Zaman: Sal Mar 11, 2025 20:48

News News of Okur Mektupları

Site map of Okur Mektupları » Dizin : Okur Mektupları

Şırnak’tan Bir Okur Mektubu

ŞIRNAK’TAN BİR OKUR MEKTUBU

Resim
Merhaba, Banu Abla size Şırnak Silopi’den yazıyorum, yeni atanan bir öğretmenim. Güvenlik nedeniyle ismimi vermek istemiyorum...

Burada durum içler acısı daha dün Silopi’de güpegündüz 20’yi aşkın öğretmen 4-5 okul basılarak kaçırıldı ve öğretmenlere burayı terk edin biz kendi okulumuzu kuracağız burada batıdan kimseyi istemiyoruz dendi, korkudan ne yapacağımızı şaşırdık 420 bin atama bekleyen öğretmen var, zar zor 5-6 senede KPSS ile öğretmen olabildik şimdi üstüne terör tehdidi.

Şu an ise sokağa ...
Read more : Şırnak’tan Bir Okur Mektubu | Görüntüleme : 2254 | Yanıtlar : 1

gariban bir okur

merhaba değerli arkadaşlarım yazımda nokta virgül satırbaşı olamaya bilir lütfen kusuruma bakmayın benim yaşım 39 istanbulda yaşıyorum uzun zamandan beri tv izlemem sadece netten çeşitli tartışma programları izler kendimce güncel konuları takip etmekteyim ülkemizin son zamanlardaki durumu hakkaten içler acısı bir hal aldı her gün tv lerde tartışma programı heryerde aydın geçinen zavallı cüruh takımı müthiş bir şekilde beyin yıkama propagandası yapmaktatır ibretle izliyoruz....

İşin aslını herkes 2014 yılı olarak alıyor ama bence işin aslı ...
Read more : gariban bir okur | Görüntüleme : 1265 | Yanıtlar : 0

Almanya'da Türk Çocuklarına Verilen Türkçe Ana Dil Dersi...

Almanya'da Türk Çocuklarına Verilen Türkçe Ana Dil Dersi...

Malesef Almanya'daki yaşayan gurbetçi Türk vatandaşlarımızın çocukaları, Türkçeyi, bırakın okuma-yazmayı, konuşma ve dinleme alışkanlıklarını çoktan unutmaya başlamışlar. Türkçe konuşmayı becerebilen çocukların dahi, kelime dağarcığı oldukça fakir, sadece ''geldim, gittim, yedim, içtim, yattım, uyudum... Buna benzer günlük hayatta kullanılan birkaç sözcükten ibaret. 8. sınıftaki bir öğrenci, Türkiye'deki ilkokul 2. sınıf düzeyindeki bir okuma metnini anlayamıyor. Mesala böyle bir metinde ''gökyüzü, padişah, il, nehir,ırmak akarsu, göl, karayolları, Hazreti ...
Read more : Almanya'da Türk Çocuklarına Verilen Türkçe Ana Dil Dersi... | Görüntüleme : 5162 | Yanıtlar : 0

Sivas'dan Bir Lise Öğrencisinden Mektup:

Sivas'dan Bir Lise Öğrencisinden Mektup:

Bizler varolan sistemin içinde kaybolmuş gençleriz. Hayatın anlamı bizler için birkaç test kitabı, birkaç soru ve biraz daha fazla net çıkarmak...

Hiç kimse sistemden çıkmaya veya başkaldırmaya cesaret edemez. Ya sistemden çıkıp kaybolursun ya da sistemin içinde sen farkında olmasan bile sistemin bir parçası olursun.

Sistem ne derse onu yaparız. Kurallar değişir ses çıkaramayız.

Herkes birbirinin rakibi. Bu sistemin beraberinde getirdiği bir hayatta kalma çabası özetle iyi bir ...
Read more : Sivas'dan Bir Lise Öğrencisinden Mektup: | Görüntüleme : 3487 | Yanıtlar : 0

Dilini Bölersen Kendini Bölersin! / Dr. Ergür GÜVEN

Dilini Bölersen Kendini Bölersin!

