Zaman: Çrş Nis 30, 2025 18:30

News News of Ömer YILDIZ

Site map of Ömer YILDIZ » Dizin : Ömer YILDIZ

'Türk'ün İti! -1

Resim
Türk’ün iti şehre inince Farsça ürürmüş; bizim aydın geçinenlerimizde buna istinaden Türkçeyi aşağıladıkça aşağılıyor. Nemalandıkları Avrupa’nın borazanları misali Türk’e ve Türkçeye kinlerini kustukça kusuyorlar…

Neymiş efendim “Türkçe ile bilim yapılamazmış, Türkçe bilim dili değilmiş.” İfade aynen böyle… Kendisini Kemalist addeden ve hatta bir dönem YÖK başkanlığında dahi bulunmuş bir zevatın hezeyanı bu… Varın Yükseköğretim Kurumumuzun nasıl bir düşünceye sahip olduğunu siz düşünün. Artık Kemalizm’den anladıkları nedir orasını bilemiyoruz tabii ki...

Önce ortaokul kademesine, sonrasında ilköğretime ...
Read more : 'Türk'ün İti! -1 | Görüntüleme : 1239 | Yanıtlar : 2

Keloğlan ve Anası

Resim
Haftalar önce, çocuklarımıza kendi kültürümüzün parçası olan klasik eserler yerine, yabancı eserlerin okutulmasını pekte mantıklı bulmadığımı yazmıştım. Beklediğim gibi eğitimci arkadaşlardan tepkiler geldi. “O eserlerinde var olması, çocuklarımızın farklı kültürleri de tanımaları gerektiği” yönünde eleştirilerden payıma düşeni aldım, bilinçsizlikle suçlandım… O dostlarım merak etmesinler, zaten o yazımla eğitim sistemini kökten değiştirebileceğimi düşünmüyordum.

Neyse, bugün bu farklılıkların çocuklar üzerinde nasıl etkiler oluşturduğuna bakalım o halde…
Hani hepimizin bildiği, zaman, mekân ve oyuncuların değiştiği klasik hikayeler vardır. ...
Read more : Keloğlan ve Anası | Görüntüleme : 1633 | Yanıtlar : 0

Yes Be Annem! -2

Resim
Geçen ki yazımızda Kızılderililerin maruz kaldıkları soykırımdan bahsetmiştik. Avrupa ve Amerika’nın “sözde” Ermeni soykırımını tanıyın diye bastırmalarının nedenlerinden biri de budur aslında. Tarihlerinde soykırımsız dönem geçirmeyen ABD, İngiltere, Çin, Rusya, Fransa, Almanya, İtalya gibi büyük! devletler bu insanlık dışı vahşet senaryosunda Türklerin isminin geçmemesinden rahatsızlık duymaktadırlar.

Buradan, bu saydığımız devletlerin tarihte ve günümüzde yaptıkları soykırımı anlatmaya kalksak bırakın köşeyi,Güncel Meydan'ın haftalarca baştan sona bu konuya yer ayırması gerekir.

İşte bu yüzdendir ki ismini saydığımız devletlerin ...
Read more : Yes Be Annem! -2 | Görüntüleme : 1555 | Yanıtlar : 0

Yes Be Annem! -1

Resim
Kızılderilileri bilirsiniz; ya da mutlaka duymuşluğunuz vardır. Bazı teorilere göre – ki benimde şiddetle savunduğum- kökenleri Türk’tür. Uzun uzadıya Kızılderilileri inceleyecek değiliz tabii ki sonuçta pek ilgi çekecek bir konu olmadığının farkındayım.

Kökenlerini, geldikleri yeri ve yok oluşları açısından bu yazıda yer almayı hak eden bu topluluklar, Amerika’nın ilk yerli kabilelerindendir. Başta da bahsettiğimiz teoriye göre Orta Asya’da yaşayan Türk’lerin, Sibirya üzerinden, Bering Boğazını geçerek Amerika’ya yerleştikleri düşünülmektedir. Eğer bir yerküre alıp bakacak olursanız, haritada ...
Read more : Yes Be Annem! -1 | Görüntüleme : 1301 | Yanıtlar : 0

Yoldaş Şirin

Resim
Dünya’da onlarca ülke, yüzlerce kültür var. Milyonlarca film ve dizi çekilmesine rağmen neden körü körüne Hollywood filmlerine ve ABD menşeli yapımlara öncelik verildiğini biraz daha net görebilmemiz gerek sanırım. Çünkü hep, bir tarafa yanaştırılma gayesi içindeyiz “Küresel Güçler”ce…

Bu yüzden, Türk sineması aşağılanmakta, etkisizleştirilmektedir. O dönem şartlarında ancak o kadar yapılabilen Battal Gazi filmleriyle günümüzde dalga geçmekteyiz. Bir okla beş kişi vurdu, bir yumrukla on kişiyi serdi diye… Ama tıfıl Rambo’nun koskoca Rusya’yı alt etmesine ...
Read more : Yoldaş Şirin | Görüntüleme : 1074 | Yanıtlar : 0

Ç'oktan Bir Yazı! - 2

Resim
Bir önceki yazıda, bize medeniyet dersi vermeye kalkan, bizi barbar olarak çocuklarına anlatan, temizlikten, insanlıktan bahseden batının farklı bir yüzünü anlatmaya çalışmıştık.

