Zaman: Cum Kas 22, 2024 23:23

News News of Haberler

Site map of Haberler » Dizin : Haberler

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

'Hablemitoğlu beni uyarmıştı kendisi öldürüldü'

Doç. Dr. Emin Gürses faili meçhul cinayete kurban giden Necip Hablemitoğlu tarafından uyarıldığını ancak bu uyarıdan sonra kendisinin öldürüldüğünü belirtti.

Duruşma dün savunmasını tamamlayan Doç. Dr. Emin Gürses'in çapraz sorgusunda, Savcı Nihat Taşkın'ın yönettiği sorulara tepki gösteren Doğu Perinçek ve bazı İşçi Partili sanıkları duruşma salonunu terk etti.

Tuncay Güney çifte kimlikli çıktı

''Ergenekon'' davasının 37'nci duruşması başladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen davanın bugünkü duruşmasına, 38 ...
Read more : 'Hablemitoğlu beni uyarmıştı kendisi öldürüldü' | Görüntüleme : 703 | Yanıtlar : 1

CIA'ya Yeni Başkan

CIA'ya Yeni Başkan

Demokrat Partili yetkililer Barack Obama’nın Merkezi İstihbarat Dairesi CIA’in başına, eski Kongre üyesi ve Clinton yönetiminin Beyaz Saray Saray Genel Sekreteri Leon Panetta’yı atayacağını bildirdi.

Obama 20 Ocak’ta görevi devralacak. Ancak CIA başkanlığına aday gösterilecek olan Panetta’nın, Senato tarafından onaylanması gerekiyor.

California eyaletinden kongre üyeliği yapmış olan Panetta, Irak Çalışma Grubu üyesi olarak da görev yapmıştı. Obama’nın Ulusal İstihbarat Direktörlüğü’ne de emekli Oramiral Dennis Blair’i ataması bekleniyor. Blair, Büyük ...
Read more : CIA'ya Yeni Başkan | Görüntüleme : 663 | Yanıtlar : 1

Gazze'de misket bombası şüphesi!

İsrail'in Gazze'ye yaptığı harekatta insanları dehşete düşüren nokta Gazze üzerinde patlayan bombalar oldu.

Bugün bir alışveriş merkezi bombalandı, Hamas 2 İsrail askerinin rehin alındığını duyururken, İsrail de 2 Hamas liderinin öldürüldüğünü duyurdu.

Uçaklardan atılan bombalar, hava fişek gibi saçılıyor ve düşerken çok geniş bir alana yayılıyor. İşte bu görüntüler "acaba İsrail harekatta kullanılması yasak olan misket bombaları mı kullanıyor?" sorusunu gündeme getirdi.

Resim

Bölgeden bu fotoğrafları geçen Reuters ajansı, bunlara "bomba" ya da "füze" ...
Read more : Gazze'de misket bombası şüphesi! | Görüntüleme : 1168 | Yanıtlar : 0

İsraile'e öfkenin adresi Çağlayan

Saadet Partisi'nin İsrail'in Gazze saldırısını protesto etmek için düzenlediği mintinge on binlerce kişi katıldı.

Saadet Partisi'nin Çağlayan Meydanı'nda düzenlediği mitinge 150'den fazla sivil toplum örgütü destek verdi. Soğuk havaya karşı on binlerce kişi sabah saatlerinden itibaren Çağlayan Meydanı'na akın etti. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı alanı dolduran kadın ve erkekler ayrı bölümlerde toplandı.

Miting konuşmalarla devam ederken, pankart ve sloganlarla öfkelerini dile eylemcilerin, zaman zaman İsrail bayraklarını yaktığı görüldü. Öte yandan Mitingi görüntüleyen ''jimmy ...
Read more : İsraile'e öfkenin adresi Çağlayan | Görüntüleme : 553 | Yanıtlar : 1

Mehmetçik sil baştan yenileniyor

TSK üyeleri, elektronik, iletişim, silah, korunma, sağlık, giysi, bot ve eğitim de dahil olmak üzere yeniden donatılacak.

Milli Savunma Bakanlığınca gündeme alınan bir modernizasyon projesi ile Mehmetçik günün en gelişmiş teknolojileri ile donatılacak. Dünyanın en büyük silahlı kuvvetleri unsurları arasında gösterilen Türk Silahlı Kuvvetleri için gündeme alınan ''Tek er Modernizasyon'' projesinin hayata geçirilmesine yönelik ilk toplantı, geçtiğimiz hafta içinde ilgili savunma kuruluşlarının katılımı ile Ankara'da gerçekleştirildi.

Türk savunma sanayii kuruluşlarının ürünlerinin de yer aldığı ...
Read more : Mehmetçik sil baştan yenileniyor | Görüntüleme : 593 | Yanıtlar : 0

Akbank ve MEB'den sorgulayan gençlik projesi

Akbank, Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim Reformu Girişimi işbirliği ile, “Düşünme Gücü” başlığını taşıyan projeyi, “Soran Sorgulayan Gençlik İçin Öğretmen Eğitimine Destek” sloganıyla başlattı.

