Zaman: Cum Mar 14, 2025 1:57

News News of Kuvayi Milliyeci

Site map of Kuvayi Milliyeci » Dizin : Kuvayi Milliyeci

Makale Silinmiştir

...
Read more : Makale Silinmiştir | Görüntüleme : 561 | Yanıtlar : 0

Bana Zalimi Anlatmayın...

Bana zalimi anlatmayın.

Aç köpekler gibi saldırdılar yurduma, kadınıma, kızıma. Taşla kovaladık, sopayla, çıplak ayakla kovaladık binbir zorlukla. Yurduma giren mi zalim, şimdi koynunda yatan mı?

Bana zalimi anlatmayın.

Irak’ta 2 milyon insanı öldürdüler, bir o kadarını dul, bir o kadarını öksüz bıraktılar. Irak’a giren mi zalim, canını vermeden vatanını teslim eden mi?

Bana zalimi anlatmayın.

Ebu Garib’de kadınların, kızların, erkeklerin ırzına geçtiler. Irza geçenler mi zalim, gıkını bile çıkarmadan seyredenler mi?

Bana zalimi anlatmayın. ...
Read more : Bana Zalimi Anlatmayın... | Görüntüleme : 662 | Yanıtlar : 1

Makale Silinmiştir

Makale Silinmiştir...
Read more : Makale Silinmiştir | Görüntüleme : 605 | Yanıtlar : 0

Müslimlik ve Savaş

Atatürk’ün altı ilkesi Müslimliğe/Müslümanlığa ait ilkelerdir. Bu altı ilke Müslimlik esasında kurulan bir ülkenin yapılanmasını anlatır. Bu konuda bilgi almak isteyenler http://www.koklerimiz.com adresine bakabilirler. Bu makalede Müslimlik’te “Savaş”ı ele alacağız.

Müslimlikte savaş, yurt savunması ve toplumsal düzenin korunması içindir ve şarttır. Toplumsal düzene yönelik tehditler savaş ile bertaraf edilir.

Müslimler için öncelikli görev caydırıcı güce sahip olmaktır:

Ve siz de gücünüzün yettiği kadar onlara karşı her çeşitten kuvvet biriktirin ve savaş atları hazırlayın ki, onlarla, ...
Read more : Müslimlik ve Savaş | Görüntüleme : 1351 | Yanıtlar : 0

Ekonomi Dedikleri

En eski çağlardan bu yana insanlar alış-veriş/ticaret yapmışlardır. İnsan ihtiyaçlarının çeşitli olması ve bir insanın ya da ailenin tüm ihtiyaçlarını üretemiyor olması insanları ürettikleri malları, üretemedikleri ile takas yoluna götürmüştür. Yumurtaya ihtiyacı olan elindeki süt ile takas etmiş, bulgura pirince ihtiyacı olan, elindeki portakalı, elmayı vererek ihtiyacını karşılamıştır. Ancak insan ihityaçlarının çeşitliliği sebebiyle bu alış-veriş oldukça zorluklar çıkarmıştır. İnsanların ürettikleri malları yanlarnda taşımaları ve onları takas etmeleri oldukça zor bir iştir. Takas ekonomisinden sonra, altın ...
Read more : Ekonomi Dedikleri | Görüntüleme : 603 | Yanıtlar : 0

Makale Silinmiştir...

...
Read more : Makale Silinmiştir... | Görüntüleme : 665 | Yanıtlar : 0

Makale Silinmiştir

Makale silinmiştir.
Read more : Makale Silinmiştir | Görüntüleme : 530 | Yanıtlar : 0

Makale Silinmiştir

...
Read more : Makale Silinmiştir | Görüntüleme : 821 | Yanıtlar : 0

İman Bilgi

Kur’an’da iman edilmesi gereken 5 husus vardır. Allah’a iman, kitaplara iman, peygamberlere iman, meleklere iman, ahiret gününe iman.

İman nedir?

İman, en kısa tanımı ile ikna olma emin olma durumudur. Bu ikna olma emin olma durumunu bir örnekle daha somut hale getirelim. Elimize bir çakmak aldığımızı varsayalım. Beş duyumuzla algıladığımız çakmağın rengi, yapıldığı madde, şekli bilgidir. Çakmağı yaktığımızda ateş çıkar ve “çakmağın içinde gaz var” deriz. Gazı görmeyiz beş duyumuzla algılamayız ama ateşe yani delile ...
Read more : İman Bilgi | Görüntüleme : 1010 | Yanıtlar : 0

İslam-Müslüman

İman + Düzelticilik yapmak = İslam’dır. Bu, İslam’ın Kur’an’daki pratik anlamıdır. İslam’ın bu tanımında yer alan iman, bireylere yönelik bir anlatımdır. Şimdi Hucurat 17 ve Enam 125’e bakalım:

Onlar İslam’a girdikleri için sana minnet veriyorlar. De ki: “İslam’a girmeniz üzerine bana minnet vermeyin. Bilakis, eğer doğru kimseler iseniz, sizi imana erdirdiği için Allah size minnet verir.

Ve sonra, Allah, kimi doğru yola iletmek isterse, İslâm için onun göğsünü açar. Kimi de saptırmak isterse göğsünü öyle ...
Read more : İslam-Müslüman | Görüntüleme : 802 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148384 ileti • Toplam 45854 başlık • Toplam 24945 üye

x