Zaman: Cum Kas 22, 2024 4:23

News News of Necdet SEVİNÇ

Site map of Necdet SEVİNÇ » Dizin : Necdet SEVİNÇ

Amerika Ankara’yı Bombalamadan… / Necdet SEVİNÇ

Amerika Ankara’yı Bombalamadan…

Eğer büyük devletseniz veya büyük devlet olmak gibi bir iddiaya sahipseniz, onun-bunun eline geçen imparatorluk coğrafyasında bırakıp geldiğimiz bütün soydaşlarımızla da Altaylar’ın doruklarındaki hatta Sibirya bozkırlarındaki, ırktaşlarımızla da yakından ilgilenmek gibi bir mecburiyetiniz var demektir!

10 bin kilometre ötelerde olsa bile, dünyanın herhangi bir izbesinde katledilen herhangi bir Türkün intikamını almak gibi de bir mecburiyetiniz var demektir, eğer büyük devlet olmak iddiasına sahipseniz!

Yani değil, herhangi bir Türk’ü katleden câni, herhangi bir ...
Read more : Amerika Ankara’yı Bombalamadan… / Necdet SEVİNÇ | Görüntüleme : 1338 | Yanıtlar : 0

“Onlar” / Necdet SEVİNÇ

“Onlar”

Resim
Bugün bir misafirim var. Sevgili dostum Ali Tayyar Önder’in 30 Ağustos münasebetiyle yazdığı şiiri, yeni zaferlerle övünmek umuduyla arzediyorum.

Onlar

Onlar Mustafa Kemal’in askerleri
Akıyorlar...
Elleri bayrak bayrak,
Göğüsleri çapraz fişek,
Ayakları çarık,
Avurtları çökük,
Adımları çevik,
Kaşları kalkık, kaytan bıyıklı,
Kara kalpaklı,
Kimi yaya, kimi atlı,
Atları rüzgâr kanatlı,
Mustafa Kemal’in askerleri,
Akıyorlar,
İzmir’e.

Her biri ayrı bir sel,
Her biri başka bir yel,
Ya İstiklâl, ya ölüm diye,
Yemin etmişler,
Bir zalim ...
Read more : “Onlar” / Necdet SEVİNÇ | Görüntüleme : 1083 | Yanıtlar : 0

Mahûm Değiliz! Aciz Değiliz! Çâresiz Değiliz! / Necdet SEVİNÇ

Mahûm Değiliz!
Aciz Değiliz!
Çâresiz Değiliz!

Tarihin her döneminde fazilet olarak kabul edilen millîyetçiliğin, kahramanlığın, kutsal değerler için ölümü göze almanın insan haklarını ihlâl sayılacağı, hür bir vatanla birlikte namus ve haysiyetimizi de kendilerine borçlu olduğumuz gazilerimiz ve şehitlerimizle övünmenin de “ölümü ve öldürmeyi yüceltmekle” suçlanacağı akla bile getirilmediği için, “maliyeden mütekait” Hasan Bey haklı. Telefonda barut gibi. Diyor ki:

- Yazıyı okuyunca gözlerime inanamadım. Gözlüğü taktım baktım, gene inanamadım. Hanıma okuttum, kulaklarıma inanamadım. “Yahu ...
Read more : Mahûm Değiliz! Aciz Değiliz! Çâresiz Değiliz! / Necdet SEVİNÇ | Görüntüleme : 950 | Yanıtlar : 0

İstiklâlimizi teminat altına almak için... / Necdet SEVİNÇ

İstiklâlimizi teminat altına almak için...

Resim
Devleti vareden yegâne kudretle, yâni Türk milliyetçiliğiyle harp hâlinde bulunan Eğitim Bakanlığı’nın, kamuoyuna reform diye yutturmaya kalktığı kepazeliğe dikkatinizi çekmek istediğim dünkü Divan’da özetle diyorduk ki:

“- Yeni müfredat programıyla milliyetçilik ve vatanseverlik gibi asil duygular okullardan tart edilecek, Türklüğü bir değer olarak dahi kabul etmeyen soyu-sopu meçhul, cinsi-cibilliyeti belirsiz nesiller yetiştirilerek Türk Milleti bir sürü hâline getirilecektir.”

Evet.

Yapmak istedikleri şey, boynumuza tasmayı, burnumuza halkayı takıp bizi köle hâline ...
Read more : İstiklâlimizi teminat altına almak için... / Necdet SEVİNÇ | Görüntüleme : 912 | Yanıtlar : 0

Ölüm Musikisi Başlamadan… / Necdet SEVİNÇ

Ölüm Musikisi Başlamadan…

Resim
Türk millî eğitimi; hâlâ heyecandan tüylerimizi ürperten o coşkun marşımızda temennüm edildiği gibi “Türk olmayı en büyük şeref ve şan sayan” Türk Vatanı, Türk Devleti, Türk Milleti ve Türklüğün temsil ettiği tüm kutsal değerlerin ebediyyen varolması için kendini feda etmeye hazır nesiller yetiştirmediği sürece hiçbir Türk evladı millî mukadderatından emin olamayacaktır.

