Zaman: Pzt Ara 23, 2024 14:24

News News of Habip Hamza ERDEM

Site map of Habip Hamza ERDEM » Dizin : Habip Hamza ERDEM

BÖYYÜK PROJELER

BÖYYÜK PROJELER
Diane Robert’in « Yararsız ama zoraki büyük projelere karşı toplumsal hareketler » (Les Mouvement sociaux opposés aux grands projets inutiles imposés) başlıklı makalesi oldukça öğretici.
Makalenin altbaşlığı ise, “Neoliberalizme karşı dipdalgası savaşta” (Un rhizome en lutte contre le néolibéralisme).
Açık söylemem gerekirse, doğa severler, yeşiller, küresel ısınma gibi konulara yoğunlaşanları, toplumsal olayları görmezden geldikleri için küçümsemekteydim.
COP21 için Kanada’dan gelen arkadaşımın bana anlattıkları dinlemek yerine ben ona tarih anlatmaya çabalıyordum.
Oysa, Diane Robert’in ...
Read more : BÖYYÜK PROJELER | Görüntüleme : 860 | Yanıtlar : 0

ALDATANLAR VE ALDATILANLAR

ALDATANLAR VE ALDATILANLAR
Yeni moda ‘aldatılmak’.
O aldatıldı bu aldatıldı.
Para ile aldatılanlar var, makam ile aldatılanlar.
Allah ile aldatılanlar yok mu?
‘Allah ile aldatanlar’ olur da ‘Allah ile aldatılanlar’ olmaz mı?
Dr Recep ise aldatılanların başında geliyordu, şimdi ‘aldatmada başı çekiyor’.
Muhtar bile olamazdı, oldu.
Niye olamazdı? Çünkü Allah ile aldatıyordu.
‘Minareler süngümüz’ değil miydi?
Yasin El Kadı, Mursi, Katar Emiri, Suudî Arabistan kralları benim arkadaşım değildi herhalde.
Sonra adam başbakan olamaz denildi, oldu. ...
Read more : ALDATANLAR VE ALDATILANLAR | Görüntüleme : 1127 | Yanıtlar : 0

DARBECİ KEMALİST (Bir Pazar Yazısı)

DARBECİ KEMALİST
(Bir Pazar Yazısı)
Belki hiç görmedim.
Gördüysem de doya doya bakmadım.
Henüz orta okuldaydım.
Okulu bitirince ‘Kuleli Askeri Lisesi’ne gidecektim.
Sonra Harbiye.
O günlerde bugünkü gibi GPS, EARTH falan yoktu.
Nereden bulmuştum anımsamıyorum, İstanbul’un planı vardı elimde.
Kuleli, Harbiye belli idi.
Değil mi ki, daha ilkokulda komşumuz Fatma Abla beni hep ‘Paşa’ diye çağırırdı.
Ben paşa olmaya o zaman karar vermiş olmalıyım.
Orta okul sıralarında en dik oturan ve yapılan esprilere ancak gülümsemeyle ...
Read more : DARBECİ KEMALİST (Bir Pazar Yazısı) | Görüntüleme : 783 | Yanıtlar : 0

AKAR, VAKAR ve ONUR

AKAR, VAKAR ve ONUR
Basına yansıdığına göre, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, askerî okullara ilişkin kanun hükmünde kararnameyle (KHK) yapılan düzenlemeyi eleştirerek, "Askeri okullardaki öğrencilerin mağduriyetleri giderilmezse CHP olarak Anayasa Mahkemesine gitmek dahil her türlü hukuki hakkımızı kullanacağız." demiş.
Dursun Çiçek, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Olağanüstü Hal kapsamında çıkarılan KHK ile askeri okullarla ilgili yeni düzenlemeyi eleştirmiş.
Bu okullarda eğitim gören yaklaşık 25 bin öğrenci ile ailelerinin umutlarının karartıldığını, mağdur edildiğini savunan Çiçek, "Askeri liseler ...
Read more : AKAR, VAKAR ve ONUR | Görüntüleme : 932 | Yanıtlar : 1

ESKİ VE YENİ FRANSIZ DOSTLAR

ESKİ VE YENİ FRANSIZ DOSTLAR
Sevgili Maxime Gauin, zaman zaman benim facebook sayfamda kimi önemli paylaşımlar yapıyor.
Özellikle benim ilgimi çekecek konular oluyor çoğunlukla.
Fransız Devrimi ve Maxmilien Robespierre bunların önde gelenlerinden.
Son olarak, Maximilien Robespierre’in, "Askeri Komite adına Dubois-Crancé tarafından önerilen ordu plan organizasyonu üzerine gözlemler" hakkında kendi seçmenlerine yaptığı açıklama” (15-20 Şubat 1793 tarihli mektuplar)’ı yayımlamış.
Türk okurları için çalakalem çevrisini sunuyorum:
"Aynı gün , akşam oturumunda, Dışişleri Bakanı, Millet Meclisi’nde, İstanbul’da ...
Read more : ESKİ VE YENİ FRANSIZ DOSTLAR | Görüntüleme : 726 | Yanıtlar : 0

YENİ BİR RAPALLO MU ?

