Zaman: Cum Kas 22, 2024 3:53

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Geçişler... (Rauf Denktaş)

Metehan kapısının açılışı, o günkü koşullarda, bir gereksinme haline gelmişti. İçimizdeki muhalefet halkımıza “Denktaş’ın hapishanesi” dedikleri KKTC’den kurtulup “kardeş Rumlarla birleştikleri takdirde hür ve zengin olacaklarını” telkin etmekte, gençlerimizin beyinleri bu şekilde yıkanmaktaydı. Diğer taraftan, zaman içinde Türklerin çökmesini veya birbirlerine düşerek Türkiye’den kopmasını bekleyen ve içimizdeki ajanları ile bu yöndeki faaliyetlerine hız veren Rum liderliği de Rumlara “bekleyiniz, acele etmeyiniz; Türkler aç ve muhtaçtırlar; işgalden şikâyetçidirler; zaman içinde çözülecekler; bıraktığımız güzellikleri harap ...
Read more : Geçişler... (Rauf Denktaş) | Görüntüleme : 1065 | Yanıtlar : 0

Geçim 2007... (yılmaz özdil)

Geçim 2007...

atv Haber, seçim turu yapıyor, izliyorsunuzdur... Muhabir arkadaşlarım, şehir şehir dolaşıyor, sıradan vatandaşa mikrofon uzatıyor. Genç yaşlı, kravatlı kasketli, kadın erkek ayırımı yapmadan, rastgele... Soruyorlar:
"En önemli sorununuz nedir?"

Edirne , "iş yok."
Zonguldak , "iş yok."
Çanakkale , "iş yok."
İzmir , "iş yok."
Rize , "iş yok."
Giresun , "iş yok."
Denizli , "iş yok."
Balıkesir , "iş yok."
Bursa , "iş yok."
Diyarbakır , "iş yok."
Kocaeli , "iş yok." ...
Read more : Geçim 2007... (yılmaz özdil) | Görüntüleme : 1114 | Yanıtlar : 0

askere yönelik news management(atılgan bayar)

ASKERE YÖNELİK ‘NEWS MANAGEMENT’
Atılgan Bayar'ın yazısı...

Hudson Enstitüsü’nün ve ona yakın çevrelerin, örneğin MEForum çevresinin ABD’nin PKK dolayımıyla Türkiye’yi kaybetmesi endişesi taşıdığı bilinen bir gerçek.

Aynı şekilde, Amerika’nın şahin ‘neo-con’larından oluştuğu söylenen bu çevrenin Barzani ile arasına büyük bir mesafe koyduğu ve Barzani’ye karşı Türkiye’nin yanında pozisyon aldığı da biliniyor.

Konunun ilgilileri meforum.org adresindeki internet sitesinden Michael Rubin’in kamuoyuna açık makalelerine kolaylıkla ulaşabilirler ve tutumu takip edebilirler.

Peki bütün bunlara karşın Hudson Enstitüsü’nde düzenlenen ...
Read more : askere yönelik news management(atılgan bayar) | Görüntüleme : 1164 | Yanıtlar : 0

Kaç kişiyiz biz? (KerimCan KAMAL)

Kaç kişiyiz biz?

Nicedir bu sorunun yanıtını arıyorum.
Kendi içimde...
Aslında bu sorunun yanıtı, bize kimin sonuca ulaşacağını da gösteriyor.
Belki de herkesin kafasındaki yegane soru bu.
"Biz kaç kişiyiz?"
Hatta sormaya devam ediyorum:
Çoğunluk muyuz?
Yoksa artık az mı kaldı bizden ?
Devir değişti mi ?
Ülke bizim gibi düşünenlerden kurtulacak mı?
Ben çoğunlukta hatta çok, çok ,çok çoğunlukta olduğumuzu düşünenlerdenim.
Çünkü neden hükümet olunmasına rağmen iktidar olamayanların en iyi açıklaması budur.
Giderayak başlayan ...
Read more : Kaç kişiyiz biz? (KerimCan KAMAL) | Görüntüleme : 2417 | Yanıtlar : 0

Al sana ÖSS... | Yılmaz Özdil

Al sana ÖSS...

Başbakan'ın oğlunun, ayda 50 bin dolar taksitle satın aldığı geminin adı nedir?
a, Honey Money
b, JasmineLondon
c, Nirvana
d, Safran
e, Fairline

Hülya Avşar'ın erkek arkadaşının adı?
a, Davut Güloğlu
b, Fehmi Koru
c, Sadettin Saran
d, Roberto Carlos
e, Mehmet Barlas

Anayasamız, kaç maddedir?
PKK, hangi kelimelerin başharfleridir?
Atlas bebek, hangi çiftin oğlu?
İclal Aydın kimden boşandı?
Seçime kaç parti katılıyor?
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın tarağının renkleri ne? ...
Read more : Al sana ÖSS... | Yılmaz Özdil | Görüntüleme : 1308 | Yanıtlar : 6

Türkiye'nin seçimi(ergun babahan)

Türkiye'nin seçimi(ergun babahan)

