Zaman: Çrş Nis 30, 2025 14:42

News News of Ömer YILDIZ

Site map of Ömer YILDIZ » Dizin : Ömer YILDIZ

Üç Dakika Sonra Öleceksiniz!

( Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini anma töreni konuşması )

Şu Boğaz harbi nedir? Var mı ki dünyada eşi?
En kesif orduların yükleniyor dördü beşi,
Tepeden yol bularak geçmek için Marmara'ya
Kaç donanmayla sarılmış ufacık bir karaya.

İstiklal Şairimiz Mehmed Akif’in de dediği gibi “En kesif orduların yüklendiği Çanakkale’de Şehit olan Kahraman Vatan Evlatlarını” yâd etmek için toplandık bugün burada.

253 bin tohum düştü toprağa. 18 Mart’ta Kanlısırt’ta, Conkbayırı’nda, Seddülbahir’de, Kilitbahir’de, Arıburnu’nda, Anafartalar’da. ...
Read more : Üç Dakika Sonra Öleceksiniz! | Görüntüleme : 1659 | Yanıtlar : 0

Tren

“Arif Bey Aysel Hanım'a, Aysel Hanım Ruhi Bey'e, Ruhi Bey ise Feride Hanım ve Ayla Hanım'a talip… Haydar Bey ile İbrahim Bey’de Ayla Hanım’a talip... Peki, şimdi ne olacak?”

Şimdi ne olacağı var mı? Eğer Ruhi Bey, Feride Hanım ya da Ayla Hanım’dan vazgeçerse, Aysel Hanım’ın gönlü zaten Ruhi Bey’de. Ayla Hanım ise Haydar Bey ve İbrahim Bey arasında kalmışa benziyor…

Neyse efendim kafanız karıştı değil mi? Biraz ara vereyim, birkaç gündür böyle bir ...
Read more : Tren | Görüntüleme : 1898 | Yanıtlar : 2

Minicik Bir "ÖYKÜ"

Resim
Evren ve Işıl kardeşime… “Gelecek” yetiştiren tüm dostlarımıza…

Merhaba ÖYKÜ;

Seni ilk gördüğümde o kadar tatlıydın ki…

Bu yazıyı okuduğunda ya da şöyle söyleyeyim; bu satırları idrak etmeye başladığında yaşın kaç olacak bilmiyorum. Bunun en uygun zamanını anne ve baban zaten belirleyecektir.

Bugün sen, tam da şu an da elindeki renkli kalemlerle duvarları boyamakla, ortalığı dağıtıp annene saç baş yoldurmakla ve yeni çıkmış iki dişinle etrafa gülücükler dağıtmakla meşgulsün. Seni sevenlerin gözünde ve gönlünde ki ...
Read more : Minicik Bir "ÖYKÜ" | Görüntüleme : 1208 | Yanıtlar : 0

Matruşka

Resim
“Bunlara alan bırakmamak lazım, alan bütünüyle bizim elimizde olursa kimse bize soru soramaz ama alanın içinde başkaları olursa, sorgulama meselesi de beraber olabilir onunla. En iyisi mi bütün muhalifler yok olmalı, Allah'ım bütün muhaliflerimizi yok eyle, bizi muhalifsiz bırak da ayıplarımızı mayıplarımızı yakın takibe alan insanlar bulunmasın…”

Amin!

Galiba bu cümlenin ardından bize de yalnızca bunu demek düşüyor…

İsmi lazım değil bir cemaatin liderinin ağzından dökülen bu cümleler içinde bulunduğumuz durumu özetlemiyor mu sizce? ...
Read more : Matruşka | Görüntüleme : 1339 | Yanıtlar : 0

Ganimet

Klasik bir giriş;

23 Ekim 2011 günlerden Pazar… Saat 13:41… Önce büyük bir uğultu ardından, insanın yüreğini titretircesine bir sarsıntı ve büyük bir toz bulutu…

Her şey saniyeler içinde gerçekleşti ve insanın aslında ne kadar aciz olduğunu da bir nevi Rabbim bizlere gösterdi. Ciğerimizden geçen her nefesinse bir ganimet olduğunu…

Evet, sevgili okuyucularım Erciş depremi… Çok uzun zaman geçti üzerinden, belki bu yazının da yeri ve zamanı değildi ama ancak yazıya dökebildim, malum askerlik... ...
Read more : Ganimet | Görüntüleme : 2403 | Yanıtlar : 0

Ekonomik Keriz

Ocak 2001’de 10 lira olan çeyrek altın bugün itibariyle 160 TL civarında… Dünya ülkeleri içerisinde petrol fiyatlarında da birinci sırayı yine kimseye kaptırmadık. Hamdolsun! ustalık dönemi çalışmalarında durmak yok yola devam…

