Zaman: Sal Mar 11, 2025 20:14

News News of Habip Hamza ERDEM

Site map of Habip Hamza ERDEM » Dizin : Habip Hamza ERDEM

Kasnak

KASNAK

Osmanlı’da devșirme pașa için söylenmiș sanıyorum.
Devșirme ocağına bir çingene çocuğu alınır. Gel zaman git zaman bizim çingeneoğlu bașvezirliğe değin yükselir.
Günlerden birgün, artık Belgrad Ormanları mı nedir, ormanda ‘șürekası’ ile birlikte at binerken, iri gövdeli bir ağacın önünde durur.
Doğrusu ben bilemem ama o cins ağaçtan iyi kalbur kasnağı yapılırmıș.
Bașvezir onca eğitim onca öğretimden sonra, genlerindeki çingenelikten olacak, ağacı gözleri ile iyi bir süzdükten sonra; ‘bu ağaçtan ne güzel kasnak yapılır’ değil ...
Read more : Kasnak | Görüntüleme : 745 | Yanıtlar : 0

Recep'in Rızkı

RECEP’İN RIZKI
Ben Dr Recep’in sözlerine önem verenlerdenim. O nedenle, o konustu mu dikkatle dinlemeye çalıșırım. Ne söylediyse ‘tersinin doğru olacağı” varsayımıyla, gerçekleri bulmaya çalıșırım.
Zaman zaman o konuștuktan sonra, çevresindekiler onun öyle demek istemediğini söyleseler de, gerçek hep onun dedikleri içinden çıkarılabilir diye düșünürüm.
Ve onun söylediklerinin ‘tam tersi’ ne ise ‘en doğrusu’ o olmuștur.
Öyle devlet, ulus, bayrak, demokrasi gibi ‘derin kavramlar’ı biryana koyup, sözgelimi ekonomi gibi günlük yașam alanını ilgilendiren bir konuda ...
Read more : Recep'in Rızkı | Görüntüleme : 481 | Yanıtlar : 0

Asker Kafası

ASKER KAFASI
Memet askere gider.
Verilen görevleri de ‘askerî disiplin’ içinde yapmaya özen gösterir.
Birgün silah deposu mu ne, önemli bir yerin nöbet sırası gelir.
Komutan, “bak evladım der, kuș uçurtmayacaksın; karșıdan ben bile gelsem parolayı söylemeden yanına yaklaștırmayacaksın”.
Tamam mı, tamam.
Komutan ayrılıp yemek yemeğe mi ne gider ve bir ara Memet’i denetime gelir.
Memet’in arkasında bir iki tur atar, Memet’de çıt yok.
Islık çalar, türkü söyler; Memet’in umurunda değil.
Yanına gidip, ‘Memet ben ...
Read more : Asker Kafası | Görüntüleme : 700 | Yanıtlar : 1

Demokrasi’nin D’si

DEMOKRASİNİN D’Sİ
Bilimin bir dizi tanımı vardır ama benim benimsediğim tanım bilimin kısa, yalın ve gerçeğe en yakın ‘açıklama’ olduğudur.
Bilim açıklamadır.
Burada açıklanacak șeyi araștırmak, bulmak, test etmek gibi evrelerini tartıșacak değilim.
Hani bunlar tamamlanmıș da açıklanacak așamaya gelinmiș olduğunu varsayalım.
Ve demokrasi gibi ‘bilimsel bir kavram’ bulunmuș olsun.
Eh artık tartıșmalar bitmiș, evrensel kabul görmüș bir așamaya ulașılmıș demektir.
Ne ki bilim aynı zamanda gelișme ve değișmenin de açıklamasıdır ve bulduğu ‘bilimsel kavramların’ ...
Read more : Demokrasi’nin D’si | Görüntüleme : 502 | Yanıtlar : 0

Talat Paşa ve Komitesi

Sunuş

Değerli konuklar, sevgili arkadaşlarım,
Talat Paşa Komitesi’nin Fransa Temsilciliğini oluşturmak üzere toplanmış bulunuyoruz.
14 Nisan 2007 tarihinde gerçekleştirdiğimiz konferansta Almanya, Fransa, İngiltere, Belçika ve Hollanda için kurucu üyeler belirlenmiş ve her ülke temsilciliğinin kendi içinde yeni katılımlarla oluşturulması da kararlaştırılmıştı. İşte bugün burada Talat Paşa Komitesi Fransa Temsilciliğini oluşturacağız.
Talat Paşa Komitesi’nin kurulduğu günden buyana gerçekleştirdiği eylemlerin gerek Türkiye ve gerekse Türkiye dışındaki ülkelerde getirdiği ses, yaptığı yankıların büyüklüğüne hepimiz tanığız.
Lozan 2005, Berlin, ...
Read more : Talat Paşa ve Komitesi | Görüntüleme : 1101 | Yanıtlar : 0

