Zaman: Cmt Kas 23, 2024 0:36

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Erdoğan'ın rakibi Ahmedinecad

AKP’nin aldığı uluslararası destek pek çok kişi için muamma.
Özellikle de, İslam karşıtlığının giderek yükseldiği bir dönemde, ABD gibi Hristiyan değerlere giderek bağlanan bir ülkenin, AB gibi bir Hristiyan kulübünün, İslamcı olduğunu gizlemeyen bir siyasi oluşumu destekleyen “Pro-akp” tavrı ilginç.
Oysa bunu çözmek hiç de zor değil.
AKP, oturmuş bir evrensel pozisyonu kökünden değiştiren bir parti.
AKP’ye kadar dünyanın her yerinde İslamcılık neydi?
Batı karşıtlığı, ABD karşıtlığı ve İsrail düşmanlığı.
Türkiye’de de, İran’da da, Kuzey ...
Read more : Erdoğan'ın rakibi Ahmedinecad | Görüntüleme : 811 | Yanıtlar : 1

Değiliz

Değiliz

Ne dedi Başbakan?

"Eli silahlı

kovboy değiliz."

*

Böylece...

"Ne olmadığımız" konusunda, yeni bir şey daha öğrenmiş olduk.

*

Üşenmedim...

Arşivi taradım.

Bakın, Başbakan’ın ağzından başka neler "değiliz..."

*

Gece rüya görüp, sabah üfürenlerden değiliz. Kimseden izin alacak değiliz. Hiçbir gerilimin tarafı değiliz. Savaş peşinde değiliz. Küçük hesaplar içinde değiliz. Irak’a asker göndereceğiz diye çok da arzulu değiliz. Arzu edilen neticeyi almış değiliz. Güdülen değiliz. Muhatabı değiliz. Pabuç bırakanlardan değiliz. Revahet içinde değiliz. Tahammül ...
Read more : Değiliz | Görüntüleme : 1006 | Yanıtlar : 3

AKP'liler Sulukule'ye mi yerleşiyor?

AKP'liler Sulukule'ye mi yerleşiyor?

Türkiye’de yaşayan Romanların dünyaca ünlü Sulukulesi’nden pis kokular gelmeye başladı.

Biliyorsunuz. “Kentsel Dönüşüm Projesi” adı altında Sulukule yeniden yapılandırılacak. Projenin sahibi Fatih Belediyesi. Bölgede yapılacak proje başlangıçta hem medyanın, hem de Sulukule Halkı’nın hoşuna gitmişti ancak son zamanlarda nedeni aslında pek de anlaşılamayan bir şekilde projeye karşı bir muhalefet geliştirildi.Sulukule Halkı ve onlara destek veren Sivil toplum Örgütleri projenin insan haklarına aykırı olduğu düşüncesinden yola çıkarak mevzuyu TBMM’den, Avrupa Parlementosu’na kadar ...
Read more : AKP'liler Sulukule'ye mi yerleşiyor? | Görüntüleme : 871 | Yanıtlar : 0

Bu Ne Biçim Reislik?...

"Savaşa giderken bir, denize girerken iki, evlenirken üç defa düşün."
Bu güzel sözün de vurguladığı gibi evlilik, ilişkilerin anlayış ve samimiyetle, özellikle doğrulukla yürütülmesi gereken ciddi bir müessesedir. Dolayısıyla tarafların bu konuda mutabakata varmadan önce iyi düşünüp, taşınmaları hem kendilerinin hem de evliliğin sıhhati için önemlidir. Evin reisi olarak görülen erkeğin, bir koca olarak, bir baba olarak sorumluluklarını unutması, gözünün dışarıda olması bir evliliğin kâğıt üzerinde olmasa bile fiilen bittiğinin işaretidir. Bu durumda bireylerin hem ...
Read more : Bu Ne Biçim Reislik?... | Görüntüleme : 870 | Yanıtlar : 0

Bende mi Şerefsizim Neyim?...

http://www.etikhaber.com/images/stories/memetakbas2.jpg
Memet Akbaş

Çalık Holding hakkındaki iddialar yeni değil.

Yerli sermaye diye bağrımıza bastığımız Çalık Holding'in yıldızı AKP döneminde parlamaya başladı.

Parlasın. Gözüm varsa şerefsizim...

Holding'in Telekom ihalesini alması için dua edenlerden biriydim; neticede yerli sermayeydi, elin Lübnanlısı alacağına Çalık Holding alsın dedik.

Sonra, Çalık Holding'in üstün kabiliyeti hepimizin malumuydu...

Sadece bizim değil, hükümetin de. Çünkü Samsun - Ceyhan boru hattını "ihalesiz" verecek kadar güveniyordu Çalık'a...

Ben daha önce bu kadar büyük bir işin ihalesiz ...
Read more : Bende mi Şerefsizim Neyim?... | Görüntüleme : 780 | Yanıtlar : 1

Vatan bir parça kağıtsa, adın sana haram olsun...

