Zaman: Cum Mar 14, 2025 8:35

News News of Müyesser YILDIZ

Site map of Müyesser YILDIZ » Dizin : Müyesser YILDIZ

92 Yıl Önce De "Bir Savcı" Arandı!.. / Müyesser YILDIZ

92 Yıl Önce De "Bir Savcı" Arandı!..

Her şey Haziran 2007’de Ümraniye’de bulunan birkaç bomba ve dönemin Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün: "Durun bakalım, neler çıkacak... İzleyin." demesi ile başladı, "Cesur bir savcı aranıyor." beyanıyla devam etti.

Oysa daha 2004!te Hasan Cemal’lere falan "darbe plânları"ndan söz edildiğini çok sonradan öğrendik. İşte Silivri-Hasdal böyle böyle yaratıldı.

"Savcı" demişken, Şike Yasası ile ilgili bir parantez açayım. Cumhurbaşkanı Gül’ün vetosu, savcılığın "Futbol Ergenekon’u" iddianamesini mahkemeye gönderdiği güne denk geldi... ...
Read more : 92 Yıl Önce De "Bir Savcı" Arandı!.. / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 1093 | Yanıtlar : 0

Başbakan Erdoğan'dan Ben De Özür Bekliyorum!.. / Müyesser YILDIZ

Başbakan Erdoğan'dan Ben De Özür Bekliyorum!..

Konsomatris...

Aşüfte...

Ortalık ayağa kalktı. Özür üstüne özür geldi.

Yıllardır gazetecilik yapan insanlara bir kalemde, koro halinde "terörist" diyebilmek...

"Konsomatris"ten, "aşüfte"den daha mı az onur kırıcı ve kolay?

Silivri'de özür telefonu bekleyen çok...

Eşsiz de kabulümüzdür!

Mümtaz'er Türköne'nin Atatürk Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'na atanması şaşkınlıkla karşılandı.

Şaşırmayın!..

Atatürk'ü de elimizden alıp sonra çiğ çiğ yemek istiyor olamazlar mı?

Duruşma salonunda gözüm TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyelerini aradı. Galiba ...
Read more : Başbakan Erdoğan'dan Ben De Özür Bekliyorum!.. / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 674 | Yanıtlar : 0

Kurban Bağışı "Terörist Faaliyet" Olur Mu? / Müyesser YILDIZ

Kurban Bağışı "Terörist Faaliyet" Olur Mu?

Kurbanımı her yıl Mehmetçik Vakfı'na kestiriyordum. Bu yıl Van depremi sebebiyle Erciş’in yoksul bir köyünde kesilmesini istedim.

Vatan’dan Can Ataklı’nın bir yazısından haberdar oldum, Mehmetçik Vakfı’nda kontenjan-kota vs. olmuş. Yani belli sayıda bağışı kabul edebilmişler.

Tam o günlerde AB’nin Türkiye 2011 İlerleme Raporu’nu okuyordum. Her yıl satın satır takip ettiğimden: "Farklı ne var; araya ne sıkıştırmışlar?" diye düşünür, iyice bakarım. Buldum; hem de çok önemli bir şey. Raporun 14. ...
Read more : Kurban Bağışı "Terörist Faaliyet" Olur Mu? / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 751 | Yanıtlar : 0

Yüzde 50 'F Tipi' Ne Mi? / Müyesser YILDIZ

Yüzde 50 'F Tipi' Ne Mi?

Başbakan Erdoğan: "Geri kalan yüzde 50 bize niye oy vermiyor, araştırıyoruz." dediğinde aklıma pek çok çözüm (AKP dışındaki partilerin kapatılması, diğer partilere verilen oyların geçersiz sayılması vs.) gelmişti. Ancak bunu hiç düşünmemiştim doğrusu.

Ne zaman ki çoluk-çombak toplanmaya, muhalefet belediyelerine 'çete operasyonları' yapılmaya başlandı ve CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce hakkında: "Hükümeti yıpratıcı davranışlarda bulunduğu" için fezleke düzenlendi; "Evreka!" dedim. Tüm muhalifler 'F Tipi tehciri'ne mi tabi tutulacak ...
Read more : Yüzde 50 'F Tipi' Ne Mi? / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 758 | Yanıtlar : 0

100 Yılın Kuşatmasını Yarmak!.. / Müyesser YILDIZ

100 Yılın Kuşatmasını Yarmak!..

Fransa bilmem ne yasasını kabul ediyormuş. Bir panik, bir seferberlik!.. Geçse ne olur, geçmese ne olur; zaten kaç yıldır fiilen uygulanmıyor muydu?

Beyler; siz o 'savaş'ı kaybedeli çok oldu... Ne zaman mı kaybettiniz?

* 2007’de dönemin Ermenistan Dışişleri Bakanı Oskanyan: "Sınırların açılması ve diplomatik ilişki kurulması konusunda Gül, bizimle aynı düşünüyor." iddiasında bulunduğunda,

* Cumhurbaşkanı Gül Erivan’a gidip "Ermeni jargonunun değiştiğini" açıkladığında,

* Ermeni protokolleri imzalandığında,

* Obama Çankaya Köşkü’nde: "Soykırım ...
Read more : 100 Yılın Kuşatmasını Yarmak!.. / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 926 | Yanıtlar : 1

İmam Gazali İle Çobanın Oyunu Bir Tutan Hokkabazlar!.. / Müyesser YILDIZ

İmam Gazali İle Çobanın Oyunu Bir Tutan Hokkabazlar!..

