Zaman: Cum Kas 22, 2024 9:16

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Tarhan Erdem'in 48%AKP anketi ile ilgili Bekir Coşkun yazısı

ERDEMLİ TARHANA

SAATİNİ "On bin dolar" diyerek küçültebildi, haberlere göre "saatçik"i cebine soktu...

Ama "gemicik" saklanacak gibi değil.

Boyu 100 metreden fazla, içine 400 TIR sığıyor ve kırmızı rengiyle öyle denizin ortasında duruyor.

"Gemiciği" görenler "Küçük Emrah"ı görmüş gibi oluyorlardır.

Anladığım kadarıyla Başbakan’ın her şeyi küçük:

Saatçik, gemicik, villacık, paracık...

Aldığı oy büyük:

Yüzde 48’in üzerinde.

*

Tarhan Erdem’in şirketinin dünkü Radikal’de yayınlanan kamuoyu yoklamasına göre; yüzde 48... Allah’a şükretmeliyiz ki bu erdemli tarhana yoklamalar ...
Read more : Tarhan Erdem'in 48%AKP anketi ile ilgili Bekir Coşkun yazısı | Görüntüleme : 1264 | Yanıtlar : 7

Hangi yazar kime oy verecek ?

http://image.haber3.com/haber/60358.jpg

Dördüncü Kuvvet Medya isimli internet sitesi, dün köşe yazarlarının yazılarından yola çıkarak, “hangi köşe yazarı hangi partiye oy verecek?” bunu açıklayan bir liste yayınladı dün...

Önce listeye bir bakalım...

İtirazım olanları sonra söyleyeceğim...

Hıncal Uluç: MHP

Serdar Turgut: MHP

İlhan Selçuk: CHP veya MHP

Emre Kongar: CHP

Engin Ardıç: Bağımsız

Ali Bayramoğlu: Bağımsız

Güler Kömürcü: MHP

Şakir Süter: CHP

Bekir Coşkun: CHP

Yılmaz Özdil: CHP

Emin Çölaşan: CHP

Oktay Ekşi: CHP

Ertuğrul ...
Read more : Hangi yazar kime oy verecek ? | Görüntüleme : 1192 | Yanıtlar : 5

Gemiciklerde talim var... | Yılmaz Özdil

Gemiciklerde talim var...

İktidar, dut gibidir.
Kendini hep tepede görür.
Ama ahali bi silkeler...
İllaki düşer.

Bakın, Başbakan çıktı, aniden, "tek başına iktidar olmazsam, çekilirim" dedi.

Niye dedi?

Açtım telefonu... İnsan davranışları konusunda saygın yere sahip, üç profesör ile konuştum.
Ve sordum,
"niye dedi?"

Rica ettiler.
İsimlerini yazmıyorum... Kendilerine tebelleş olunmasından korkuyorlar... Halimiz maalesef bu.
Ortak görüşleri ise, şu...

Bir...
"AKP'ye değil, Tayyip Erdoğan'a oy verin, imajı yaratılıyor. Abdullah Gül bile, bir iki ...
Read more : Gemiciklerde talim var... | Yılmaz Özdil | Görüntüleme : 1072 | Yanıtlar : 0

Sesleniş...

Sesleniş...

Dağ gibi karayağız birer delikanlıydık. Babamız, sırtında yük taşıy arak getirirdi aşımızı, ekmeğimizi.

Arabalar şırıl şırıl ışıklarıyla caddelerden geçerken bizler bir mumun ışığında bitirdik kitaplarımızı. Kendimiz gibi yaşayan binlerce yoksulun yüreğini yüreğimizde yaşayarak katıldık o büyük kavgaya. Ecelsiz öldürüldük. Dövüldük, vurulduk, asıldık.

Vurulduk ey halkım, unutma bizi...

Yoksulluğun bükemediği bileklerimize çelik kelepçeler takıldı. İşkence hücrelerinde sabahladık kaç kez. İsteseydik, diplomalarımızı, mor binlikler getiren birer senet gibi kullanırdık. Mimardık, mühendistik, doktorduk, avukattık. Yazlık ...
Read more : Sesleniş... | Görüntüleme : 1018 | Yanıtlar : 1

23 TEMMUZ 2007(tuncay özkan)

23 TEMMUZ 2007

Tuncay Özkan Yazdı

Umut…
Korku…
Risk…
Belirsizlik…
Endişe…
Değişim…
Seçime giden Türkiye'de herkes bu duyguların karmaşası içinde .
Hepimiz kimden kurtulmamız gerektiğini biliyoruz, ama kurtulmak için adım attığımızda bize zarar verecekler diye korkuyoruz.
Oysa bize en büyük zararı sadece korkumuz veriyor.
Herkes AKP'den kurtulmak gerektiğini söylüyor, ama yaa?
Ama yaaa, demek ABD ve AB'nin Türkiye'deki işbirlikçi medyayı kullanarak halkın üzerinde yürüttüğü psikolojik savaşın etkileri demek.
Bakın her gün yayınlanan anketlerde iş dünyasının ...
Read more : 23 TEMMUZ 2007(tuncay özkan) | Görüntüleme : 1285 | Yanıtlar : 4

34.4 deyip, geçme(Yılmaz Özdil)

34.4 deyip, geçme...

