Zaman: Cum Kas 22, 2024 14:50

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Bizi Soktukları Modun Farkında mısınız?

Yine bir "Yedi düvele karşı Türkiye" moduna girdik. Savaş tamtamları her yerde. Ağızlardan şoven milliyetçilik akıyor. Kim ne yapmaya çalışıyor. Farkında mısınız?

http://img206.imageshack.us/img206/7089/36189ez6.jpg

Hasan Cemal/Milliyet

Yedi düvele karşı!

Memleketin hallerinden memnun musunuz? Ben değilim.

Raydan çıkacakmış gibi bir hali var Türkiye'nin...

Savaş tam tamları çalıyor.

Sivil olsun, asker olsun, iktidarda olsun, muhalefette olsun bütün Türk büyüklerinin ağzından ateş damlıyor.

Başbakan sert, bağırıyor:

"İnceldiği yerden kopsun!"

Bayılırız bu oyuna.

Şoven milliyetçi duyguları kabartmak kolaydır bu ülkede. ...
Read more : Bizi Soktukları Modun Farkında mısınız? | Görüntüleme : 1004 | Yanıtlar : 5

Liberal Aydın Niçin Ağlar?

Özgürlüğün fikir işçisi olmak, ne kadar insanca ve ne kadar da büyülü. Fakat insan sormadan edemiyor: Özgürlük adına iktidarı ve araçlarını kutsamak bütün insani duyguları yıkmaz mı? Özgürlüğün büyüsünü bozmaz mı? Bilinmelidir ki patronu, ağayı ve şeyhi kutsayan, bunların baskısını meşrulaştıran liberal, özgürlüğü pazara sürmüştür. İşte bu, her şeyin bittiği ve sözün düştüğü yerdir.

Bu liberaller tuhaf insanlar; bazen insanlığın özgürleşmesi için ağıtlar yakarlar. Bireysel özgürlükler adına devletin küçültülmesi gerektiğini söylerler. Fakat başkalarının acıları, ...
Read more : Liberal Aydın Niçin Ağlar? | Görüntüleme : 1213 | Yanıtlar : 0

Uyutma politikası

--------------------------------------------------------------------------------

BİR günde 15 askerimizin şehit edilmesi, hükümetin eteklerini tutuşturdu. Sayın Başbakan’ın başkanlığındaki Terörle Mücadele Yüksek Kurulu’nun, toplumu en azından psikolojik olarak rahatlatmak için, sınır ötesi operasyon kararı almaktan başka seçeneği kalmamıştı.
Karar almak kolay. Alınan karar hayata geçirilebilecek, yani uygulanabilecek mi? Bu irade var mı?
Palavradan ve milleti aptal yerine koymaktan vazgeçelim.
Terörle Mücadele Yüksek Kurulu’nun kararındaki şu ifadeye lütfen dikkat edin:
“Gerektiğinde sınır ötesi operasyon...”
Aynı ifadenin tezkerede de yer alacağına şüphe ...
Read more : Uyutma politikası | Görüntüleme : 991 | Yanıtlar : 1

Derin Üzüntü | Durmak yok, telgrafa devam

Derin üzüntü...

30 Haziran, 3 şehit.

Başbakan, Genelkurmay Başkanı'na başsağlığı telgrafı gönderdi, "Derin üzüntü duydum, aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı dilerim" dedi.

4-9 Temmuz, 2 şehit.

Başbakan, Genelkurmay Başkanı'na başsağlığı telgrafları gönderdi, "Derin üzüntü duydum, aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı dilerim" dedi.

12-16-17 Temmuz, 5 şehit.

Başbakan, Genelkurmay Başkanı'na başsağlığı telgrafları gönderdi, "Derin üzüntü duydum, aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ...
Read more : Derin Üzüntü | Durmak yok, telgrafa devam | Görüntüleme : 993 | Yanıtlar : 1

"Önümüzdeki ay Amerika’ya gidiyorum"

ABD’den çare siparişi

"ÖNÜMÜZDEKİ ay (konu için) Amerika’ya gidiyorum..."

Normalde 15 şehit verilince bir Başbakan’ın başka yere gitmesi gerekmez mi?

Havaalanında gazeteci ordusu "15 şehit var, ne diyeceksiniz?.." diye sorunca, böyle diyor Başbakan: "Önümüzdeki ay Amerika’ya gidiyorum..."

Hani insan o felaket haberi karşısında "Olağanüstü TBMM’ye gidiyorum" der, "MGK’ya gidiyorum" der, "Kuzey Irak’a giriyorum" der.

Hatta bari "Eve gidiyorum" der...

"Önümüzdeki ay Amerika’ya gidiyorum" demez bir Başbakan.

