Zaman: Çrş Nis 30, 2025 7:18

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

10 Kasım 1918 / Kim demiş, 'Çanakkale geçilmez' diye?

Aslında her şeye 19 Mayıs 1919'da değil, Adana tren istasyonunda 10 Kasım 1918'de başlamıştı.

"Teslim olmayalım!" demişti; "Onları durdurabiliriz!"

6 Kasım 1918'de bir telgraf yollamıştı "geciktiren asılır" damgasını taşıyan. İstanbul'dan emrediliyordu: İngilizler, İskenderun'a asker çıkaracaklar, Halep'e dek onlara muhafızlık edilsin.

O ise telgrafında, karakterinin böyle işlere uygun olmadığını, Toros geçidini askerlerinin tutmakta olduğunu, düşmana karşı ateş emri verdiğini, bildirmişti. Aynı telgraf, "Canınız çok istiyorsa, İngiliz'in muhafızlığını siz yapın!" anlamına gelen son sözle bitiyordu.

Baktılar ki, ...
Read more : 10 Kasım 1918 / Kim demiş, 'Çanakkale geçilmez' diye? | Görüntüleme : 4152 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Müdafaa-i Hukuk Yazıları

------------------------------------

----------------------------
Read more : ------------------------------------ | Görüntüleme : 1496 | Yanıtlar : 1 | Dizin : E-Dergi

Pastadan çıkan Atatürk'ün anlamı

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle İstanbul Vâliliği tarafından önceki gün Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen resepsiyonda sahneye gelen 6 metre boyunda, 4 metre enindeki 3 katlı dev pastanın içerisinden Atatürk’ün maketi çıkıyor.

Tıklayıp bakın http://istanbulhareket.com/haber_detay.asp?haberID=350 adresinden; görüntünün ne olduğuna karar verin.

Pastadan birisinin çıkması nedir?

Amerikan icadıdır, en azından orada çok tatbik edilir…

Bekârlığa veda partilerinde, sosyete partilerinde, parası olan herkesin verdiği partilerde ortaya gelen kocaman bir pastadan sarışın, güzel ve aptal bir ...
Read more : Pastadan çıkan Atatürk'ün anlamı | Görüntüleme : 549 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

TBMM, 'İhanet Açılımları'nı görüşmeye başladı!

Meclis'te demokratik açılım görüşmeleri yine kavgaya sahne oldu.

AKP'li Suat Kılıç konuşması esnasında MHP'ye yönelik "Ülkeyi kime kaça sattınız" deyince, MHP'li vekillerin elinden zor kurtuldu. MHP'li vekil Bölükbaşı da Kılıç'a 'Sen kimin piçisin' diyerek bağırdı.

http://www.internethaber.com/images/photo_news/8601.jpg

AKP'li Suat Kılıç kürsüde konuşurken, muhalefin kapalı oturuma karşı gelmesinin samimi olmadığını söyledi.

http://www.internethaber.com/images/photo_news/8602.jpg

Kılıç, kapalı oturum önerisine karşılık muhalefetin yalanlarla dolu kara bir propaganda yürüttüğünü ileri sürdü ve olay çıkaran o sözleri söyledi.

TÜRKİYE'Yİ KİME KAÇA SATTINIZ?

Kılıç ...
Read more : TBMM, 'İhanet Açılımları'nı görüşmeye başladı! | Görüntüleme : 1790 | Yanıtlar : 11 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Atatürk'ten son mektup Siz beni hâlâ anlayamadınız

ATATÜRK'TEN SON MEKTUP

Siz beni hâlâ anlayamadınız
Ve anlamayacaksınız çağlarca da...
Hep tutturmuş "Yıl 1919, Mayıs'ın 19'u" diyorsunuz
Ve eskimiş sözlerle beni övüyor, övüyorsunuz.
Mustafa Kemal'i anlamak bu değil
Mustafa Kemal ülküsü, sadece söz değil ..