YENİ BİR RAPALLO MU ?
Önce Rapallo’dan sözedelim.
Fransa’nın Akdeniz kıyıları izlendiğinde, Saint-Tropez, Cannes ve Nice kentinden sonra İtalya’nın San Remo ve ardından Genova kentine gelinir.
Ve az ileride 30 000 nüfuslu şirin Rapallo kasabası vardır.
Birinci Dünya Savaşı sırasında, 26 Nisan 1915 tarihinde, Londra’da yapılan bir ‘gizli anlaşma’ya göre, Savaş sonunda Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun dağıtılmasıyla Adriyatik Denizi kıyılarından İtalya’ya verilecek bölgeler gibi, Osmanlı İmparatorluğunun dağıtılmasıyla Ege ve Türkiye’nin Akdeniz kıyılarından İtalya’ya bırakılacak bölgeler de belirlenmişti. ...
Read more : YENİ BİR RAPALLO MU ? | Görüntüleme : 931 | Yanıtlar : 0

TÜRKİYE’NİN ÖNÜ AÇIK MI ?

TÜRKİYE’NİN ÖNÜ AÇIK MI ?
Evet, Türkiye’nin önü açık.
Ve Dr Recep’in bir Recep Tayyip Erdoğan olma olasılığı bile var.
Ancak şimdilik bir ‘olasılık’.
Ve yine herşey, ama herşey yarın yapılacak Putin-Erdoğan ‘zirve’sinde alınacak kararlara bağlı.
Elimizdeki ‘veri’lere göre, bu ‘zirve’de ele alınacak konular sanıldığından da çok.
Erdoğan’ın Putin’den, canını kurtardığı için, kişisel teşekkürü dışında; Türkiye’yi Atlantist işgalinden kurtardığı için ayrıca teşekkür etmesi beklenmektedir.
Bu tümcenin okunmasının ardından yetmişdokuz milyonun hopladığını görmüyor değilim. Kim ne ...
Read more : TÜRKİYE’NİN ÖNÜ AÇIK MI ? | Görüntüleme : 822 | Yanıtlar : 0

TARİH’TEN ALINACAK DERS

TARİH’TEN ALINACAK DERS
Tarihin tekerür ettiği savına karşı, düşünür “tarih tekerrür eder etmesine de birincisinde trajedi ikincisinde komedi olarak” diye yanıtlamıştı.
Şu ‘Püskürtülen Darbe’ dolayısıyla, ‘Tarih’in tekerrür yanına değil ama alınacak ‘ders’ yanına bakılacak olursa, benim Fransız Basınında Genç-Türk Devrimi başlıklı çalışmamın 66-70 sayfalarına yeniden bakılabilir.
Oradan çıkarılacak bir ‘ders’ bulunabilir mi acaba?
«28 Eylül 1911’de İbrahim Hakkı Paşa, ancak II. Abdülhamit döneminin deneyimli sadrazamı Sait Paşa’nın bu karışık dönemin üstesinden gelebileceğini ileri sürerek görevinden ...
Read more : TARİH’TEN ALINACAK DERS | Görüntüleme : 898 | Yanıtlar : 0

ARKADAŞIM NAZIM EKREN

ARKADAŞIM NAZIM EKREN
Profesör Dr Nazım Ekren.
AKP Kurucularından.
22 ve 23ncü dönem İstanbul Milletvekili.
29 Ağustos 2007- 1 Mayıs 2009 Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı.
Şu anda İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü.
**
Birkaç gün önce ‘Püskürtülen Darbe’ girişiminin ardından, televizyonda ‘Nazım Ekren’in de ‘tutuklandığı’ ve tutuklamaya gidenlerle koruma polisinin ‘çatıştığı’ haberini duydum
Kuşkusuz ‘şoke’ oldum.
Türkiye’deki herkes gibi, ben de kendi tanıdıklarımdan kuşku duymaya başladım.
Çünkü bu ‘Fetö’cüler öyle hep namazında niyazındaki insanlardan olmayabiliyordı.
Her ...
Read more : ARKADAŞIM NAZIM EKREN | Görüntüleme : 923 | Yanıtlar : 0

İMAMDAN AL HABERİ

İMAMDAN AL HABERİ
Türkiye’de bir ‘Darbe girişimi’ olmuş, biz de harıl harıl yabancı basını tarıyoruz.
Onların bir bildiği var mı acaba?
Çünkü Türkiye’de ne olup-biteni anlayan var ne de anlamak isteyen..
En doğru bilgiyi, Erol Olçak ve oğlunun cenaze töreninde, cenaze namazını kıldıran imam vermişti ama.
O gün not etmiştim.
‘Demokrasi şehitleri’mizden Erol Olçak ve oğlu 16 yaşındaki Abdullah Tayyip’in cenaze töreni yapılıyordu.
Abdullah Gül orada, Tayyip Erdoğan orada, şu ‘açılımcı’ Kırıkkale’li profesör, neydi adı, ...
Read more : İMAMDAN AL HABERİ | Görüntüleme : 830 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148225 ileti • Toplam 45757 başlık • Toplam 24903 üye

x