Yılmaz Özdil Yazdı

34.4'le iktidar olan Başbakan,
"34.4'ün altında oy alırsam, durumumu çek ederim" dedi.

Ben bi çek edeyim...

34.4'le iktidar olan AKP'nin ilk rekoru, dış ticaret açığında kırdığı rekordu... Ne kadardı ilk açık rekoru? 34.4 milyar dolar... Allahı var, sonra hiç altına düşmedi!

Yaşlı tabir ettiğimiz anababalarımızın, yüzde kaçının sosyal güvencesi yok? 34.4'ünün...
"Emekli oldum ruh sağlığım bozuldu" diyenlerin oranı 34.4 ...

Türkiye Sağlık Araştırması'na göre, Türk kadınlarının yüzde kaçı ...
Read more : 34.4 deyip, geçme(Yılmaz Özdil) | Görüntüleme : 1085 | Yanıtlar : 0

Babalar ve çocukları | Şükrü Kızılot

Babalar ve çocukları

BABALAR için çocukları çok önemli, adeta dünyaları...

Babaların ve kuşkusuz annelerin çocuklarıyla ilgili en büyük özlemi; iyi eğitim, güzel bir iş ve mutlu bir evlilik yapmaları...

Anne ve babaların, çocuklarını başarılı görüp, iftihar etmeleri, belki de en büyük zenginlikleri.

YETENEKLİ ÇOCUKLAR

Bir de özel yeteneği olan "mucize çocuklar" var.

Bugünlerde yine, bazı babalar ve akşamdan sabaha trilyoner olan yetenekli çocukları konuşuluyor. Bu yeni bir olay değil.

Siyasetle uğraşan bazı babaların çocukları, eşleri, ...
Read more : Babalar ve çocukları | Şükrü Kızılot | Görüntüleme : 1143 | Yanıtlar : 0

Kol saati... | Yılmaz Özdil

Kol saati...

Enteresan bir başbakanımız var.
"Meraba" diyorsun.
"Satayım" diyor. Mesela, şu kol saati meselesi... 60 bin dolarlık saat taktığı iddia ediliyor... Başbakan hemen, "15 bin dolara vereyim, 10 bine de bırakırım" diyor.

E tabii merak ediyor insan... Nasıl bi şeydir bu saat?

İsmi, Franck Muller...
Ali Muhiddin Hacı Bekir veya Faruk Saraç gibi... Hem isim, hem soyad, hem marka yani.
İsviçreli.
10 bin dolardan başlıyor, 265 bin dolara kadar çıkıyor.
Koleksiyon için, 2 milyon ...
Read more : Kol saati... | Yılmaz Özdil | Görüntüleme : 1404 | Yanıtlar : 3

Erdoğan, Türkiye’ye ANAP’ın hediyesidir

Erdoğan, Türkiye’ye ANAP’ın hediyesidir

İddia ediyorum: Anavatan Partisi’nin basireti bağlanmasaydı, bugün Türkiye’de RTE diye bir siyasetçi ve AKP diye bir parti yoktu.
Önce, eski defterleri karıştırmak nereden çıktı, 13 sene sonra bu konu nereden aklıma geldi, onu söyleyeyim.

Hürriyet’in haberi ‘ERDOĞAN’IN RAKİBİ, CHP’DE İLHAN KESİCİ’ diyordu.

“Türk siyasetinde Demirel ailesinin damadı olarak tanınan DPT eski Müsteşarı İlhan Kesici, Baykal’ın davetini kabul ederek, milletvekili adaylığı için CHP’ye katıldı. 1994 yerel seçimlerinde Refah Partisi adayı Tayyip Erdoğan’a ...
Read more : Erdoğan, Türkiye’ye ANAP’ın hediyesidir | Görüntüleme : 1343 | Yanıtlar : 0

23 Temmuz sabahına öngörüler | Erol Mütercimler

23 Temmuz sabahına öngörüler

22 Temmuz genel seçimine onbir gün kala, seçimin sonucunda neyle karşılaşabiliriz, sorusuna kendi içimde yanıt arıyorum. Seçim sonucuna göre yorum yapmak kolay. Nasılsa bunu yüzlerce kişi yapacak. Ve, cümleler şöyle başlayacak, ben dememiş miydim!

Seçimin kaderini etkileyecek oylar, geçen dönem sandığa gitmeyen sekiz milyon seçmen ile üç milyon ilk kez oy kullanacak olan gençlerin oyları. 2202 seçimlerinde AKP seçmeni milli görüşçüsünden, köylü tepkisi gösteren ve hayatları boyunca da bu kolaycılık ve ...
Read more : 23 Temmuz sabahına öngörüler | Erol Mütercimler | Görüntüleme : 1239 | Yanıtlar : 2

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148202 ileti • Toplam 45740 başlık • Toplam 24893 üye

x