Akbank, Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim Reformu Girişimi (ERG) işbirliği içinde, Türkiye’deki eğitim sisteminin yenilikçi rota kazanmasını hedefleyen bir sosyal sorumluluk projesi başlattı.

“Düşünme Gücü” başlığını taşıyan proje, “Soran Sorgulayan Gençlik İçin Öğretmen Eğitimine Destek” sloganıyla, 6 bin 600 öğretmen ile yaklaşık 200 bin öğrenciye ulaşacak. 8 ilde toplam 6 ...
Read more : Akbank ve MEB'den sorgulayan gençlik projesi | Görüntüleme : 844 | Yanıtlar : 0

Gökçek'in dosyalarını aklamış

'Gaf Müdürü' Demir, kontrolörken 70 dosyayı aklamış, daha sonra başkanlık görevine getirilmiş

Ankara’da doğalgazdan zehirlenerek ölen 7 genç için ‘’İftiraya kadar uzanan’’cümleler sarfeden ve istifa etmek zorunda kalan Genel Müdür Veysel Karani Demir’in bu görevinden önce Ankara Büyükşehir belediyesini denetleyen kontrolör olduğu ortaya çıktı. Ankara Valiliğinde ‘’Mahalli İdareler Kontrolörü’’ olan Demir’in Ankara Büyükşehir Belediyesini denetleyen Valilik elemanları arasında olduğu ortaya çıktı. Melih Gökçek’in daha sonra Anonim Şirket olarak örgütlenen Başkent Doğalgaz’ın başına Demir’i getirdiği ...
Read more : Gökçek'in dosyalarını aklamış | Görüntüleme : 536 | Yanıtlar : 0

Var mı bizden daha 'demokratı'? Kürtçe Cezaevinde de Serbest

Adalet Bakanlığı, Kanunlar Genel Müdürlüğü’ne tüzüğün değiştirilmesi talimatını verdi. Kürtçe yasağı kalkacak

TRT’nin Kürtçe yayına başlaması ve Türk alfabesinde bulunmayan “x, q, w” harflerine özgürlük tanınmasının ardından, Adalet Bakanlığı da Kürtçe yasağının kaldırılması için adım attı.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Kanunlar Genel Müdürlüğü’ne, mahkûmların aileleriyle telefonda Kürtçe konuşmalarını engelleyen tüzüğün değiştirilmesi talimatını verdi.

Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi’nin raporları doğrultusunda, İmralı Cezaevi’nde tutulan terörist Abdullah Öcalan’ın yanına farklı mahkûmların da nakli yolunda adım atan ...
Read more : Var mı bizden daha 'demokratı'? Kürtçe Cezaevinde de Serbest | Görüntüleme : 513 | Yanıtlar : 0

Bush ateşkes için Hamas'a baskı çağrısı yaptı

ABD Başkanı George W. Bush, ''Hamas'ın, İsrail'e saldırılarını durdurması ve gerçek bir ateşkesin sağlanması için Hamas'a baskı yapılması'' çağrısında bulundu.

George W. Bush, Gazze'deki krize ilişkin yaptığı ilk açıklamada, mevcut krizin tüm sorumluluğunu Hamas'a yükleyerek, ''kontrol mekanizmalarına uygun olmayan ve Hamas'ın Gazze Şeridi'nden İsrail'e füze atmayı sürdürmesini sağlayabilecek tek taraflı bir ateşkesi'' reddetti.

ABD Başkanı, Beyaz Saray'ın metnini yayımladığı haftalık radyo konuşmasında, ''İran ve Suriye'nin desteklediği, İsrail'in ortadan kalkması çağrısında bulunan Filistinli terör grubu ...
Read more : Bush ateşkes için Hamas'a baskı çağrısı yaptı | Görüntüleme : 497 | Yanıtlar : 0

Dişi Hitler

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin ateşkes önerisini reddeden Livni, “Ne zaman duracağımıza biz karar veririz” diyerek, soykırımda kararlı olduğunu gösterdi.

Livni’ye göre Gazzeliler insan değil!
İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile bir araya geldi. Paris’teki Elysee Sarayı’ndaki görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Livni, Gazze’de insani kriz olmadığını iddia etti. Livni, insani yardımların ulaştırılabilmesi için bir süre ateşkese gidilmesi önerisini reddetti.
ResimZamanı geldiğinde

İsrail’in, Gazze Şeridi’ne yönelik askeri operasyonlarını durdurmaya, zamanı geldiğinde karar ...
Read more : Dişi Hitler | Görüntüleme : 635 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148204 ileti • Toplam 45741 başlık • Toplam 24894 üye

x