Zaman: Pzr Şub 23, 2025 0:42

News News of Ön-Türkler

Site map of Ön-Türkler » Dizin : Ön-Türkler

Roma Hukuku’nun kökenindeki Ön-Türk Hukuku…

Roma Hukuku’nun kökenindeki Ön-Türk Hukuku…

Evet, Ön-Atalarımızın

* YUĞ-SUN(*), saflaştırma, temizleme anlamına kullandıkları ad,
    * Etrüskler tarafından Roma’ya taşınmış olan “Ön-Türk hukuku”nun adıdır.
    * Yuğmak, hâlen Batı Anadolu ağzında temizleme, çamaşırın daha temiz olması için çitileme anlamında kullanılır.

YUĞ-SUN’un

* KÖKENİNİ,
    * ÖN-ATALARIMIZIN DÜNYA GÖRÜŞÜ’NDE buluruz

Kısaca Ön-Türk dünya görüşünü inceleyelim:

TANRIDA OLMA

* Kişi,Tanrı’da
    * Renksiz, kokusuz, hareketsiz ve şekilsiz bulunmaktadır. Buna
    * UYU-USUQ; Tanrısal uyku hâli diyebiliriz.(…günümüzde uyuşuk olmuştur)

TANRIDAN GELİŞ

* Tanrı ...
Read more : Roma Hukuku’nun kökenindeki Ön-Türk Hukuku… | Görüntüleme : 1924 | Yanıtlar : 0

Halûk TARCAN : Ne Mutlu - Özellikle - Türküm Diyene

Ne Mutlu - Özellikle - Türküm Diyene

AB, “ne mutlu Türküm Diyene” cümlesinin ırkçı olduğu iddiasıyla kaldırılmasını istemiş.
Bu cümle aslında kanun karşısında herkesin bir ve eşit olduğunu vurgular ; Osmanlı döneminde halk, Müslüman ve hristiyanlar yani, azınlık diye ikiye ayrılıyordu, Türkiye Cumhuriyeti bu ikilemi reddetmiş ve herkesin Türk vatandaşı olduğunu kabul etmişti. Atatürk 10’ncu yıl nutkunda Ne Mutlu Türküm diye haykırdığında bu durumu dile getirmişti ; zaman içinde olayları izleyelim .

Ben, Cumhuriyet’iin ilk ...
Read more : Halûk TARCAN : Ne Mutlu - Özellikle - Türküm Diyene | Görüntüleme : 1938 | Yanıtlar : 0

Halûk TARCAN: Türk Devletleri Parçalanmazlar...

HALUK TARCAN : TÜRK DEVLETLERİ PARÇALANMAZLAR…

Çünkü onlar,
doğal-ulus devletlerdir…Kökenleri, tarihin derinliklerinde, kendilerine özgü kültürleriyle oluşmuşlardır.

İnsanlık tarihi, Sovyet eski Bilim Akademisinden Vadim.A. Ranov’un yapmış olduğu araştırmalarla
Orta Asya’da milyon yılda doğmuş ve yüzerbin yıllık evrimlerle 20binlere kadar erişmiştir. Qara-Tau adını verdiği bu kültür,
Ön-Atalarımız tarafından daha da ileri götürülmüş yazı’yı icad etmişler, tarihte İLK’leri söylemişlerdir. (Bugünlerde dünyayı heyecanlandıran uygarlığın Afrika kökenli olduğu iddiasını başka bir yazıda geniş olarak göreceğiz.)
Ön-Atalarımız,
ilk siyasal kuruluşları bu ...
Read more : Halûk TARCAN: Türk Devletleri Parçalanmazlar... | Görüntüleme : 2540 | Yanıtlar : 2

Q, W, X’in ortaya çıkardığı gerçekler - Halûk TARCAN

Q, W, X’in ortaya çıkardığı gerçekler

Halûk Tarcan-Piyanist-Yazar

Ön-Türkçe'de (Q) şekli vardır… Bu bir damgadır, günahsız olma ya da yeryüzü kişisi demektir. Fakat bu şekil, bir damga olarak kullanıldığı yere göre anlamı değişebilir: QARA, siyah değil, yönetim demektir ve KARA olarak yazılmaz, (K) ile değil (Q) ile yazılır. Orta Asya’da kullanılmaktadır. QARA-ÇUR yazıtı bunun örneğidir, vali demektir;

QARA-BUğ = Karabağ… QARA= yönetim, BUĞ= bey… Beylik, Prenslik..

(W) şekli, UW damgasıdır. Kutsal demektir. W harf olarak ...
Read more : Q, W, X’in ortaya çıkardığı gerçekler - Halûk TARCAN | Görüntüleme : 1760 | Yanıtlar : 0

Ön-Türk Uygarlığı ve Kemalizm'in tarihsel temelleri

Resim

”Türk'ü anlamamak için tarihe göz yummak gerekir.
Haksız saldırılar ve adi iftiralar önünde Türk'ün vakur kalışı, kuşku yok ki körlerin gerçeği, eşyayı anlamadıklarını düşündüklerinden ve körlere acıdıklarındandır. Bu soylu davranış o adi iftiralara ne açık bir cevap oluyor.”

