Zaman: Cmt Kas 23, 2024 2:27

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Ali Erbaş'ın günahını mı aldık! / Barış TERKOĞLU

Ali Erbaş'ın günahını mı aldık!

“Allah mücahitlerimize zaferi bahşetti. Onlar da bana, halifelik vazifesini verdiler. Ancak ben sizden daha iyi ya da üstün değilim. Doğruyu yaptığımı görüyorsanız destekleyin. Yanlış yaptığımı görüyorsanız, uyarın ve beni düzeltin. Bana, ben Allah’a itaat ettiğim sürece itaat edin.”

Hilafet ilan eden IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi, kendisini destekleyen kalabalığa kılıç eşliğinde böyle sesleniyordu. Musul’da, tarihi El Nuri Camii’nin minberinde, 6 yıl önce, yine bir temmuz ayında, yüzü ilk kez açık ...
Read more : Ali Erbaş'ın günahını mı aldık! / Barış TERKOĞLU | Görüntüleme : 845 | Yanıtlar : 0

Türk İslamcılığının Talibanlaşması / Barış TERKOĞLU

Türk İslamcılığının Talibanlaşması

Ateşler içinde yanıyordu. Küçük çocuk olsa annesi soğuk suyun altına sokardı. O ise tersini yaptı. Başından ayakucuna örten kıyafetini giydi. Dünyayı kumaştan bir ızgaranın ardından gördüğü örtüyle yüzünü örttü. Doktora gitti. İyileşsin diye yazılan reçeteyi ise eşine verdi. Kocası “geçmiş olsun” demek yerine ona vurdu. Çünkü reçetenin üzerinde karısının adı yazıyordu. İnancına göre kadının yabancı bir erkeğe ismini söylemesi günahtı.

20. yüzyılda Doğu modernleşmesinin simgesi olan iki ülkeden bugün kadın çığlıkları yükseliyor. ...
Read more : Türk İslamcılığının Talibanlaşması / Barış TERKOĞLU | Görüntüleme : 983 | Yanıtlar : 1

Dünyayı Cennete Çevirmeye Ne Dersiniz?

İnsanları ayrıştırmak ötekileştirmek o kadar kolay ki! birleştirip kaynaştırmak zor bir iştir. Karşındakini bir kere kırdın incittin mi onun gönlünü almak çok meşakkat ister. Bende hayatımda ötekileştirmeye gittiğim oldu mu diye düşündüm. Bir iki örnekle yanlışımdan nasıl döndüğümü dile getirip konumuzun özüne geçeceğim.

Kendim bir Yörük çocuğu olduğum için İki bin yılından sonraki yıllarda Yörük faaliyetleri içinde bulunuyor etkinliklere katkı sağlıyordum. İki bin beş yılında gazeteciliğe başlayınca cebimden para harcayıp o şölen senin bu şenlik ...
Read more : Dünyayı Cennete Çevirmeye Ne Dersiniz? | Görüntüleme : 637 | Yanıtlar : 0

Lafla peynir gemisi yürümez / Levent BULUT

Hatırlarsanız AKP'nin bir seçim sloganı vardı:
"Onlar konuşur AK Parti yapar."
O sloganlı afişlerde de;
"Çözüm süreci başladı, anaların gözyaşı dindi."
"Artık üniversite harcı ödemiyorum."
"Hava yolları halkın yolu oldu, artık uçakla seyahat ediyorum."
"OHAL kalktı, baskılar bitti. Köyümde özgürce yaşıyorum." gibi yaptıkları işleri anlatan sözler olurdu.
Favorim ise "Yerli uçağımız göklerde" afişleriydi. O dönem nasıl bir uçak yapıp uçurdularsa kayboldu! Bir türlü inemedi o uçak. Artık aya mı gitti, uzay boşluğunda mı yok ...
Read more : Lafla peynir gemisi yürümez / Levent BULUT | Görüntüleme : 536 | Yanıtlar : 0

Ak Parti ilk başta kendine uygulasın / Levent BULUT

“Önce Yahudiler için geldiler, sesimi çıkarmadım. Çünkü ben Yahudi değildim. Sonra komünistler için geldiler.
Sesimi çıkarmadım.
Çünkü ben komünist değildim.
Sonra sendikacılar için geldiler
Sesimi çıkarmadım.
Çünkü ben sendikacı değildim.
Sonra benim için geldiler
Ve artık ses çıkaracak kimse kalmamıştı..."
Pastör Nie Moeller'in yazdığı bu sözler, Avukatlık Kanunu ve ardından yaşananlarla günümüz Türkiye'sine ne kadar da uyuyor değil mi?
Allah aşkına konuşan, bildiği doğruları savunan kaç kişi, kaç kurum veya STK kaldı?
Var olanların ise ...
Read more : Ak Parti ilk başta kendine uygulasın / Levent BULUT | Görüntüleme : 492 | Yanıtlar : 0

