Zaman: Çrş Nis 30, 2025 9:43

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

7 çocuğa istismarda bulunan belletmene 119 yıl hapis

Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Erzurum Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda belletmen olarak görev yapan H.A. yurtta bulunan 7 çocuğa istismardan 119 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Resim
ORHAN BAKIRCI/ERZURUM
Erzurum'da, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Erzurum Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda belletmen olarak görev yapan H.A. hakkında 7 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla dava açıldı.

Bugün görülen karar duruşmasında H. A., 7 çocuğa istismardan 119 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. ...
Read more : 7 çocuğa istismarda bulunan belletmene 119 yıl hapis | Görüntüleme : 259 | Yanıtlar : 0

Fakire Ekmek De Zehir Zıkkım Olacak! Ekmeğe En Az Yüzde 53 Zam

Ülkede çalışanların yarısından fazlası asgari ücretle geçinmeye çalışırken ekmeğe yeni zam geliyor. Dr. Eren Günhan Ulusoy, TMO'ya verilen taahhüdün bugün sona erdiğini açıklayarak ekmeklik unun çuvalının 260 liradan 400 liraya çıkacağını açıkladı. Ekmeklik una gelecek olan zam direk ekmek fiyatlarına da zam olarak yansıyacak.

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin un fiyatlarına Kasım 2021'den bu yana uyguladığı regülasyon bugün bitiyor. Çuvalı 260 liraya satılan ekmeklik unun çuvalı yarından itibaren en az yüzde 53.8 zamla 400 liraya satılacak. Bu ...
Read more : Fakire Ekmek De Zehir Zıkkım Olacak! Ekmeğe En Az Yüzde 53 Zam | Görüntüleme : 253 | Yanıtlar : 0

1 Temmuz'dan itibaren dikkat. Elektriğe inanılmaz zam geliyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu aldığı kararla, evlere verilen tarifeler hariç, aylık 80 bin TL ve üzerinde elektrik tüketimi yapan tüketicilerin elektrik fiyatları artık tarife ile değil, elektrik spot piyasa fiyatları üzerinden belirlenecek. Bu da 1 Temmuz’dan itibaren elektrik fiyatlarının yüzde 86’ya kadar zamlanacağı demek.
Resim
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) son aldığı kararla Son Kaynak Tedarik Tarifesi’nin kapsamını genişleterek mesken abone grubu hariç yıllık 1 milyon kilovatsaat elektrik tüketimine düşürdü. Bunun tüketiciler için anlamı ise ...
Read more : 1 Temmuz'dan itibaren dikkat. Elektriğe inanılmaz zam geliyor | Görüntüleme : 250 | Yanıtlar : 0

TÜSİAD- Enflasyonda her geçen gün hedeften uzaklaşıyoruz

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Türkiye'de enflasyon oranlarına ilişkin "Ülkemizde ise enflasyon oranı dünyada var olan genel düzeyin maalesef katbekat üzerinde, yüzde 70 seviyelerini oluşturmaktadır. Enflasyonda her geçen gün hedef dediğimiz noktadan uzaklaşıyoruz" dedi.
Resim
Koç Üniversitesi ve TÜSİAD ortaklığıyla oluşturulan Ekonomik Araştırma Forumu (EAF) tarafından “Enflasyon Artarken Neo-Fisher Yaklaşım Ne Diyor” başlıklı seminer düzenlendi.

İnternet üzerinden yapılan seminerin açılış konuşmasını yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, kısa süre içerisinde global ekonominin önemli ...
Read more : TÜSİAD- Enflasyonda her geçen gün hedeften uzaklaşıyoruz | Görüntüleme : 237 | Yanıtlar : 0

Taraf’ın Hedefi Neydi? Türklükle hesaplaşmaya kalktılar. Sahte deliller, sahte imzalarla ordumuzu tutsak etmeye kalktılar.

Bu yazımda iki hatırlatma yapacağım. Birincisi, geçen yazımda Yasemin’in Çongar’ın eşinden bahsetmiştim. Oray Eğin’in Chris Mason’ın CIA ajanı olduğuna dair iddiaları ve Çongar’ın söyleşisinden bir bölümü buraya almış ve birkaç soru sormuştum. İlk hatırlatmam bu olacak.
Resim
İkincisi, Türkiye’deki sivil-asker ilişkilerine dair, kumpas zamanlarında dile getirilen görüşlerini hatırlatacağım. Böylece “Kişi kendinden bilir işi” misali Taraf vb. zihniyetin TSK’ye nasıl saldırdığını hatırlayıp anlamış olacağız.

Önce Yasemin Çongar’ın eşiyle ilgili sözde cevaplar verdiği söyleşiyi hatırlayalım. Çongar’la söyleşi ...

