Zaman: Sal Nis 29, 2025 8:21

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

CIA Kontrolündeki Cemaat

CIA Kontrolündeki Cemaat

“Beş kıtada 475 üniversite ve yüksekokulu, 200 koleji vardı… 604 gazete ve dergiye sahipti… 52 radyo ve televizyon kanalı aralıksız yayındaydı…”

Dünyayı böylesine ahtapot gibi saran bu cemaatin adı Opus Dei (Tanrı’nın Eseri) idi ve Madrid’de sıradan bir Katolik papazı olan Josemaria Escriva de Balaguer tarafından 2 Ekim 1928’de kuruldu.

Papaz Balaguer “müritlerini” genelde Katolikliğe sıkı sıkıya bağlı, varlıklı, iyi eğitim görmüş zenginlerden oluşturmaya gayret etti. Cemaat eğitim yoluyla seçkin önder elemanlar ...
Read more : CIA Kontrolündeki Cemaat | Görüntüleme : 693 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

En sivil, bir general!

En sivil, bir general!

NE Recep Tayip Erdoğan, ne Deniz Baykal, ne Devlet Bahçeli, ne Ahmet Türk...
Ne Cindoruk, ne Sarıgül, ne Şener.
Ne de attığı zaman mangalda kül bırakmayan diğer zevat!
Eskisiyle, yenisiyle ve müstakbeli ile siyasi partilerin başındaki insanların hiçbiri; askeri darbe ve teşebbüslerine “yeteri kadar” net ve sert bir duruş sergilemedi bugüne kadar.
O duruş, hiç beklenmeyen birinden geldi.
Eski bir askerden.
Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı emekli General Osman Pamukoğlu, ...
Read more : En sivil, bir general! | Görüntüleme : 538 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Tarihin Arka Odası"

Tarihin Arka Odası

Matbaa ile ilgili program yapiliyor, güzel olabilir...
Read more : Tarihin Arka Odası" | Görüntüleme : 555 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Emin ÇÖLAŞAN: Utanç Verici Kadrolaşma

Resim

Sevgili okuyucularım, size bugün birinci sayfamızda yer alan bir fotoğraf, bir de belge sunuyorum. Bunlar, AKP’nin devlette nasıl vicdansızca, acımasızca kadrolaştığının somut örnekleri.

Türkiye Kalkınma Bankası (TKB) bir devlet bankası. Kamunun tek kalkınma ve yatırım bankası. Merkezi Ankara’da. Başına genel müdür olarak Abdullah Çelik isimli bir şahıs getirildi. AKP elbette burada da kadrolaşacak! O zaman ne yapılacak? İstanbul’da bir şube, ya da müdürlük açılacak ve kendilerinden olmayan bürokratlar Ankara’dan İstanbul’a şutlanacak. Hepsinin yerleşik düzeni ...
Read more : Emin ÇÖLAŞAN: Utanç Verici Kadrolaşma | Görüntüleme : 1185 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Sorun minare yasağı mı, diyalog mu?

Sorun minare yasağı mı, diyalog mu?

İsviçre’de yapılan referandumun sonucu minarelere yasak çıkınca kıyamet koptu. Herkes bağırıyor. Bir olaya bakıyorum bir de verilen demeçlere, tepkilere. Müslümanlar İsviçre’den paralarını çeksin, gidişat iyi değil, bu bir ırkçılıktır, ilkelliktir, şeklinde devam ediyor. Ne bu şiddet bu celal! Anlayamadım, bocaladım. Vatikan’dan yükselen ses ufkumu açtı. Öfkenin sebebini anladım. İşin özü şu: Minareyi bırak diyaloğa bak! Çünkü minare yasağı Batı’nın öteki yüzünü gösterdi. Maskeyi düşürdü. Öfkenin birinci nedeni İsviçre’nin verdiği ...
Read more : Sorun minare yasağı mı, diyalog mu? | Görüntüleme : 994 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Nadim MACİT

------------------------------------

---------------------------
Read more : ------------------------------------ | Görüntüleme : 918 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Read more : ------------------------------------ | Görüntüleme : 792 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Hakim Osman Kaçmaz: Emniyet, MİT ve TİB'e Dava Açılsın

Kaçmaz: MİT soruşturulsun

Hakim Osman Kaçmaz MİT Müsteşarı Taner hakkında soruşturma istedi.

Sincan Hakimi Osman Kaçmaz MİT Müsteşarlığı hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun nedeni, MİT'in Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda incelemeyi yapan hakimi etki altına almaya çalıştığı iddiası.

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığındaki (TİB) ikinci inceleme öncesinde "emir ve talimat içeren isteklerde bulunarak, yargı görevini yapanı etkileme ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlarını işledikleri gerekçesiyle Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı ...
Read more : Hakim Osman Kaçmaz: Emniyet, MİT ve TİB'e Dava Açılsın | Görüntüleme : 808 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Bunları sen nasıl yarattın Türkiye?

Bunları sen nasıl yarattın Türkiye?

Senin için yaktığım ağıdın, senin için ağladığım bozlağın adıdır bu: Bunları sen nasıl yarattın Türkiye? Nasıl yarattın Cumhuriyet’in tek tip insan yaratma ideolojisi(!) ile?..

Geçen hafta yurtiçinde ve yurtdışında bir üniversitenin bir dersliğinde bir musalla taşının üzerinde gördüm seni; açık ve kapalı oturumlarda söylenenleri dinledim:

“Merhumu, merhumeyi nasıl bilirsiniz?” diye soruyordu hiçbir dine inanmayan bir imam (ikisi de sendin hem merhum hem merhume olan); arkandan beddua okuyordu dünyanın bütün çiğ ...
Read more : Bunları sen nasıl yarattın Türkiye? | Görüntüleme : 566 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Kemalizm ve Kadın / Prof. Dr. Ahmet Taner KIŞLALI

Kemalizm ve Kadın

Atatürk, Tevfik Fikret'in bir dizesini çok seviyordu:
"Elbet sefil olursa kadın, alçalır beşer."

Bir "Dünya Kadınlar Günü"nde konuşma yapmam istenmişti. Konuşmamı bitirip kürsüden indiğimde, yanımda IBM'in Türkiye'deki yetkililerinden birisi yaklaştı. Şöyle dedi:
- Biliyor musunuz ki, tüm dünyada IBM'de çalışanlar arasında kadın oranı yüzde 20'dir. Ama Türkiye'de yüzde 41'dir!

Şaşırdım. Ve bu ilginç kıyaslamayı yeri geldikçe kullanmaya başladım. Birkaç ay önce Prof. Türkan Saylan buna bir başka ekleme yaptı.

Sayın Saylan, Almanya'da ...
Read more : Kemalizm ve Kadın / Prof. Dr. Ahmet Taner KIŞLALI | Görüntüleme : 1617 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Ahmet Taner KIŞLALI

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148556 ileti • Toplam 45980 başlık • Toplam 24991 üye

x