Biz "bidon kafalılar" için kayda geçirmem gereken notlar var:

Başbakan Erdoğan Ekim ayı başında Güney Afrika ziyaretinden dönerken füze kalkanı konusunda şunları söyledi:

"Kurulacak olan füze kalkanı projesi değil. Bizdeki radar sistemi. NATO konsepti içinde alıyoruz. Genelkurmay'ımız ve ilgili birimler, muhataplarıyla yaptıkları görüşmelerde Malatya Kürecik’e karar kıldılar. Bu sözleşmede bir tane ülkenin adı geçmiyor. Bu metni A’dan Z’ye okudum, sonra: 'İmzalayabilirsiniz.' dedim... Tek taraflı olarak sözleşmeyi iptal ...
Read more : İmam Gazali İle Çobanın Oyunu Bir Tutan Hokkabazlar!.. / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 980 | Yanıtlar : 0

KCK İçeri, Apo Dışarı!.. / Müyesser YILDIZ

KCK İçeri, Apo Dışarı!..

İmralı avukatlarının gözaltına alınıp tutuklanması üzerine BDP’li Hasip Kaplan çok doğru bir şey söyledi. Kim bilir; belki de bir sırrı ağzından kaçırdı.

Kaplan’ın söylediği, "Bu durumda Öcalan’ın da yargılanması gerektiği" idi.

Öyle ya; KCK’nın başı o ise, avukatlarla ölüm emirlerini gönderdi ise en önce onun sorgulanıp yargılanması ve hakkında bir kez daha ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmesi gerekmez mi?

Lâkin bu hayırdan büyük bir şer çıkar mı çıkar!

Nasıl mı?

T.C. Devleti ...
Read more : KCK İçeri, Apo Dışarı!.. / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 1313 | Yanıtlar : 0

Cübbe - Molla.. Ve Goool!.. / Müyesser YILDIZ

Cübbe - Molla.. Ve Goool!..

Başbakan Erdoğan ameliyatından sonra ilk kez evinden çıktığında Dolmabahçe Sarayı'na, pardon ofisine, gitti. Anlaşılan Doha’daki Medeniyetler İttifakı toplantısına gönderilecek görüntülü mesajın çekimi yapıldı. Fonda Türk bayrağı, bir de ne olduğu anlaşılamayan siluet-çizim gibi bir şeyler vardı. Uzun süredir ne Gül'ün ne de Erdoğan’ın halka sesleniş görüntülerinde Atatürk portresinin yer aldığını farkettim. Oysa ilk zamanlarda Atatürk de, Anıtkabir de vardı. Arap aleminin hedeflendiği bir mesajda Atatürk’ün olmaması gayet normaldi. Arapların Milli ...
Read more : Cübbe - Molla.. Ve Goool!.. / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 820 | Yanıtlar : 1

Dersimli Eşkiya Seydo, Kemalo'dan Dost-Devlet Kokusu Aldı / Müyesser YILDIZ

Dersimli Eşkiya Seydo, Kemalo'dan Dost-Devlet Kokusu Aldı

ABD-AB ajandasının ilk üç sırasında "Ermenilerden özür" ve soykırım iftirasının tanınması varsa,

Avrupa Parlamentosu son 3 yılda "Ermeni soykırım" iftirasının yanına "Dersim soykırım" iftirasını da eklemişse,

Kürtçülerin öncü isimlerinden Yaşar Kaya, Cumhurbaşkanı Gül’ün "Norşin" açılımını yaptığı günlerde gönderdiği mektupta, Dersim isyanlarının elebaşısı Seyid Rıza’nın mezarının bulunmasını istemişse,

PKK-BDP Tunceli’ye Seyid Rıza anıtı dikmiş ve 'devlet' sesini çıkarmamışsa, Başbakan Erdoğan da Seyid Rıza’ya sahip çıkarken PKK-BDP ile aynı çizgiye ...
Read more : Dersimli Eşkiya Seydo, Kemalo'dan Dost-Devlet Kokusu Aldı / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 2624 | Yanıtlar : 1

Dindarların 'Milliyetçilik'ten Kurtulması / Müyesser YILDIZ

Dindarların 'Milliyetçilik'ten Kurtulması

Birkaç yıl önce Etyen Mahcupyan dile getirmişti dindarların artık Türk kimliğine ihtiyacı olmadığını, Müslüman kimliğine kavuşmaları gerektiğini.

Geçenlerde Gülen cemaatinin önemli isimlerinden Cemal Uşşak: "Kürtlerin ıstırabını hissetmedik." deyince dindarların kimliği yeniden gündeme geldi. Fethullah Gülen de Kürtçe eğitimi sahiplenince tartışma iyice alevlendi.

Zaman’ın bir diğer liberal yazarı İhsan Dağı, Cemal Uşşak’ın sözlerinden hareketle, dindarların biraz ulus-devletçi, epeyce Türk milliyetçisi olduğunu vurguladı. Ardından "yeni İslâmi perspektif"in başarısı için "İslâmi kesimlerin ulus-devlet paradigmasından kopması ...
Read more : Dindarların 'Milliyetçilik'ten Kurtulması / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 987 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148384 ileti • Toplam 45854 başlık • Toplam 24945 üye

x