Zaman: Pzt Ara 23, 2024 13:47

News News of İrfan TUNA

Site map of İrfan TUNA » Dizin : İrfan TUNA

Darısı Tüm Mazlum Ulusların Başına...

12 Aralık 2010

DARISI TÜM MAZLUM ULUSLARIN BAŞINA...

İrfan Tuna

Victor Jara, Şili’de gitarıyla ve mükemmel sesiyle halkı ayağa kaldıran sosyalist bir sanatçıydı. Aynı zamanda Inti-Illimani müzik topluluğunun sanat danışmanıydı ve bir üniversitede öğretim üyesiydi.

Şili’de Unidat Popular’ın (Halk Birliği) bilimsel sosyalist lideri Salvador Allende’nin, 4 Eylül 1970’te halkın oylarıyla Başkan seçilmesine o da sanatıyla ve verdiği konserlerle katkıda bulunmuştu... 11 Eylül 1973’te Salvador Allende’nin, ABD destekli General Augusto Pinochet komutasındaki askeri faşist bir cunta ...
Read more : Darısı Tüm Mazlum Ulusların Başına... | Görüntüleme : 935 | Yanıtlar : 0

Oyun İçinde Oyun...

4 Aralık 2010

OYUN İÇİNDE OYUN...

İrfan Tuna

Fıkrayı 27 Kasım 2010 tarihli Milliyet’teki köşesinde sevgili Hasan Pulur ağabey aktarmıştı.

Şeytan, bir yaz günü sıcaktan bunalmış, ’’Bugün biraz dinleneyim’’ demiş, bir ağacın altına uzanmış...

Bakmış ki, uzakta bir kadın, inek sağıyor, ineğin yavrusu buzağı da ileride kazığa bağlanmış duruyor.

Şeytan bu, hiç rahat durur mu?

Sessizce yanaşmış, buzağının ipini gevşetip dönmüş, olacakları seyretmeye başlamış.

Biraz sonra ipten kurtulan buzağı koşup annesinin memesine saldırınca süt dolu ...
Read more : Oyun İçinde Oyun... | Görüntüleme : 1016 | Yanıtlar : 0

Sizden Bunları Yapmanızı Milli İrade mi İstiyor?

1 Aralık 2010

SİZDEN BUNLARI YAPMANIZI ’’MİLLİ İRADE’’ Mİ İSTİYOR?

İrfan Tuna

Ey ’’Biz katile katil deriz’’ diyen Recep Tayyip Bey,

Irak’ı kan gölüne çeviren katil Amerikan askerlerine ’’kahraman’’ demenizi ve bu katiller sürüsünün ’’ evlerine sağ salim dönmeleri için dua etmenizi’’ sizden ’’milli irade’’ mi istedi?

Türk halkının yüzde 94’ünün karşı olduğunu bildiğiniz halde, Irak halkının tepesine nükleer bomba yağdıran Haçlı uçaklarına hava sahamızı kullandırmanızı sizden ’’milli irade’’ mi istedi?

Amerika’nın Büyük ...
Read more : Sizden Bunları Yapmanızı Milli İrade mi İstiyor? | Görüntüleme : 1007 | Yanıtlar : 0

Satıyorum... Satıyorum... Saatttııımmm...

27 Kasım 2010

SATIYORUM… SATIYORUM… SAATTTIIIMMM…

İrfan Tuna

Dün gece gördüğüm bir rüyayı sizlerle paylaşmak istiyorum dostlar.

Yazdıklarımda gerçeklerle bir benzerlik bulursanız, bilin ki bu sadece bir rastlantıdır.

Dedim ya, sadece bir rüya bu.

Rüyamda, çok sevdiğim bir arkadaşımla ömrümüzde hiç görmediğimiz Dubai’ye gidiyoruz. Dubai caddelerinde dolaşırken bir yandan da arkadaşımla güncel konuları tartışıyoruz.

Arkadaşım, ’’19-20 Kasım’da Lizbon’daki NATO toplantısında Türkiye’yi temsil edenler büyük bir zafer kazandılar’’ diyor.

Şaşkınlıkla yüzüne bakıyorum. ’’Ne zaferi?’’ diye ...
Read more : Satıyorum... Satıyorum... Saatttııımmm... | Görüntüleme : 939 | Yanıtlar : 0

Allah Sonumuzu Hayır Etsin...

26 Kasım 2010

ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN...

İrfan Tuna

’’Kadınlara, çocuklara, engellilere pozitif ayrımcılık… İşçilere birden çok sendikaya üye olma hakkı…12 Eylül’le hesaplaşma…’’

Bu ve buna benzer sözleri 12 Eylül’deki referandum öncesinde AKP sözcülerinin ağzından sıklıkla duyduk…

Elbette yargıyı tümden ele geçirmek için hazırlanan maddeleri referandumda halka yutturmak için düzenlenmiş ‘tatlandırıcılardı’ bunlar…

Nitekim referandumdan hemen sonra, yargıyı ele geçirme amacına yönelik adımlar hızla atılırken, referandumda tatlandırıcı olarak kullanılan diğer maddeler sadece söylemde kaldı.