Ben etnik kimliği Çerkez olan bir insanım. Atalarımız 1864 yılında Çarlık Rusya'sının yarattığı kanlı ve vahşet dolu Büyük Kafkas Sürgünü ile Güney Osetya'dan Karadeniz yolu ile önce İstanbul'a, daha sonra da geleneklerini korumak ve yozlaşmaları önlemek amacı ile Kars-Erzurum yöresine yerleşmişlerdir. Bu sürgün sonucu Osmanlı İmparatorluğu bizleri topraklarına kabul etmiş, daha sonra 29 Ekim 1923'te Ulu Önder Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk sonsuza kadar yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak, vatandaşlık hakkımızı ...
Read more : Dilini Bölersen Kendini Bölersin! / Dr. Ergür GÜVEN | Görüntüleme : 4794 | Yanıtlar : 0

Neden Hepimiz Türküz

Özellikle son 10 yıldır tarihimizle yüzleşme adı altında cumhuriyete saldırılar en üst düzeye çıkmıştır. Cumhuriyet halkın gelenek, görenek ve inançlarına gıcık olan halktan kopuk mösyö olarak tabir edilebilecek, bir grup halk düşmanı, okumuş yazmış, sadist, ırkçının o zamana kadar insanların özgürlükler içinde yaşadıkları yaşamlarını yıkarak kendi baskı sistemlerini kurmak için insanlara zorbaca dayattıkları bir rejim olarak gösterilmeye çalışılmaktadır. Emperyalizmin dizginsiz saldırısı altında, akıl düşmanı bir dönemden geçtiğimizi için de gerçeğin ne olduğu ile kimse ilgilenmemektedir. ...
Read more : Neden Hepimiz Türküz | Görüntüleme : 4884 | Yanıtlar : 0

Uygar Uluslar Gibi Bağımsızlık İstiyoruz!.. / Sacide ERÇETİN

UYGAR ULUSLAR GİBİ BAĞIMSIZLIK İSTİYORUZ!..

Ne yazık ki tarihimize yeteri kadar değer vermiyor sahip çıkmıyoruz. Birçoğumuz çanak çömlek, taş yığını ya da kâğıt parçası deyip geçiyor veya yakılıp yıkılıyor.

Belki de yıllar önce kaybolan Lozan belgesinde de aynı mantık hâkim olmuştur.

Evet, yanlış duymadınız Lozan belgesi tek nüsha hazırlanarak tüm katılan ülkelere dağıtılan Lozan belgesi kayıpmış.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş belgesi olan ve buna rağmen nerede bulunduğu bilinmeyen Lozan Antlaşması’nın tek orijinal nüshası, mezbelelik halindeki Dışişleri ...
Read more : Uygar Uluslar Gibi Bağımsızlık İstiyoruz!.. / Sacide ERÇETİN | Görüntüleme : 2410 | Yanıtlar : 0

Cari Açıkta İstikrar Sürüyor / Ayhan ÖZTÜRK

Cari Açıkta İstikrar Sürüyor

Türkiye ekonomisi istikrarlı olarak her yıl 20 milyar Dolar cari açık veriyor.

Bu ne demektir?

Türkiye ürettiğinden fazla tüketiyor..

Bu ne demektir?

Türkiye az kazanıyor çok harcıyor..

Bu ne demektir?

Türkiye borçla kendini bir sonraki yıla atıyor..Tıpkı kazancı az olup, gideri çok olan bir ailenin kredi ve kredi kartıyla borcunu ileriye atması gibidir.

Bu ne demektir?

Borçla yaşayan Türkiye'den bu paralar geri isteyecek olanların talimatıyla yaşamaya devam etmek zorunda kalacak. ...
Read more : Cari Açıkta İstikrar Sürüyor / Ayhan ÖZTÜRK | Görüntüleme : 2991 | Yanıtlar : 1

Allah'tan Başkasına Kulluk Edenler Müslüman Mıdır?

Allah'tan Başkasına Kulluk Edenler Müslüman Mıdır?

En kolayından yola çıkarsak “Muhteşem Süleyman” dizisini izleyenler Sultan Süleyman’ın halka “kullarım” diye hitap etmesini duymuşturlar. Ona nasıl secde edildiğini de.

Osmanlı’yı ve Dünya’daki bazı sultanlıkları şeriat ve gerçek İslam diye övenlere cevap Kuran’dadır. İşte birkaç ayet: Yorumsuz

Zümer 64. De ki: "Bana, Allah'tan başkasına kulluk etmemi mi emrediyorsunuz, ey cahiller?"

Zümer 65. Yemin olsun, sana da senden öncekilere de şu vahyedilmiştir: Eğer şirke saparsan amelin kesinlikle boşa çıkar ...
Read more : Allah'tan Başkasına Kulluk Edenler Müslüman Mıdır? | Görüntüleme : 2162 | Yanıtlar : 10

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148370 ileti • Toplam 45849 başlık • Toplam 24942 üye

x