Fransa Kralının, Türk Hamamından çok etkilendiğini ve “Yıkanmak gerçekten insanı rahatlatıyormuş. Yılda bir (!) defa yapsak hiç fena olmaz…” dediğini yansıtmıştık.

Bu arada hatırlatmakta fayda var; bir diğer Fransa kralı 14. Louis, hayatı boyunca 3 kez banyo yapmıştır.

Sonraları yani 1800’lü yıllara gelindiğinde ise gerek Avrupa’ya giden elçilerimiz, gerekse Avrupa’dan Anadolu’ya gelen tüccarlar ...
Read more : Ç'oktan Bir Yazı! - 2 | Görüntüleme : 1662 | Yanıtlar : 0

Ç'oktan Bir Yazı! - 1

Resim
Bu yazıda okuyacaklarınız uçuk kaçık gelebilir ama neden – sonuç ilişkisi kurduğumuzda ve bazı belgelere dayandırdığımızda inancınızın sağlamlaşacağından şüphem yok…

İsmini duyduğum fakat hakkında detaylı bilgi sahibi olmadığım 28. Mehmet Çelebi ile tanışmamız! üniversite yıllarına rastlar. Avrupa Tarihi ile ilgili araştırmalar yaparken “Paris Sefaretnamesi” isimli eseri oldukça faydalı olmuştu. Kendisi Osmanlının ilk “sefir”i yani elçisidir. 1720 yılında gittiği Paris’te gördüklerini bu eserinde oldukça detaylı anlatmıştır. Tabii ki o dönemde Osmanlı’da bir batı (Fransa) hayranlığından bahsetmek ...
Read more : Ç'oktan Bir Yazı! - 1 | Görüntüleme : 1504 | Yanıtlar : 0

Ömer Dinçer

Resim
Ömer Dinçer… 61. Hükümette Milli Eğitim Bakanı… Peki, nedir bu adamı bu yazının konusu yapan gelişmeler? 21 Mayıs 1995. Sivas’ta bir sempozyum... Konuşan yeni eğitim bakanı Ömer Dinçer: "Başlangıçta kurulurken ortaya atılan Cumhuriyet ilkesinin de zayıfladığını ve işlevini kaybettiğini görüyoruz. Halk adına yönetim diye tarif edilen Cumhuriyet'in aslında artık ‘bizim için’ çok fazla bir mana ifade etmediğini söylemeliyiz." Kısacası çiçeği burnunda Milli Eğitim Bakanımız o dönemlerde Cumhuriyetin miadını doldurduğunu, kendileri için bir anlam ifade etmediğini ...
Read more : Ömer Dinçer | Görüntüleme : 2174 | Yanıtlar : 0

"Milli" Eğitim

Resim
“Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da geleceklerini kaybetmeye mahkûmdurlar.”
Mustafa Kemal ATATÜRK

Her öğrencinin defterinin, kitabının ilk sayfasında en güzel yazıyla yazmaları gerektiğine inandığım söz… Atatürk’ün ünlü vecizesi. Ve sanki günümüz gençliğine işaret ediyor. Çalışmayan, çaba sarf etmeyen, nasıl daha rahat yaşarımın yollarını arayan bir gençliğe hitabı gibi değil mi? Tabii sonuç olarak da haysiyetini, hürriyetini yitirmiş bir ülke konumuna gelmek kaçınılmaz. ...
Read more : "Milli" Eğitim | Görüntüleme : 4598 | Yanıtlar : 4

Taraf Olan 31 Kişi

Resim
Bertaraf olanlara bu yazımız…

Ağızlardan “Allah” lafzının eksik edilmediği ortamlarda gerçekleşen, iş menfaate gelince adına “hizmet” yaftası iliştirileren bir gelişme haftalar önce dikkatimi çekmişti. Gazetede ufacık yer bulabilen ( tabii ki yandaş medya da değil güldürmeyin ) bu haberi kesip dosyama koymuştum.

Neydi haber hatırlayalım isterseniz: Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin Tıp Fakültesi’ne 32 kişilik akademisyen personel alınacağı ilanı çıktı. Profesör Gülümser Heper, “bu ilanda bir kayırmacılık, kollamacılık, torpil kokusu var, alınacak kişiler belli. Çünkü aranan ...
Read more : Taraf Olan 31 Kişi | Görüntüleme : 1100 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148559 ileti • Toplam 45983 başlık • Toplam 24992 üye

x