Öyle ise Türk millî eğitimi, Türklüğü bir üstün değerler manzumesi olarak düşünce sistemimizin merkezine yerleştirmeli, sanat ve siyasetimizin de bu üstün ...
Read more : Ölüm Musikisi Başlamadan… / Necdet SEVİNÇ | Görüntüleme : 1067 | Yanıtlar : 0

Türkiye Evlatlarını Kaybediyor / Necdet SEVİNÇ

Türkiye Evlatlarını Kaybediyor

Yıl 1958. Ortaokul ikinci sınıf talebesiyiz. Sonraki yıllarda pek aktif olmasalar bile mücadeleden kopmayan Mehmet, Cevdet, rahmetli Bekir, Hasan ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi’ne kaydını yaptırdıktan sonra bayraksız, kitapsız bir dünya vatandaşı olan adını anmaya dahi tenezzül etmediğim bir arkadaşımızla birlikte ele avuca sığmaz milliyetçileriz.

Teksas, Tommiks, Pekosbil gibi amerikan kültürünün yayın organlarına öyle bir savaş açmış durumdayız ki, herhangi bir öğrencinin, değil; bu kitapları eline alıp, okula gelmesi, gazete bayilerinin teşhir etmesi ...
Read more : Türkiye Evlatlarını Kaybediyor / Necdet SEVİNÇ | Görüntüleme : 946 | Yanıtlar : 0

Milliyetçiliğe Dönüş Mecburiyettir / Necdet SEVİNÇ

Milliyetçiliğe Dönüş Mecburiyettir

Kalabalık kadrolarla çalışan bir hariciye teşkilatına sahip olmamıza rağmen, Kafkasya, Rusya ve Ortaasya’da birçok mağazanın Türk mallarını boykot ettiklerini ancak Sayın Demirel’in Gürcistan ziyareti sırasında öğrenmiştik.

Demirel o yıllarda Cumhurbaşkanı idi. İstanbul Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yıldırım, eğer sayın Cumhurbaşkanı ile birlikte Gürcistan gezisine katılmasa ve bir televizyon programını seyrederken üzerinde “burada Türk malı satılmaz!” ifadesi bulunan pankartları görmeseydi, biz belki de onlarca mağazanın Türk ürünlerini raflarına koymamakla iftihar ettiklerini öğrenemeyecektik.

Bu ...
Read more : Milliyetçiliğe Dönüş Mecburiyettir / Necdet SEVİNÇ | Görüntüleme : 1075 | Yanıtlar : 0

Moskof’un Yapamadığını Yapmaya Çalışıyoruz / Necdet SEVİNÇ

Moskof’un Yapamadığını Yapmaya Çalışıyoruz

Siyasî maksatlarla kurulan kürdoloji enstitülerinin yoğunlaşarak devam eden faaliyetlerine rağmen Türk üniversitelerini Güneydoğu meselesine ilgisiz kalmakla suçlayan “Seyfo mu, Prof. mu?” ve “Vahim Bir Hata” başlıklı yazılarımla ilgili olarak önemli mesajlar aldım. Bu mesajlardan biri değerli dostum Mevlüt Uluğtekin Yılmaz’a ait. Verdiği bilgilerden birlikte istifade edelim. Diyor ki:

“... Bilirsin ki, bir dil, ifade ettiği millete ait az da olsa birkaç kelime taşır. Ve o kelimeler başka dillerde bulunmaz, (...) Kürtçeyi ...
Read more : Moskof’un Yapamadığını Yapmaya Çalışıyoruz / Necdet SEVİNÇ | Görüntüleme : 1154 | Yanıtlar : 0

Atatürk Başbuğ’dur / Necdet SEVİNÇ

Atatürk Başbuğ’dur

Resim
Öyle bir ünvân verilmiş olmasaydı bile, Atatürk zaten Türk Ordularının Başkomutanı ve Türk Milletinin başbuğu değil miydi?

Öyle ise Turgutlu Belediyesi’nin diktirdiği Atatürk heykelinin kaidesindeki başbuğ kelimesine takılıp kalmanın ve “Atatürk başbuğ değildir, başbuğları Atatürkleştirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir” gibi telaşlı feryatlarla bir bardak suda fırtına koparmaya kalkışmanın mânâsı ne?

Hiç kimsenin başbuğları Atatürkleştirmek gibi bir iddiası yok ki... Olmaz ki... Olsa da ciddiye alınmaz ki...

Hem efendim; “şahsî menfaatlerini müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhid ...
Read more : Atatürk Başbuğ’dur / Necdet SEVİNÇ | Görüntüleme : 1967 | Yanıtlar : 0

Hristiyan İslamcılar / Necdet SEVİNÇ

Hristiyan İslamcılar

Bilinen haberleşme vasıtalarıyla görüşmeyi herhâlde görevinin gizliliği icâbı sakıncalı bulmuş olacak ki, ileri yaşına rağmen kalkıp, bizzât kendisi gelmiş.

-Nereden gelmiş?

-Kanada’dan!

Arkadaşlar, Kuzey Kutup Dairesi’nin oralarda, bir yerlerde bulunan Kanada ile Türkiye arasındaki mesafenin 10 bin kilometre civarında olduğunu söylediler. Yolculuk uçakla 9 saat falan sürüyormuş.

Vay be!

Hangi vatan hainine, hangi mesajı vermek için bu meşaketli yoluculuğa katlandığını bilmiyorum, kendisi Türkiye’ye geliş sebebini açıklarken şöyle bir kılıf uyduruverdi:

-Ülkenizi çok seviyorum! ...
Read more : Hristiyan İslamcılar / Necdet SEVİNÇ | Görüntüleme : 4452 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148202 ileti • Toplam 45740 başlık • Toplam 24893 üye

x