Alçak ve Namussuz

ALÇAK VE NAMUSSUZ
Dr Recep ‘Açılım’ için mi ne ‘Amerkan Planı’ diyenlere ‘alçak ve namussuz’ demiș.
Daha doğrusu ‘iddiasını ispat edemeyenler’ için söylemiș.
Eee șimdi Zekeriya’ya da böyle mi denilecek yani?
Hayır hayır, ‘oruç bașına vurmuș’ diye hoșgörülmeli bence.
Ramazanın birinci günü, oruç ağız, cuma namazının ardından ve cami avlusunda, ‘müslüman’ biri, milletin gözünün içine baka baka ve ‘alçak ve namussuz’.
Doğrusu ben bu ișlerden pek anlamam.
Ne kadar günah, ne kadar ‘yanma cezası’ bunları ...
Read more : Alçak ve Namussuz | Görüntüleme : 712 | Yanıtlar : 3

Benim Kardeşim Değil

BENİM KARDEȘİM DEĞİL
Bir kardeșlik sözüdür almıș bașını gidiyor.
Bülent’lerden bașlarsak. Ne Arsoy ne de Arınç benim kardeșim değildir.
Ne Sezen ne de Abdulkadir Aksu benim kardeșimdir.
Ahmet Türk de benim kardeșim değildir, Aynalı Emine de.
Biz beș kardeșiz; amcam erken öldüğü için, yașasaydı da değișmezdi zaten, amcamın çocukları ile birlikte hep sekiz kardeș olduğumuz söylenir ve bașkaca kardeșimiz yoktur.
Ne ki, tanıyanlar bilir, ben tanıdık tanımadık herkese ‘sevgili kardeșim’ diye hitap etmeyi severim.
Tanıdık ...
Read more : Benim Kardeşim Değil | Görüntüleme : 1997 | Yanıtlar : 33

Hükûmetin Kafası

HÜKÛMETİN KAFASI
Beșir Atalay’ın Dahiliye Nazırı olduğunu biliyorsunuzdur.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin İç İșleri Bakanı da olacaktı, ama olamadı.
Çünkü, Anayasa Mahkemesi, Beșir Atalay’ın kendisi ve üyesi olduğu partiyi, Anayasaya aykırı eylemlerin ‘ocağı’ olmaktan ‘mahkûm’ etti.
Kararda ‘odak’ denilse de, odak ıșığın toplanma merkezidir; oysa ‘ocak’ belli bir amaca yönelik eylemlerin kotarıldığı merkezdir.
Aydınlar Ocağı örneğin. Ya da bunlarınki gibi ‘Karanlık’lar ocağı.
İște bu Alaca Karanlıklar Ocağı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ocağını söndürdükten sonra, șimdilerde Orta-Doğu’daki kimi ...
Read more : Hükûmetin Kafası | Görüntüleme : 520 | Yanıtlar : 0

Açılımın Tarihçesi

AÇILIMIN TARİHÇESİ

Seksenli yılların bașı idi. Turgut Özal Bașbakanlık Müsteșarı mı ne?
Londra’da bir toplatıya katılıyor; ‘kafamı bozmayın üç saatte Musul’a girerim’ diyor.
Dıș ișlerinden yetkililer, ‘Aman efendim, diyorlar, böyle konușulur mu?’ Diplomasi-miplomasi var falan.
Derken, bir gün kitapçıda, ‘Kerkük’ü bize vereceklermiș’ diye duyuyorum.
Ve TRT (O günlerde devlet televizyonu idi, șimdilerde borazan)‘de bir emekli büyükelçi anlatıyor; ‘kamuoyu dediğiniz de ne ki, ben üç günde bu milleti Kerkük’ü almaya ikna ederim’.
Ortalıkta daha PKK-MKK yok. ...
Read more : Açılımın Tarihçesi | Görüntüleme : 691 | Yanıtlar : 0

Rejimin Adı

REJİMİN ADI
Yeni rejimin adını merak ediyorum.
Hani ‘İkinci Cumhuriyet’ olsa, 1960’ta da denenmiști mi ne tutmamıștı.
Dahası sahte cumhuriyetçilerin ‘İkinci Cumhuriyet’ deyimleri var, onunla karıștırılabilir.
Üçüncü desek, bu kez dördüncü ve beșinciler kuyruğa girer.
Doğrusu bu yeni ad için kafa yormuyor değilim.
Siz Alaca Karanlık’çıların yaptıklarına bir ad aradığımı mı sandınız.
Hayır hayır, bunlar gidici. Uygulamaları da ‘Ilımlı İslam fașizmi’dir, tarihe böyle geçecek.
Bundan zerre kadar kușkum yok.
Bakınız ‘eski Bașbakan’, ‘eski bilmem ne’ ...
Read more : Rejimin Adı | Görüntüleme : 627 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148370 ileti • Toplam 45849 başlık • Toplam 24942 üye

x