Zaman: Cum Kas 22, 2024 15:41

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Geçmeyen bir baş ağrısı / Levent BULUT

Baş ağrısı, başta ağrılı bir durumdur...
Dayanılmaz olursa gidilecek yer, sağlık kurumudur.
Nedensiz yere çıktı sanılır; oysa stres, gürültü, sinüzit, migrenden de kaynaklanır.
*
Bayanlarda klasik de olabilir, erkekler iyi bilir...
*
Sıcak havalarda klimanın altında yatmak zararlıdır.
Baş ağrısına elma ile kereviz yararlıdır.
*
Bir tek bunlar mı sebep olur baş ağrısına, adamın canının sıkılmasına...
Örneğin, menfaatine taraf olanlar vardır. Yalnız şahsi ikballeri makbuldür bu zevata...
*
Toplumun her kesiminde vardır mesela...
Çıkarım neredeyse ...
Read more : Geçmeyen bir baş ağrısı / Levent BULUT | Görüntüleme : 1066 | Yanıtlar : 0

Erdoğan'ın elini öptürmediği Nurcunun cenazesi / Barış TERKOĞLU

Erdoğan'ın elini öptürmediği Nurcunun cenazesi

“Ne olduğu meçhul adamları göme göme ecdat yadigârı hazirelerde yer kalmadı.”

Yıllardır muhafazakâr camianın içinde bulunmuş tanıdığım söyleyince, neyi kastettiğini önce anlamadım. Sosyal medyada devlet erkânının ardı ardına yayımladığı başsağlığı mesajından sonra idrak ettim. Cumartesi günü hayatını kaybeden 92 yaşındaki Mehmet Fırıncı, Cumhurbaşkanlığı’nın kararıyla dün Eyüp Sultan Camisi Haziresi’ne defnedildi. Kalabalığın içerisinde cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile hemen ardında görünen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gözüme çarptı. ...
Read more : Erdoğan'ın elini öptürmediği Nurcunun cenazesi / Barış TERKOĞLU | Görüntüleme : 1465 | Yanıtlar : 0

8 milyon Suriyeli'yi beslemek!.. - Mehmet FARAÇ

AKP lideri Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 2019 yılının Şubat ayı sonunda Soçi'de biraraya geldiğinde, Suriye'deki son durum konuşulmuş ve o ülkenin nasıl yeniden ayağa kaldırılacağı da tartışılmıştı...
Resim

Üç lider de, Beşar Esad'ın görevden ayrılmayacağını diğer bazı devletler gibi örtülü olarak kabul etmişti ama Suriye'de durum çok vahimdi...

Çünkü iç savaş sadece 500 binden fazla insanın ölümüne yol açmamış, başkent Şam, Halep, Humus gibi çok sayıda büyük ...
Read more : 8 milyon Suriyeli'yi beslemek!.. - Mehmet FARAÇ | Görüntüleme : 1645 | Yanıtlar : 3

Herkesin bir derdi var; kiminin ekmeği bayat, kiminin pırlantası küçük!

Her zamanki gibi bugün de ilk iş olarak Resmi Gazeteyi okuyarak güne başladım. Ve gördüm ki tüm ülke salgınla uğraşırken, vatandaşlarımız dişinden tırnağından arttırdıklarını yardım kampanyasına bağışlarken birileri boş durmamış KİT Yönetim ve Denetim Kurulu maaşlarını nasıl artırır ve nasıl hiç vergi vermeden maaş alırız ile uğraşmışlar Cumhurbaşkanının önüne sunmuşlar.
Resim
Oysa ki salgın başladığında birkaç defa şöyle bir twit atmıştım; “Kamu kurumlarında, KİT’lerde, belediye iştiraklerinde çift maaş alanlar bu paralarını salgın ile mücadele kapsamında ...
Read more : Herkesin bir derdi var; kiminin ekmeği bayat, kiminin pırlantası küçük! | Görüntüleme : 1290 | Yanıtlar : 0

Emperyalizmin Karabağ Endişesi (!)

I.Dünya Savaşı sonrası Türkiye’yi bölmek için birçok projenin hayata geçirilme süreci hızlanmıştır. Yunanistan için megali idea, Kürtler için Kürdistan, Rumlar için Pontus umutları nasıl artmışsa Ermeniler için de Büyük Ermenistan umudu o kadar artmıştır. Türk milleti ise bu umutların hepsini 4 yılda tüketmiş, bütün bu projeleri Türkiye’nin gelişmesini engelleyecek birer engel durumuna sokmuştur.
Resim
Türkiye düşmanları içinde en büyük hatayı Ermenistan yapmıştır. Bir devletin denize açılması önemlidir. Çevresinde doğal düşmandan çok en azından dönemlik dost ...
Read more : Emperyalizmin Karabağ Endişesi (!) | Görüntüleme : 1756 | Yanıtlar : 1