Tamam; ABD’nin bilgisi ve onayı olmadan bir yere gidemeyeceklerini ...
Read more : "Önümüzdeki ay Amerika’ya gidiyorum" | Görüntüleme : 959 | Yanıtlar : 3

Yine Göbeğini Kaşıyan Adam Yazısı

’Göbeğini kaşıyan adam’ kafasını kaşıdığında...

"Göbeğini kaşıyan adam" fiziksel bir tanım değildir.

"Göbeğini kaşıyan adam" bir sosyal tanımdır.

Göbeğini kaşımasa da olur.

Ama siz oturup ona iki saat "nasıl kullanıldığını ve nasıl kandırıldığını" anlattığınızda "Çalsın ama iş yapsın" diyorsa...

O göbeğini kaşıyan adamdır...

Milliyet’te sevgili Fikret Bila’nın, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile yaptığı çok önemli bir röportaj kaç gündür yayınlanıyor. Dünkü bölümün manşetteki sunumunda Paşa diyor ki:

"Göbeğini kaşıyan adamı kazanmalı. Birileri göbeğini kaşıyan ...
Read more : Yine Göbeğini Kaşıyan Adam Yazısı | Görüntüleme : 1282 | Yanıtlar : 0

Çay Efsaneleri...

Çay efsaneleri vallahi de doğruymuş

Amerikalılar hesaplamış. Aldıkları kalorinin yüzde 21’i içeceklerden geliyor. Yani sıvılar da obezite suçlusu. Daha düne kadar suç payının yüzde 10 olduğu tahmin ediliyordu.

ABD’deki yeni hesap üzerine hemen, uzmanlar paneline bir sağlıklı içecek piramiti hazırlatılıyor. Lipton çaylarını üreten Unilever Sağlık Enstitüsü finanse ediyor çalışmayı. ABD’nin önde gelen beslenme uzmanlarının hazırladığı piramit, sıvı tüketiminin kalori ve sağlık bilinciyle yapılmasını amaçlıyor. Piramidin önemli bir mevkiine çay oturtuluyor. Amerikalılara şimdi fincan fincan çay ...
Read more : Çay Efsaneleri... | Görüntüleme : 1362 | Yanıtlar : 1

Abdullah Gül Merrill Lynch ile Görüştü mü?

Bazı okurlar, ihalelerden falan söz ederken şöyle diyorlar:

“İhaleler şeffaf. Televizyondan yayınlanıyor. Hiç bir şaibe yok.”

Yakın zamana kadar ben de her saf Türk vatandaşı gibi bu fikri paylaşıyordum.

İhaleler şeffaf. Hasan almaz basan alır.

Ta ki, 1 ay kadar önce bir yabancı bankacı beni uyandırana kadar.

Yıllardır Türkiye’de pek çok özelleştirme ihalesine giren, pek çok büyük Türk firmasına danışmanlık veren bir bankanın çok üst düzey yöneticisi olan yabancı bankacı dostumla benim ofiste oturmuş sohbet ...
Read more : Abdullah Gül Merrill Lynch ile Görüştü mü? | Görüntüleme : 1032 | Yanıtlar : 0

bu arada....

ŞÖYLE anons yaptı bir televizyon...

"Ramazan, Ramazan’da şehit düştü!"

Halbuki...

Bir şehidimiz daha var aynı çatışmada.

O ne zaman şehit düşmüş oldu?

Noel’de mi?

*

Döneceğim bu konuya...

Az sonra!

*

Irak bilmemne bakanının, PKK’ya karşı işbirliği için Türkiye’ye geleceğini duyunca, "adım gibi eminim, bu adam keldir" demiştim... İddiaya girdik arkadaşlarla.

*

Bi geldi... Kel.

*

Merhemi olsa, önce kendi başına sürer çünkü!

Bize yardım eli uzatacak olan Arap’ın memleketi, patlamış mısır makinesi gibi... ...
Read more : bu arada.... | Görüntüleme : 958 | Yanıtlar : 1

Sömürge olmamak! | Ali Bulaç - Zaman

Sömürge olmamak!

Geçen yazımda Türkiye ve İran'ın farklı referans çerçevelerine sahip olsalar bile -birinin laiklik, diğerinin İslam- mahiyetçe totaliter rejimlere sahip olduklarını söylemiş; Ortadoğu'daki diğer ülkelerin sivil ve medeni hayat ile politik/toplumsal kültürlerinin çoğulcu, buna mukabil idari ve politik sistemlerinin otokrat ve sıkı otoriter rejimler olduğuna değinmiştim. Bunun sebebi İslam ülkelerinin farklı sömürge tecrübeleriyle ilgilidir.
Hiç kuşkusuz bu tespiti bilim adamları, siyasetçiler ve aydınlar kolayca kabul etmeye yanaşmaz. Zira Türk iktidar eliti 150 yıllık süre ...
Read more : Sömürge olmamak! | Ali Bulaç - Zaman | Görüntüleme : 894 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148203 ileti • Toplam 45741 başlık • Toplam 24893 üye

x