Zaman: Çrş Mar 12, 2025 8:24

News News of Müyesser YILDIZ

Site map of Müyesser YILDIZ » Dizin : Müyesser YILDIZ

Nazi Almanya’sından Türkiye’ye / Müyesser YILDIZ

Nazi Almanya’sından Türkiye’ye

AKP’nin Anayasa Mahkemesi’nin yapısına yönelik Anayasa değişikliği tekliflerinin temelinde, “türban” kararının olduğu biliniyor.

Başbakan Erdoğan ve Yardımcısı Bülent Arınç da sık sık bunu hatırlatıp, “411 milletvekilinin kabul ettiği bir düzenleme nasıl olur da mahkeme kararıyla iptal edilir?.. Mahkemeler TBMM’nin üzerinde değildir… Yegâne güç milli egemenliktir… Türkiye yargıçlar iktidarı tarafından yönetilmiyor. Yargıçlar iktidarı, yasama yapamaz. Yargıçlar, sadece yasaları uygularlar” şeklinde tepki gösterdi.

AKP’nin bu tepkilerini Anayasa değişikliği teklifine dökmesi, bir kez daha yıllarca ...
Read more : Nazi Almanya’sından Türkiye’ye / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 799 | Yanıtlar : 1

Malta… Dersim… “Kürt Katliamı”!.. / Müyesser YILDIZ

Malta… Dersim… “Kürt Katliamı”!..

Türkiye’nin 87 yıldır “işgâl”e maruz kaldığına inanıp, ülkeyi bu “işgâl”den kurtardıklarını zanneden birileri olduğunu yazarken, “Acaba haksızlık mı ediyorum?” diye de düşündüm.

Ancak CHP Lideri Baykal’ın ülkede yaşananları “Malta sürgünlerine” benzetmesi üzerine, Başbakan Erdoğan’ın yaptığı “Dersim sürgünleri” misillemesini duyunca, aklım, vicdanım, yüreğim isyan etti, ürperdim…

Bunun nedenini izahtan evvel, Erdoğan’ın, partisinin il başkanları toplantısında sarf ettiği o sözlere bakalım. “Malta sürgünlerini anımsatanlar, önce dönsünler 1938’e baksınlar. İsmet İnönü’nün Cumhurbaşkanı olduğu günlere, ...
Read more : Malta… Dersim… “Kürt Katliamı”!.. / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 1114 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148370 ileti • Toplam 45849 başlık • Toplam 24942 üye

x