Zaman: Cum Kas 22, 2024 3:51

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Hodri ekran...

ABD'de, Bush ile Kerry.
İtalya'da, Berlusconi ile Prodi.
Almanya'da, Merkel ile Schröder.
Fransa'da, Sarkozy ile Royal.
Çıktılar "er meydanı" televizyona, canlı yayında yüzleştiler, kozlarını paylaştılar; ahali dinledi, kıyasladı, kararını ona göre verdi...
Kaçmak yok.
Saklanmak yok.
Kıvırmak yok.
Kora kor.

Bizde de öyleydi...

Hatırlayın...
Turgut Özal, Necdet Calp, Turgut Sunalp, çıkmadılar mı birbirlerinin karşısına?
Hani şu meşhur, "köprüyü satarım, sattırmam" tartışması... Bence, o gün başbakan olmuştu vatandaşın gözünde, rahmetli Özal... Beğenirsin, beğenmezsin, altı okka adamdı. ...
Read more : Hodri ekran... | Görüntüleme : 1262 | Yanıtlar : 3

Bu Yazı Sadece Gerizekalılar(!) İçin Yazılmıştır

Bu Yazı Sadece Gerizekalılar(!) İçin Yazılmıştır

Bir insanın zeki yahut geri zekâlı olması da yüce Allah'ın bir takdiridir. Bu konuda kimseyi ayıplamak, suçlamak gibi bir davranış içine girmemiz mümkün değildir.

Geri zekâlılık bir insanda bazen genel manada, bazen çeşitli konular üzerinde tesirini gösteriyor.

Bugünki yazımızda, Türkiye'nin en çok konuşulan ve tartışılan konusu olan '(AB)-(D)ullah Öcalan'ın idamı konusunda' MHP'yi haksız bir şekilde eleştiren ve iftira atan, suçlayan değerlendirmelerde bulunan bazı geri zekâlıların hallerini tahlil edeceğiz.

O ...
Read more : Bu Yazı Sadece Gerizekalılar(!) İçin Yazılmıştır | Görüntüleme : 2569 | Yanıtlar : 23

Uzman... | Bekir Coşkun

Uzman...

SOL gözümü düzeltmek için bilgisayara-televizyona bakmadığım bu on günlük zamanda, kulak misafiri olduğum tek şey, Deniz Baykal’ın Başbakan ile ilgili soru soran gazetecilere, "Burada Tayyip Erdoğan uzmanları varken bana görüş bildirmek düşmez" demesi oldu.

Yeni bir gazetecilik alanı değilse bile, tanımlama yeni:

Tayyip Erdoğan uzmanlığı...

İsmi konulmamış bir uzmanlık, ilk kez kurumlaştı sayılır.

Eskiden de diyelim ki Süleyman Demirel uzmanlığı vardı.

Bilmem kaçıncı kez iktidara geldiğinde, "Demirel ekonomiyi yüz günde düzeltecek" haberini Süleyman Bey ...
Read more : Uzman... | Bekir Coşkun | Görüntüleme : 1250 | Yanıtlar : 2

Şehitler,din sömürüsü ve camilerin Akp'ye muhtırası!

Şehitler Ve Türk Milliyetçileri

19.06.2007

Türkiye 80’li yıllardan beri PKK terörüyle mücadele ediyor. Maddi olarak, eğitim, sağlık, sosyal hizmetler gibi alanlara kaydırılabilecek büyük meblağlar, askeri harcamalara gidiyor. Manevi anlamda ise yeri doldurulamayacak büyük acılarımız şehitlerimiz var. AKP’nin AB ve ABD’ye bağımlı siyaseti, Mayıs ayından beri terörün şiddetlenmesine sebep oldu. Her gün birkaç vatan evladı toprağa düşüyor. Acılara her gün yenisi ekleniyor. Şehit naaşları kaldırılırken, gönlü vatan sevgisi ile dolu her Türk evladı gibi bizim ...
Read more : Şehitler,din sömürüsü ve camilerin Akp'ye muhtırası! | Görüntüleme : 1189 | Yanıtlar : 0

Yılmaz Özdil'den Mehmet Öz Sendromu :))

Mehmet Öz sendromu...

Mübarek diyet ayları geldi...
Havada peeling kokusu var.
Hanımlarda bir tatlı telaş.
Keyifle soyuluyorlar...
Hem ciltten... Hem cepten.

Halbuki, ne güzel mevsimdi eskiden...
Kiraz çıkardı.
Karpuz çıkardı.
Ya şimdi?
Mehmet Öz çıkıyor!

Profesör Mehmet Öz'den anlıyoruz artık, yazın geldiğini... Her yaz başı Mehmet Öz geliyor, elinde tuğla gibi bir kitap...
Gelsin tabii.
Memleketidir.
Ama ne zaman Mehmet Öz gelse Amerika'dan, bizim evin huzuru kaçıyor birader.

Geçen akşam gittim eve, mesela... Değerli ...
Read more : Yılmaz Özdil'den Mehmet Öz Sendromu :)) | Görüntüleme : 1444 | Yanıtlar : 6

Evrenin akıllı yaratıkları sadece bizler miyiz?

