Zaman: Çrş Ara 25, 2024 3:46

News News of Figen ÖZEN

Site map of Figen ÖZEN » Dizin : Figen ÖZEN

Hesaplaşma (2) / Figen ÖZEN

Hesaplaşma (2)

Yıl 2000… Galatasaray UEFA ve Süper Kupa şampiyonluğunu kazanmıştır. Sonuç mükemmeldir. Tüm Türkiye bu sonuca, başarıya kilitlenmiş ve ülkede bir yalancı baharın rüzgârları esmektedir. Gök sarı yer kırmızıdır.

Galatasaray’ın şampiyonluğunun verdiği gurur tüm toplumu esir almış, Türkiye, 2000 baharına bir tüketim çılgınlığıyla girmekte ve Milenyum’u bu çılgınlık ve sarhoşlukla karşılamaktadır. DSP-ANAP-MHP koalisyonunun IMF ile Aralık 1999’da yaptığı, garanti edilmiş dört milyar dolarlık dış borç anlaşması ile enflasyon düşüşe geçmiş, dolar kuru sabitlenmiştir.

Aslında ...
Read more : Hesaplaşma (2) / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 1016 | Yanıtlar : 0

Milletlerin Savaşı: Büyük Taarruz / Figen ÖZEN

Milletlerin Savaşı: Büyük Taarruz

Mutlaka tarihe damga vurmuş, yenen ve yenilenin yazgısını değiştirmiş bir çok savaş vardır. Ama Türk milletinin geleceğini yönlendiren, Bağımsızlık Savaşı'nın mührü Büyük Taaruz'u diğer savaşlarla aynı çizgide görmek mümkün değildir.

Büyük Taarruz; Mustafa Kemal'in askerleriyle- ki bu askerler Türk milletidir- diğer milletlerin savaşıdır. Bu savaş, Türk ordusunun ve Türk milletinin küresel çetelerin paralı askerlerine, emperyalizme diz çöktürdüğü savaştır.

30 Ağustos sıradan bir savaş değil, Türk'ün Bağımsızlık Savaşı'nın, o müthiş akıl ...
Read more : Milletlerin Savaşı: Büyük Taarruz / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 776 | Yanıtlar : 0

Hesaplaşma / Figen ÖZEN

Hesaplaşma

Planları mükemmel işliyordu. Osmanlı bir oyunla ateşin ortasına itilmiş, I.Paylaşım Savaşı'nda, yenilmiş ve Sevr Antlaşması'yla toprakları paylaşılmıştır. Henüz adı konmamış Dünya Devleti'nin ilk adımı atılmıştır.
Bilindiği gibi 1. PAYLAŞIM SAVAŞI emperyalist BÜYÜK BRİTANYA İMPARATORLUĞU, FRANSA, ÇARLIK RUSYASI ile ALMANYA ve AVUSTURYA-MACARİSTAN İMPARATORLUĞU'nun menfaat çatışmasından çıkmıştır. AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, bu savaşa katılmamasına rağmen; OSMANLI DEVLETİ'nin savaş sonrasındaki paylaşılmasında söz sahibi olmak istemiş ve Paris BARIŞ Konferansı'na katılmıştır. ABD. Başkanı WILSON, meşhur "milletlerin kaderlerini tâyin hakkı" ...
Read more : Hesaplaşma / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 1022 | Yanıtlar : 0

Kuşçu!.. / Figen ÖZEN

Kuşçu!..

Hayvanları sever misiniz? Bizim ailenin her ferdi değişik bakış açılarıyla hayvanları sever. Örneğin büyük kızım sever ama dokunamaz, hatta korkar.

Ama küçük kızım bana çekmiş, sevgisi korkusuzdur. Ankara'dayken çok sayıda muhabbet kuşumuz vardı. Antalya'ya da getirdik onları... Ancak eşimin hastalığı nedeniyle hepsini dağıtmak zorunda kaldık.

O gittikten sonra bizim kuş hastalığımız yeniden nüksetti.Aslında onların varlığı bizim için bir nevi terapi yerine geçiyordu. Özelikle Gökçe (küçük kızım), kuşların ötüşlerinin kendisine bazı şeyleri unutturduğunu söylüyor.

Kısacası ...
Read more : Kuşçu!.. / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 898 | Yanıtlar : 0

Küresel Çeteler Adına!.. / Figen ÖZEN

Küresel Çeteler Adına!..

Silivri'deki kula kulluk edenlerin oluşturduğu heyet küresel çeteler adına kararını açıklamıştır. Zulümhanede yargılanan yurtseverler için verilen kararların hukukla, vicdanla, insanlıkla, adil yargılanmayla ve bağımsız yargıyla yakından ve uzaktan ilgisi yoktur.

Ayrıca Silivri'deki mahkeme heyetine Türk milleti onun adına karar verme yetkisini de vermemiştir. Bu nedenle bu mahkemenin verdiği her karar hükümsüzdür. Yargıç cübbesiyle kararın altına imza atanlar, Cumhuriyet Hukuku'nu ayaklar altına alarak, küresel çetelerin iktidara dikte ettirdikleri hukuku daha doğrusu hukuksuzluğu uygulamışlardır. ...
Read more : Küresel Çeteler Adına!.. / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 878 | Yanıtlar : 0

Parça, Parça! Yassah Hemşerim! / Figen ÖZEN

Parça, Parça! Yassah Hemşerim!