Bırakın o altın yaprağı artık
Bırakın rahat etsin anılarda şehitler.
Siz bana, neler yaptınız ondan haber verin .
Hakkından gelebildiniz mi yokluğun, sefaletin ?
Mustafa Kemal'i anlamak yerinde saymak değil
Mustafa Kemal'in ülküsü, sadece söz değil ..

Bana, muştular ...
Read more : Atatürk'ten son mektup Siz beni hâlâ anlayamadınız | Görüntüleme : 1341 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Bağış'tan Bartholomeos'un oyuna karşı okul

Resim
Bartholomeos'un oyuna karşı okul

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılması için gösterdiği yoğun çabanın nedenini Atina’da yayımlanan Katimerini gazetesine açıkladı: Fener Rum papazı Bartholomeos, seçimlerde AKP’ye oy verdi. Ben de Ruhban okulunun açılması için çareler arıyorum!

Papaza Bağış desteği
Başmüzakereci Egemen Bağış, Fener papazı Bartholomeos’un seçimlerde AKP’ye oy verdiğini belirterek, “Ben de Ruhban Okulu’nun açılması için çareler arıyorum. Mutlaka açılmalıdır” dedi.

Haber: Fatih ERBOZ
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ...
Read more : Bağış'tan Bartholomeos'un oyuna karşı okul | Görüntüleme : 427 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Gündem Özel - 8 Kasım 2009 / Prof. Dr. Yalçın KÜÇÜK

Ulusal Kanal - Gündem Özel

Halil NEBİLER'in konuğu Prof. Dr. Yalçın KÜÇÜK

İzle

Bölüm 1
http://tr.sevenload.com/pl/pnOBIXL/500x408/swf

Bölüm 2
http://tr.sevenload.com/pl/2utXLXp/500x408/swf

İndir:

Parça I
Parça II
Read more : Gündem Özel - 8 Kasım 2009 / Prof. Dr. Yalçın KÜÇÜK | Görüntüleme : 1268 | Yanıtlar : 5 | Dizin : Türkiye ve Dünya Gündemi

10 Kasım "Atatürkçüleri"

10 Kasım "Atatürkçüleri"

Yılın 364 günü Atatürk'ün adını bile ağızlarına almazlar.

O büyük insanın devrimlerini ve mirasını yıkmak için her türlü girişimi, «demokrasi» ve «insan hakları» etiketiyle millete yutturmaya çalışır, bu kavramları da kirletirler. Ama 10 Kasım geldiğinde, sanki bütün bunları yapan onlar değilmiş gibi, hepimizden çok «Atatürkçü» kesilir, o büyük önderi överler de överler...

10 Kasımlardaki bu «Atatürk övgüsü», bu «Atatürk hayranlığı» samimi mi peki? James Watt'ın bir sözü var: «Gerçek botlarını giyene kadar, ...
Read more : 10 Kasım "Atatürkçüleri" | Görüntüleme : 593 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Sarızeybek: CHP ve MHP Etrafında Birleşmeliyiz....

SARIZEYBEK: CHP ve MHP ETRAFINDA BİRLEŞMELİYİZ, BAŞKA MACERALARA ZAMANIMIZ YOK VATAN TEHLİKEDE

Read more : Sarızeybek: CHP ve MHP Etrafında Birleşmeliyiz.... | Görüntüleme : 628 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Dinle, Sayın Başbakan'ım!

Dinle, Sayın Başbakan'ım!

'Domuz gribi bizim gibi fakirleri neden bulsun gitsin TBMM yi bulsun oradaki mikropları öldürsün!'

Domuz Gribi tartışmasına vatandaşın tepkisi sert oldu.

Şivesinden Kayserili olduğu tahmin edilen yaşlı kadın, domuz gribi ile ilgili hem Başbakan Erdoğan’a hem de Milletvekillerine verdi veriştirdi.

PKK’lıların affı konusunu da yorumlayan kadın, AKP’ye verdiği oydan pişman olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söylüyor.

”Domuz Gribi bizim gibi fakirleri neden bulsun gitsin TBMM yi bulsun ...
Read more : Dinle, Sayın Başbakan'ım! | Görüntüleme : 495 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148558 ileti • Toplam 45982 başlık • Toplam 24991 üye

x