Zaman: Prş Mar 13, 2025 1:09

News News of Gençlik Diyor ki

Site map of Gençlik Diyor ki » Dizin : Gençlik Diyor ki

Üniversiteli Gençler Burada Yazıyor

Ulu Han Ata Bitiği/Gürhan İsagiller

Türk dilleri uzmanı ve öğretim görevlisi olan Prof.Dr. Necati Demir son eseri Ulu Han Ata Bitiği ile ezber bozuyor. En eski Türk yazıtı olarak bizim bildiğimiz Orhun yazıtları yada abidelerinden (M.S 731) çok daha eski Oğuz nameleri değerlendirip kitap haline getirmiştir.Dünyanın farklı yerlerinde müzelerde saklanan ve yoğun araştırmalar sonuçu Profesör Demir tarafından gün yüzüne çıkartılan kitaplar Köktürk Türkçesi ile yazılmış metinlerdir. Haliyle Oğuz Han ne zaman yaşamıştır ,tarihi ve tarihçesi nedir acaba sorusu kemirmeye başlar ...
Read more : Ulu Han Ata Bitiği/Gürhan İsagiller | Görüntüleme : 1079 | Yanıtlar : 0

ABD ile YPG/PKK İTTİFAKI TAM GAZ! / Mithat AKAR

Pentagon TSK'yı Üstü Örtülü Olarak Tehdit Ediyor

Pentagon, TSK'nın Sincar'daki hava harekatına dair "Hepimizi tehdit eden ortak düşmana karşı, Türkiye bu savaşı ısrarla sürdüremez." şeklinde açıklama yaptı. ,
Resim

TSK'nın terörle mücadelesini "Savaş" söylemi ile "resmi" zemine taşıyan Pentagon, TSK'yı üstü örtülü olarak "ileri gitme, ısrarcı olma" mesajını veriyor. (Kaynak: CNN Türk, 15:00 Haber Bültenii 26.04.2017)

TSK'nın hava harekatından sonra, ABD'li askeri danışmanların bombardıman yapılan bölgeyi ziyareti ise ayrı bir anlam taşıyor. Bir devlet, kendi ...
Read more : ABD ile YPG/PKK İTTİFAKI TAM GAZ! / Mithat AKAR | Görüntüleme : 894 | Yanıtlar : 0

ABD'YE "MÜTTEFİKİMİZ" DİYENLER PKK'YI DA MÜTTEFİK OLARAK GÖRÜR / Mithat AKAR

ABD, Terör Örgütü YPG'nin Vurulmasından Endişe Duyduğunu Belirtti

Türk Silahlı Kuvvetleri, 25 Nisan 2017'de saat 02:00'de Irak kuzeyi / Sincar Dağı ve Suriye kuzeydoğusu / Karaçok Dağı bölgelerine hava harekatı icra etti.
Resim

TSK'nın operasyonundan hemen sonra, karada vurulanların sahibi üst düzeyden birkaç kez açıklama yaptı:

TSK'nın düzenlediği operasyondan bir gün sonra, Suriye'nin kuzeyindeki ABD'li "askeri danışmanlar"(siz terör eğitmeni olarak okuyun), terör örgütünün konuşlandığı sözde karargahı ziyaret etti.

ABD, operasyondan sonra üst düzeyden açıklamalarda bulundu: ...

İktidarın Diplomasi Mantığı ve Milli Dış Politikada Atatürk Seçeneği / Mithat AKAR

Atlantik Merkezli Politika ile Asya Arasında Kalmanın Doğal Sonuçları Nedir?

16 Nisan halk oylaması sürecinden sonra politik iktidar, uluslararası anlamda "merkez" ülkelerle görüşmelere başlıyor.
Resim

Cumhurbaşkanı üzerinden gerçekleşecek olan görüşmeler şöyle:

Erdoğan, 30 Nisan'da "Türkiye-Hindistan İş Forumu"na katılacak. Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk kez Hindistan'a gidecek .

Görüşmelerde terörizmle mücadele, ekonomik ve ticari iş birliğinin arttırılması, FETÖ'nün Hindistan'daki yapılanması, Hindistan'ın Nükleer Tedarikçiler Grubu (NSG) üyeliğine yönelik destek araması gibi konuların gündeme gelmesi öngörülüyor.

Erdoğan Hindistan'dan sonra 3 ...

16 Nisan'ın ardından /Gürhan İsagiller

2 gündür batı medyanın linç kampanyasını izliyorum. Almanya ve İngiltere basını yerden yere vuruyor bizi. Dikkat buyurun..Erdoğanı değil ,Türk halkını.Almanya menşeli Springer ve Bertelsmann yayınları (Bild gazetesi Spiegel ve Spiegel online, RTL ve RTLII televizyon kanalları, Pro7
VOX vs.) bir yandan timsah gözyaşları dökerken diğer taraftan kendin ettin kendin buldun ,çekin bakalım başınıza gelecek olanları şeklinde nameler düzüyor. Batı Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızı zor günler bekliyor.
En başta kendi ardını toplamaktan aciz batı'nın aklına burada hiç ...
Read more : 16 Nisan'ın ardından /Gürhan İsagiller | Görüntüleme : 832 | Yanıtlar : 0