Antalya merkezden, benim oturduğum semte belediye otobüsleriyle akşam trafiğinde yaklaşık 45-50 dakikada ulaşılır. 1/ağustos saat 17.45 suları... Uncalı istikametine giden otobüsteyim. Klimalar açık, şehrin bunaltıcı sıcağını unutturan bir serinlikte, keyifle gazetemi okumaya başlıyorum.

Önümdeki sırada 35/40 yaşlarında iki erkek oturuyor, sivil giyimli olmalarına rağmen saç traşları dikkatimi çekiyor. İçimden "Bunlar ya asker, ya da polis" diyorum. Kendi aralarında konuşuyor hatta şakalaşıyorlar...sonra daha iri kıyım olanın telefonu çalıyor...

-Buyur abi...
-...
-Sağ ...
Read more : Parça, Parça! Yassah Hemşerim! / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 819 | Yanıtlar : 0

Taksim Bahane / Figen ÖZEN

Taksim Bahane

1 Haziran'da CKD Bölge Toplantısı için Milas'taydım. Taksim'de başlayan ve başlangıçta tümümüzü umutlandıran direnişten tam anlamıyla haberdar değildim. Kulağımıza sızıntı şeklinde haberler geliyordu. Ama direniş, direnişti.

Ve bu uyanış, bu direniş yeniden Kemalist Devrim'in inşası için yürünen bir devrim yolculuğu olabilirdi. Öyle ya, millet faşizme, küresel çetelerin iş birlikçilerine baş kaldırmıştı. Amaç elbette tam bağımsız Türkiye- Kahrolsun Emperyalizm olacaktı.

Devrim lokomotifi tam istim yol almalıydı. Ama ne yazık ki öyle olmadı, olamadı.

"ben ...
Read more : Taksim Bahane / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 1102 | Yanıtlar : 0

Bugün 22 Haziran, Bir İttilâl Bildirgesi / Figen ÖZEN

Bugün 22 Haziran, Bir İttilâl Bildirgesi

“21-22 Haziran gecesinde Ali Fuat Paşa, Rauf Bey’le birlikte Amasya’ya gelir. Refet Paşa da zaten Samsun’dan beri Mustafa Kemal’ledir. Amasya Genelgesinin metnini hazırlayan Mustafa Kemal, arkadaşlarının da imzalamasını ister. Metin Kâzım Karabekir Paşa ve Mersinli Cemal Paşa’nın da telgrafla onayı alındıktan sonra yurt çapına duyurulur. Metin şöyledir:

1- Vatanın bütünlüğü, milletin bağımsızlığı tehlikededir.

2- İstanbul hükûmeti üzerine aldığı sorumluluğun gereğini yerine getirememektedir. Bu durum milletimizi yok olmuş gibi gösteriyor. ...
Read more : Bugün 22 Haziran, Bir İttilâl Bildirgesi / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 1137 | Yanıtlar : 0

Kazlıçeşme Meydanı / Figen ÖZEN

Kazlıçeşme Meydanı

"Muhteşem" bir konuştu, pir konuştu... Koskoca meydan bindirilmiş kıtalarla doluydu ya, bir coştu ki sormayın. Meydandaki kalabalığı sevgiyle selamlamakla yetinmedi, üstüne üstlük bir de yoklama yaptı. İlk önce İstanbul'un semtlerini tek, tek saydı. Yetmedi, bizzat kendisinin bizzat tam otuz iki kere itiraf ettiği üzere "Eşbaşkan" unvanı ile yıkımı ile görevli olduğu Ortadoğu'daki şehirleri de yoklamasına dahil etti.

Aziz İstanbul, seni sevgiyle selamlıyorum. Seni saygıyla selamlıyorum. En kalbi duygularımla selamlıyorum. Ey aziz İstanbul.Bu coşkunuz, ...
Read more : Kazlıçeşme Meydanı / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 7373 | Yanıtlar : 0

Astrositom / Figen ÖZEN

Astrositom

"Savaş sonucunda Almanya'nın yenilgisinin kesinleşmesi ve ümitsizliğin iyice artması üzerine 30 Nisan 1945'te Berlin'de eşi Eva Braun'la birlikte intihar etmeye karar verirler. Kendilerini bir odaya kaparlar ve önce Eva Braun içinde siyanür bulunan bir kapsülü ısırır ve zehir saniyeler içinde etkisini gösterir, hemen ardından ise Hitler bir siyanür kapsülünü ısırır ve eş zamanlı olarak tabancayla sağ şakağına ateş eder. Kendi isteğiyle Führerbunker bahçesinde benzinle cesetleri bombaların neden olduğu bir çukura yerleştirilip yakılmıştır. Hitler'in bunu ...
Read more : Astrositom / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 861 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148224 ileti • Toplam 45757 başlık • Toplam 24904 üye

x