Bülent Arınç’lar dalgasını geçiyor, dünün FETÖ avaneleri bugün millicilik oynuyor

Erdem Atay 3 Temmuz 2020 tarihli yazısında Mümtazer Türköne'nin tahliye edileceğini yazmıştı. İşte o yazı:
Resim
İddia ediyorum:
Mümtaz’er Türköne, çok kısa bir zaman sonra tahliye olacak.
Var mısınız iddiaya?
Yine iddia ediyorum:
Şu an FETÖ üyeliğinden suçlanıyor. Bu suçlama yerini, FETÖ’ye yardım etme suçuna dönüşecek.
Hukukçu muyum?
Hayır.
Görünen köy kılavuz istemez.
Bahçeli yine açıklamasını yaptı, dedi ki, “Biz, ‘suçsuzdur, FETÖ ile teması olmamıştır’ demedik, beraatini istemedik ki. Suçu neyse bir an önce adilane ...

Misafirperverliğin bitmesi / Levent BULUT

O gün her zamanki gibi gazeteden çıktım, durağa gidiyorum. Bir müddet yürüdükten sonra arkamdan tanıdık bir ses yankılandı. Dönüp baktığımda uzun zamandır görmediğim bir dostumu karşımda gördüm.
*
Ne zaman telefonda konuşup bir gün buluşalım desek araya hep iş güç giriyor ve öyle kalıyordu. Bayağı bir zamandır da artık buluşalım demeyi kesmiştik. O an küçük çocuklar gibi sevindik. Sarmaş dolaş olduk. Ayaküstü hâl hatır sorduktan sonra dostum, ortak bir arkadaşımızın ofis açtığını ve oraya gideceğini ...
Read more : Misafirperverliğin bitmesi / Levent BULUT | Görüntüleme : 1943 | Yanıtlar : 0

Türkiye'nin sorunlarının çözüm adresi İyi Parti'dir / Levent BULUT

İYİ Parti'nin 2. Olağan Kurultayı'nda, Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Genel İdare Kurulu(GİK) listesine birinci sıradan seçildi. Özü sözü bir olan Sarızeybek, Türk Silahlı Kuvvetleri Birinci Derece Gümüş Liyakat Madalyası sahibi. 1131 üst kurul delegesinin oyunu alarak GİK'e giren Sarızeybek'le kurultay sonrası hayırlı olsun dileklerimle birlikte sıcağı sıcağına bir söyleşi yaptık.

Sorularım ve Sarızeybek'in yanıtları şöyle:

GİK listesine en çok oyu alarak 1. sırada girmenizi nasıl değerlendiriyorsunuz?

İYİ Parti Kurultay'ında aday gösterilmem ve adaylığımın desteklenmesi bizzat ...
Read more : Türkiye'nin sorunlarının çözüm adresi İyi Parti'dir / Levent BULUT | Görüntüleme : 1784 | Yanıtlar : 0

Sarraf meselesi: 800 milyon dolar rüşveti hangi siyasiler aldı? / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Sarraf meselesi: 800 milyon dolar rüşveti hangi siyasiler aldı?

Özetleyeyim:

İran’a yönelik ABD ambargosunu delmek “bahanesi” ile, içinde İranlı ve Türk üst düzey siyasetçi ve yöneticilerin yer aldığı bir ağ kuruluyor. Rıza Sarraf bu ağı yönetiyor.

“Bahane” diyorum çünkü, sözde ABD karşıtlığı ve sözde milli duygular üzerine bir rüşvet çarkıydı ortalığa saçılan... “ABD’ye karşı İran’a destek verdik” diyenler; milyonlarca dolar rüşvet iddialarının da tam merkezindeydiler.

Hatırlayın,

“Takke düşüp kel göründüğünde” AKP’li 4 bakan istifa ederken ...

"Zarrab'ın rüşveti" Sezon 2 / Murat MURATOĞLU

"Zarrab'ın rüşveti" Sezon 2

İngiltere merkezli Standard Chartered Bankası'nın 2007-2016 yılları arasında Zarrab için toplamda 5.8 milyar doları aşan 37 bin 533 adet para transferi gerçekleştirdiği ortaya çıktı!

Üstüne kuryesi Türkiye'de 800 milyon dolar rüşvet dağıttıklarını açıkladı! Şaşırdık mı?

Türkiye'de en büyük rezaletin raf ömrü taş çatlasa bir aydır… Sonrasında unutulur. Alışılır. Eskimeye yüz tutar ve kapanır. Hatta suçu ortaya çıkartan suçlanır!

* * *

Zarrab Türkiye'de gündemi yeteri kadar meşgul etti, millet sıkıldı diye ...
Read more : "Zarrab'ın rüşveti" Sezon 2 / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 2928 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148203 ileti • Toplam 45741 başlık • Toplam 24893 üye

x