Zaman: Prş Mar 13, 2025 0:53

News News of Gençlik Diyor ki

Site map of Gençlik Diyor ki » Dizin : Gençlik Diyor ki

Üniversiteli Gençler Burada Yazıyor

ORTADOĞU SATRANÇ MASASI SATRANÇ MASASINDA TAVLA OYNAYANLAR ANCAK PİYON OLUR

ORTADOĞU SATRANÇ MASASI

SATRANÇ MASASINDA TAVLA OYNAYANLAR ANCAK PİYON OLUR

6 Aralık tarihinde yazdığım "NATO VE AKP MİLLİYETÇİLİĞİ" başlıklı makalemde "Başkasının adına savaşırsanız ,adına savaştığınız devletle karşınıza aldığınız devlet bir gün anlaşır.Fakat sizin düşmanlığınız hali hazırda devam eder." tespitinin yapmıştım.

Gerçi bu cümleye tespit de denmez,bilinen bir gerçeğin vurgulanması demek daha doğru olur.

ABD ve Rusya ( SSCB dönemi dahil ) hiç bir zaman cepheden birbirlerini karşılarına almamışlardır.Fakat öne sürdükleri Üçüncü Dünya ülkelerini ya da ...
Read more : ORTADOĞU SATRANÇ MASASI SATRANÇ MASASINDA TAVLA OYNAYANLAR ANCAK PİYON OLUR | Görüntüleme : 1388 | Yanıtlar : 0

NATO VE AKP "MİLLİYETÇİLİĞİ"

Ana akım medya hala algı operasyonuna devam ediyor.Tane tane açıklamakta ve bilgileri yinelemekte fayda var sanırım.

1 - ABD ve Batı emperyalizmi Ortadoğu-Kafkaslar ve Asya'da sınırları yeniden biçimlendirmek,Asya'nın ve Ortadoğunun kaynaklarına el koymak için bölgede bulunmaktadır.

2 - Daha önce de defalarca Afganistan'ı,Irak'ı işgal eden Balkanlarda istikrarsızlık yaratarak veya etnik-mezhepsel çatışma ortamı yaratarak ülkelere müdahale eden Batı, son kozunu Ortadoğu'da sahaya sürmektedir.Amaç Avrasya'nın kilitlerini tek tek kırarak Türkiye - Çin arasında bulunan dünya enerji kaynakları ...
Read more : NATO VE AKP "MİLLİYETÇİLİĞİ" | Görüntüleme : 1346 | Yanıtlar : 0

Birinci Dünya Savaşı'ndan Sonraki İşgal Güçleri Aynı Adlarla Geliyor

ABD'nin İncirlik Mutabakatı gereği “IŞİD’le mücadele” adı altında Diyarbakır 8.Ana Jet Üssü'nün hemen yanında 90 bin metrekarelik alana yerleşme çalışmasına başlamasından sonra ,Fransa ve Almanya da aynı taleple hazırlıklara başlamıştı.

Şimdi ise İngiltere Suriye'ye dönük operasyon için Avam Kamarası'nda oylama yapacak.İngiltere Başbakanı David Cameron, Suriye'ye hava operasyonu düzenlenmesi için Avam Kamarası'nda gerçekleştirilecek oylama öncesinde yaptığı konuşmada, "Önerdiğimiz operasyon gerekli ve ülkemizi güvende tutmak için doğru olan şey" dedi.

Diğer yandan Suriye'ye Rusya'nın açık desteğini ,İran-Hindistan ...
Read more : Birinci Dünya Savaşı'ndan Sonraki İşgal Güçleri Aynı Adlarla Geliyor | Görüntüleme : 2436 | Yanıtlar : 0

ORTADOĞU ‘DA ABD – RUS İLİŞKİLERİ VE TÜRKİYE

Terör İthalatından Savaş İthalatına

Makaleyi okumaya başlamadan Atatürk’ün milli dış politikasında Şah Rejimine sahip İran ve aynı anda farklı bir rejime sahip Sovyet Rusya ile kurduğu ilişkileri;Balkan Antantı ve Sadabat Paktı planlarını incelemenizi öneririm.

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var.Devletler savaş kararlarını kendi milli iradeleri ve milli çıkarları doğrultusunda alırlarsa kazanım sağlarlar.Başka bir devletin,bölgesel hakimiyeti veya ekonomik-askeri çıkarları doğrultusunda alınan savaş kararları o millete fayda sağlamaz.
2011’den beri Türkiye’deki iktidar ,maalesef yukarıda saydığımız çıkarlar doğrultusunda Batı’nın ...
Read more : ORTADOĞU ‘DA ABD – RUS İLİŞKİLERİ VE TÜRKİYE | Görüntüleme : 1064 | Yanıtlar : 0

VE AVRUPA SAVAŞA GİRDİ

VE AVRUPA SAVAŞA GİRİYOR

ABD uçaklarının neden Türk topraklarına geldiğini anlamış olduk böylece.Suriye'ye dönük Türkiye merkezli bir kara harekatının sözde meşru gerekçesi ise Avrupa açısından oluşturuldu.Emperyalizm paylaşım savaşına girişmek için kendi halkını katletmekten kaçınmaz.Fransa,Ortadoğu'daki paylaşım savaşında "ben de varım" demek için bu katliamı gerçekleştirdi.

