufku taradı. Sanki uzaklarda 1920- 1938 yılları arasında Türkler tarafından, Türk budunu için yönetilen Mustafa Kemal'in tam bağımsız Türkiye'sini arıyordu.

Sonra devam etti...

-Sabırsız olma, elbette oraya geleceğiz. Ama sen, sana verdiğim ödevi unutma. Hoybun Cemiyeti ile Taşnak Partisi'nin imzaladığı anlaşmayı bul ...
Read more : Kayıp Ülke Türkiye! (2) / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 1224 | Yanıtlar : 0

"Memleketin Dahilinde İktidara Sahip Olanlar…” / Figen ÖZEN

"Memleketin Dahilinde İktidara Sahip Olanlar…"

1921 Anayasası'ndan başlayarak tüm anayasaları incelediğimiz takdirde, ortak bir hüküm dikkat çekmektedir. Bu ortak hüküm 1921 Anayasası'nın 1. Maddesinde şu şekilde ifade edilmiştir.

Kanun: 85- Madde/1: Hakimiyet bilâ kaydü şart milletindir. İdare usulü halkın mukadderatını bizzat ve bilfiil idare esasına müstenittir.

Yıl 1921'dir ve henüz Bağımsızlık Savaşı, Türk'ün utkusu ile sonuçlanmamış ve cumhuriyet resmen ilan edilmemiştir. Ancak 1921 Anayasası'nın 1. Maddesi'nde, "İdare usulü halkın mukadderatını bizzat ve bilfiil idare esasına ...
Read more : "Memleketin Dahilinde İktidara Sahip Olanlar…” / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 1408 | Yanıtlar : 0

Saime'nin Suçu Ne? / Figen ÖZEN

Saime'nin Suçu Ne?

Ceazaevindeydi... Kocasını öldürmek ve kayınpederini yaralamaktan 15 seneye mahkum olmuştu. Bitmiş cezası çıkmış, beni aradı. Oturduk, uzun, uzun konuştuk.

Gerçek adı Saime değil. S ile başlayan bir başka ismi var. Cezaevin'de kadınlara yönelik konferanslarda tanımıştım onu... Ben Cumhuriyet'in kazanımlarını anlatırken, ayağa kalkmış ve var gücü ile haykırmıştı.

"Ben Mustafa Kemal'in hukukunu ve Cumhuriyet'ini istiyorum." diye. Onun bu haykırışı yüreğiminin daha da hızlı atmasına neden olmuş, Saime'nin ağzından dökülen her sözcük Atatürk'e Türk ...
Read more : Saime'nin Suçu Ne? / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 1048 | Yanıtlar : 0

Kayıp Ülke Türkiye! (1) / Figen ÖZEN

Kayıp Ülke Türkiye! (1)

Yaz ortasında, hele hele kırk derece sıcakta nezle olmak... Tüm vücudunuz sızlar, başınız ağrır... Bir kaç gündür kendimi, inanın paçavra gibi hissetmekteyim...

Bir bardak soğuk limonlu çayla, elime sevgili Sinan Meydan'ın "Atatürk ve Kayıp Kıta Mu" adlı kitabını aldım. Daha önce okuduğum bu kitabı bir kez daha okuyarak, özümü bir kez daha hatırlamak ve bu konudaki bilincimi tazelemek istedim.

Kitabın ilk sayfasında Mustafa Kemal Atatürk'e ait bir söylem dikkatimi çekti.

"Yakın ...
Read more : Kayıp Ülke Türkiye! (1) / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 908 | Yanıtlar : 0

CIA'nın Çetecileri! (2) / Figen ÖZEN

CIA'nın Çetecileri! (2)

MİLLENNİUM CHALLENGE- 2002!
Bin Yılın Meydan Okuması!.

ABD, 24 Temmuz 2002 tarihinde Nevada Çölü'nde 15 Ağustos'a kadar süren ve 250 milyon dolara mal olan bir askeri tatbikat düzenlemiştir. Tatbikatın yapılmasından sonra Amerika'nın yarı resmi haber ajansı ASSOCIATED PRES, tatbikatın "Türkiye'nin İşgal Planı Olduğunu" açıklamıştır.

Tatbikat için yazılan senaryo son derece ilginçtir. 2020 yılında Türkiye'de bir deprem olacak ve emperyalizmin çalı süpürgesi olan işbirlikçi iktidar duruma hükmedemeyecektir. Çıkan kaos ve depremin yarattığı korkudan ...
Read more : CIA'nın Çetecileri! (2) / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 1152 | Yanıtlar : 0

Ne Zaman?… / Figen ÖZEN

Ne Zaman?…

Cumhuriyeti geri alacağız dedik çıktık yola... Çıktığımız yolun engebeli ve zor olduğunu bile, bile...

Bu yolda polislerin bizi saçlarımızdan sürükleyip, yerlerde sürükleyeceğini bile, bile..

Tüm yurtta yeni Hasdallar, Silivriler inşa edileceğini;

Tutukluluk süresinin cezaya dönüşeceğini;

Cezaevlerinde kanserden öleceğimizi;

Savunma hakkımızın elimizden alınacağını;

Yurtseverler cezaevinde tutulurken, "Deniz Feneri" sanıklarının serbest bırakılacağını;

Yargının iktidar tarafından işgal edildiğini;

Ulus devletin en güçlü koruyucusu Türk ordusunun bir suç örgütü olarak gösterildiğini;

Ders kitaplarından sadece adı MİLLİ olan ...
Read more : Ne Zaman?… / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 860 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148319 ileti • Toplam 45819 başlık • Toplam 24929 üye

x