Pierre Loti

Tarih, uluslaşma sürecinin temel taşıdır. Tarih ve ekin bilgisine sahip olmayan ulusların geleceklerini görebilme olanakları yoktur.

Yüksek karakterli bir geçmişi olan Türklerin dil ve ekin özellikleri de diğer uluslara göre çok daha ...
Read more : Ön-Türk Uygarlığı ve Kemalizm'in tarihsel temelleri | Görüntüleme : 2358 | Yanıtlar : 0

Sümer'de askerlik ve krallık

Sümer'de askerlik ve krallık

Sümer krallarının başlıca görevi vatanı düşman saldırısından korumak, toprağını ve idaresini genişletmekti. Bu da askeri güce dayanıyordu. Bunun için askeri iyi organize etmek, savaşta önder olmak ve askerlik kurallarını ve politik kuralları bilmekle yükümlü idi krallar...

Muazzez İlmiye ÇIĞ/ muazzezcig@yahoo.com

Sümer ülkesinde en geç İÖ 4500 yıllarında şehirler kurulmaya başlıyor. Bunlar birbirlerinden 30-50 kilometre uzaklıkta. Bu kurulan şehirleri idare eden beyler ortaya çıkıyor ve bir süre ...
Read more : Sümer'de askerlik ve krallık | Görüntüleme : 4514 | Yanıtlar : 0

Türk 15 bin yıldır var

SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Necati Demir, yıllar süren araştırmalarının sonucunu açıkladı: Türkler 15 bin yıldır muhteşem bir medeniyet inşa etmiş. Sibirya’dan Afrika’ya kadar, kaya üzeri resimler de bunu kanıtlıyor.

15 bin yıldır varız
Kaya üzeri resim ve yazıların Asya, Avrupa ve Kuzey Afrika’da görüldüğünü söyleyen Prof. Dr. Demir: Türkler 15 bin yıldır dünya üzerinde muhteşem bir medeniyet inşa etmiş

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Necati Demir, ...
Read more : Türk 15 bin yıldır var | Görüntüleme : 3445 | Yanıtlar : 0

Haluk Tarcan'dan M. Bardakçı'ya: Sizi Saygıya Davet Ed... -2

Sizi Saygıya Davet Ediyorum - 2

Evet, sayın Murat Bardakçı… Türk olmaktan utanmayan, daha doğru deyimle, Türk olmaktan gurur duyan çok, pek çok vatandaşımızın bana göndermekten bıkmadıkları, sayısız iletiler sonucu sizi Ön-Türk kültür ve tarihine saygıya davet etmem gerekiyor ve sizi saygıya davet ediyorum; Çünkü her fırsattan faydalanarak

· Teke Tek programınızda,

· Ön-Türklere dudak büküyor, alaycı ve

· bu konunun varlığına şüphe uyandıracak sözler sarf ediyor,

· arada sırada, bilimsel araştırmayı becerememiş, halk deyimiyle ...
Read more : Haluk Tarcan'dan M. Bardakçı'ya: Sizi Saygıya Davet Ed... -2 | Görüntüleme : 1747 | Yanıtlar : 1

Haluk Tarcan'dan M. Bardakçı'ya: Sizi Saygıya Davet Ed... -1

Sizi Saygıya Davet Ediyorum - 1

Evet, sayın Murat Bardakçı… Teke Tek programınızda her fırsatta Etrüsklerin Türk olmadığını iddia ve hattâ alay ediyorsunuz; Bu konuda, Türk olmaktan gurur duyan pek çok vatandaşımdan iletiler aldım. Size cevap vermeden önce değerinin farkında bile olmadığınız Etrüsklerin Evrensel Uygarlıktaki yerini kısaca görelim.

1780’de Etrüskler bulunduğunda, Avrupalılar, artık kökenimizi bulduk diye bayram etmişler, Cippus yazıtı bulunduğunda da uçaklardan trakt’lar-el ilânları atılmıştır. Fakat, ne dil ve ne de yazılarını çözemedikleri için ...
Read more : Haluk Tarcan'dan M. Bardakçı'ya: Sizi Saygıya Davet Ed... -1 | Görüntüleme : 4121 | Yanıtlar : 4

Uyğur Piramitlerinin İç Kısmı

Uyğur Piramitlerinin İç Kısmı
video.yahoo.com Video from : video.yahoo.com

Uyğur Piramitlerinin Tasarımı

Uyğur Piramitleri

Bu Bölge Yabancılara Yasak , Çinlilere Bir Yasak Bulunmuyor.Görüntüler Çinli Araştırmacıların ve Çinli Yerli Turistlerin Çektiği Görüntülerden Alınmıştır....
Read more : Uyğur Piramitlerinin İç Kısmı | Görüntüleme : 2471 | Yanıtlar : 8

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148317 ileti • Toplam 45818 başlık • Toplam 24928 üye

x