Zaman: Çrş Nis 30, 2025 14:38

News News of Ömer YILDIZ

Site map of Ömer YILDIZ » Dizin : Ömer YILDIZ

Hüzünle Doluyor İnsan

Resim
Yine bir 23 Nisan… Ne yazık ki neşeyle dolamıyor insan… Ellerinde bayraklarla alanları dolduran, yüzleri aydınlık, pırıl pırıl çocuklarımızı görünce ümidim, heyecanım artsa da, eğitimde yaşanan belirsizlikleri, değişiklikleri gördükçe bu ümidim yerini karamsarlığa bırakıyor.

Eğitim yazılarında gayri ihtiyarı, sıklıkla kullandığım bir kelime “belirsizlik.” Korkunun, endişenin kardeşi, yarın ne olacağını bilememe kısacası. Bu duygu niçin bu kadar yer alıyor bu satırlarda sebebini yazıyı okudukça anlayacaksınız…

Çocuklarımız her şeyden bihaberler doğal olarak; gel gelelim öğretmenlerimizin, okul müdürlerimizin ...
Read more : Hüzünle Doluyor İnsan | Görüntüleme : 1475 | Yanıtlar : 0

Allah Beni Islah Etsin!

Resim
Kuvvetle muhtemel, bu yazıyı belli bir zümre üzerine alınıp tepki gösterecektir. Zaten şu an bu yazıyı okuyorsan onlardan olma ihtimalin oldukça düşük, çünkü onlar beni okumaz. Ama kazara okuyup da kendinden bir şeyler bulan okuyucu; sanadır bu sözlerim…

Egemen güçten korktuğu kadar Allah’tan korkmayan bir güruh haline geldiniz bilmem farkında mısınız? Allah’a inanan, Allah’ı seven ama O’ndan korkmayan… Vicdanlarınız çekip alınmış, doğruya yalnızca ‘yol arkadaşların’ doğru dedi diye doğru diyebiliyorsun, yanlışa ‘büyüklerin’ yanlış demiyorsa hiçbir ...
Read more : Allah Beni Islah Etsin! | Görüntüleme : 1376 | Yanıtlar : 1

Tuzaktan Kumanda - 2

Resim
“Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler, önce onurlarını, sonra özgürlüklerini daha sonra da geleceklerini kaybetmeye mahkûmdurlar.”

Bir önceki yazıda çalışmadan, kısa yoldan başarı arayan nesilleri yetiştirme konusunda televizyonun etkilerinden bahsetmiştik. Atatürk’ün son kısımda yer alan “geleceklerini kaybetmeye mahkûmdurlar” sözü ise olayın ciddiyetini ortaya koymakta.

Bizler her ne kadar çalışmaktan, yorulmaktan bahsetsek de dizilerde model aldıkları kahramanlar gibi tek dokunuşla her şeyi değiştireceğine inanan miniklerimiz mevcut. Bunun örneğini de “Sihirli Annem”, ...
Read more : Tuzaktan Kumanda - 2 | Görüntüleme : 1299 | Yanıtlar : 0

Tuzaktan Kumanda - 1

Resim
Yazılarımda dizileri, televizyon programlarını ve toplumu yozlaştırmayı kendisine görev edinen kişileri eleştirdiğimi takip edenler bilirler. Eğitim sisteminden, eğitimcilere düşen görevlerden bahsettiğimiz yazılarda oldukça fazla... Ayrı ayrı ele aldığım bu konuları bu yazı serisinde bir araya getirerek, dizilerde ve televizyon programlarında öğrenciler, eğitimciler, yöneticiler topluma nasıl sunuluyor buna değinmek istiyorum.

Bilinen tanımıyla eğitim: “Bireylerde istendik davranışlar meydana getirme sürecidir.” Peki, öğretmenlerimiz çocuklarımızda bu davranışları meydana getirirken diğer etkenler bu amaca ne kadar hizmet ediyor? Programlarda, dizilerde ...
Read more : Tuzaktan Kumanda - 1 | Görüntüleme : 1177 | Yanıtlar : 0

Cumhuriyet’in Manasızlığı

Resim
Aylar öncesinde kabine ilk açıkladığında şaşkınlığımı dile getirmiştim. “Ömer Dinçer, Milli Eğitim Bakanı” diyordu tüm gazete ve televizyonlar... Evet, bakan olmuştu ama ne Eğitim ne de Milli sıfatı yakışmıyordu isminin önüne…

O zaman kaleme aldığım yazıyı ‘ölesiye’ eleştiren insanlara tekrar sormak istiyorum ne düşündüklerini, özellikle de öğretmen arkadaşlarıma... Daha geçen hafta ki gazetelerde “üniversiteye giriş sınavı kalkacak” manşetlerinin üzerinden bir hafta geçmemişken daha dün Zaman Gazetesi’nde yer alan “üniversiteye girişte sınav sayısı artacak” manşetine ne ...
Read more : Cumhuriyet’in Manasızlığı | Görüntüleme : 1312 | Yanıtlar : 0

90-60-90

Resim
Bu gün bir değişiklik yapıp Aşk’tan bahsedelim isterseniz.

