Zaman: Cum Kas 22, 2024 15:45

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

'Kürt' ya da 'Alevi' görünen dönmelerin deşifre olma korkusu

'Kürt' ya da 'Alevi' görünen dönmelerin deşifre olma korkusu

TÜRK Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Kayseri’de yapılan ‘Dadaloğlu Şenlikleri’ kapsamında Avşarlılar Kültür Derneği tarafından düzenlenen sempozyumda yaptığı konuşmada aynen şöyle diyordu:

- “Araştırmalarımızda şunu gördük ki bugün Kürt dediğimiz insanların birçoğu aslında Türkmen asıllıdır. Bugün Kürt olarak bilinen hatta hatta şöyle söyleyeyim; Kürt Alevi olarak görünen birçok insan da maalesef Ermeni dönmeleridir. Ve TİKKO’nun, PKK’nın içerisinde yer alan insanlardan birçoğu bunlardan. Yani PKK ...
Read more : 'Kürt' ya da 'Alevi' görünen dönmelerin deşifre olma korkusu | Görüntüleme : 2033 | Yanıtlar : 26

Sevmeyenlerin de cumhurbaşkanı

Süleyman Demirel başörtülü kızların Türkiye'de eğitim zorluğu konusu gündeme gelince "İstiyorlarsa Suudi Arabistan'a gitsinler" gibi bir laf etmişti.
Tabii büyük tepki almıştı.
Şimdi benzer bir sözü Başbakan Erdoğan sarf etti.
Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı'nı tanımayanları "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkıp gitmeye" davet etti.
Yanlış. Çünkü bir başbakan kendisiyle aynı fikirde olmayanların da başbakanıdır.
Tıpkı bir cumhurbaşkanının kendisini tanımayanların da cumhurbaşkanı olması gibi.
Başbakan, kendi partisinden çıkan bir cumhurbaşkanını tanımayacağını ilan edenlerin de düşünce ve ifade özgürlüğüne saygı ...
Read more : Sevmeyenlerin de cumhurbaşkanı | Görüntüleme : 778 | Yanıtlar : 0

Ertuğrul Özkök türbanı modernleştirme görevlisi mi?

Ertuğrul Özkök türbanı modernleştirme görevlisi mi?

Bir zamandır bazı insanlar türbanın "modernleştirilmesini" kendine görev edindiler.

"Bazı insanlar" kaçamak bir ifade olacağı için, bu terimi konuyu kişiler temelinde ele almamak için kullanmış olsam da, isim vermek sanırım daha doğru olacak.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, her nedense türbanın yeni şekiller alması konusunda toplumsal bir misyon üstlenmek istiyor gibi.

Bunu toplumda "uzlaşı modeliteleri" adına yapıyorsa, komik olmanın yanı sıra, bunu her türlü siyasal, toplumsal ve ...
Read more : Ertuğrul Özkök türbanı modernleştirme görevlisi mi? | Görüntüleme : 1097 | Yanıtlar : 1

Hoca'yı mahkûm edip ABDullah'ı Çankaya'ya yürüten ...

Hoca'yı mahkûm edip ABDullah'ı Çankaya'ya yürüten çarpık adalet

Bugün sizlere, Anayasa mahkemesi tarafından kapatılma kararı alındığı dönemde Refah Partisi’nde görev yapan iki zat-ı muhterem üzerinden Türkiye’de adalet sisteminin nasıl işlediğinden bahsedeceğiz.
Birinin’ sıfatı ‘Genel Başkan’ idi.
Diğerinin ise ‘Genel Başkan Yardımcısı’.
‘Biri’, kararların alınmasında belki ‘en üst mercii’ olarak görev yapıyordu.
Ama ‘diğeri’ hem o kararların ‘hazırlık’ aşamasında, hem ‘alınma’ aşamasında bizzat hazır bulunuyor, hem de ‘uygulama’ aşamasında ‘birinci dereceden’ vazife ifa ediyordu.
Alınan ...
Read more : Hoca'yı mahkûm edip ABDullah'ı Çankaya'ya yürüten ... | Görüntüleme : 963 | Yanıtlar : 0

Kürek Mahkumlari

Kürek mahkûmları...

BU yazıyı zor şartlar altında yazıyorum.

Telefonlar durmadan çalıyor, televizyonlar kapıda, haberciler durmadan bizden söz ediyorlar, benim ise söyleyecek çok sözüm yok.

Sözümü sadece size söyleyebilirim.

Olan şu:

Biz bir kayıktaydık.

Kürek arkadaşımı dalgalar aldı.

Bizim ulaşmak istediğimiz bir yer vardı. Söylene söylene, sızlana sızlana, adeta kendimizi kürek mahkûmu sayarak kürek çekiyorduk o yere doğru...

Orası; sadece bizim aydınlık ülkemizdi.

Çağdaş okulların bahçesinde, çocukların sevgi-barış-özgürlük şarkıları söyledikleri, karanlık merdiven altlarında tarikat kurslarının ...
Read more : Kürek Mahkumlari | Görüntüleme : 1178 | Yanıtlar : 0

O benim ’cumhurbaşkanım’ olmayacak...