Yugoslavya'nın bölünmesinde ve Libya işgalinde aktif rol alan Fransa,Suriye üzerinden Ortadoğu'ya müdahale etmek için daha fazla gecikemezdi zaten.Bu ölçüde organize bir saldırıdan Fransız istihbaratının haber almaması mizahi bir durum yaratırken , ...
Read more : VE AVRUPA SAVAŞA GİRDİ | Görüntüleme : 1315 | Yanıtlar : 0

TRUMAN DOKTRİNİ-MARSHALL PLANI VE FULBRİGHT EĞİTİM ENSTİTÜLERİ - 1

YAKIN TARİHTEN GÜNÜMÜZE ABD EMPERYALİZMİNE BAĞIMLILIK SÜRECİMİZ

TRUMAN DOKTRİNİ – MARSHALL YARDIMI VE FULBRİGHT EĞİTİM ENSTİTÜLERİ – 1

A - TRUMAN DOKTRİNİ-MARSHALL PLANI :EKONOMİK-ASKERİ BAĞIMLILIK SÜRECİ

Emperyalizm kendine bağladığı ülkenin ekonomik-doğal kaynaklarında egemen olmakla birlikte ;sömürgeleştirdiği ülkede gerçekleştirdiği egemenliğin sürekliliğini sağlamak için o ülkenin sosyal - toplumsal yapısını,eğitim modelini,kültürel yapısını da kendi çıkarları doğrultusunda biçimlendirir.

Çünkü emperyalizm, tek koldan hakimiyet alanı sağlamakla, bir milleti kendisine tabi kılamaz. Ekonomik-siyasi-askeri ve kültürel-eğitim temelli bir çok alanda ,iletişim ...
Read more : TRUMAN DOKTRİNİ-MARSHALL PLANI VE FULBRİGHT EĞİTİM ENSTİTÜLERİ - 1 | Görüntüleme : 1728 | Yanıtlar : 0

TRUMAN DOKTRİNİ-MARSHALL PLANI VE FULBRİGHT EĞİTİM ENSTİTÜLERİ - 2

E - EMPERYALİZM VE MİLLİ EĞİTİM

Peki sömürge olan bir ülkenin eğitimi neden sömürgecinin bu kadar ilgi odağı oluyor?

Eğitim, toplumu biçimlendirme,toplumsal dinamikleri güçlendirme ya da çökertme de kullanılan bir araç olduğu kadar;istihbarat faaliyetinin bir türü olarak da karşımıza çıkar.Eğitime yönelik istihbarat ile amaçlanan yöntem, bir milletin geleceğe dönük hedeflerinin anlaşılması ve bu hedefleri başka bir ülkenin kendi milli çıkarları doğrultusunda yönlendirmesidir.Çünkü bir devletin hangi alanda eğitime yatırım yaptığının bilinmesi,ilerideki ekonomik-siyasal projelerinin ve yatırımlarının da ...
Read more : TRUMAN DOKTRİNİ-MARSHALL PLANI VE FULBRİGHT EĞİTİM ENSTİTÜLERİ - 2 | Görüntüleme : 1134 | Yanıtlar : 0

TRUMAN DOKTRİNİ-MARSHALL PLANI VE FULBRİGHT EĞİTİM ENSTİTÜLERİ

YAKIN TARİHTEN GÜNÜMÜZE ABD EMPERYALİZMİNE BAĞIMLILIK SÜRECİMİZ

TRUMAN DOKTRİNİ – MARSHALL YARDIMI VE FULBRİGHT EĞİTİM ENSTİTÜLERİ – 1

A - TRUMAN DOKTRİNİ-MARSHALL PLANI :EKONOMİK-ASKERİ BAĞIMLILIK SÜRECİ

Emperyalizm kendine bağladığı ülkenin ekonomik-doğal kaynaklarında egemen olmakla birlikte ;sömürgeleştirdiği ülkede gerçekleştirdiği egemenliğin sürekliliğini sağlamak için o ülkenin sosyal - toplumsal yapısını,eğitim modelini,kültürel yapısını da kendi çıkarları doğrultusunda biçimlendirir.

Çünkü emperyalizm, tek koldan hakimiyet alanı sağlamakla, bir milleti kendisine tabi kılamaz. Ekonomik-siyasi-askeri ve kültürel-eğitim temelli bir çok alanda ,iletişim ...
Read more : TRUMAN DOKTRİNİ-MARSHALL PLANI VE FULBRİGHT EĞİTİM ENSTİTÜLERİ | Görüntüleme : 6996 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148381 ileti • Toplam 45851 başlık • Toplam 24945 üye

x