Hadlerini bildirmek bir hayalden ibaret / Levent BULUT

Güçlü olmamız gereken bir coğrafyadayız. Zayıf bir ülkeysen, vatan topraklarında, milletin birliği ve beraberliğinde gözü olan güçler harekete geçerler. Bu güçler, FETÖ, PKK, YPG gibi kimi zaman maşa örgütleri kullanırken, kimi zaman da açıktan niyetlerini söyler ve gösterirler. Mesela Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu'nun Aydın ilimize bağlı Eşek Adası'nı ziyaret edip, "Adanın fahri vatandaşı olma onuruna eriştiğim için teşekkür ederim, bu ada Yunanistan'ın ayrılmaz parçasıdır, egemenlik haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz, ulusal topraklarımızı vermeyeceğiz." demesi gibi.
Daha ...
Read more : Hadlerini bildirmek bir hayalden ibaret / Levent BULUT | Görüntüleme : 489 | Yanıtlar : 0

"Fetih" siyaseti nereye kadar? / Zeynep GÜRCANLI

"Fetih" siyaseti nereye kadar?

ABD dış politikası için Amerikalıların kullandığı bir söz var;

“ABD hükümeti her zaman doğru kararı alır, olabilecek tüm yanlış kararları tek tek uyguladıktan sonra…”

AKP hükümeti için ise şunu söylemek mümkün;

“AKP hükümetleri hiçbir zaman yanlış yapmaz. Sadece aldatılır…”. -Bu cümlenin sonuna isteğe bağlı olarak “Rabbim de, milletim de bizi affetsin” sözü eklenebilir.-

* Suriye'ye yönelik “Şam'da üç günde namaz” şiarıyla girişilen ilk “fetih” macerası Esad'ın AKP hükümetini “aldatması” üzerine başlamıştı. ...
Read more : "Fetih" siyaseti nereye kadar? / Zeynep GÜRCANLI | Görüntüleme : 748 | Yanıtlar : 1

ABD'yle işbirliği yapan FETÖ'yle barışır! / Mehmet Ali GÜLLER

ABD'yle işbirliği yapan FETÖ'yle barışır!

İlginç bir 15 Temmuz haftası geçirdik...

Önce, süreci anlamamızı sağlayacak olgulara bakalım:

1. Kumpas 2.0 operasyonu başladı: Libya’da şehit düşen MİT görevlisinin cenaze töreni haberi gerekçesiyle Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel tutuklandı. Ardından “ikinci dalga” gibi Müyesser Yıldız da tutuklandı.

2. Bu hafta ise FETÖ karşıtı haber ve kitaplarıyla bilinen gazeteciler Aytunç Erkin ve Can Özçelik’e soruşturma açıldı. Yöntem yine benzerdi: İmzasız ihbar mektupları...

Aytunç Erkin’in ...
Read more : ABD'yle işbirliği yapan FETÖ'yle barışır! / Mehmet Ali GÜLLER | Görüntüleme : 782 | Yanıtlar : 1

Dağlık Karabağ, büyük güçler ve Türkiye / Barış DOSTER

Dağlık Karabağ, büyük güçler ve Türkiye

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki gerilim son günlerde daha da tırmandı. İki ülke sınırında çatışma yaşanıyor. Konu, Türkiye’yi yakından ilgilendiriyor. Ermenistan’ın saldırgan tutumu, ABD ve Rusya’dan aldığı destekle doğrudan bağlantılı. Zira Dağlık Karabağ (Yukarı Karabağ) sorununun çözümsüzlüğü, Rusya, ABD ve Avrupa Birliği’nin (AB) işine geliyor. Bu sayede, hem Azerbaycan hem Ermenistan üzerinde baskı kuruyor, nüfuzlarını pekiştiriyorlar.

Dağlık Karabağ, 1990’ların başında, Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarının beşte birini oluşturan bölgeye saldırmasıyla dünya gündemine ...
Read more : Dağlık Karabağ, büyük güçler ve Türkiye / Barış DOSTER | Görüntüleme : 929 | Yanıtlar : 0

Ücretsiz izin ödeneğine kırbaç dahil mi? / Murat MURATOĞLU

Ücretsiz izin ödeneğine kırbaç dahil mi?

İstihdam paketi açıp “İşsizlerin derdine derman olacağız” dediler. Ayasofya, baro, sosyal medya yasakları derken vakit bulamadılar. Tabii ki onlar daha önemli… İşsizlikle mi uğraşacaklar şimdi?

Paketi küçültelim ortamlarda “Üzerinde çalışıyoruz havası veririz” deyip “mini istihdam paketi” açıkladılar. İçinden istihdam değil ama istisnai bir hak gaspı çıktı!

* * *

Düşünün bu daha mini… Gelince normali beraber kutlarız başkanlık sistemini… Sahi pakete kırbaç dahil mi? Yoksa patron onu tasma ile ...
Read more : Ücretsiz izin ödeneğine kırbaç dahil mi? / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 744 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148204 ileti • Toplam 45741 başlık • Toplam 24894 üye

x