YAKIN TARİHTEN KENDİNE ÖZGÜ BİR YAPRAK: 27 MAYIS… Dr. Noyan UMRUK

YAKIN TARİHTEN KENDİNE ÖZGÜ BİR YAPRAK: 27 MAYIS…
Dr. Noyan UMRUK

Bugün 27 Mayıs… 68 kuşağının “Anayasa ve Özgürlük Bayramı”… Yakın tarihimizin önemli bir köşe başı…

Sosyal bilimlerde altın bir kural var: Her olguyu kendi “zaman”, “zemin”, “mekan” boyutları içinde el almak, değerlendirmek… Aksi takdirde, şaşkın ördek misali suya tersinden girmek yanlışına düşmek mümkün…

Gelin, o günlere bir bakalım:

Toplumların tarihlerinde, devlet işlerinin iyi gitmediğini düşünen basiret sahibi, ciddi fikir adamları ve düşünürlerin iktidarların uyarmalarına ...
Read more : YAKIN TARİHTEN KENDİNE ÖZGÜ BİR YAPRAK: 27 MAYIS… Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 393 | Yanıtlar : 0

Devlet hastanesinde görevli cerrah hekim göçünün geldiği vehamete dikkat çekti: Hastanemizde doktor kalmadı!

Hekim göçü durdurulamıyor. Hem ekonomik hem de sosyal hayatları nedeniyle yurt dışına çıkan doktorların sayısında artış yaşandı. Tarsus Devlet Hastanesi'nde Genel Cerrah olan Op. Dr. Şahin Fahrettin Gündoğdu, hekim kıtlığına dikkat çekti. Gündoğdu, çalıştığı hastanede doktorun kalmadığını belirtti.
Resim
Sağlık çalışanlarına şiddet, beş dakika muayene, uzun süren nöbetler ve asgariye yakın ücretler nedeniyle Türkiye'den yurt dışına giden doktorların sayısı artıyor.

Geçen yıl 2 bine yakın beyaz önlüklünün Türkiye’den ayrıldığı ve bu yıl sonuna kadar ise ...

Eğitim ve bilim deyip duruyoruz.

Eğitim ve bilim deyip duruyoruz.
Peki;
Ateşe su dökülürse veya işenirse cin çarpacağına inanan bir topluma mı anlatacağız bunu?
Yada erkeklerin küpe takmasının günah olduğuna inanan bir kitleye bunu anlatmaya çalışmalı mıyız?
Yeni doğan çocuğun göbek bağını; dindar olması için cami avlusuna, okuyup adam olması için kitap arasına veya olunmasını istendiği ilgili yere bırakılmasına umut bağlayan insanlara mı anlatacağız bilim ve eğitimi?
Baykuş ötmesini o bölgeye gelecek bir belanın işareti olarak kabul eden insanlara bilim ...
Read more : Eğitim ve bilim deyip duruyoruz. | Görüntüleme : 253 | Yanıtlar : 1

Bu rezilliğin adı ülkemizi işgal ettirme hazırlığıdır.

ATATÜRK HAVAALANI’NI YIKMAK, TRAKYA’YI YUNAN’A TESLİM ETMEKTİR !…

Ümit Yalım
Yunanistan, Türkiye’ye yönelik jet harekâtı için havaalanları inşa ederken Erdoğan ve Saray Hükümeti Trakya’nın ve İstanbul’un savunması için kullanılan Atatürk Havaalanı’nı yıkıyor.1923 Lozan Antlaşması ve 1947 Paris Antlaşması’na göre gayri askeri statüdeki Ege Adalarını silahlandırarak adalara Tümen, Tugay ve Alay çapında askeri birlikler yerleştiren Yunanistan, Limni, Midilli, İstanköy, Rodos ve Çoban adalarına Türkiye’ye yönelik jet harekâtı için havaalanları inşa etti.
Resim
Burnumuzun dibindeki ve gayri ...
Read more : Bu rezilliğin adı ülkemizi işgal ettirme hazırlığıdır. | Görüntüleme : 333 | Yanıtlar : 1

Türkiye’nin Ağır Sorunları Var, Unutma , YABANCILARA TOPRAK SATTIKÇA HANGİ DEĞERLERİMİZİ KAYBEDİYORUZ?

Prof.Dr.Cihan Dura
Yabancılara toprak satışı, basit bir satış işleminden mi ibarettir, yoksa son derecede yaşamsal başka yönleri de mi vardır? Akıl sahibi olan bilir: gerçek ayrıntıdadır. Peki nasıl ulaşırız ayrıntıya? Analiz yaparak, ince gözlemler yaparak... Öyleyse, biz de ufak bir analiz denemesi yapalım.

1) Ekonomik açıdan bakınca, toprak bir üretim faktörüdür, hem de yerine yenisi konamayan bir üretim faktörü... Aynı zamanda, millî servetin temel bir unsurudur. Demek ki biz yabancıya toprak sattıkça, ülkemizin üretim faktörünü, ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148558 ileti • Toplam 45982 başlık • Toplam 24991 üye

x