Zaman: Cmt Nis 19, 2025 4:21

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Malta’dan ABD’ye İmamoğlu olayının serpintileri - Fehmi Koru

Ülkemiz üç gün üst üste dünya medyasının ilgisindeydi; TV kanalları, gazeteler, radyolar, internet siteleri, Türkiye’de olanları, izleyici, okuyucu ve dinleyicilerine duyurdular.

Malta medyası bile…

Bir adalar devleti olan 500 bin nüfuslu küçük Malta’da 90 yıldır çıkmakta olan İngilizce ‘Times of Malta’ gazetesinin manşetinde, kırmızı/beyaz Türk bayrağı önünde meydan okuyan tavırlı bir genç kadının avazı çıktığı kadar bağırırken çekilmiş fotoğrafını gören Maltalılar ne düşünmüşlerdir acaba?

Dünyanın öndegelen medya organlarının ülkemize ilgisi devam edecektir.

Keşke bu ilgi ...
Read more : Malta’dan ABD’ye İmamoğlu olayının serpintileri - Fehmi Koru | Görüntüleme : 164 | Yanıtlar : 0

Gül’ün uyarısı ıskalanmamalı “İyi gitmiyoruz” uyarısı. - Ahmet Taşgetiren

Böyle zamanlarda içerden bir uyarı beklenir. “İyi gitmiyoruz” uyarısı. Siyasetin olağan cedelleşme ikliminin dışında kalabilen “Âkil adam”lar olması ve onların, “Gidişat”ı görüp, akl-ı selim çağrısı yapması beklenir.

Bunu gücünün zirvesindeki bir lidere karşı yapmak kolay değildir. Mustafa Kemal öyle bir liderdi. Menderes bir dönem o niteliğe büründü. Bir ara eşini İstanbul İl Başkanı yapmak istediği ve büyük tepki aldığı günlerde Özal’ı uyarmak bile zorlaştı. Ve tabii Tayyip Erdoğan şu anda, hem başından beri “Reis” niteliği ...

Hukuka güven olmayınca - Taha Akyol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “turpun büyüğü” operasyonunu başlatırken bu kadar büyük tepki çıkacağını düşünmüş müdür?

Yahut, emrindeki devlet kuvvetlerine bakarak, tepkiler ne olursa olsun, bastıracağını, muhalefeti daha bir zaafa uğratacağını mı hesaplamıştır?

Tam olarak bilemeyiz ama benim tahminim bu ikincisidir.

Cumhurbaşkanı, polis gücüne ve soruşturma aşamasında savcıya ve sulh hakimine emir verebilir! Zira TCK’nın 277. maddesinde yapılan değişiklikle bu kapı kanunen açılmıştı zaten. (18 Haziran 2014 günlü Torba Yasa.)

Cumhurbaşkanı devletin bütün yürütme güçlerine olduğu gibi yasamaya ...
Read more : Hukuka güven olmayınca - Taha Akyol | Görüntüleme : 55 | Yanıtlar : 0

NEYİN ZAFERİ?

Ama 10 Mart’ta ne oldu? Türkiye’nin terör örgütünün feshi ve silah bırakması şartlarından hiçbirisi yerine gelmemişken, Suriye’nin yeni lideri Ahmet Şara, 2007’de Dağlıca’da 12 askerimizin şehit edilip 8’inin kaçırıldığı saldırı başta olmak üzere, ülkemizdeki pek çok eylemin faili olarak hakkında yakalama kararı bulunan ve başına 20 milyon lira ödül konan Mazlum Kobani ile masaya oturup anlaşma imzaladı.

İktidarın “fatih” yazarlarından İbrahim Karagül bile “anlaşmanın şimdilik PKK/YPG unsurlarının silahsızlandırılmasını, örgütlerin feshedilmesini içermediğini” ve “özerklik hayalinin ne ...
Read more : NEYİN ZAFERİ? | Görüntüleme : 68 | Yanıtlar : 1

Normal Arabamızı Neden Uçan Araca Çevirmeyelim?

Teknoloji son hızla ilerlerken eskiyen teknoloji dünyamızı çöplüğe dönüştürmektedir. Gelecekte ulaşım uçan araçlar ile olacağını düşünürsek basit bir dönüşüm neden çözmesin? Bu konuya biraz kafa yorup şöyle bir tasarım yaptım.
Aracımızı uçurabilecek büyüklükte insansız hava aracı mantığında pervaneler aracımıza monte edilecek. Arabamızın uygun bir yerine takılan dört bağlantı ile aracımızı kaldırabilecek bir iskelet oluşturulacak. İskelet sisteminin üstüne korunaklı pervaneleri monte edilecek. İstediğimiz zaman katlanıp normal araç olarak kullanabilinecek. İstenilirse basitçe çıkarılıp tamamen kara aracına dönüşecek. ...
Read more : Normal Arabamızı Neden Uçan Araca Çevirmeyelim? | Görüntüleme : 197 | Yanıtlar : 0

Beyşehir Gölünü Kaybediyoruz.