Eski dönem Arap toplumundaki köleler gibi kendilerini pazarlamaya başladı insanlarımız, gençlerimiz. Duygudan yoksun, yalnızca gösteriş ve çiftleşme üzerine kurulu bir kültür haline getirildi o en kıymetli değerlerimiz bilmem farkında mısınız? Sahiplenme, sadakat yerini her çiçekten bal alma devrine bıraktı. Karşı cinse alınan hediyeler ölçüsünde kıymet görüyor artık sevginiz…

Toplumun gözü önünde, gençlerin kendilerini uğrunda yerden yere atacak kadar benimsediği idoller, evlilik kurumunun gereksiz olduğundan, evliliğin aşkı öldürdüğünden ...
Read more : 90-60-90 | Görüntüleme : 1894 | Yanıtlar : 0

Fırtına Sonrası Hissizlik

Resim
Günlerdir yaşananları yorumlamaya çalışıyorum, uzun süredir de aklımda hep aynı düşünce vardı. Tamam, bu sefer, halkımızın bu tutumu “fırtına öncesi sessizlik” eminim diyordum…

Afganistan’dan gelen 12 şehit, Cudi’de verilen 6 şehit, gösterilerde katledilen 1 şehit derken artık yaşananları “fırtına sonrası hissizlik” diye nitelendirmek gerekiyor sanırım.

Açılım gerçektende adına yakışır bir hal almaya başladı… Yalnızca dağlarda çatışmada şahadete kavuşan yiğitlerimiz artık gösterilerde, bilmedikleri topraklarda, sokak ortasında ensesine sıkılan kurşunlarla toprağa düşüyor.

Peki ya bizim suskunluğumuz, tepkisizliğimiz, ...
Read more : Fırtına Sonrası Hissizlik | Görüntüleme : 1725 | Yanıtlar : 0

Bir Kez Daha

Resim
“Ülkemizde hak ve özgürlüklerin genişlediği, barış, kardeşlik ve huzur ortamının güçlendiği bir dönemde, terör örgütü hain eylemleriyle amacını ve kalleş yüzünü ‘bir kez daha’ göstermiştir.” diyor cumhurbaşkanı olan zat…

Bir kez daha… Artık öylesine kanıksamışız, öylesine rutine binmiş ki ‘bir kez daha' diyoruz. Bir kez daha diyemeyeceğim ama keşke sizde dik duruş sergileseydiniz de Türk Milleti’nin temsilcisi olduğunuzu bir kere gösterebilseydiniz.

Bir kez olsun, bir kez daha denmesin, artık ana haber bültenlerinde “kılınan öğle ...
Read more : Bir Kez Daha | Görüntüleme : 1359 | Yanıtlar : 1

Türkiye İmparatorluğu

Her şeyi unuttuk, hiç olmazsa bu fotoğraf gözümüzün önünden gitmesin… Elinde kuru bir yaprak, onunla oynuyor. Daha küçücük, hiçbir şeyi algılayamıyor zihni… Sonrasında birden feryat edip babasının tabutuna doğru koşuyor ve belki de o an anlıyor, “Kahraman Babasının” bir daha dönmeyeceğini…

O an ki ruh dünyasını anlamak mümkün mü? Ömür boyu o yokluğu hissetmenin acısını ya da… Tüm devlet büyükleri! sıra sıra dizilmişken, o ağlayan eşlerin, anaların acısını hangisi yüreğinde hissetti acaba? Ceplerinde getirdikleri ...
Read more : Türkiye İmparatorluğu | Görüntüleme : 1901 | Yanıtlar : 2

Odun

Dövüş Kulübü adlı filmi izleyenler hatırlayacaktır başrolde oynayan Tyler Durden çok güzel bir konuşma yapmıştı. Kitabından uyarlandığı için sözün asıl sahibi olarak Chuck Palahniuk’u gösterebiliriz: "Biz televizyon izleyerek, milyonerler, sinema tanrıları, rock yıldızları olacağımıza inanarak büyüdük ama olmayacağız. Hepimiz heba oluyoruz. Bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor ya da beyaz yakalı köle olmuş. Reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşindeyiz. Nefret ettiğimiz işlerde çalışıyor, gereksiz şeyler alıyoruz. Bir amacımız yok; ne büyük savaş ne ...
Read more : Odun | Görüntüleme : 1976 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148558 ileti • Toplam 45982 başlık • Toplam 24992 üye

x