16 NİSAN ve KÜRESEL MERKEZLERİN YÜRÜTTÜĞÜ ALGI OPERASYONU / Mithat AKAR

Referandumdan Sonra Batı Merkezlerinin "Toplumsal Kutuplaşma" Yaratma Çabası

Konuyla ilgili geniş kapsamlı bir makale yayınlayacağım. Fakat öncelikle belirtmem gereken ve daha önemli bulduğum kimi başlıklar var.
Öncelikle, Batı merkezlerinin arzuladığı toplumsal kutuplaşma veya bu kutuplaşma / bloklaşma üzerinden bir çatışma ikliminin oluşturulmasına karşı milli kuvvetler olarak uyanık olmalıyız. "Dışarıdan" görünen sonuç, birbirine yakın oranlarda bir sonucun ortaya çıktığı şeklinde. Yani toplum iki eşit "kampa" ayrılmış, karşılıklı eşit kuvvetler üzerinden "bloklaşma" yaşanıyor gibi algı yaratmaya çalışan ...
Read more : 16 NİSAN ve KÜRESEL MERKEZLERİN YÜRÜTTÜĞÜ ALGI OPERASYONU / Mithat AKAR | Görüntüleme : 11408 | Yanıtlar : 0

%51 /Gürhan İsagiller

Anayasa hukuki bir metindir. Kuvvetler ayrılığı olmayan devletlerde hukuk yoktur. Hukuk yoksa anayasa da yoktur. Mürekkep israfı olma dan öteye gitmez. Kağıt üzerinde HYSK'nın omurgasını sökmeye ,parti üyesi olmaya muktedir olunmuş olunabilir ama akılı bir insan bunların hiç birine yeltenmez. Fillen ve resmen demokrasiyi ortadan kaldırdıktan sonra önümüzdeki 24 Nisan tarihi çok can yakar.
16 Nisan'dan aldığın ''yetkiyi'' kullanınca bak bakalım Trump 1915 olaylarına ''Büyük felaket'' mi diyecek yoksa ''Soykırım'' terimini mi kullanacak. Tarihin en ...
Read more : %51 /Gürhan İsagiller | Görüntüleme : 952 | Yanıtlar : 0

BAŞKANIN TÜM ADAMLARI /Gürhan İsagiller

Daha önce belirtmiştim. Hata bağıra bağıra ilan etmiştim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iktidar körlüğüne yakalanmış sanırım diye.(Gerçi ben tepe hastalığı demiştim ama teşhis aynı) Cumhurbaşkanın gerçekleri başdanışmanları ona söyledi kadar diye. Öyle ya, 14 yıldır tek başına koca ülkeyi yönetirsen, astığım astık kestim kestik olabiliyorsan gerçeklik ile bağlarını danışmanların sağlar. Bu danışmanların sadakatları kime peki? Türkiye Cumhuriyetine, anayasasına Mustafa Kemale olmadığı aşikar. Ama görülüyor ki Cumhurbaşkanlık makamına ve/veya Recep Tayyip Erdoğana’da değil. Peki kim bu ...
Read more : BAŞKANIN TÜM ADAMLARI /Gürhan İsagiller | Görüntüleme : 865 | Yanıtlar : 0

Türklerin ''Yeni dünya düzeni'' ile imtihanı (dikkat alaycı iğnemeler içerir) Gürhan İsagiller

Resim
Geçen cuma günü namaza gitmek üzere beyaz saray'dan ABD başkanı Donald Trump ''Beast'' adını taşıyan başkanlık araçıyla ,Capitol'un ters istikametinde bulunan Washington merkez cami'ye gitmek üzere yola çıktı. Yoğun bir kalabalık ile beraber namazını kılması ardından açıklamalarda bulunun başkan Trump şunları söyledi : Güzel dinimizin Kuran-i- Kerimin emirlerine ve Peygamgerimizin (sav) ın öğretilerine tamamen aykırı davranan şu iblis örgütü DAEŞ'i ve inancımıza aykırı olarak mazlumları, Kadın ve çocuklara gaz ile saldıran Kafir Esad'a olan ...

7 Maddelik Evet gerekçelerine 7 cevap Gürhan İsagiller

Merak ettim ve Evet diyenlerin gerekçeleri nedir acaba diye. Nereden baksam acaba diye A haber web sayfasında karar kıldım .Öyle ya A Haberden daha evetçi yoktur. Maddelerin arkasına cevaplarımı da yazdım ona göre ;-)
1.
İSTİKRAR: Yeni sistemle kalıcı istikrara kurumsal garanti verilecek. Son 15 yılda ülkede istikrar sağlandı ama bu kalıcı değil, bu partiye ve kişiye bağlı bir istikrardı. Yeni sistemle bunu garanti altına alıyoruz, kalıcı ...
Read more : 7 Maddelik Evet gerekçelerine 7 cevap Gürhan İsagiller | Görüntüleme : 1097 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148381 ileti • Toplam 45851 başlık • Toplam 24945 üye

x