Bilim ve teknolojinin gelişmesi evrenin yaradılışı ile ilgili,örneğin büyük patlama gibi,modelleri tartışma konusu yapmıştır.Fizik kanunları zamanın ve uzayın başlangıcını bu olaya bağlar.Büyük patlamadan önce zaman ve uzay varmıdır?

Sorusu her türlü spekülasyona açık metafizik bir problemdir. Zaman ve uzay gerçekten büyük patlama ile ortaya çıktı ise evren bu andan itibaren nasıl gelişmiştir sorusuna fizik ve kozmoloji hiçbir şüpheye yer vermeyecek açıklamalar getirmiştir. Optik teleskoplarla başlayan uzayı inceleme radyo teleskopların keşfi ile evrenin karanlıklarından gelen sinyalleri ...
Read more : Evrenin akıllı yaratıkları sadece bizler miyiz? | Görüntüleme : 1089 | Yanıtlar : 4

Pekaka'dan AKP İçin Talimat! | Sabahattin ÖNKİBAR

Resim

PKK'DAN AKP TALİMATI

Eli kanlı terör örgütü, DTP adaylarının olmadığı yerlerde AKP’ye oy verilmesini istedi.

Türkçe - Kürtçe

Dün elime Türkçe ve Kürtçe olarak basılan bir PKK dokümanı ulaştı. Seçimde takınılacak tutumları sorgulayan bu dokümanda MHP ve CHP’den düşman diye bahsedilirken, AKP, DTP’den sonraki ikinci tercih adresi olarak sunuldu.

Tam destek

PKK, AKP’yi de devletin partileri arasında görmesine rağmen daha ehven-i şer bulduğunu söylüyor ve DTP adaylarının olmadığı yerde bu partiye oy verilmesini ...
Read more : Pekaka'dan AKP İçin Talimat! | Sabahattin ÖNKİBAR | Görüntüleme : 1070 | Yanıtlar : 4

Küçük Asya'yı yönetmek savaşı

"Küçük Asya'yı yönetmek savaşı!"

22 Temmuz seçimlerine büyük umutlar bağlanması ne derece doğrudur? Türkiye’nin, CFR kaynaklı bir belgeyi program haline getirerek kurulmuş bir parti olan AKP’den kurtuluşunu sağlayabileceği için mi? Yıllar önceki “Yok aslında birbirinden farkımız, ama biz Osmanlı Bankasıyız” reklâmında vurgulandığı gibi iktidar adayı siyasi partiler arasında da özde bir fark yok! Bu sebeple 22 Temmuz seçimi, milli-gayrimilli ayırımına odaklanmış değildir. Bazı siyasi parti liderlerinin iddia ettiği gibi 22 Temmuz seçimleri sonucunda Türkiye Ankara’dan ...
Read more : Küçük Asya'yı yönetmek savaşı | Görüntüleme : 1064 | Yanıtlar : 1

Tuncay Özkan'ı Takdimimdir(Tuncay ÖZKAN)

Tuncay Özkan'ı Takdimimdir

Ben, matbaa işçisi Ziya Özkan ile ev hanımı Sulhiye Özkan'ın oğluyum.41 yaşındaydı babam öldüğünde.
Erzincan, Kemaliye, Demirköy nüfusuna kayıtlıyım...
İlkokulu yedi yerinden çatısı akan kışın odun, kömürü öğrenciler götürmedi mi sobası yanmayan bir barakada, Malazgirt İlkokulun'da, ortaokulu ve liseyi, kurşun deliklerinin içine yuva yapan kuşların arasında ve en az 97 kişinin okuduğu sınıflarda Tuzluçayır Lisesi'nde, üniversiteyi Gazi iletişimde okudum.
Hayatımda kimseyi satmadım. Yakınımda hiç satılık adam olmadı.
Kendim için hiç bir zaman ...
Read more : Tuncay Özkan'ı Takdimimdir(Tuncay ÖZKAN) | Görüntüleme : 1294 | Yanıtlar : 0

Bağımsız adayLığım hakkında bazı gerçekLer (HuLki CevizoğLu)

22 Temmuz genel seçimleri yaklaşırken, sizlerden gelen destek giderek artıyor. Çok teşekkür ediyorum.
Bu arada, bazı vatandaşlarımızın merak ettiği ya da bilmediği noktaları da öğreniyor ve bunları yanıtlamaya çalışıyorum.

Sevgili yurttaşlarım.. (Artık, “izleyicilerim, okurlarım” yerine “yurttaşlarım” diyebilirim!..) Tekraren söylüyorum. Biliyorsunuz, Ankara 1. Bölgeden “bağımsız” milletvekili adayı olarak seçime giriyorum. (Bana oy verebileceğiniz Ankara 1. Bölge: Çankaya, Bala, Elmadağ, Etimesgut, Evren, Gölbaşı, Haymana, Mamak, Polatlı, Sincan ve Şereflikoçhisar.)

BAĞIMSIZLAR İÇİNDE 4. SIRADAYIM

Dün ...
Read more : Bağımsız adayLığım hakkında bazı gerçekLer (HuLki CevizoğLu) | Görüntüleme : 1151 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148202 ileti • Toplam 45740 başlık • Toplam 24893 üye

x