Bir yönetmen var... İsmi, Türk ismi: Fatih... Soyadı, heyecan verici: Akın... Ama kendisi neyin fatihi, akını neye karşı o biraz muğlak.
Anası onu doğururken, babası Fatih ismini verirken, akıllarına gelmezdi her halde böyle bir laf söyleyeceği.
Ama kader, bazılarını ismiyle ödüllendirirken, bazılarını da cezalandırıyor.
En büyük Türk düşmanlarının soyadını Türk yapabiliyor mesela...
Veya askerlikten kaçmak için, Türkiye Cumhuriyeti kimliğine ’kağıt parçası’ diyecek kadar alçalanlara, asker soylu Türk’ün adını verebiliyor.
Kader...
Kader Türklere ceza ...
Read more : Vatan bir parça kağıtsa, adın sana haram olsun... | Görüntüleme : 1792 | Yanıtlar : 21

Williams Sendromu...

HASAN. 7 yaşında.

İzmirli.

Hemşerim olduğu için yakından takip ederim. İlk kez, 4 yaşındayken haber yapmıştım onu.

Gördüm ki, bu hafta bazı gazetelerde yine fotoğrafı var. Yine gülümsüyor.

Çünkü o "mutluluk hastası..."

*

Diyeceksiniz ki, o ne?

100 bin insanda 1 görülüyor. Tıp literatüründe "Williams Sendromu" olarak geçiyor. 7’nci kromozomda oluşan bir bozukluk aslında... Bu bozukluk nedeniyle, devamlı gülümsüyor. Şen şakrak... Hayata pembe gözlüklerle bakıyor. Doktorlar, "kokteyl adamı" diyor onlara... Çünkü hep, adeta kokteyle katılmışçasına ...
Read more : Williams Sendromu... | Görüntüleme : 881 | Yanıtlar : 1

Pkk ya Çözüm Darwinizmi Yıkmaktır

Pkk ya Çözüm Darwinizmi Yıkmaktır
- En büyük silah fikirdir.

- PKK; Marksist, Leninist, Stalinist, komünist bir örgütlenmedir.

- Komünizmin temeli materyalizmdir. Materyalizmin temeli Darwinizm'dir.

- Darwinizm'in olmadığı yerde materyalizm olmaz. Materyalizmin olmadığı yerde komünizm olmaz. Komünizmin olmadığı yerde de PKK olmaz.

- Bu ilanların ardından son zamanlarda yazarlarımız PKK'nın komünist, Stalinist bir örgütlenme olduğunu yeni yeni dile getirmeye başlamışlardır.

- Bütün Türkiye'de anti-Darwinist, anti-materyalist, anti-komünist çok güçlü bir fikri propaganda şarttır.

- PKK, Darwinizm ...
Read more : Pkk ya Çözüm Darwinizmi Yıkmaktır | Görüntüleme : 986 | Yanıtlar : 4

'Ölürsem beni topraklarıma gömün'

Ahmet Kaya, son röportajımda 'Kalp krizinden ölmeyi yaşam boyu istemedim' demişti

Yine bir Kasım'dı. 1996 yılının 22 Kasım'ı... Aynalar Belgeseli için Ahmet Kaya'nın evinde çekim yapıyorduk.

İlk sorulardan pek formda olmadığını hissettim. Çekimi durdurup "Hadi Boğaz'a gidip bir tek atalım" dedim. Adeta bunu bekliyordu. Rumelihisarı'nda bir dost restoranında yer ayırttı.

"Stüdyo"yu oraya taşıdık.

Önce sofrayı, sonra seti kurduk.

Kameranın yakın planında sadece omuzdan yukarısı görünüyordu, ama kameranın görmediği bölümde önünde rakı sofrası, kucağında bağlaması, karşısında ...
Read more : 'Ölürsem beni topraklarıma gömün' | Görüntüleme : 1118 | Yanıtlar : 1

Gül: Öncelikli görevimiz, İsrail'in güvenliğini sağlamak!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü’nde İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres onuruna verdiği yemekte yaptığı konuşmada, İsrail’in güvenliği ve tanınmış sınırlar içinde yaşama hakkına sahip olmasının, Türkiye’nin Ortadoğu politikasının değişmez önceliklerinden olduğunu söyledi!
Gül, Filistinliler’in toplumsal ve ekonomik şartlarının iyileştirilmesinin hem barış sürecine hem İsrail’in güvenliğine katkıda bulunacağına olan inancını vurgulayarak bu düşünceyle Ankara Forumu Projesi’ni başlattıklarını hatırlattı.

* * *

Biz ötedenberi, Türkiye’nin Ortadoğu politikasının İsrail’in güvenliğini sağlamak temeline oturtulduğunu söyleriz. Gül’ün konuşmasından önce de ...
Read more : Gül: Öncelikli görevimiz, İsrail'in güvenliğini sağlamak! | Görüntüleme : 904 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148204 ileti • Toplam 45741 başlık • Toplam 24894 üye

x