Amerika, Irak'ı işgal ettiğinde "Ortadoğu'ya demokrasi getirme" iddiasındaydı.
Bugün artık demokrasiden söz eden yok gibi.
Demokrasi sadece Ortadoğu'da gerileme halinde değil. Rusya'da otoriter eğilim güçleniyor, Çin ise baskıcı rejiminden geri adım atmaya hazır görünmüyor.
Bugünün dünyası halihazırda demokrasi cephesi ile otoriter rejimler arasındaki gerilime tanıklık ediyor.
Bu gerilimde Ortadoğu dünyanın mevcut halinde cehennem rolü görüyor.
Filistin, Lübnan ve Irak insan hayatının beş kuruşluk değerinin kalmadığı ülkelere dönüşüyor.
Türkiye, demokrasilerle otokrasiler, huzurlu Batı ...
Read more : Türkiye'nin seçimi(ergun babahan) | Görüntüleme : 1002 | Yanıtlar : 0

Şehitler ölmez... Eğer unutmazsan(yılmaz özdil)

Şehitler ölmez... Eğer unutmazsan YILMAZ ÖZDİL
Bugün Cuma.
Yarından sonra...
Babalar Günü.

Dün, şehit düştü bir binbaşı daha.
Murat Özyalçın.
Baba.
Bizimkileri korumak için, kendi evlatlarını koklayıp, bağrına basmış, sonra da, öylece bırakıp onları, gitmişti kahpe pusuların kol gezdiği karanlık dağlara...
Utku, 4.
Özge, 7.
Ezgi, 12 yaşında.
Babalar Günü'nde sarılabilecekleri, öpecek, şımartabilecek bir babaları yok şu anda... Ama, onları öz evlat gibi bağrına basacak "dünyanın en büyük ailesi" nin var olduğunu biliyorum.
Adres...
Serap ...
Read more : Şehitler ölmez... Eğer unutmazsan(yılmaz özdil) | Görüntüleme : 1129 | Yanıtlar : 1

Durdurun bu zulmü! Başörtüsü yasağı kalksın artık!

Kamusal alanın kanayan yarası

ÖSS zamanı geldi ya; zihinsel sıkıyönetim bildirileri arka arkaya gelmeye başladı. Başları açık olmayan adayların sınava giremeyecekleri acil bir şekilde açıklandı. Bu tavır, ülkemizin kanayan yarası haline gelmiş türban sorununun çözülmesi yolunda hiçbir adım atılmadığını gösteriyor

Ülkemizde her yıl aynı komedi sahneye koyuluyor. ÖSS zamanı geldi ya; 17 Haziran yaklaşırken zihinsel sıkıyönetim bildirileri arka arkaya gelmeye başladı kaçınılmaz olarak.

Başları açık olmayan adayların sınava giremeyecekleri acil bir şekilde açıklandı. Bu tavır, ...
Read more : Durdurun bu zulmü! Başörtüsü yasağı kalksın artık! | Görüntüleme : 3691 | Yanıtlar : 31

en büyük harekat geliyor(fatih çekirge)

EN BÜYÜK HAREKAT GELİYOR

Ankara’da toplanan toplanan güvenlik zirvesinin detaylarına ancak bu sabah ulaşabiliyorum…

Saat 07.30 sularında iki önemli telefon konuşması, zirvenin kapılarını açıyor….

Sevgili okuyucular; aslında şimdi size aktaracaklarım bir süredir hükümet ve asker arasında güvenlik konusunda oluşmuş “ortak hissiyatların” ve kararların dün kü zirvede daha rafine bir hale getirilmesinden ibarettir.

Şimdi detaylara girebiliriz….

Dün zirve öncesinde bölgenin bazı önemli valileri Ankara’da çok kritik değerlendirmeler yaptılar. Yeni direktifler aldılar. Bölge valileri yoğun insiyatif kullanma ...
Read more : en büyük harekat geliyor(fatih çekirge) | Görüntüleme : 1129 | Yanıtlar : 0

Gelincikleri çağırıyorum(tuncay özkan)

Gelincikleri çağırıyorum(tuncay özkan)

Türkiye’nin her yerindeyim...Hava kurşun gibi ağır...
Anadolu mahzun,Rumeli mahzun, ben mahzun, biz mahzunuz...
Hallacı Mansur gibi çekilmişiz emperyalist mengenede, dardayız.Yüzseler derimizi sırtlanıp koşarız, ama çaresiziz evlatlarımızı öldürüyorlar...
Vatan, namus ve ahde vefa için,aslanlarımız can veriyorlar...
Musalla taşlarında hep bir bayrak yatıyor...
Al mı al...
Gözler kan çanağı...
Bir vatan ağlıyor.
Al mı al...
Analar suskun, babalar suskun...
Acı böyle mi gömülür yüreğe...
Aşkolsun sizi doğuran anaya aşkolsun...
Hepsi aynı sesle, aynı sözle ...
Read more : Gelincikleri çağırıyorum(tuncay özkan) | Görüntüleme : 1135 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148202 ileti • Toplam 45740 başlık • Toplam 24893 üye

x