Dünyanın doğal dengesi bozuldukça göller nehirler kurumaya başladı. Bundan bizim ülkemizde fazlasıyla nasibini almakta. Artık dünyada suyun değeri ve önemi artıkça artıyor.

Bu günlerde Eğirdir gölü kuruyor diye sürekli konuşulup çare aranırken Beyşehir gölünden bahseden yok. Beyşehir gölü kuruyacak endişesi ile 2016 yılında “Beyşehir'de sular 100 metre çekildi.” Başlığı ile haberini yaptım. Haberimde en can alıcı noktaya şöyle değinmiştim. “Konya'ya giden sulama kanallarının yaz kış açık olması, gölü besleyen akarsularının önlerine baraj yapılması Beyşehir'i kurutuyor.” ...
Read more : Beyşehir Gölünü Kaybediyoruz. | Görüntüleme : 311 | Yanıtlar : 0

Üretim Araçları Pahalanırsa Çiftçi Vazgeçer

Dünya nüfusu arttıkça beslenmenin değeri artmaktadır. Planlı ve doğru tarım ürün israfını önler. Üretim araçlarının fiyatının artmaması üreticiyi teşvik eder.

Birçok haberim ve makalemde gübre, akaryakıt, ilaç, saman, yem vb giderlerin çiftçiyi üreticiyi zor durumda bıraktığına değinmiştim. Bu girdilere her değindiğimden sonraki zaman aralığında bir daha baktığımda ilk değindim günden daha kötüye doğru gittiğini gördüğümde çiftçi adına üzülüyorum. Bu sefer bu girdilere değinmeyeceğim.

Neye değineceksin dediğinizi duyar gibiyim. Önce bir tespit yapacağım sonra konunun özüne ...
Read more : Üretim Araçları Pahalanırsa Çiftçi Vazgeçer | Görüntüleme : 458 | Yanıtlar : 0

Akrabamdan Vazgeçerim Partimden Vazgeçmem.

Demokrasinin vazgeçilmezlerinden birisi partiler birisi ise seçimdir. Demokrasi size partinizi ya da seçtiğiniz yöneticilerin yanlışlarını eleştirebilme hakkı sunar. Yanlışını gördüğünüzde partinizi ya da seçtiğiniz yöneticinizi değiştirme hakkınız vardır. Koşullara göre bırakamıyorsanız bu bir bağımlılıktır.

Benim tamamı ile görüşlerine bağlandığım bir parti yoktur. Partilerin bir görüşüne katılırsam başka bir görüşüne tamamıyla zıt düşebiliyorum. Ben bir birey olarak ya da bir yazar olarak kendi fikirlerimi partilerin fikirlerinden önde tutarım. O kadar çok siyasi parti var ki hiçbirinin ...
Read more : Akrabamdan Vazgeçerim Partimden Vazgeçmem. | Görüntüleme : 338 | Yanıtlar : 0

Anemon Dağıdır.

Gedikliden Yenişara
Anemon dağıdır.

Eğirdir gölüyle
Beyşehir gölü arsı
Anemon dağıdır.

Aksudan buyana
Dedegül arası
Anemon dağıdır.

Söbü ovayı say
Govalı boğazı
Anemon dağıdır.

Duzla belinden öteye
Çayır yaylası
Anemon dağıdır.
Read more : Anemon Dağıdır. | Görüntüleme : 492 | Yanıtlar : 0

Gül İstemem İşgalden Kurtarılmış Vatan İsterim.

Gül İstemem İşgalden Kurtarılmış Vatan İsterim.
Bir kız elinde işgale uğramış Türkiye haritası ile seyircilerin önünden geçer. Tüm oyun esnasında Ferhat Erdem sipsi senfoni orkestrası Gelin Alma Havası çalar. İşgale uğramış haritayı tüm izleyicilerin görmesini sağlamaya çalışır. Sahnede bir yere oturur. Bu sırada iki kız aralarına aldıkları bir erkekle sahneye doğru gelirler. Erkeğin elinde bir çiçek bulunmaktadır. Kızlar oturan kıza yaklaştıklarında erkeği gönderirler. Kızlar geride beklemeye başlar. Erkek elinde bulunan çiçeği oturmakta olan kıza vermek ...
Read more : Gül İstemem İşgalden Kurtarılmış Vatan İsterim. | Görüntüleme : 437 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148531 ileti • Toplam 45967 başlık • Toplam 24978 üye

x