Hani birileri çıkıp da sürekli dillendiriyor ya “ekonomimiz büyümede rekor kırdı, en hızlı büyüyen ekonomi olduk, Çin’i bile solladık” falan diye; peki soralım bakalım cari açığın %121 olmasını nasıl açıklayacaksınız? İthalat ihracatın çok üzerinde üretemediğimiz gibi sürekli halde dışa bağımlılığımız artıyor.
Şimdi kafalar karışık ...
Read more : Ekonomik Keriz | Görüntüleme : 1149 | Yanıtlar : 1

Kaldığımız Yerden

Resim
Yaklaşık altı ay önce;

"VATANIM; HA EKMEĞİNİ YEMİŞİM HA UĞRUNA KURŞUN" Askere gidiyorum. İhtimal Doğu olmaz ama olurda, O şerefe nail olursam "Şehit Ömer Yıldız, bir sosyal paylaşım sitesinde Vatan Sevgisini bu cümlelerle dile getirdi." falan diye haber yapacaklar. Medya; sıkıysa bunu da yayınlayın."Satılmışsınız oğlum hepiniz, tüküreyim sizin zihniyetinize de yayın ilkelerinize de. Yalakasınız, kemik yalayıcılarısınız hepiniz…"

Demiş ve askere uğurlanmıştım sevdiklerim tarafından… Sonuçta gidip de dönmemek vardı ve giderayak toplumsal bir mesaj vereyim bari ...
Read more : Kaldığımız Yerden | Görüntüleme : 1061 | Yanıtlar : 0

Hocalı Soykırımı ( Röportaj )

Resim

TDİHD BAŞKANI ABDULLAH BUKSUR RÖPORTAJI

Ömer YILDIZ: Sayın Hocam; öncelikle 26 Şubat Hocalı Soykırımı'nın anıldığı bu günlerde, sizlerin çalışmaları biraz daha ön plana çıkmakta. Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği olarak yıllarca beraber çalıştık ve okuyucularımızın da bu çalışmalardan haberdar olmasını istedim. Bu sene de çeşitli seminerler, eylemler ve imza kampanyalarıyla Türk Dünyasının sorunlarını dile getirmeye çalıştınız. Son olarak Birleşmiş Milletler önünde geniş katılımlı bir eylem gerçekleştirdiniz.

Abdullah BUKSUR: Evet, bu sene yine, 20 yıl ...
Read more : Hocalı Soykırımı ( Röportaj ) | Görüntüleme : 1922 | Yanıtlar : 0

Beşik'ten Silivri'ye

Resim
Fenerbahçe Cumhuriyeti…

Hep duyardım; pankartlarda, formalarda, şapkalarda görürdüm. Bunu bir kelime esprisi sanırdım. Oysa ki ayan beyan Cumhuriyetmiş adamlar. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının yapamadığını yaptı Fenerbahçe Cumhuriyeti Vatandaşları…

Milletvekili, asker, yazar, gazeteci ülkenin, geleceğine ışık tutan, terörle mücadelede efsaneleşen, yazılarıyla toplumu derin uykusundan uyandırmaya çalışan insanları sabah 5 operasyonlarıyla sorgusuz sualsiz içeri aldılar ses çıkarmadık, bu insanlar ailelerinden çocuklarından ayrı kaldılar göz yumduk, “şu an elimizde bir delil yok ama arıyoruz bulmamız an meselesi” diyerek hukuku ...
Read more : Beşik'ten Silivri'ye | Görüntüleme : 1305 | Yanıtlar : 0

Yakarız Yıkarız

Resim
Başlık ürkütmesin savcılarımızı…

“Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki ‘asil kan’da mevcuttur” sözü mü rahatsız etti acaba birilerini… Ders kitaplarında ki saçma sapan etkinlikler, bilgi kırıntısı dahi denemeyecek fazlalıklar hiç kimsenin gözüne batmazken, içeriğinde en mantıklı sözlerin yer aldığı “Gençliğe Hitabe” tartışma konusu olmuş mantıksızlığın dibine vururcasına…

İşte bu nokta da hepimizin bildiği ama dile getiremediği bir gerçeği de gözler önüne sermek gerekiyor sanırım. Baştan anlaşalım kızmak yok ama. Bu tartışmalar, bu hengâme arasında ders kitaplarından kaldırılacak ...
Read more : Yakarız Yıkarız | Görüntüleme : 1736 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148558 ileti • Toplam 45982 başlık • Toplam 24992 üye

x