O benim ’cumhurbaşkanım’ olmayacak...

GÖRDÜĞÜNÜZ gibi AKP merkeze oturmuş falan değil.

AKP; laik cumhuriyetle ve Atatürk devrimleriyle hesaplaşması olan, din merkezli bir partidir.

O "AKP merkez sağ parti oldu" iddiası ise, sadece bir kandırmacanın ve körlüğün gizlenmesiydi.

İşte en yakın kanıt:

Türban için Türkiye Cumhuriyeti’ni Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne veren Abdullah Gül cumhurbaşkanıdır.

Daha kanıt ne istersiniz?..

*

Artık türban devletin başındadır...

Devletin temsil edildiği birinci sıradaki kamusal alana tesettürün adım atmasıyla; AİHM’nin, bizim ...
Read more : O benim ’cumhurbaşkanım’ olmayacak... | Görüntüleme : 1136 | Yanıtlar : 7

Vay vay vay!..

Vay vay vay!..

ELİMDE İstanbul'da haftalık yayınlanan bir İslamcı dergi var. Seçim sonrasındaki iki ayrı kapağını burada görüyorsunuz. İlkinde Anıtkabir'e kilit vurulmuş ve altı ok, Atatürk'ün mezarından ceset halinde çıkarılıyor.

Resim

Bir sonraki kapakta ise altı ok şöyle tanımlanıyor: (Aslında Cumhuriyet rejimine küfrediliyor!)

"Dinsizlik, Halk Düşmanlığı, Fahişelik-İbnelik, Ayyaşlık-Hırsızlık, Batıcılık-Hayvanlık, Vatan Hainliği."

Resim

Derginin Anıtkabir kapaklı sayısında, 19. sayfada bir haber. Bunları sizlerden özür dileyerek aynen veriyorum ki, herkes pisliğin boyutunu görsün. Haberin başlığı: "Dayılanan pezevenge ...
Read more : Vay vay vay!.. | Görüntüleme : 1124 | Yanıtlar : 0

Ha Abdullah... Ha Fethullah...

Ha Abdullah... Ha Fethullah...

VALLA bana sorarsanız, kulağı tersten göstermenin álemi yok... Dolaylı olarak Abdullah’ı Mabdullah’ı boşverin, gelin, direkt Fethullah’ı cumhurbaşkanı yapalım.

*

Neden derseniz...

*

Bi kere, adam bekár.

Eşi türbanlıymış türbansızmış derdi kalmaz... Hem böylece, "Şekerim, ben laikim ama, AKP’ye oy verdim" diyen Laila Atatürkçülerinin gönlü olur.

*

Ha Abdullah...

Ha Fetthullah...

Kafiye uyuyor.

Ama Abdullah normal lise mezunu... Arkadaşların "dindar" kriterine tam uymuyor.

Fethullah ise imam hatipli.

Cuk oturuyor.

*

Biri Gül’se.. ...
Read more : Ha Abdullah... Ha Fethullah... | Görüntüleme : 1046 | Yanıtlar : 1

Alevimisin ?Kurtmusun?

Alevi misin? Kürt müsün? Ayrı-gayrı sorular!
09 Ağustos 2007 Perşembe
-Nerelisin ?
-Sivaslı...
-Alevi misin?
-Hayır, ama Ali'yi sevenlerdenim...
-Kürt müsün?
-Hayır ama can arkadaşım öyle...

Tanışmalarımda çoğunlukla böyleydi diyaloglar...
Ayrılık-gayrılık, bölünmüşlük üzerine...
Siz de sormuşsunuzdur aynı soruları, ya da size de sorulmuştur...

Nedir bu Allahaşkına...
Neden bu kadar bölücülük üzerine sorularımız...
Neden "ötekileştirme" ya da bir "kalıba" sokma çabamız...

Sadece bu değil...
Bir anı aktarayım sabrınıza sığınarak...
Bir televizyona yeni transfer olmuştum. Editör arkadaşlardan ...
Read more : Alevimisin ?Kurtmusun? | Görüntüleme : 1085 | Yanıtlar : 3

Bu sıcakta kömür verdiler, su veremiyorlar... | Bekir Coşkun

Bu sıcakta kömür verdiler, su veremiyorlar...

GÖREBİLDİĞİM kadarıyla size yazın ortasında kömür verdiler.

Ama su veremiyorlar.

Bu cehennem gibi sıcaklarda su bulamayıp ama kömür sahibi olmak nasıl bir duygu bilemiyorum.

İnsanın canı sıkılır.

Devlet yönetimi tarihine geçer mi, geçmez mi bilemem bu enteresan hizmet çeşidi. Ama dünya siyasi tarihine geçmeli.

Çünkü siz de yazın ortasında size su veremeyen, ama kömür verenleri takdir edip oy verdiniz.

*

Doğrusunu isterseniz bu yaptıkları yeni bir şey değil.

Çağdaş ...
Read more : Bu sıcakta kömür verdiler, su veremiyorlar... | Bekir Coşkun | Görüntüleme : 1087 | Yanıtlar : 2

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148203 ileti • Toplam 45741 başlık • Toplam 24893 üye

x