Zaman: Cum Kas 22, 2024 19:36

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Ameriye Katliamı’nı Unutmadık

Önce kendi ayıplarını örtsünler!..Gerçi bunu çok iyi şekilde başardılar; çirkinliklerle, yalanlarla, kaba kuvvetle örttüler. Yaptıkları katliamın üstünü örttüler! Gün ağarırken, göz göre göre… Kadın, çocuk, 2 bin 500 kişiyi diri diri yaktılar! Hem de o kadar acımasızlardı ki, dünyayı bir apartman, kendilerini de en üst katta oturan ev sahibi olarak görüp, kiracıları saydıkları devletlere yaptıkları haksızlıkları geçtik, katliamlar yapıp bir de ‘ihanet karargahı imha edilmiştir’ anonsuyla yapılan caniliğe alkış aradılar!

Kimden bahsettiğimi ...
Read more : Ameriye Katliamı’nı Unutmadık | Görüntüleme : 943 | Yanıtlar : 0

Yüzde 47 sonrası kaç Şehit daha ?

Son günlerdeki terör olayları üzerine yazı yazmak için kalemi aldığımda yazamıyorum. Yazamıyorum çünkü içim sızlıyor.
Daha 2 gün önce 12 tane gülfidanı şehit yolladık. Aslında rakam yazmak istemiyorum çünkü rakamlar önemsiz. Bu kanlı terör örgütü PKK'nın, Barzani'nin, Talabani'nin, peşmergelerin hepsini toplasanız bir tane şehidimin saçının bir tek teline değişmem. Bu sebeple rakamlar üzerinden yazmayacağım.

Zaten içimden yazmak da gelmiyor.

Çünkü yazdıkça "sebep olanlara" kinimi dökmek istiyorum.

Çünkü yazdıkça bebek katiline sayın diyen Başbakan ...
Read more : Yüzde 47 sonrası kaç Şehit daha ? | Görüntüleme : 969 | Yanıtlar : 0

“PKK’lı teröristlerden ikisi Amerikalı çıktı”

21 Ekim"de Hakkari"deki birliğimize yapılan saldırıda asıl gizlenen gerçek, saldırı anında yaşananları Talat Atilla yazmış.

Okuyunca kanım dondu:

“Türk askeri PKK"nın saldırısına gafil avlanmasına rağmen şiddetli bir direniş gösterdi. Saldırı, 3 cepheden yapıldı. Birliğe ait 8 Türk askerinin nasıl esir alındığı halen bilinmiyor ama Türk askeri de 2 PKK"lıyı esir aldı.

İşte bu aşamada büyük bir sürpriz yaşandı.

Peşmerge kıyafetli 2 saldırganın Amerikalı olduğu ortaya çıktı.

Yakalanan 2 teröristin Amerikan askeri mi, yoksa Amerikalı ...
Read more : “PKK’lı teröristlerden ikisi Amerikalı çıktı” | Görüntüleme : 1042 | Yanıtlar : 1

Kız evlat... | Yılmaz Özdil

Kız evlat...

DÜN... Amerikalı savaş pilotlarının ne kadar kahraman olduklarını dünyaya göstermek için "Top Gun" diye film çevirdiklerini... Top Gun denilince, aklımıza hemen Tom Cruise'un geldiğini...

Bu filmin, Oscar ödülü de alan "take my breath away" isimli şarkısını, hemen hepimizin bildiğini... Ama, elálemin Top Gun'larını alkışlarken, maalesef, kendi Top Gun'larımızdan haberimizin bile olmadığını anlatmaya gayret etmiştim. ...... ( :arrow: Take my breath away... | Yılmaz Özdil)

Ve, ...
Read more : Kız evlat... | Yılmaz Özdil | Görüntüleme : 1159 | Yanıtlar : 1

Tarihi zirve... | Yılmaz Özdil

Tarihi zirve...

BEYAZ Saray'daki kritik görüşme, tahmin edilenden uzun sürdü... Başbakan Erdoğan, Oval Ofis'te, Başkan Bush ile birlikte gazetecilerin önüne çıktı.

Ve, "tarihi zirve"yi şöyle özetledi...

*

"Stratejik ortaklığımızın gelişerek devam etmesi hususunda aynı düşünceleri paylaşıyoruz. Ortak bir mücadele platformu oluşturarak, terörle mücadeleyi sürdüreceğimizi teyit ettik. PKK'nın terör örgütü olduğunu, bir kez daha Başkan Bush'un ağzından duymak, bizi çok memnun etti. Çözümde kararlıyız. Irak'ın terörizm yatağı olarak kullanılmasına son vereceğiz."