Örneğin, referandum ...
Read more : Allah Sonumuzu Hayır Etsin... | Görüntüleme : 1050 | Yanıtlar : 0

60 Yıldır Ülkemizi ABD'ye Kurban Edenlere...

1950’DEN GÜNÜMÜZE
ALTMIŞINCI YIL MARŞI

Çıktık açık alınla altmış yılda her satıştan,
Altmış yılda onbeş milyon işsiz yarattık her yaştan;
Başta Yeni Dünya'nın çok sevdiği Eşbaşkan;
Demir parmaklıkla ördük tüm yurdu dört baştan.

Amerikancıyız, ABD’ye göğsümüz tunç siperi,
Amerikancıya durmak yaraşmaz, ABD önde, haydi Amerikancı ileri!

Bir hızla iyiliği, ileriyi boğarız;
Aydınlığın üstüne balçık gibi çökeriz.
Amerikancıyız, bütün başlardan üstün olan başlarız;
Ulusalcıyı boğar, vatanseveri haşlarız.

Amerikancıyız, ABD’ye göğsümüz tunç siperi,
Amerikancıya durmak yaraşmaz, ...
Read more : 60 Yıldır Ülkemizi ABD'ye Kurban Edenlere... | Görüntüleme : 1058 | Yanıtlar : 0

Oğlum Ahmet, Bu Yolda Devam Et...

9 Kasım 2010

OĞLUM AHMET, BU YOLDA DEVAM ET...

İrfan Tuna

Ülkemizde her konuda ağız birliği eden malum bir koro var. Kalabalık bir koro ama çıkardıkları ses tek...

Örnek mi?

Alın size birkaç örnek:

Seçimle işbaşına gelen Ecevit Hükümeti, ABD’nin, AB’nin her isteğini yerine getirirken bu koro tarafından göklere çıkarıldı... Ecevit, ABD’nin Irak saldırısına ve Kıbrıs’ı Türkiye’den koparma planlarına destek vermeyince, yine bu koro tarafından yerden yere vuruldu... 2003 yılında 1 Mart Tezkeresi’nin Meclis’ten geçmesi ...
Read more : Oğlum Ahmet, Bu Yolda Devam Et... | Görüntüleme : 2149 | Yanıtlar : 8

CHP'nin 'Akıl Hocalarına' Soru-Yorum

7 Kasım 2010

CHP’ NİN AKIL HOCALARINA SORU-YORUM

İrfan Tuna

Mustafa Kemal Atatürk’ün Bağımsız Türkiye’sini ’’Küçük Amerika’’ yapma sevdasıyla yurtsever aydınların ensesinde boza pişiren, ülkemizi NATO’ya sokan, Mehmetçiğimizi ABD çıkarları için Kore’ye savaşa gönderen Adnan Menderes ve arkadaşları Kemalist miydi?

ABD emperyalizmine ve topraklarımızdaki Amerikan üslerine karşı çıkan yurtseverleri 12 Mart’ın işkencelerinden geçirenler, Bağımsız Türkiye diyen üç fidanımızı darağacına gönderenler Kemalistler miydi?

70’li yılların büyük bir bölümüne damgasını vuran Süleyman Demirel Başbakanlığında kurulan MC Hükümetleri ...
Read more : CHP'nin 'Akıl Hocalarına' Soru-Yorum | Görüntüleme : 978 | Yanıtlar : 4

Ne Mutlu Türk'üm Diyene!

5 Kasım 2010

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!

İrfan Tuna

Amerika Birleşik Devletleri bir ulusal devlettir. İngiltere’den Fransa’ya, Almanya’dan İtalya’ya, Rusya’ya hepsi de birer ulusal devlettir

Tüm ulusal devletler gibi, adı geçen devletler de devrimlerle kurulmuştur ve bu devrimlerle yurttaşlarına ulusal bir kimlik kazandırmışlardır.

Bir ulusal kimlik olan Amerikan kimliği de, Alman kimliği de Fransız kimliği de, İngiliz kimliği de, Rus kimliği de, tüm ulusal kimlikler gibi etnik bir anlam taşımamaktadır. Tüm ulusal kimlikler gibi ...
Read more : Ne Mutlu Türk'üm Diyene! | Görüntüleme : 1853 | Yanıtlar : 3

Çok İyi Gitmekteyiz...

30 Ekim 2010

ÇOK İYİ GİTMEKTEYİZ

İrfan Tuna

Evini, işyerini, tüm varlıklarını satıp savmış, borç batağına saplanmış, borçlarını ödemek için sürekli daha yüksek faizle daha çok borçlanan birini gözlerinizin önüne getirin...

Kirasını ödeyemiyor, çocuklarını okula gönderemiyor, evine aş götüremiyor, mutfağı tam takır...

Ama borçlanarak aldığı son model arabasıyla etrafa caka satıyor...

Böyle birinin,’’çok iyi durumda olduğunu’’ söyleyebilir misiniz? ’’Doğru yolda olduğunu, çok iyi gittiğini, bu gidişle mahallenin en iyi durumdaki insanı’’ olacağını iddia edebilir misiniz? ...
Read more : Çok İyi Gitmekteyiz... | Görüntüleme : 1008 | Yanıtlar : 3

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148225 ileti • Toplam 45757 başlık • Toplam 24903 üye

x