Zaman: Prş Mar 13, 2025 22:38

News News of Kuvayi Milliyeci

Site map of Kuvayi Milliyeci » Dizin : Kuvayi Milliyeci

Atatürk-çü

Ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır... Zaman süratle ilerliyor, milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve bilimin gelişimini inkâr etmek olur... Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve bilimin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar. M.K.Atatürk
...
Read more : Atatürk-çü | Görüntüleme : 2099 | Yanıtlar : 0

Aklı ve Bilimi Yaratan...

Aklı ve bilimi Yaratan Allah, akla ve bilime aykırı bir din getirir mi?

Bu soruya “Evet” ya da “Hayır” diye cevap verilebilir.

Bir sorunun çözümü bizzat o soruyu çözmek ile mümkündür. Bir soru çözülürken bu soru etrafında dallanacak sorular başka başka konulardır. Bu soruya “Hayır” dedikten sonra “Ama” ya da “Ancak” diye başlayan cümleler kurmak “Hayır” cevabının önüne set çeker, böylece “Allah’ın akla ve bilime aykırı din getirmeyeceği” hususu koşullu kabul edilmiş olur.

Allah’ı arındırmak/tesbih ...
Read more : Aklı ve Bilimi Yaratan... | Görüntüleme : 1882 | Yanıtlar : 0

Geleneksel Dine Atatürkçü Destek

Başlık yanlış anlaşılmasın geleneksel dine Atatürk’ün değil, Atatürkçülerin desteğinden bahsediyoruz.

Emevi Abbasi saltanatıyla başlayıp Atatürk’ün belini kırdığı ve onun ölümünden sonra hortlayan gelenek dinine, Atatürkçüler, bu dini kabul ederek destek verdiler. Bugün geleneksel dinciler o kadar rahat ki istedikleri gibi at koşturabiliyorlar. Karşılarında çıkıp da bu böyle değil diyecek halkı aydınlatacak bir Allah’ın kulu yok.

“Biz herkesin inancına saygı duyuyoruz” işitebileğimiz en meşhur cümledir. Bu cümle bugün için şu anlama geliyor:

“İstediğiniz gibi uydurabilir, din ...
Read more : Geleneksel Dine Atatürkçü Destek | Görüntüleme : 2185 | Yanıtlar : 10

Makale Silinmiştir

Makale silinmiştir...
Read more : Makale Silinmiştir | Görüntüleme : 1765 | Yanıtlar : 0

Makale Silinmiştir...

...
Read more : Makale Silinmiştir... | Görüntüleme : 1794 | Yanıtlar : 0

Makale Silinmiştir

Makale Silinmiştir...
Read more : Makale Silinmiştir | Görüntüleme : 1878 | Yanıtlar : 0

Makale Silinmiştir

Makale Silinmiştir...
Read more : Makale Silinmiştir | Görüntüleme : 1916 | Yanıtlar : 0

...

...
Read more : ... | Görüntüleme : 1747 | Yanıtlar : 0

Makale Silinmiştir

Bu yazı silinmiştir...
Read more : Makale Silinmiştir | Görüntüleme : 599 | Yanıtlar : 0

Sizi Rahatsız Edeceğim

Bir adım geri lütfen.

Sadece bir adım, daha fazla değil.

Nerede bulunduğunuzu ve ne yaptığınızı görmek için.

Türkiye’nin yarısını kucakladığınızı diğer yarısına sırt döndüğünüzü görmek için…

Sesinizi ancak sizinle aynı argümanlara sahip olanlara duyurabilirsiniz.

Onların da sizi dinlemesini, onların da kulak vermesini isityorsanız; tüm Türkiye’yi kucaklamak istiyorsanız, onların argümanlarıyla konuşmalısınız.

Bu neden bu kadar zor?

Din işi devlet işi ayrı olduğundan mı?

Karşınızda din ile konuşan milyonlar varken ve siz de onlarla aynı zeminde aynı ...
Read more : Sizi Rahatsız Edeceğim | Görüntüleme : 1962 | Yanıtlar : 2

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148383 ileti • Toplam 45853 başlık • Toplam 24945 üye

x