*

Böyle dedi.

*

Ama, ...
Read more : Tarihi zirve... | Yılmaz Özdil | Görüntüleme : 948 | Yanıtlar : 1

Bir Teo Stratejik model Ilımlı İslam Ve Türkiye

11 Eylül’den beri, ABD, dünyanın her yerinde Ilımlı İslami demokrasileri istiyor. İşte, sadece iki tane var. Türkiye ve Malezya. Türkler çok dramatik seçim yaptı. Barış içinde ve dürüst seçimler oldu. Ilımlı bir Müslüman parti, meşruiyetlerini Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Atatürk’ten alan ünlü milliyetçi partileri mağlup etti. Bu Ilımlı Müslüman parti İsrail ile de iyi ilişkiler içinde ve AB’ye üyelik istiyor. Ben de bunu kuvvetle destekliyorum. Ama bazı meseleleri var. R. Holbrooke

II. Dünya Savaşı’nın ...
Read more : Bir Teo Stratejik model Ilımlı İslam Ve Türkiye | Görüntüleme : 1716 | Yanıtlar : 0

Nasıl bu hale geldik?

Sayın okurlarım bugünkü, yazımın başlığını ve konusunu yazarlarımızdan Abdullah Özdoğan kardeşimizin beş gün önceki makalesinden aldım. Toplumumuzun içine düştüğü, bize yakışmayan, tutum ve davranışlarından örnekler vererek nasıl bu hale geldiğimizi soruyor. İnsanlarımız böylesine gamsız, bencil, hissis, duyarsız, vefasız, saygısız, mazisinden kopuk muydu diye dert yanıyor.
Bu köksüz yaşantıdan toplumumuzun kurtulma tedbirlerini de herhalde bizlere bırakıyor. Aslında, “Biz böyle değildik” diye haykıran bütün muhafazakâr Türk Milliyetçilerinin bu konuda hassasiyetleri mevcuttur.
Seksen yıl önce, yetişkinlerimiz bu kadar ...
Read more : Nasıl bu hale geldik? | Görüntüleme : 1254 | Yanıtlar : 0

CNN Türk kimin emrinde¿? (Yalaklar ve Yalamalar)

Aydın Doğan’ın sahip olduğu CNN Türk haber kanalının yayın politikası, Türkiye’nin ulusal bütünlüğünü ciddi olarak tehdit eder hale gelmiştir. Başbakan Erdoğan’ın Başkan Bush ile görüştüğü saatlerde, Şirin Payzın adlı sunucunun hazırladığı program bardağı taşırmıştır ve bana göre kanalı işgalci ve bölücü PKK’nın hamisi olan ABD yanlıları ele geçirmiş durumdadır. Türkiye’nin altına dinamit koyan ve AB fonlarıyla hazırladığı çalışmalarla bölücülere büyük cesaret veren, gaflet içindeki Tarih Vakfı’nın yönetim kurulu üyesi Ferhat Boratav’ın astronomik maaşlarla genel yayın ...
Read more : CNN Türk kimin emrinde¿? (Yalaklar ve Yalamalar) | Görüntüleme : 1927 | Yanıtlar : 0

Döneklik, yüzsüzlük!

İsrail’de staj yapan bir arkadaşın e-mailini aynen aktarıyorum:

“Amacım hiç kimseyi gaza getirmek filan değil. Sadece yeni şahit olduğum bir olay hakkında bir şeyler anlatmak istedim.

Interdisciplinary Center Herzliya diye bir kolej var. İsrail’in Herzliya kentinde. Bu kurumda bir panel vardı, konusu da “Türkiye Seçimleri’nden Sonra Orta Doğu” Panelin konuşmacıları ise oldukça bilinen isimler: Sabah gazetesi yazarı Prof. Soli Ozel ve hepimizin tanıdığı Cengiz Çandar. Açılış konuşmasını Dr. Alon Liel yaptı. Konuşmasında Cengiz Çandar’ın dönekliğine ...
Read more : Döneklik, yüzsüzlük! | Görüntüleme : 935 | Yanıtlar : 0

Breh Breh...

Şırnak’ta 12 sivil katledildi...

"Kimseye pabuç bırakmayız!"

Şırnak’ta 13 asker şehit...

"Rüzgár eken fırtına biçer!"

Hakkári’de 12 asker şehit...

"Bedeli neyse öderiz, ödetiriz!"

"Hevesleri kursaklarında kalacak!"

Tezkere...

"İnce eleyip sık dokuyoruz!"

Barzani’ye...